Nova Jugoslavija?

Post Reply
nosara

#26 Re: Nova Jugoslavija?

Post by nosara »

Basta wrote:Pa ko bi normalan pomislio o zajednici sa din dusmanima. Sjetite se hiljada poginulih boraca za ovu danasnju slobodu pa onda pocnite pricu o novoj Yugi.
Ja slobode i govana... :-) Imas slobodu da budes bekan... :roll:

Zali boze svakog ko je poginuo ni za sta... :(
Luke Perry

#27 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Luke Perry »

Jugoslavija ce uskrsnuti naravno samo inicijativa ce doci od strane zapadnih republika. Smatram da je vazno prije nego sto BiH postane clan te zajednice da Srbija i Hrvatska provedu sami niz godina u toj zajednici.
Bassinak

#28 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Bassinak »

Kakva Jugoslavija ?
jezik pregrizli dabogda...
Pa Bosnjaci nisu uopce Slaveni
da budu u kakvim Slavijama
jeste li vi normalni?
jednom bilo, nikada se ne ponovilo...
da budem jasan, EU je isto govno.
bihpatriot

#29 Re: Nova Jugoslavija?

Post by bihpatriot »

daxt wrote:
saibaba wrote:
daxt wrote:rusija ima svoje interese u bosni,putin je vec dao instrukcije :D
dao je i na kosovu pa ?
sta ce nam 2 miliona siptara? :lol: bosna je drugo
Cuuu "2 miliona siptara"... :lol:

Svi smo ti mi Siptari, od Trsta do Stambola... :dance:
daxt

#30 Re: Nova Jugoslavija?

Post by daxt »

Bassinak wrote:Kakva Jugoslavija ?
jeste li vi normalni?
tebi najvise odgovara da se pripojite turskoj?
bihpatriot

#31 Re: Nova Jugoslavija?

Post by bihpatriot »

Luke Perry wrote:Jugoslavija ce uskrsnuti naravno samo inicijativa ce doci od strane zapadnih republika. Smatram da je vazno prije nego sto BiH postane clan te zajednice da Srbija i Hrvatska provedu sami niz godina u toj zajednici.
BiH u srpsko-hrvatiji mozete zaboraviti. :zzzz:

Bolje Italija, Austrija, Madjarska, Rumunija, Bugarska, Turska... nego srpsko-hrvatija...

Jedino mozda Bosno-Hrvatija, ali to je trenutno u fazi analize... :mrgreen:
daxt

#32 Re: Nova Jugoslavija?

Post by daxt »

bihpatriot wrote:
Luke Perry wrote:Jugoslavija ce uskrsnuti naravno samo inicijativa ce doci od strane zapadnih republika. Smatram da je vazno prije nego sto BiH postane clan te zajednice da Srbija i Hrvatska provedu sami niz godina u toj zajednici.

Bolje Italija, Austrija, Madjarska, Rumunija, Bugarska, Turska... nego srpsko-hrvatija...

cuo sam da hrvati oce da vas asimiliraju i nasele po zaledju jer imaju negativan natalitet,to se vec radi
bihpatriot

#33 Re: Nova Jugoslavija?

Post by bihpatriot »

daxt wrote:
jeste li vi normalni?
Ustvari, nama odgovara da Tursku pripojimo Bosni. :faraon:
bihpatriot

#34 Re: Nova Jugoslavija?

Post by bihpatriot »

daxt wrote:
bihpatriot wrote:

cuo sam da hrvati oce da vas asimiliraju i nasele po zaledju jer imaju negativan natalitet,to se vec radi
Pa ustvari mi smo ti izvorni Hrvati tako da konstatacije o asimilaciji su malkice drugoJacije u stvarnosti... :lol:

Nego, ja sam cuo da vam asimiliraju Krajisnike u Vojvodjane, Timocane u Rumune, Sandzaklije u Bosnjake, Hercegovce u Crnogorce... :lol:
kijameta

#35 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

jeste li vi normalni?
Posto Bosnjaci nisu Slaveni,ti ocito nisi taj Bosnjak,posto jezik kojim pises je skoro pa ruski,vjerovatno si Rus,da ne kazem Srbin.
zalizani

#36 Re: Nova Jugoslavija?

Post by zalizani »

Image
osa

#37 Re: Nova Jugoslavija?

Post by osa »

teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
spreca

#38 Re: Nova Jugoslavija?

Post by spreca »

daxt wrote:Da li Srbija i Bosna treba da se integrisu u novu Jugu? Pre neki dan je izasa izvestaj cia,u kome se bosna i srbija nalaze u nekoj vrsti unije 2020,koja je pod uticajem Rusije,tj nije u EU. Sta mislite o tome?

Izvor? i gluposti ne treba siriti
saibaba

#39 Re: Nova Jugoslavija?

Post by saibaba »

kijameta wrote:
jeste li vi normalni?
Posto Bosnjaci nisu Slaveni,ti ocito nisi taj Bosnjak,posto jezik kojim pises je skoro pa ruski,vjerovatno si Rus,da ne kazem Srbin.
Ja ne pišem jezikom nego pismom, latinicom...
Bassinak

#40 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Bassinak »

idemo redom...
ne, zasto? ja sam Bosnjak/Bosnjanin/BOsanac.
necu nikome da se pripajami odgovara mi samo Bosna.
Bosnjaci nisu Slaveni samo zato sto pricaju slavenskim jezikom. Imas ti Slavena koji govore njemacki pa su opet Slaveni. Bosnjaci su porijeklom uglavnom Iliri.
Rus nisam, Bosnjak sam a Srbin ne mogu biti. ako treba objasnit cu.
teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
tzv. Hrvate iz Bosne iseliti posto su izdajnici svog naroda i drzave. isto i sa tzv. Srbima.
onda osloboditi Bosnjacke zemlje koje su pod okupacijom Hrvatske i SRbije. Bosna i hercegovina ne postoji, postoji samo Bosna. Hercegovina je sastavni dio Bosne kao i Usora, Podrinje itd.
spreca

#41 Re: Nova Jugoslavija?

Post by spreca »

daxt wrote:Da li Srbija i Bosna treba da se integrisu u novu Jugu? Pre neki dan je izasa izvestaj cia,u kome se bosna i srbija nalaze u nekoj vrsti unije 2020,koja je pod uticajem Rusije,tj nije u EU. Sta mislite o tome?

Pa u jednu ruku si u pravu a urugu stati STAVE :D
saibaba

#42 Re: Nova Jugoslavija?

Post by saibaba »

osa wrote:teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
Intelektualac sta misliš o varijanti da recimo Dalmaciju i Dalmatince, koji su po mentalitetu načinu života i geografski puno Bliže BiH i Sarajevu nego zagorcima i slavoncima, pripojimo Bosni zajedno sa dijelom srbije u kojem žive Bošnjaci..

Onda bi se dobio balans svih etničkih grupa u BiH tako da ni hrvati nebi bili toliko u manjini a riješilo bi se i Sandžačko pitanje ...
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#43 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Toto »

daxt wrote:
saibaba wrote:
daxt wrote:rusija ima svoje interese u bosni,putin je vec dao instrukcije :D
dao je i na kosovu pa ?
sta ce nam 2 miliona siptara? :lol: bosna je drugo
siptari su srpske svetinje
kijameta

#44 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

saibaba wrote:
kijameta wrote:
jeste li vi normalni?
Ja ne pišem jezikom nego pismom, latinicom...
Evo jos jednog Rusa. :D :D :D
kijameta

#45 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

Bassinak wrote:idemo redom...
ne, zasto? ja sam Bosnjak/Bosnjanin/BOsanac.
necu nikome da se pripajami odgovara mi samo Bosna.
Bosnjaci nisu Slaveni samo zato sto pricaju slavenskim jezikom. Imas ti Slavena koji govore njemacki pa su opet Slaveni. Bosnjaci su porijeklom uglavnom Iliri. Rus nisam, Bosnjak sam a Srbin ne mogu biti. ako treba objasnit cu.
tzv. Hrvate iz Bosne iseliti posto su izdajnici svog naroda i drzave. isto i sa tzv. Srbima.
onda osloboditi Bosnjacke zemlje koje su pod okupacijom Hrvatske i SRbije. Bosna i hercegovina ne postoji, postoji samo Bosna. Hercegovina je sastavni dio Bosne kao i Usora, Podrinje itd.
Da sam juce umro ovo ne bi znao hahahaha :D :D :D :D . Svi Slaveni govore slavenske jezike,doduse neki znaju engleski,neki njemacki ali skoro nijedan ne zna ilirski.Bosnjaci i pravo lice na Ilire sve fizionomije kao zapadna Makedonija i Kosovo,jedino hebiga,oni iz Cazinske krajine gdje su Bosnjaci 95 % izgledaju,kao da su juce sisli s voza iz Ukrajine.
Ovaj dio posta ti je presmijesan a ostali dio posta je cisti fasizam. Neobrazovanost,nenacitanost,predrasude,predubjedzenja,fasizam jako opasan spoj.
kijameta

#46 Re: Nova Jugoslavija?

Post by kijameta »

osa wrote:teritorij bih nastanjen hrvatima spojiti s hrvatskom a ostalo sa srbijom, i time bi velika većina hrvata , srba i bošnjaka živjela u jednoj državi, da dodam a to sam već i napisao više puta na forumu da su bošnjaci i srbi kulturološki sličniji nego su to srbi i hrvati ili bošnjaci i hrvati.iako budimo realni, bošnjaci , hrvati i srbi morat će živjeti zajedno u bih, ma šta to značilo.
Ako budemo realni,Hrvati nece uskoro 'morati' zivjeti u BiH. Idu lagano iz BiH tvojim stopama i uskoro ce svi Hrvati zivjeti u jednoj drzavi.10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,00000000000000000000000000000 :D :D
Kultoroloska razlika izmedzu jednog Hrvata i za Hrvatske i jednog rvata iz srednje Bosne je veca nego kulturoloska razlika izmedzu Kineza i Argentinaca.
covjekjegulja

#47 Re: Nova Jugoslavija?

Post by covjekjegulja »

kulturoloske razlike ne bih toliko vezao za etnicku pripadnost koliko za regionalnu pripadnost. hrvat iz bosne puno je blizi srbinu ili bosnjaku iz bosne, pogotovo recimo iz istog grada, nego hrvatu iz medjimurja. i to je slucaj i kod drugih. neko ko zivi u ravnici, u vojvodini, bice kulturoloski drugaciji od nekog dinarskog tipa sa brda, ma koje nacije taj bio.
_tulumba_

#48 Re: Nova Jugoslavija?

Post by _tulumba_ »

necu da citam temu, samo da izjavim :D
JA SAM PROTIV SVAKOG POKUSAJA PONOVNOG VEZIVANJA I PRAVLJANJA NEKE "ZAJEDNICKE" DRZAVE SA SUSJEDIMA :D
NE PONOVILO SE VISE...
Bistra_boza

#49 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Bistra_boza »

Treba, Seric vec priprema serijat u Ustavu.............."da su Srebrenicani imali SERIJAT ne bi bili poklani"........
Tadicu ne brini..........ima vecih srba od tebe....samo ih pusti da rade..........
  • :run:
Van Halen

#50 Re: Nova Jugoslavija?

Post by Van Halen »

Poslije više od 500 godina imamo svoju državu,generacije su se izmijenile a nisu dočekali Bosnu, mi sada nakon toliko vremena imamo svoju državu,poslije toga svaka priča o novoj Jugoslaviji je utopija. Možemo i trebamo imati veze sa komšijama, ekonomske,kulturne,sportske ali svakom svoje. :bih:
Post Reply