Jebeni engleski
- ružmarin-a
#26 Re: Jebeni engleski
i prije par decenija čovjek u univerzitetskoj knjizi napisao da su pokretači ......muvensi (sociologija), al poduga rečenica....
- muha_sa
- arslanica
#28 Re: Jebeni engleski
chuchumbamayumbe wrote:Hrvati su najpametniji, za sve izmislili domacu rijec, nista stranjsko.
Tako treba!
- ružmarin-a
#29 Re: Jebeni engleski
aha Hrvati se furaju na Francuze koji imaju javne rasprave oko tuđica, kako samo oni čuvaju svoj jezik
dokaz je i Evrovizija, svi boduju na engleskom, oni na francuskom

dokaz je i Evrovizija, svi boduju na engleskom, oni na francuskom
- MoHiKaNaC
#30 Re: Jebeni engleski
Ma treba ku*ac... I ono njihovo je preseravanje. Pa i Hrvatima je postalo smijesno u kojoj mjeri se pretjeruje s novim jezikom...arslanica wrote:chuchumbamayumbe wrote:Hrvati su najpametniji, za sve izmislili domacu rijec, nista stranjsko.
Tako treba!
![]()
![]()
A sto se teme tice, naravno, dok god postoji adekvatna rijec u nasem jeziku treba je korstiti.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#31 Re: Jebeni engleski
corolla02 wrote:Pa praksa Engleski, da se lakse iseli jednog lijepog suncanog dana
oooo daaaaaaateletrader wrote:Meni je odvala kad PR-ovi na medijima izvale :"Evo spremamo neki Event"..
)
Bogami ja imam stanovitih problema kod spremanja ispita, jer neke ispite ucimo iz Hr. knjiga, nekidan sam razmisljala da kupim rijecnik Bos-Hr al mi ofirnoProS wrote:uzet neke hrvatske autore strucne literature,pa se necete zalitiza 50 godina se necemo medjusobno sporazumijevati
- _tulumba_
#32 Re: Jebeni engleski
Meni je najjace kad "najveci" Bosnjak medju nama kaze:"0n mora imati jak background"...
Kada je opisivao buduceg predsjednika SDA. Naravno, jedan jedini, reis....
Al' Bosnjaci treba da gaje svoje obicaje, tradiciju, kulturu i tako to..
-
Art-Vandaley
#33 Re: Jebeni engleski
aha, helikopter-vrtomlat! sljem-branimir glavaschuchumbamayumbe wrote:Hrvati su najpametniji, za sve izmislili domacu rijec, nista stranjsko.
Tako treba!
- JThomas
#34 Re: Jebeni engleski
nije šljem branimir glavaš, kurton je branimir glavaš 
- chuchumbamayumbe
#35 Re: Jebeni engleski
Pa, sta je toliko smijesno u toj hrvashtini?! Vjerovatno trenutna percepcija, ali ce vremenom i to da se promijeni i postace normalno.Art-Vandaley wrote:aha, helikopter-vrtomlat! sljem-branimir glavaschuchumbamayumbe wrote:Hrvati su najpametniji, za sve izmislili domacu rijec, nista stranjsko.
Tako treba!
Uostalom, koliko vas koristi lokalizirane Windowse, a koliko na engleskom?! A znate li koliko francuza i nijemaca koriste windowse na svojim jezicima?!
I da ne pricam dalje.
Koliko god da nam izgleda smijesno ovo sto hrvati danas rade od jezika, jos su mi smijesniji kojekakvi piarovi, iventi i ostala preseravanja.
- armin_tz
#36 Re: Jebeni engleski
men najvis enervira "anksioznost"
- Sunrise00
#37 Re: Jebeni engleski
a vatrozid?
Ja se odmah sjetim one Ganicke, kad je rekla da nije mogla adekvatno na bosanski prevesti Family day

Ja se odmah sjetim one Ganicke, kad je rekla da nije mogla adekvatno na bosanski prevesti Family day
- nellington
#38 Re: Jebeni engleski
oki, a hajde onda da nađemo jednu riječ kojom možemo zamijeniti anksioznost. Jer ja kako god da okrenem, trebam čitavu sintagmu.armin_tz wrote:men najvis enervira "anksioznost"
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#39 Re: Jebeni engleski
Meni je zabavnije kad nasa dijaspora pokusava da prevede nesto sa engleskog pa se posteno uvale.
Sta su nasi golovi (ciljevi) (What are our goals)
Sta su nasi golovi (ciljevi) (What are our goals)
- nellington
#40 Re: Jebeni engleski
Kad spomenu golove, moram ja u oftopik 
It iz real rezultat
http://www.youtube.com/watch?v=8_HkWbFmYI0
It iz real rezultat
http://www.youtube.com/watch?v=8_HkWbFmYI0
-
musac
#41 Re: Jebeni engleski
E sjecam se i ja toga. Ona je pravi snob. Ljepse bi bilo da je Porodicni dan...Sunrise00 wrote:a vatrozid?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja se odmah sjetim one Ganicke, kad je rekla da nije mogla adekvatno na bosanski prevesti Family day![]()
- Neelix
#42 Re: Jebeni engleski
Nestrpljivost.
- TRAJAN
#43 Re: Jebeni engleski
Uh ovo je za 10, odlicno si to primjetio,_tulumba_ wrote:Meni je najjace kad "najveci" Bosnjak medju nama kaze:"0n mora imati jak background"...
Cestitam!
ma nema to je kisa nekih pojmova, a haman sve pocelo kako je stigo MENADZERLUK, valjda iz straha da se ne sjecaju prijasnjeg politickog sistema, bilo je valjda pokudno reci da je neko na RUKOVODECEM mjestu, i da je RUKOVODIOC, onda se pribjeglo terminu, MENADZERANDZIJA. Pa eto svak ziv nesto menadzeruje, al kad je u pitanju radnik onda je on 'rukovaoc teretnih masina', sta bi falilo da u oglasu stoji 'MENAGER za Bagere' a ne bagerista.
Iako pored tih straNJskih rijeci, ima i ovih nasih, da ti stane mozak, VELIKA VECINA, pa jmblg imali gdje MALA vecina.
Ali daleko najsmjesnije je slusati ove nase preko noci politicare kad se oni pocnu gadjati stranim izrazima, gledao ili slusaoc bi pomislio da oni nesto i razumiju sta govore, al onda dodje g. Biden drzi govor pa nam sve bude jasno ko razumije a ko nerzumije.
Isto tako kad se upotrijebi politicar izraz EVROPSKI STANDARDI, ajjjj, o kojim EU stndardima govori govorilac, da samo makar jedan navede, platio bih mu.
- nellington
#44 Re: Jebeni engleski
@Neelix: odlično-nestrpljivost. Ali mi anksioznost obično pominjemo u kontekstu anksioznog poremećaja-psihoze. Strepnja, tjeskoba?
- nellington
#45 Re: Jebeni engleski
RukovodilacTRAJAN wrote:
i da je RUKOVODIOC,
Ima. 51% je mala većina. A 90% velika.VELIKA VECINA, pa jmblg imali gdje MALA vecina.
-
musac
#46 Re: Jebeni engleski
Bozo Ljubic, onako tih, najavljuje da se povlaci iz politike: ... "i to je, baj d vej, bilo i prije". E Bozo, Bozo...
-
Risto Kuglarić
#48 Re: Jebeni engleski
meni je recimo neobičnije kad neko kaže očvrsje umjesto hardver.
-
TheMule
#49 Re: Jebeni engleski
Ovo je ispravno, ne vidim neki spor u tim izrazima.TRAJAN wrote: Iako pored tih straNJskih rijeci, ima i ovih nasih, da ti stane mozak, VELIKA VECINA, pa jmblg imali gdje MALA vecina.
.
-
fixer
#50 Re: Jebeni engleski
volim kad cujem kad hrvati nazovu internet medjumrijezjem.