Kutiljerov plan za BiH: 12 godina poslije
-
Zenga
Joj, kakva su to glupava prepucavanja ko je kriv, ko ima vise naucnika itd. Alo, ljudi dajte prekinite sa tim, to je totalno blesavo. Ovo je novo doba i ko to ne bude shvatio on postaje zatocenik proslosti i pomalo zatucan. Bosna je takva kakva je i ko je kriv za proslost on sada dokazuje svoju nevinost u Hagu. Niti su Srbi superiorni u odnosu na Bosnjake niti su Bosnjaci najslabiji narod na Balkanu. Mi smo tu negde isti onako po sredini ni bolji ni gori od ostalih naroda. Ustvari mozemo postati gori ukoliko budemo raspravljali ovakve blesave teme.
-
margareta
Ja za tebe ne mislim da si glupaca nego sam sigurna u to jos od tvog prvog posta. Koga ti farbas ? Sebe naravno glupaco. Progledala bi ti iz svih perspektiva ali imas mrenu i fali ti splav u tintari.meldina wrote:mislim da si glup a glasas li ti za sds ili hdz???
-
hame
#31 Re: Kutiljerov plan za BiH: 12 godina poslije
JLZ wrote:Politika mi nije jača strana, ali matematika jeste:
Nije moje da se bavim bošnjačkim problemima, ali pogledajte koliko vas je unesrećila SDA.
1992. je Alija potpisao Kutiljerov plan koji je sprečavao rat, a BiH bi bila podijeljena na etničke kantone sa manjim ovlastima nego današnji kantoni u Federaciji. Znači, ne bi postojali entiteti, pa samim time ni RS.
Povlačenjem već stavljenog potpisa na Kutiljerov plan, Alija je ''napravio'' današnju BiH: podijeljenu na entitete, a jedan od entiteta čak na 10 kantona! Plus, između 150.000 i 200.000 Bošnjaka je poginulo!
Ja da sam Bošnjak nikada ne bih glasao za SDA. Šta više, optužio bih je za saučesništvo za zločin nad sopstvenim narodom! Alija je trebao znati da će u ratu najviše nadrljati Bošnjaci kao najslabiji narod na Balkanu, a pošto je sjedio sa SDS-om i HDZ BiH-om u vlasti, nije se mogao vaditi da ''nije znao'' da će povlačenjem potpisa sa Kutiljertovog plana taj plan propasti i izbiti rat!
Alija je bio ili dobro glup čovjek, ili gladan dominacije i lične slave kao ''oca nacije'' (a istorija nam kazuje da se ''otac nacije'' najlakše postaje na tragediji sopstvenog naroda), ili islamski fanatik, ili srpski špijun (čuo sam čak i takvu verziju).
Bošnjaci, šta vi mislite o tome?
Odavno nisam procitao gluplji tekst. Svaka cast ali mislim da ti ni matematika nije bas jaca strana
Mozda srpsko-cetnicka Historija zasnovana na sveobuhvatnim i dokazima potkrijepljenim tekstovima dr Sime Jelace
-
hame
#32 Re: Kutiljerov plan za BiH: 12 godina poslije
JLZ wrote:Politika mi nije jača strana, ali matematika jeste:
Nije moje da se bavim bošnjačkim problemima, ali pogledajte koliko vas je unesrećila SDA.
1992. je Alija potpisao Kutiljerov plan koji je sprečavao rat, a BiH bi bila podijeljena na etničke kantone sa manjim ovlastima nego današnji kantoni u Federaciji. Znači, ne bi postojali entiteti, pa samim time ni RS.
Povlačenjem već stavljenog potpisa na Kutiljerov plan, Alija je ''napravio'' današnju BiH: podijeljenu na entitete, a jedan od entiteta čak na 10 kantona! Plus, između 150.000 i 200.000 Bošnjaka je poginulo!
Ja da sam Bošnjak nikada ne bih glasao za SDA. Šta više, optužio bih je za saučesništvo za zločin nad sopstvenim narodom! Alija je trebao znati da će u ratu najviše nadrljati Bošnjaci kao najslabiji narod na Balkanu, a pošto je sjedio sa SDS-om i HDZ BiH-om u vlasti, nije se mogao vaditi da ''nije znao'' da će povlačenjem potpisa sa Kutiljertovog plana taj plan propasti i izbiti rat!
Alija je bio ili dobro glup čovjek, ili gladan dominacije i lične slave kao ''oca nacije'' (a istorija nam kazuje da se ''otac nacije'' najlakše postaje na tragediji sopstvenog naroda), ili islamski fanatik, ili srpski špijun (čuo sam čak i takvu verziju).
Odavno nisam procitao gluplji tekst. Svaka cast ali mislim da ti ni matematika nije bas jaca strana
Mozda srpsko-cetnicka Historija zasnovana na sveobuhvatnim i dokazima potkrijepljenim tekstovima dr Sime Jelace
-
JLZ
Poruka agentu 011:
Srpski medjunarodno priznati naucnici i ugledni ljudi od znanja: Nikola Tesla, Milutin Milankovic, Njegos, Mihailo Pupin, Rade Koncar, Mileva Ajnstajn, Josif Pancic, Slobodan Jovanovic, Dejan medakovic, Obrad Stanojevic, itd, itd.
Srpski medjunarodno priznati naucnici i ugledni ljudi od znanja: Nikola Tesla, Milutin Milankovic, Njegos, Mihailo Pupin, Rade Koncar, Mileva Ajnstajn, Josif Pancic, Slobodan Jovanovic, Dejan medakovic, Obrad Stanojevic, itd, itd.
-
margareta
Uh otkud i Hrvati upakovani u Srbe ? Mihahailo hajde ali ono Pupin pa Tesla pa Koncar ....izostavio si Alberta Aysnteina.....vidi se da mu je pokojna Mileva bila supruga.....naucila ga teoriju relativiteta samo bila podebela pa pertle mu nisu isle......aaaah u tom grmu lezi zec...Mileva !?JLZ wrote:Poruka agentu 011:
- Vodenjak
#36 Re: Kutiljerov plan za BiH: 12 godina poslije
Hajde hame, priznaj i sam. Bez obzira ko je i kakav je JLZ, ipak ima puno istine u ovome sto on napisa...hame wrote:JLZ wrote:Politika mi nije jača strana, ali matematika jeste:
Odavno nisam procitao gluplji tekst. Svaka cast ali mislim da ti ni matematika nije bas jaca strana![]()
Ako ne mislis tako, odgovori mu sta ti mislis o tim njegovim tezama ali mu odgovori KONTRAtezama da i tvoju sliku toga vidimo...
Imas li kontrateze hame? Ili ti se samo ne dopada to sto je napisano pa jednostavno kazes da je glupo?
-
magnifico
ova igra oko kutiljerovog plana je samo dokaz koliko je cijela predratna politika bila prljava
i sastojala se samo kako ce ko koga da zajebe, u ostalom kao i drugi primjeri,
izjasnjavanje ejupa ganica kao jugosloven (dotaknuto samo dno morala)
stavljanje jevreja ivana ceresnjesa na SDS listu...
abdicevo koketiranje sa SDA...
HDZ oklijevanje do zadnje sekunde da li izaci na referendum...
a kao vrhunaca je izgradnja gradjanske drzave pod palicom prve nacionalne stranke
zbog svega toga referendum je zvanicno legalan, ali sustinski apsolutno nedemokratski
rezultat je stvaranje i istovremeno propast jedne drzave, ne zabiljezeno u istoriji
posljedice su dugotrajne i katastrofalne,
a stanje se nece popraviti dok se ne prestane sa politikom ko ce koga...
izjasnjavanje ejupa ganica kao jugosloven (dotaknuto samo dno morala)
a kao vrhunaca je izgradnja gradjanske drzave pod palicom prve nacionalne stranke
zbog svega toga referendum je zvanicno legalan, ali sustinski apsolutno nedemokratski
rezultat je stvaranje i istovremeno propast jedne drzave, ne zabiljezeno u istoriji
-
margareta
Prestala sam citati vise od dvije rijeci...ovdje sam otisla do kraja imagnifico wrote:ova igra oko kutiljerovog plana je samo dokaz koliko je cijela predratna politika bila prljava
izjasnjavanje ejupa ganica kao jugosloven (dotaknuto samo dno morala)![]()
a kao vrhunaca je izgradnja gradjanske drzave pod palicom prve nacionalne stranke![]()
zbog svega toga referendum je zvanicno legalan, ali sustinski apsolutno nedemokratski![]()
rezultat je stvaranje i istovremeno propast jedne drzave, ne zabiljezeno u istoriji![]()
POSTENO
potpisujem
ako treba punim plucima , pri cistoj pameti i savjesti
VOZDRICA
-
bosniaque
poslije bitke sve sami generali majko mila pa nisam znao da imamo ovako dosta pametnih bosnjaka i filozofa i cyber-politicara sve neke ideje se prosipaju sve se neko kritikuje, i sada doso jedan (po)chetnik ili je ustasha da nam pokaze za koga mi bosnjaci trebamo glasati i kako je bolje za nas, najbolji mi bosnjaci bili kad bi glasali za HDZ il SDS da nam se komsije nebi zahmetili na nas, eh muko moja!
-
arnaut
koji stupanj svijesti, da niko nije kao argument naveo da ne bi bilo 200.000 mrtvih,
al ovaj hame je najkrvaviji; kao nesto da ispadne pametan, kao nije jos procitao gluplji tekst, i nastavlja da lupa ko maxim po...
ili ovaj agent; cuj Alija napravio dobar potez sto je povukao potpis i time gurno goloruki narod u rat za koji je znao da ne moze dobiti, pa covjece jesi li ti nekoga izgubio u ovom ratu pa da znas koliko je vrijedan jedan ljudski nokat a kamoli zivot,
i na kraju vam dobar alija koji je dao legitimnost Republici Srpskoj i satjero muslimane u 24% teritorije BiH koliko kontrolisu, a najbrojini su BiH
samo onako bezveze laprdate, nit mislite sta pisete nit citate sta drugi pisu, samo trazite razlog za svadju i prepirku, jos onaj JLZ krenuo da nabraja "srpske velikane", kakve to veze ima sa Cutilierom
al ovaj hame je najkrvaviji; kao nesto da ispadne pametan, kao nije jos procitao gluplji tekst, i nastavlja da lupa ko maxim po...
ili ovaj agent; cuj Alija napravio dobar potez sto je povukao potpis i time gurno goloruki narod u rat za koji je znao da ne moze dobiti, pa covjece jesi li ti nekoga izgubio u ovom ratu pa da znas koliko je vrijedan jedan ljudski nokat a kamoli zivot,
i na kraju vam dobar alija koji je dao legitimnost Republici Srpskoj i satjero muslimane u 24% teritorije BiH koliko kontrolisu, a najbrojini su BiH
samo onako bezveze laprdate, nit mislite sta pisete nit citate sta drugi pisu, samo trazite razlog za svadju i prepirku, jos onaj JLZ krenuo da nabraja "srpske velikane", kakve to veze ima sa Cutilierom
-
hame
#44 Re: Kutiljerov plan za BiH: 12 godina poslije
Vodenjak mislim da sam vec dosta rekao. Zaista je bilo smijesno. A vidim da vec ima musica koje su se zalijepile na ovu pricu kao i na sve ostale gluposti koje JLZ kaci po forumu. Bilo kako bilo ovo ide u vic dana.Vodenjak wrote:Hajde hame, priznaj i sam. Bez obzira ko je i kakav je JLZ, ipak ima puno istine u ovome sto on napisa...hame wrote:JLZ wrote:Politika mi nije jača strana, ali matematika jeste:
Odavno nisam procitao gluplji tekst. Svaka cast ali mislim da ti ni matematika nije bas jaca strana![]()
Ako ne mislis tako, odgovori mu sta ti mislis o tim njegovim tezama ali mu odgovori KONTRAtezama da i tvoju sliku toga vidimo...
Imas li kontrateze hame? Ili ti se samo ne dopada to sto je napisano pa jednostavno kazes da je glupo?
pozdrav forumasi
-
margareta
Pa nisi naveo fenomen neimara egipatskih piramida , pa Mariju Kiri, Meshu Selimovica, Ivu Andrica, Darvina, Arhimeda....i mnoge druge velikane si preskocio.JLZ wrote:Poruka agentu 011:
JLZ
VOZDRA
-
JLZ
Teslin otac je bio PRAVOSLAVNI SRPSKI SVESTENIK! Otkud on Hrvat? Ili Pupin? Pa ti veze nemas sa zivotom, nemam se namjeru raspravljati sa osobom koja ima IQ 80.margareta wrote:Uh otkud i Hrvati upakovani u Srbe ? Mihahailo hajde ali ono Pupin pa Tesla pa Koncar ....izostavio si Alberta Aysnteina.....vidi se da mu je pokojna Mileva bila supruga.....naucila ga teoriju relativiteta samo bila podebela pa pertle mu nisu isle......aaaah u tom grmu lezi zec...Mileva !?JLZ wrote:Poruka agentu 011:
Ali, to nije tema ovog foruma vec Kutiljerov plan. Ja ne znam zasto me ovdje napadose neki kao da sam iznio nekakvu jeres, ali ovi sto me podrzase shvatise da je propast Kutiljerovog plana nazalost znacio i propast ekonomski perspektivne mulietnicke Bosne, onakve kakvu je svi pamtimo (ovo sada nema veze sa zivotom, toliko smo medjusobno zakrvili da nam je vaznija tema kako ce se koji entitet zvati, na koliko ce posto biti, nego kolike su nam plate i mozemo li otici na more svake godine, itd...). O zrtvama rata da i ne govorim!
Pa neka me sad neko ubijedi da Kutiljerov plan nije valjao!
-
margareta
Ne samo da se nemam namjeru raspravljati sa rovokopacima krijena ciji SAMI nisu pripadnici nego i necu sa IQ koji se ubi na Sa. stranicama i stradama u potrazi za svojim identitetom.
Imash dovoljan br. sugovornika pa bij svoj visoki intelektualni boj. Shiroko ti "intelektualno - bojno" polje.
Zabole me ko je otkud i da svojatam za sebe tudje zasluge ? To su zesci sukobi sa samim sobom. Takvih je pametnih u BiH 99%. Sitna stoka u potrazi za identitetom pokusava se identificirati sa velikanima istorije iz svih naucnih oblasti.
Zdravo
zabLUDARU
Imash dovoljan br. sugovornika pa bij svoj visoki intelektualni boj. Shiroko ti "intelektualno - bojno" polje.
Zabole me ko je otkud i da svojatam za sebe tudje zasluge ? To su zesci sukobi sa samim sobom. Takvih je pametnih u BiH 99%. Sitna stoka u potrazi za identitetom pokusava se identificirati sa velikanima istorije iz svih naucnih oblasti.
Zdravo
zabLUDARU
-
JLZ
Sta reci o osobi ciji nick name ima naziv nasrmdljivijeg cvijeca - margareta? Razguli mala!margareta wrote:Ne samo da se nemam namjeru raspravljati sa rovokopacima krijena ciji SAMI nisu pripadnici nego i necu sa IQ koji se ubi na Sa. stranicama i stradama u potrazi za svojim identitetom.
Zdravo
zabLUDARU
-
Patriotska_Liga_BiH
jebiga sranje se desilo i svi smo sjebani ali nedajem rahmetli Aliji krivicu, ja mislim da je uradio sve sto je mogo za nasu zemlju i za nas narod, zamisli da je bio neko drugi umjesto njega, moguce da bi se odigralo puno gore, nije ni Alija sve odlucivo sam, bas sam skoro gledo 2 interviuja sa Alijom i tu ima odgovor za sva tvoja pitanja.
ako te zanima interviju trebas imat program DC++ i konektaj se na nas bosanski hub(Top Bosna), onda potrazi Alija_Izetbegovic_I_dio i Alija_Izetbegovic_II_dio.
ako te zanima interviju trebas imat program DC++ i konektaj se na nas bosanski hub(Top Bosna), onda potrazi Alija_Izetbegovic_I_dio i Alija_Izetbegovic_II_dio.