Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

swirl

#26 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by swirl »

Ja npr. kada doputujem na nas aerodrom, obavezno zovem Zuti ili Crveni taxi, nikad nisam sjela u sa taxi.
Dzo

#27 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Dzo »

Autobuska stanica nije nista bolja po raspolozenju taksista.

Porijeklom sam iz tuzle, i do 2001. nisam dolazio u sarajevo.

Na moj prvi dolazak docekao me je taksista koji mi je za relaciju autobuska/sarajka (tacnije park prekoputa) naplatio divnih 13 km. Nepoznavajuci sarajevo i tarife taksista (u tuzli je 1km sa kraja na kraj :D) prihvatio sam cijenu i platio bez diskusije. Tek par dana kasnije sam skonto koja je pljacka bila u pitanju kad sam relaciju sa malte do istog odredista platio svega 6km. :-)

A da ne govorim koliko puta su me odbili vozit sa autobuske do malte (envera sehovica) jer je preblizu.

Savjet za sve, ako sjedate na aerodromu ili autobuskoj, obavezno recite da ste iz sarajeva...inace najebete :D
kockica_kockica

#28 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

ma jok stanete pored njih i zaustavite njihovu konkurenciju i hladno udjete ... Image
atko

#29 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by atko »

Ma samo konkurencija ;) ... nazoves zuti ... i onda prolazeco pored prvog sa_taxisistickog vozila npr pravis se da pricas sa nekim na mob i kazes ... brate evo sletio zvao taxi u ZE sam za sahatak ... neka ga herc opali :lol:

Meni jednom sa aerodroma na dobrinju (dva, znaci preko puta) trazi 20 KM ja dam 5 sa osmejhom ... da sam imo sitnije dao bih mu 3,5 :D ... od tada samo zuti ;)
opet ja

#30 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by opet ja »

ja satax :D odavno bojkotujem...ima vec 6 god. kada nas nije htio odbaciti od merkatora do otoke punih kesa po kisi kakva je jucer padala jer mu je "preblizu" ma zdro...kreteni pravi
vajkrem

#31 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by vajkrem »

Ja sa drugaricom u sred noci dosle s mora, na autobuskoj udjemo u taxi i tek u po frke skontam da nije ukljucen taximetar i ja mu kazem. Kaze on ma nema potrebe, od zeljetnicke do Koseva 6 KM plus prtljag 10 KM sve zajedno. A od Zeljetnicke do Koseva otkuca oko3 KM. Ja mu fino kazem da cu platiti onoliko koliko otkuca taksimetar+ prtljag, ni marku vise, pa ti fino vidi hoces li upaliti taximetar. Ronda on, psuje, ali vidi da ce ostati kratkih rukava. U sred puta upali taximetar :D i dobije onoliko koliko je i otkucao. Uh jes mi bilo drago :D
F.G.R.

#32 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by F.G.R. »

Kad je kratka relacija, npr.od Katedrale do Marin Dvora, ja mu kazem kad sjednem: "Do Stupa"...i onda samo na marin dvoru kazem da stane jer cu ipak ovdje i dam mu koliko je otkucalo :D
Lesli Eldridž

#33 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

van Basten wrote:meni je od svega najjača činjenica da imamo fol nekakav kapitalizam, neku kao tržišnu utakmicu, borbu za mušteriju ponudom i cijenom kobajagi, a ovamo minstarstvo propisuje svima iste cijene, isto k'o u Bjelorusiji :-)
koja je onda poenta raznih taxi udruženja, ako će svaki voziti za iste pare? Smijurija od države, kantona, ministarstva ...
E ovo je najbolji komentar. I kad konkurencija smanji cijene, Sarajevo taxi još malo obori i ljuti se... :-)
patriota.sila

#34 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by patriota.sila »

Evo jos jednog slucaja

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090602128

ovo sve treba isprintati i poslati im u centralu i saobraćajnu inspekciju....i definitivno pokrenuti akciju s kojom bi ih doveli u red jednom za svagda..... :sax:
Sounder

#35 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Sounder »

Da li je puno 10KM od aerodroma do Merkatora?
alphonse kauders

#36 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by alphonse kauders »

Sounder wrote:Da li je puno 10KM od aerodroma do Merkatora?
Jes, ako je do Merkatora na Dobrinji, inače mislim da je realna cijena 6-7 KM do Merkatora kod Socijalnog.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#37 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by anjusha »

sataxi wrote:a to što te neće da vozi to je njegova stvar.neće zaraditi tu 1.30km i gotova stvar zato imaš konkurenciju i to je to
ko se to nama nasao pogodjen? ne shvataj licno, ako si dobar taksista, nece te niko prijaviti, ne brini.
F.G.R.

#38 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by F.G.R. »

patriota.sila wrote:Evo jos jednog slucaja

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090602128

ovo sve treba isprintati i poslati im u centralu i saobraćajnu inspekciju....i definitivno pokrenuti akciju s kojom bi ih doveli u red jednom za svagda..... :sax:
Kako mozemo ovo pokrenuti?
Sta je sa ovim telefonom vezanim za inspekciju?
Je li to fakat radi?
Edin H.

#39 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Edin H. »

anjusha wrote:
sataxi wrote:a to što te neće da vozi to je njegova stvar.neće zaraditi tu 1.30km i gotova stvar zato imaš konkurenciju i to je to
ko se to nama nasao pogodjen? ne shvataj licno, ako si dobar taksista, nece te niko prijaviti, ne brini.

Netacan odgovor - sataxi :oops:

Kada vozis kao privatno lice do tebe je da li ces jarana negdje odvesti ili ne.
Kada vozis kao taksista onda si tu da bi obezbjedio uslugu gradjanima.

Ukoliko ne zatrazite promjenu trenutnih propisa i javno ne istaknete na svojim vozilima poruku da ne vozite na relacijama koje su ispod odredjene kilometraze ovo je teska povreda radne discipline koja bi morala rezultirati gubitkom licence.
anjusha

#40 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by anjusha »

Sounder wrote:Da li je puno 10KM od aerodroma do Merkatora?
platila jednom 13 km od aerodroma do jednog hostela na bascarsiji...
zvala zuti taxi :D
anjusha

#41 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by anjusha »

swirl wrote:
INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJE

DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
u svakom slucaju pisem broj u mobitel, zlu ne trebalo...
Skyfox

#42 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Skyfox »

Dzo wrote:Autobuska stanica nije nista bolja po raspolozenju taksista.
ja se jednom po jesenskoj kisi vratio u SA i sjednem u prvi Taxi kad lola ceka nesto nikako da krene, reko dje zapelo kaze pa malo mi samo tebe da vozim :shock: aj reko mozda ce ovaj iza tebe, kad u to uljece neki lik na zadnje sjediste i krene ovaj. Ispostavi se da je to neki njegov rodjak kojeg je taxista ionako cekao... CCC pu

Veceras pokisnem ko mis i masem taxisti ispod nekog drveta a on stade 20metara dalje u sred neke lokve lije iz neba iz zemlje... reko sto stade tako daleko... a on ce dobro sam ti ikako stao kako pada :? :shock: :?
Sounder

#43 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Sounder »

Skyfox wrote:
Dzo wrote:Autobuska stanica nije nista bolja po raspolozenju taksista.
ja se jednom po jesenskoj kisi vratio u SA i sjednem u prvi Taxi kad lola ceka nesto nikako da krene, reko dje zapelo kaze pa malo mi samo tebe da vozim :shock: aj reko mozda ce ovaj iza tebe, kad u to uljece neki lik na zadnje sjediste i krene ovaj. Ispostavi se da je to neki njegov rodjak kojeg je taxista ionako cekao... CCC pu

Veceras pokisnem ko mis i masem taxisti ispod nekog drveta a on stade 20metara dalje u sred neke lokve lije iz neba iz zemlje... reko sto stade tako daleko... a on ce dobro sam ti ikako stao kako pada :? :shock: :?
Mogao ti je reci da se preselis tamo gdje ne pada kisa i onda zivkaj taxi :)
Aprilica

#44 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Aprilica »

svjeze me opalio vozac Sa taxija po usima, uduplao mi cijenu "kratke voznje", kaze to nesto po novom :-)
naravno, nazovem da provjerim, nigdje veze s vezom :roll:

dokle vise....
nokia6170

#45 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by nokia6170 »

Aprilica wrote:svjeze me opalio vozac Sa taxija po usima, uduplao mi cijenu "kratke voznje", kaze to nesto po novom :-)
naravno, nazovem da provjerim, nigdje veze s vezom :roll:

dokle vise....
dok ne naucis koja su ti prava prije nego sjednes opet u taxi
DobroJutroKolumbo

#46 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by DobroJutroKolumbo »

Da ispricam ja svoju dogodovstinu sa SA TAXI-jem , meni je uljepso dan...Nije me zavrnuo , nista slicno , onako cavrljam ja sa tim taksistom , i pricamo kako je vruce , i on meni objasni zasto je tako vruce :D , kaze ovako : Klimatske promjene se desavaju zato sto se sve ispomjeralo , vidis Velika Britanija ti je sad na mjestu Afrike , pa im kisa nikako ne pada ko prije , vec je kod njih tako vruce , Evropa je preselila , negdje u Latinsku Ameriku , pa zato kod nas sad imamo tropsku klimu , a Azija je na mjestu Evrope , pa im se desava usred ljeta da im pada snijeg... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D Elem , po njegovim rijecima kontinenti furaju , kao prekookeanski brodovi... :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D Kako sam se taj dan smijao ... Vjecno mu hvala... :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Truba »

možda nije mislio na bukvalno premiještanje :mrgreen:
DobroJutroKolumbo

#48 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by DobroJutroKolumbo »

komi wrote:možda nije mislio na bukvalno premiještanje :mrgreen:
Vjeruj mi , mislio je na bukvalno premjestanje...! :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Truba »

:mrgreen: taj je zajebao i geografiju i biologiju :lol:
samo malo

#50 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by samo malo »

supljiraju oni zestoko, znam jednog taxistu, nedavno pricam sa njim, veli on da ja taj dan od jutra (cirka 8 h) do 1 poslijepodne, zaradio nekih 50 km ciste love. Do kraja dana sigurno i 100 ali nije racunao za cijeli dan pa nije siguran.

To je cista zarada, bez benzina i ostalih trosarina. Od te ciste zarade (dakle nekih 100 km prosjecno po danu x 30 dana ili koliko vec gazda zeli raditi mjesecno) odbij pausal od 150 i koliko vec km... pa nije da malo zarade.

A stalno kukaju kako im je tesko.
Post Reply