Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vitamin C wrote:Četvrti dio stoje, četrdeseti milje. Au, što te izlevatiše.
Ja svaki dan na svakojakim stranicama dobijam po 999 999 dolara, ali sam skroman insan, pa mi nije do para.
Au!
Nije me IZLEVATILO,znam ja za te slucajeve sve ali treba mi doci taj katalog a pare jos nisam dao...
Eto sad ce oni tebi to djabe poslati pa ti ako se sjetis da im pare posaljes, lazes i sebe i nas
Hajd priznaj da si se zaletio i ostao bez 4-5 porcija cevapa
Mirza984 wrote:E ovako,na teletekstu sam vidio oglas gdje se nudi posao za americku firmu na sastavljanju igracki,nausnica i tako te sice...nazvao sam i javila mi se pristojna dama koji mi je prezentirala tu vrstu posla te ako sam zainteresovan da dam adresu na koju ce mi poslati katalog pomocu kojeg mogu nauciti kako se to radi...rekla je da je katalog 20 KM +5 KM postarina te tvrdi da se ne radi ni o kakvoj prevari te da se moze solidno zaraditi...ocekujem katalog da mi dodje pa me interesuje da li netko zna za ovu vrstu posla u BiH i ako je upoznat da mi prenese iskustva
Hvala unaprijed
i ja sam pravo zainteresirana za "posao kod kuce" ... pa ako bude kakvog haira kod tebe - da mi javis ... vazi???
Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe
Ja svaki dan na svakojakim stranicama dobijam po 999 999 dolara, ali sam skroman insan, pa mi nije do para.
Au!
Nije me IZLEVATILO,znam ja za te slucajeve sve ali treba mi doci taj katalog a pare jos nisam dao...
Eto sad ce oni tebi to djabe poslati pa ti ako se sjetis da im pare posaljes, lazes i sebe i nas
Kaze zena ovako: Saljem ti na tu i tu adresu i prilikom preuzimanja kataloga u posti uplatis 20KM + 5KM postarine i navodno kada oni salju materijal ne placas nista a kad gotovu robu vracas moras ti platiti postarinu jer to ide u Ameriku
Mirza984 wrote:E ovako,na teletekstu sam vidio oglas gdje se nudi posao za americku firmu na sastavljanju igracki,nausnica i tako te sice...nazvao sam i javila mi se pristojna dama koji mi je prezentirala tu vrstu posla te ako sam zainteresovan da dam adresu na koju ce mi poslati katalog pomocu kojeg mogu nauciti kako se to radi...rekla je da je katalog 20 KM +5 KM postarina te tvrdi da se ne radi ni o kakvoj prevari te da se moze solidno zaraditi...ocekujem katalog da mi dodje pa me interesuje da li netko zna za ovu vrstu posla u BiH i ako je upoznat da mi prenese iskustva
Hvala unaprijed
i ja sam pravo zainteresirana za "posao kod kuce" ... pa ako bude kakvog haira kod tebe - da mi javis ... vazi???
Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe
Au!
haj priznaj
al' si barem nesto naucio..... jesi l'?
Last edited by drama on 08/06/2009 16:05, edited 1 time in total.
Da...trebam se sam zaj.... pa onda postavljati na forum jer ovako ispadam gori a nisu me zeznuli nit sam dao pare...prvo govorite prvo pitaj pa razmisli pa uradi a kad to BAS i uradim sad ispada da sam nasjeo e stvarno neznam,,,,.....
[quote="neprilagodjena"]Jesu ti rekli da li trebas da narucis to sve (igracke) i ako trebas koliko ce te kostati??[/quote
oni kad salju oni placaju postarinu a ja kad saljem navodno ja placam
Pravilo br. 1 za "poslove od kuce" je: Nikad ne placajte nekom da bi radili.
Ako vam neko trazi bilo kakav novac za informaciju o poslu ili kao pocetno ulaganje (startup fee), to je prevara 100 %. Njihov jedini biznis je da vama prodaju tu bezvrijednu brosuricu.
Nikakve tu prijevare nema,100 % posteno. 5 maraka je postarina po cjenovniku BiH Poste,mozes i racun dobiti. A 20 maraka je cijena brosurice,koju si TI trazio i pristao da kupis.I to je to,ljudi prodaju brosurice,pa moze se kupiti a i ne mora se.
Rad kod kuce-punjenje koverti-hahahahaa
ma ovo je pocetak pljacke. posalju ti katalog pa te onda zovu da kupis plastiku i komadice, pa ti onda posalju tih komadica pa onda to sastavljas i ides na pijacu i prodajes.
Evo ti moj savjet ... furaj do slijedeseg momenta kad ti budu zatrazili da samo nesto uplatis ... tu se zaustavi i za 25 KM si dobio skole koliko si dobio kako se varaju ljudi
Prevara je, nazalost
U glavnom sve se svodi na to da trebas vise od 6 mjeseci da dodjes na nivo da si na +0 a onda jos mjeseci i mjeseci da uopste mozes reci da zaradjujes od toga ... u medjuvremenu si se naradio za njih nako + i love im das
To su iskustva mog jarana prije 6-7 godina ne znam jesu li uznapredovali sa prevarama do danas i kako to sad hoda
atko wrote:Evo ti moj savjet ... furaj do slijedeseg momenta kad ti budu zatrazili da samo nesto uplatis ... tu se zaustavi i za 25 KM si dobio skole koliko si dobio kako se varaju ljudi
Prevara je, nazalost
U glavnom sve se svodi na to da trebas vise od 6 mjeseci da dodjes na nivo da si na +0 a onda jos mjeseci i mjeseci da uopste mozes reci da zaradjujes od toga ... u medjuvremenu si se naradio za njih nako + i love im das
To su iskustva mog jarana prije 6-7 godina ne znam jesu li uznapredovali sa prevarama do danas i kako to sad hoda
Evo vidis da jesu...ali ljudi vi NE SHVATATE da ja NISAM dao pare a katalog nije jos stigao jer sam tek rekao da posalju danas...a to znaci da kada dodje ja ga jednostavno NECU PLATITI heheh jer ste me VI forumasi tako uputili i hvala svima na savjetima jer prvo sam se vama obratio da vidim znate li sta oko toga...Trazio sam na netu uzduz i poprijeko i nema niti jedne jedine osobe koja kaze da je na tome zaradila vec svi kazu da je prevara...i ne trebam sada davati 25KM cica jer sam te pare danas namjerno potrosio da me ko ne nagovori
a ne možeš u banci provjerit na čije ime je račun?
prvo uzmeš katalog jel pa odeš do banke da uplatiš? jel tako? haj uzmi katalog a nemoj joj ga platit samo da vidimo šta je u katalogu možda je samo bijeli papir nije skupo 5 maraka za te pare danas ni spaćne ćevape ne moreš pojest