IskrenTZ wrote:JA SAM U SUBOTU BIO NA TESTIRANJU U TUZLI. OD 170 OSOBA KOJE SU MOGLE IZACI NA ISPIT MOZDA 2 ILI 3 OSOBE NISU DOSLE, ZATO JE DOSLO NEGDJE 30 - 40 OSOBA KOJE UOPSTE NISU BILE NA SPISKU A PUSTENE SU DA RADE TEST. KAKO TO MOZE?
A DRUGA STVAR JE DA SE TRAZI MOMENTANO 10 000 DO 20 000 MARAKA (STELA)ZA PRIPRAVNICKO MJESTO.
Ja nisam primjetila da je bilo takvih osoba.Ne znam u kojoj si grupi bio, ali čini mi se da sve koje je gospođa prozvala gospodin je pronašao na spisku.
Možda i griješim
Otkud ti ovo za štelu? Pa ko je budala dati ovolike pare za pripravničko mjesto? Ne može se toliko ni zaraditi za tu godinu. Radije bih radila kod nekog privatnika džaba.
Isto k'o da je to nešo raditi pripravnički u UIO? Jedino što imaš šansu da ti produže ugovor, ali je vjerovatnoća za to 0,0000009%.
UIO stalno objavljuje interne konkurse, naravno, usmjerene ka ciljanoj skupini (djeca zaposlenika).Ko zna koliko ih je jučer bilo među nama, a pored njih šanse su nam nikakve.
p.s. Drugarica o kojoj sam prije govorila nije dijete zaposlenika UIO, nego je obavještena da je otvoren interni konkurs.Javila se i imala sreću da su ju primili, vjerovatno po nacionalnom osnovu.