Rad kod kuce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Op3r4t0r

#26 Re: Rad kod kuce

Post by Op3r4t0r »

Mirza984 wrote:
Vitamin C wrote:Četvrti dio stoje, četrdeseti milje. Au, što te izlevatiše.
Ja svaki dan na svakojakim stranicama dobijam po 999 999 dolara, ali sam skroman insan, pa mi nije do para.
Au!

Nije me IZLEVATILO,znam ja za te slucajeve sve ali treba mi doci taj katalog a pare jos nisam dao... :twisted:
Eto sad ce oni tebi to djabe poslati pa ti ako se sjetis da im pare posaljes, lazes i sebe i nas ;)

Hajd priznaj da si se zaletio i ostao bez 4-5 porcija cevapa :)
Mirza984

#27 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

arslanica wrote:
Mirza984 wrote:E ovako,na teletekstu sam vidio oglas gdje se nudi posao za americku firmu na sastavljanju igracki,nausnica i tako te sice...nazvao sam i javila mi se pristojna dama koji mi je prezentirala tu vrstu posla te ako sam zainteresovan da dam adresu na koju ce mi poslati katalog pomocu kojeg mogu nauciti kako se to radi...rekla je da je katalog 20 KM +5 KM postarina te tvrdi da se ne radi ni o kakvoj prevari te da se moze solidno zaraditi...ocekujem katalog da mi dodje pa me interesuje da li netko zna za ovu vrstu posla u BiH i ako je upoznat da mi prenese iskustva

Hvala unaprijed 8-)

i ja sam pravo zainteresirana za "posao kod kuce" ... pa ako bude kakvog haira kod tebe - da mi javis ... vazi??? :P
Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe :run:
Mirza984

#28 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

Op3r4t0r wrote:
Mirza984 wrote:
Ja svaki dan na svakojakim stranicama dobijam po 999 999 dolara, ali sam skroman insan, pa mi nije do para.
Au!

Nije me IZLEVATILO,znam ja za te slucajeve sve ali treba mi doci taj katalog a pare jos nisam dao... :twisted:
Eto sad ce oni tebi to djabe poslati pa ti ako se sjetis da im pare posaljes, lazes i sebe i nas ;)

Kaze zena ovako: Saljem ti na tu i tu adresu i prilikom preuzimanja kataloga u posti uplatis 20KM + 5KM postarine i navodno kada oni salju materijal ne placas nista a kad gotovu robu vracas moras ti platiti postarinu jer to ide u Ameriku
Mirza984

#29 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

JohnnyS wrote:Drugi put ipak prvo otvori temu na forumu, pa baci 25 maraka...
Ovo mi je prvi put a drugog s vezom ovih stvari nece ni biti....i nisam bacio nista jos jer jos nije katalog dosao....
Mirza984

#30 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

nosara wrote:Ovo je pocetak lozione ko po knjizi... :lol:

Prvo dva-tri kontriraju, onda jedan nabaci koju lopatu kreke, i pocinjemo... :lol:
I meni se cini tako....ali neka tek su zagrijavanja pocela vices' kad se zahukta
arslanica

#31 Re: Rad kod kuce

Post by arslanica »

Mirza984 wrote:
arslanica wrote:
Mirza984 wrote:E ovako,na teletekstu sam vidio oglas gdje se nudi posao za americku firmu na sastavljanju igracki,nausnica i tako te sice...nazvao sam i javila mi se pristojna dama koji mi je prezentirala tu vrstu posla te ako sam zainteresovan da dam adresu na koju ce mi poslati katalog pomocu kojeg mogu nauciti kako se to radi...rekla je da je katalog 20 KM +5 KM postarina te tvrdi da se ne radi ni o kakvoj prevari te da se moze solidno zaraditi...ocekujem katalog da mi dodje pa me interesuje da li netko zna za ovu vrstu posla u BiH i ako je upoznat da mi prenese iskustva

Hvala unaprijed 8-)

i ja sam pravo zainteresirana za "posao kod kuce" ... pa ako bude kakvog haira kod tebe - da mi javis ... vazi??? :P
Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe :run:

bez ironije ... pls :x :x :x
Vertigo

#32 Re: Rad kod kuce

Post by Vertigo »

pusti ti ove lezijebovice ;-)
nego ti to plati i preuzmi, onda to sve fino iskopiras i prodajes za npr. 15 KM plus 4KM postarine :)
Mirza984

#33 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe :run:[/quote]

bez ironije ... pls :x :x :x[/quote]

Nije ironija vec ti kazem da izgleda nema nista od tog....nisam nigdje nasao na citavom net-u da je neko rekao da je to u redu....
arslanica

#34 Re: Rad kod kuce

Post by arslanica »

Mirza984 wrote:Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe :run:

bez ironije ... pls :x :x :x[/quote]

Nije ironija vec ti kazem da izgleda nema nista od tog....nisam nigdje nasao na citavom net-u da je neko rekao da je to u redu....[/quote]

brago tebi ... ti si se naspavao ... a ja moram rintati da prehranim desetoro djece :P
drama

#35 Re: Rad kod kuce

Post by drama »

Op3r4t0r wrote:
Mirza984 wrote:
Au!

haj priznaj :D :D

al' si barem nesto naucio..... jesi l'? :D :D
Last edited by drama on 08/06/2009 16:05, edited 1 time in total.
Mirza984

#36 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

arslanica wrote:
Mirza984 wrote:Moze....hoces da ti odmah javim ili kad prespavam? heehhe :run:
brago tebi ... ti si se naspavao ... a ja moram rintati da prehranim desetoro djece :P
I ja rintam nisam ni ja lezihljebovic,firma svoje hoce....a nemam jos djece pa mogu spavati hehehe
Mirza984

#37 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

haj priznaj :D :D

al' si barem nesto naucio, jesi l'? :D :D[/quote]

Da...trebam se sam zaj.... pa onda postavljati na forum jer ovako ispadam gori a nisu me zeznuli nit sam dao pare...prvo govorite prvo pitaj pa razmisli pa uradi a kad to BAS i uradim sad ispada da sam nasjeo e stvarno neznam,,,,.....
neprilagodjena

#38 Re: Rad kod kuce

Post by neprilagodjena »

Jesu ti rekli da li trebas da narucis to sve (igracke) i ako trebas koliko ce te kostati??
Mirza984

#39 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

Her Flick wrote:pa majka mu stara, nemoj ih ni bacati, jel ti treba nacrtati da je prevara u pitanju
Molio bih jedan graficki prikaz prevare .... :lol:
Mirza984

#40 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

[quote="neprilagodjena"]Jesu ti rekli da li trebas da narucis to sve (igracke) i ako trebas koliko ce te kostati??[/quote
oni kad salju oni placaju postarinu a ja kad saljem navodno ja placam
neprilagodjena

#41 Re: Rad kod kuce

Post by neprilagodjena »

Aha :)
Pilsner

#42 Re: Rad kod kuce

Post by Pilsner »

Pravilo br. 1 za "poslove od kuce" je: Nikad ne placajte nekom da bi radili.

Ako vam neko trazi bilo kakav novac za informaciju o poslu ili kao pocetno ulaganje (startup fee), to je prevara 100 %. Njihov jedini biznis je da vama prodaju tu bezvrijednu brosuricu.
kijameta

#43 Re: Rad kod kuce

Post by kijameta »

Nikakve tu prijevare nema,100 % posteno. 5 maraka je postarina po cjenovniku BiH Poste,mozes i racun dobiti. A 20 maraka je cijena brosurice,koju si TI trazio i pristao da kupis.I to je to,ljudi prodaju brosurice,pa moze se kupiti a i ne mora se.
Rad kod kuce-punjenje koverti-hahahahaa
Vitamin C

#44 Re: Rad kod kuce

Post by Vitamin C »

Kakve li su to igračke pa se prave kod kuće... :-)
karanana

#45 Re: Rad kod kuce

Post by karanana »

ma ovo je pocetak pljacke. posalju ti katalog pa te onda zovu da kupis plastiku i komadice, pa ti onda posalju tih komadica pa onda to sastavljas i ides na pijacu i prodajes.
atko

#46 Re: Rad kod kuce

Post by atko »

Evo ti moj savjet ... furaj do slijedeseg momenta kad ti budu zatrazili da samo nesto uplatis ... tu se zaustavi i za 25 KM si dobio skole koliko si dobio kako se varaju ljudi ;)

Prevara je, nazalost ;)

U glavnom sve se svodi na to da trebas vise od 6 mjeseci da dodjes na nivo da si na +0 a onda jos mjeseci i mjeseci da uopste mozes reci da zaradjujes od toga ... u medjuvremenu si se naradio za njih nako + i love im das ;)

To su iskustva mog jarana prije 6-7 godina ne znam jesu li uznapredovali sa prevarama do danas i kako to sad hoda
Mirza984

#47 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

atko wrote:Evo ti moj savjet ... furaj do slijedeseg momenta kad ti budu zatrazili da samo nesto uplatis ... tu se zaustavi i za 25 KM si dobio skole koliko si dobio kako se varaju ljudi ;)

Prevara je, nazalost ;)

U glavnom sve se svodi na to da trebas vise od 6 mjeseci da dodjes na nivo da si na +0 a onda jos mjeseci i mjeseci da uopste mozes reci da zaradjujes od toga ... u medjuvremenu si se naradio za njih nako + i love im das ;)

To su iskustva mog jarana prije 6-7 godina ne znam jesu li uznapredovali sa prevarama do danas i kako to sad hoda
Evo vidis da jesu...ali ljudi vi NE SHVATATE da ja NISAM dao pare a katalog nije jos stigao jer sam tek rekao da posalju danas...a to znaci da kada dodje ja ga jednostavno NECU PLATITI heheh jer ste me VI forumasi tako uputili i hvala svima na savjetima jer prvo sam se vama obratio da vidim znate li sta oko toga...Trazio sam na netu uzduz i poprijeko i nema niti jedne jedine osobe koja kaze da je na tome zaradila vec svi kazu da je prevara...i ne trebam sada davati 25KM cica jer sam te pare danas namjerno potrosio da me ko ne nagovori :skoljka: :lol:
atko

#48 Re: Rad kod kuce

Post by atko »

Do prve kafane i investiraj te pare kako treba :D :wink:
Mirza984

#49 Re: Rad kod kuce

Post by Mirza984 »

atko wrote:Do prve kafane i investiraj te pare kako treba :D :wink:
heheheheh bravo legendo heheh :dance: :run:
Bosanac sa dna kace

#50 Re: Rad kod kuce

Post by Bosanac sa dna kace »

a ne možeš u banci provjerit na čije ime je račun?
prvo uzmeš katalog jel pa odeš do banke da uplatiš? jel tako? haj uzmi katalog a nemoj joj ga platit samo da vidimo šta je u katalogu možda je samo bijeli papir :lol: nije skupo 5 maraka za te pare danas ni spaćne ćevape ne moreš pojest
Post Reply