Bog i zivotni standard Amerike gori od Bosne
- Alfons Kauders
Od Aljaske, do Meksika... 
-
nineac
Ma ja
Ma ovo su gluposti što piše humanista!
Ja sam sticajem okolnosti morao da proputujem skoro cjelu istočnu obalu (vjeruj mi bolje da nisam) ali to što on priča nema veze!
Svi znamo da amerika nije ono što je na filmu, ali upoređivati je sa bosnom, pa to je malo neozbiljno!
Naši ljudi koji su prije rata radili u BiH imaju pšroblem da se naviknu na disciplinu!
Moj prijatelj koji sada drži kafić sezonski u zenici kaže kako je dolazio pijan u Željezaru na posao a dobija je svaki mjesec 1100 DM platu 1989 godine!
To nigdje nema!
I onda kada odu u ameriku očekuju da isto tako rade, ali da zarađuju 5000 $!
Hoće ali malo morgen!
Ma ovo su gluposti što piše humanista!
Ja sam sticajem okolnosti morao da proputujem skoro cjelu istočnu obalu (vjeruj mi bolje da nisam) ali to što on priča nema veze!
Svi znamo da amerika nije ono što je na filmu, ali upoređivati je sa bosnom, pa to je malo neozbiljno!
Naši ljudi koji su prije rata radili u BiH imaju pšroblem da se naviknu na disciplinu!
Moj prijatelj koji sada drži kafić sezonski u zenici kaže kako je dolazio pijan u Željezaru na posao a dobija je svaki mjesec 1100 DM platu 1989 godine!
To nigdje nema!
I onda kada odu u ameriku očekuju da isto tako rade, ali da zarađuju 5000 $!
Hoće ali malo morgen!
- manijak1
Što ovaj Šeha mrzi Amiše kao da su
tačka 6 
-
seas of cheese
#30 Re: Bog i zivotni standard Amerike gori od Bosne
i sta si nam novo rekao?Humanista wrote:Na novcanicama se spominje Bog - "In God we Trust" (U Boga mi Vjerujemo); u "Pledge of Allegiance" se spominje Bog; krscanski konzervativac George Bush u svim svojim govorima spominje Boga, a sve svoje govore zavrsava sa "God Bless America" (Neka Bog blagoslovi Ameriku") itd. Zamislite da nas predsjednik podje iza svakog svoga govora dodavati "Neka Allah blagoslovi Bosnu" - bili bi proglaseni bogzna kakvim imenima!
Amerika je duboko religiozna i duboko konzervativna zemlja. Ima par filmskih (liberalnijih) gradova koji su civilizovani poput Los Angeles-a, New York-a i jos nekoliko takvih gradova, a sve ostalo su gradici sa nesto vecim, ili istim, ili pak gorim standardom nego u Bosni. Putovao sam, vidio sam. Sto se tice onih Americkih MORMONA, oni zene po 5-10 zena i stupaju u sexualni odnos sa djecom od 10 godina ili vec kad djevojcice dobiju menstruaciju (reportaza 20/20), i imaju po 50-oro djece, oni radikalniji Mormoni ne dopustaju ni dovoz novina, ni upotrebu televizije/radija u svojim mjestima, jer i dan danas zive u srednjem vijeku. O Amisima da i ne pricam, ti cak ne zele ni struju da upotrebljavaju.
Zalosno! AMERIKA NIJE ONO STO GLEDATE U FILMOVIMA. STANDARD JE U VECINI ZEMLJE (Osim New York-a, Los Angelesa i slicnih civilizovanih gradova) GORI NEGO U BOSNI. Proputovao sam Ameriku i uzduz i poprijeko.
- manijak1
O svom trošku ili o trošku Šehe, Pitta i ostalih poreskih obveznika ?Proputovao sam Ameriku i uzduz i poprijeko.
- manijak1
Par mjeseci
Ali nema veze kad se vratim bez Škode
- manijak1
-
The_Flyer2002
i ja sam u americi i u svemu ovome sto ste rekli ima istine. ti nineac naveo si primjer kako ljudi sa nasom srednjom skolom zaradjuju 6500 (4000+2500) da bola nisi malo pretjero. kolika im je to satnica $20. prosto sumnjam prije da rade puno overtime-a.vecina nasih radi za nekih 7-8 po satu neki doguraju i do 15 ali to je do pojedinca....
to sto je plata potrosena za 3 dana je istina i nije za 3 dana vec za 3 sata. ako si vez zivio ovde ili i sada zivis onda znas da MORAS racune placat. u sto ih platis eto ih opet (jel' de?)
kupovina kuce je ovde najbolja i najjeftinija investicija koju moze nako da napravi. recimo koliko vi (vecina) u usa placate rentu ili lease. jelde oko 5-600 mjesecno cak i vise. za te pare mozete kupiti kucu koja vrijedi 80-90 000. (na kredit naravno) i to nije nikakvo cudo sto ih ljudi kupuju.
dobro je neko reko "koliko zivi ljudi u bih u prikolicama?" ako ste vec bili ovde onda ste culi za naziv Trailor trash ili white trash--- i ko su oni.
jedno pitanje--- kada se vozis putem (u vecini) mogu li se ove prikolice da se vide sa ceste --- NE--- zasto?
kada su bili uragani na floridi sta ste vidili na tv-u ljudi. kakve su ono kuce bile?
jos jedna stvar neznam kako se krecete ali jeste primjetili da vecina kuca ima oko sebe VISOKU drevnu ogradu. sta vi znate sta se desava iza te ograde? gleda te li vijesti? ovo je vise klise ali svaki put kad policija uhapsi nekog child molester-a ili ubicu i kada tv ekipa pita susjede sta oni odgovore? oh, oni su bili divni ljudi. vazda su bili dobri prema nama, mi nebi nikad posumnjali da se tako sta desavalo u toj kuci, itd zasto?
mormoni--- u kakvoj zabiti oni zive. jeste li to vidjeli? 20/20 emisija je to prikazala i gledo sam jos neke dokumentarce. neko je reko da bi ga za muda objesili ako bi spavo sa 10 god djevojcicom-- tacno to je u civilizaciji---- ali je si li vidio zabiti gje su oni. samo "helikopterom" im mozes prici. i ko je sve umjesan u te njihove porodice. ti mormoni imaju svoje gradove i policija je njihova (njih boli neka stvar za to)
ma sta me briga --- lijepa bosna

to sto je plata potrosena za 3 dana je istina i nije za 3 dana vec za 3 sata. ako si vez zivio ovde ili i sada zivis onda znas da MORAS racune placat. u sto ih platis eto ih opet (jel' de?)
kupovina kuce je ovde najbolja i najjeftinija investicija koju moze nako da napravi. recimo koliko vi (vecina) u usa placate rentu ili lease. jelde oko 5-600 mjesecno cak i vise. za te pare mozete kupiti kucu koja vrijedi 80-90 000. (na kredit naravno) i to nije nikakvo cudo sto ih ljudi kupuju.
dobro je neko reko "koliko zivi ljudi u bih u prikolicama?" ako ste vec bili ovde onda ste culi za naziv Trailor trash ili white trash--- i ko su oni.
jedno pitanje--- kada se vozis putem (u vecini) mogu li se ove prikolice da se vide sa ceste --- NE--- zasto?
kada su bili uragani na floridi sta ste vidili na tv-u ljudi. kakve su ono kuce bile?
jos jedna stvar neznam kako se krecete ali jeste primjetili da vecina kuca ima oko sebe VISOKU drevnu ogradu. sta vi znate sta se desava iza te ograde? gleda te li vijesti? ovo je vise klise ali svaki put kad policija uhapsi nekog child molester-a ili ubicu i kada tv ekipa pita susjede sta oni odgovore? oh, oni su bili divni ljudi. vazda su bili dobri prema nama, mi nebi nikad posumnjali da se tako sta desavalo u toj kuci, itd zasto?
mormoni--- u kakvoj zabiti oni zive. jeste li to vidjeli? 20/20 emisija je to prikazala i gledo sam jos neke dokumentarce. neko je reko da bi ga za muda objesili ako bi spavo sa 10 god djevojcicom-- tacno to je u civilizaciji---- ali je si li vidio zabiti gje su oni. samo "helikopterom" im mozes prici. i ko je sve umjesan u te njihove porodice. ti mormoni imaju svoje gradove i policija je njihova (njih boli neka stvar za to)
ma sta me briga --- lijepa bosna
-
violentjack
The_Flyer2002 ti si ozbiljan sto se tice kuca..ili si tek sad dosao u Ameriku bez uvrede
Prosjecna kuca kosta jednih 250 000$..No i cijena nek je tolika..iako ne vrijede nego mane su ogromne
Kuce imaju malene stropove moras se saginjati
Prasnjave su
Drvene..nema cigle tako sve i jedna
U slucaju da ne osiguras kucu u slucaju pozara a desava se gubis kucu i jos moras placati ljudima odstetu iako je tvoja kuca
Dalje za placanje kuce
Imas izbor 15 ili 30 godina rata..pa sad ako je kuca 300 000$..kad je otplacujes na 15 godina je minimum 600 000$..I svaka rata mora da bude na vrijeme..ili sve one pare sto si ulozio su nepovratno izgubljene
Jao..vecina Bosanaca ovdje..necu iih zvati Bosnjacima jer su imbecili zive po stanovima..jer ovdje je veca prednost zivjeti u finom stanu..neki stanovi su super..bar je cigla..nego u zagusljivoj kuci
Prosjecna kuca kosta jednih 250 000$..No i cijena nek je tolika..iako ne vrijede nego mane su ogromne
Kuce imaju malene stropove moras se saginjati
Prasnjave su
Drvene..nema cigle tako sve i jedna
U slucaju da ne osiguras kucu u slucaju pozara a desava se gubis kucu i jos moras placati ljudima odstetu iako je tvoja kuca
Dalje za placanje kuce
Imas izbor 15 ili 30 godina rata..pa sad ako je kuca 300 000$..kad je otplacujes na 15 godina je minimum 600 000$..I svaka rata mora da bude na vrijeme..ili sve one pare sto si ulozio su nepovratno izgubljene
Jao..vecina Bosanaca ovdje..necu iih zvati Bosnjacima jer su imbecili zive po stanovima..jer ovdje je veca prednost zivjeti u finom stanu..neki stanovi su super..bar je cigla..nego u zagusljivoj kuci
-
violentjack
Manijak..kako Svedska..slusaju li te pingvinimanijak1 wrote:![]()
Ko o čemu Jack o Amišima , k'o i Šeha.
![]()
Mislim da su Amiši ugrožena vrsta
- manijak1
Ima li tu promjena ono fazoni tržište ponuda potražnja lokacija i ostale zajebancije ?Prosjecna kuca kosta jednih 250 000$..No i cijena nek je tolika..iako ne vrijede nego mane su ogromne
I taj prosjek koliko nosi četvornih metara
Jadni Ameri , ali još da te upitam kontaš li ti nekad sebe
-
violentjack
Svedska hladnoca pa ne kopcas
Rijec po rijec...skopcat ces
Rijec po rijec...skopcat ces
-
violentjack
Pitt ti si u Pennsylvaniji jel tako..pitt wrote:A moja raja Amisi? Njih mi nisi analizirao?![]()
- manijak1
TeškoRijec po rijec...skopcat ces
-
violentjack
Jeste a haman da nije
I oni se vise furaju na New York..a grad izumire..raja bjeze odatle sad
Oni su cini mi se na granici
Daleko je capitol Phily..eh tesko
Ja sam ti na East Coastu
I oni se vise furaju na New York..a grad izumire..raja bjeze odatle sad
Oni su cini mi se na granici
Daleko je capitol Phily..eh tesko
Ja sam ti na East Coastu
-
The_Flyer2002
violentjack zaista neznam o cemu ti pricas.
na sjeveru je malo drukcije ali zaista o cemu ti pricas ( bez uvrede)
meni se cini da ti imas stereotip jedne kuce i da samo nju gledas.
prvo ne moras da zivis u najboljem i najliksuznijem dijelu grada
drugo u kakvu si ti zabit ulazio da je prasnjava (to je do onoga ko zivi u kuci ne do kuce)
nisu sve kuce od drveta napravljene
i ti sto rentaju (ja ih zovem bjednicima) ne kontaju ako rentaju stan 30 godina ili placaju kucu 30 da ce na kraju isto da plate jer je 360x600 isto neznam kako ih potrosio
i u americi sam vec 3.5 god i kupili smo kucu za $65000 na 30 god
istu kucu smo rentali prije toga za $500 i sada plaamo $490 i pogodi sta? nasa je
sto se tice vatre i sl ovde moras imati insurans / osiguranje
na sjeveru je malo drukcije ali zaista o cemu ti pricas ( bez uvrede)
meni se cini da ti imas stereotip jedne kuce i da samo nju gledas.
prvo ne moras da zivis u najboljem i najliksuznijem dijelu grada
drugo u kakvu si ti zabit ulazio da je prasnjava (to je do onoga ko zivi u kuci ne do kuce)
nisu sve kuce od drveta napravljene
i ti sto rentaju (ja ih zovem bjednicima) ne kontaju ako rentaju stan 30 godina ili placaju kucu 30 da ce na kraju isto da plate jer je 360x600 isto neznam kako ih potrosio
i u americi sam vec 3.5 god i kupili smo kucu za $65000 na 30 god
istu kucu smo rentali prije toga za $500 i sada plaamo $490 i pogodi sta? nasa je
sto se tice vatre i sl ovde moras imati insurans / osiguranje
- manijak1
U srcu mafije
.
Ima li posla za utjerivače ?????

Ima li posla za utjerivače ?????