Meni je logičnije da mi uzmu pare. Možda nisam upravu, ali nakon mnogo negativnih iskustava u kojima su mi preporučivali kojekakve gluposti, došao sam do tog zaključka.alica.k wrote:e haj ti sad meni reci, jel tebi logicnije da hoce da ti uzmu pare ili da te zastite od tih NUS pojava, barem da prvo pokusaju nesto drugo prije nego ti daju nesto tako? najlakse bi bilo da svi uzimaju roakutan, svi bismo bili lijepi i bez bObuljica. a i njima bi posao bio laksi.pOZz wrote:Roaccutane je skup lijek (kutija - 60 KM - 30 kapsula) koji smanjuje intenzitet lučenja lojnih žlijezda. U tome je najveći fol ovog lijeka.Koliko ćeš kapsula piti dneno, ovisi o mnogo faktora (debljina, da li se u prošlosti nešto bolovalo itd) ali to najbolje znaju dermatolozi ali oni stručni. Fazon je što većina dermatologa ne preporučuje ovaj lijek jer u stvarnosti ne žele da izliječe pacijenta već ga samo odlažu s vremena na vrijeme kako bi zaradili više novca kojekakvim glupim kremama i sranjima. Također, kada se koristi Roaccutane treba biti spreman i na NUS pojave (pošto ovo nije bezazlen lijek - u smislu korištenja) kao što su ispucale usne, gubljenje koncentracije (kod nekih osoba). Žene se posebno trebaju posavjetovati sa doktorom zbog menstruacija i najvažnije je to da žene u trudnoći ne smiju piti ovaj lijek.
imala sam ovaj problem, doktorica mi je odmah rekla, mozes vako mozes nako a mozes igrati na sigurno i uzeti roakutan, pod uslovom da se dobro dobro informiram o nus pojavama i da sama odlucim da li ga zelim uzimati.
ja sam odlucila da necu uzimati to, jer je lista nus pojava daleko duza i gora od ispucalih usana i gubljenja koncentracije.
Pazi... Ja sam se odlučio na korištenje Roaccutana na svoju odgovornost i pod svaku cijenu jer mi je sva ta problematika oko akni išla na neku stvar iako sam bio upućen i u te NUS pojave koje se dešavaju od slučaja do slučaja, ali ja sam bio spreman na to. Gore navadene NUS pojave su pojave koje se dešavaju svakom pacijentu koji koristi ovaj lijek, dok ima i ekstremnijih situacija.
Prvi put to čujem, mada i ako je istina, većina mladih mislim da nema namjeru to raditi.Maybach wrote:2 god.nakon uzimanja tog lijeka ne smiju se djeca "ni radjat ni pravit"-jedna od nus pojava.
Slažem se za ovo.Maybach wrote:ali koliko gorih stvari danas ima i od cega ljudi boluju,ovo je maciji kasalj i ne treba brinuti uopste toliko oko toga.uostalom hebes i curu i momka koji bi te zbog toga odbili.povrsnost je veca "bolest" od akni,