Razlika je da je Banjalucki bolji!Toto wrote:Isto ko razlika izmedju travnickog i sarajevskog cevapaStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
ali ne znam da li je lokaciju za shop
Može li mi neko reći razliku MCD i BK?
Burger King u Sarajevu!
- BHCluster
#26 Re: Burger King u Sarajevu!
- chuchumbamayumbe
#27 Re: Burger King u Sarajevu!
Ulje se ne mijenja jednom mjesecno, nego postoje testeri na osnovu kojih se vidi da li je vrijeme da se ulje mijenja ili ne, a izmedju mijenjanja se filtrira kroz poseban filter papir.Irm@ wrote:ma mene je uvijek fasciniralo sto li nas narod trci za tom americkom junk hranom (ali junk u pravom smislu rijeci)..
nije mi jasno sta je tako wooow u hrani u kojoj ima toliko kemikalija da se nikad ni ne moze desiti da obolis od salmonele![]()
ne kazem ja da se zdravo hranim (da Bogdo)... naprotiv u Barhani jedem minimalno 4 puta sedmicno...ali uopce ne zudim za serijski napravljenom hranom i pomfritom kom se u fritezi ulje mijenja jednom mjesecno (fuj!)
Znas li na kojoj se temperaturi unistava e.coli?! Da li znas koliko nasih vrlih ugostitelja provjerava i pridrzava se minimalne temperature koju meso treba da postigne da bi eventualno prisustvo e.coli bilo unisteno?! Ko poznaje situaciju sjetice se sta se desilo u Jack in the Box, tamo neke 1993-ce i trovanja tom bakterijom. Na stranu spremanje majoneze na licu mjesta, improvizovanje, nekoristenje sanitarnih rastvora, (ne)pranje ruku, itd...
Meni je "serijski" napravljena hrana tipa BK, McD i slicno 1000x sigurnija za jelo nego nekakvi nadri ugostitelji sto u hamburger stavljaju kucnu majonezu, ajvar i kupus.
- chuchumbamayumbe
#28 Re: Burger King u Sarajevu!
Popeyes jeste pravi ghetto, sa bracom koja obozavaju krilca i red beans, ali je klopa za 10 a usput i je i dobra furka.

-
paral0c0
#29 Re: Burger King u Sarajevu!
Znaci uskoro BK u Sarajevu!
-
A-ZO
#30 Re: Burger King u Sarajevu!
@chuchumbamayumbe 
nego, je li krenulo preseljenje te silne aparature sa Butmira i odakle ce sirovina da stize,
mozda iz Hungarije jer su najblizi http://www.burgerking.hu

nego, je li krenulo preseljenje te silne aparature sa Butmira i odakle ce sirovina da stize,
mozda iz Hungarije jer su najblizi http://www.burgerking.hu

-
musac
#31 Re: Burger King u Sarajevu!
Ovo ni Hanka Paldum ne može zagriznuti...A-ZO wrote:
-
paral0c0
#32 Re: Burger King u Sarajevu!
Mozda Sarajevska Pivara otvara BK, oni pune Pepsi:Dalica.k wrote:bk ima pepsi a mcd ima coca coluStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
- Vitamin C
#33 Re: Burger King u Sarajevu!
Svrno sam.A-ZO wrote:
- karanana
#34 Re: Burger King u Sarajevu!
da su pametni, i trebali bi. to im je milion investicije a imali bi siguran plasman samo pepsija od nekoliko miliona godisnje. jos da ne spominjem koja je jaka marza na toceni pepsi. mislim da kosta oko 10 feninga da se napravi neka 3 dl tocenog pepsija koji se prodaje u restoranima. eto dodaj jos duplo na casu i slamku i rad. a ta 3 deca u restoranu ces prodavati za 2-3 marke. eto samo da na njemu zaradjuju isplatila bi se investicija.paral0c0 wrote:Mozda Sarajevska Pivara otvara BK, oni pune Pepsi:Dalica.k wrote:bk ima pepsi a mcd ima coca coluStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
- tatjanamster
#35 Re: Burger King u Sarajevu!
musac wrote:Ovo ni Hanka Paldum ne može zagriznuti...A-ZO wrote:
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#36 Re: Burger King u Sarajevu!
banjalucki ima govornu maHanuBHCluster wrote:Razlika je da je Banjalucki bolji!Toto wrote:Isto ko razlika izmedju travnickog i sarajevskog cevapaStupskaBitanga wrote:Burger King je već rezervisao domenu burgerking.ba
- alica.k
#37 Re: Burger King u Sarajevu!
ovo ima smisla.karanana wrote:da su pametni, i trebali bi. to im je milion investicije a imali bi siguran plasman samo pepsija od nekoliko miliona godisnje. jos da ne spominjem koja je jaka marza na toceni pepsi. mislim da kosta oko 10 feninga da se napravi neka 3 dl tocenog pepsija koji se prodaje u restoranima. eto dodaj jos duplo na casu i slamku i rad. a ta 3 deca u restoranu ces prodavati za 2-3 marke. eto samo da na njemu zaradjuju isplatila bi se investicija.paral0c0 wrote:Mozda Sarajevska Pivara otvara BK, oni pune Pepsi:Dalica.k wrote:bk ima pepsi a mcd ima coca colu
- Toto
#38 Re: Burger King u Sarajevu!
Od ovih americkih brendova ja najvolim:
Old World German Sausage Company (OWGS)
http://www.suhomeso.com/onama.html
Domaca firma. Sa balkona vidim kako sirovinu pase na pasnjacima.
Kad zovnem Hasu napricamo se na tecnom bosanskom u sred Kalifornije, cak mu je i domena na prepoznatljivom gastronomskom jeziku.
Old World German Sausage Company (OWGS)
http://www.suhomeso.com/onama.html
Domaca firma. Sa balkona vidim kako sirovinu pase na pasnjacima.
Kad zovnem Hasu napricamo se na tecnom bosanskom u sred Kalifornije, cak mu je i domena na prepoznatljivom gastronomskom jeziku.
- karanana
#39 Re: Burger King u Sarajevu!
a ja mislim da se u evropskim burger kingovima prodaju i pive tako da mogu i sarajevsko toceno tushiti. ovome mozemo dodati i druge djelatnosti muje selimovica koje mogu biti komplimentarne. recimo u klasu bi mogao praviti peciva za hamburgere, u njihovoj stampariji polet bi mogli stancati i praviti ambalazu za hranu od papira u kojima se motaju burgeri, do papirnih casa i slicnih stvari. imaju i vegafruit gdje mogu uzgajati i tushiti potrebno povrce. ma fakticki jedino im treba meso i kecapi i majoneze van kuce, sve ostalo imaju unutar kuce. jedino ne znam dozvoljava li burger king ovakvu vrstu nabave svega.alica.k wrote:ovo ima smisla.karanana wrote:
da su pametni, i trebali bi. to im je milion investicije a imali bi siguran plasman samo pepsija od nekoliko miliona godisnje. jos da ne spominjem koja je jaka marza na toceni pepsi. mislim da kosta oko 10 feninga da se napravi neka 3 dl tocenog pepsija koji se prodaje u restoranima. eto dodaj jos duplo na casu i slamku i rad. a ta 3 deca u restoranu ces prodavati za 2-3 marke. eto samo da na njemu zaradjuju isplatila bi se investicija.
edit: vegafruit pravi i kecap
- alica.k
#40 Re: Burger King u Sarajevu!
mislim da je samo potrebno da bk to odobri (ono kao da je kvalitetno) i onda se moze tako.karanana wrote:a ja mislim da se u evropskim burger kingovima prodaju i pive tako da mogu i sarajevsko toceno tushiti. ovome mozemo dodati i druge djelatnosti muje selimovica koje mogu biti komplimentarne. recimo u klasu bi mogao praviti peciva za hamburgere, u njihovoj stampariji polet bi mogli stancati i praviti ambalazu za hranu od papira u kojima se motaju burgeri, do papirnih casa i slicnih stvari. imaju i vegafruit gdje mogu uzgajati i tushiti potrebno povrce. ma fakticki jedino im treba meso i kecapi i majoneze van kuce, sve ostalo imaju unutar kuce. jedino ne znam dozvoljava li burger king ovakvu vrstu nabave svega.alica.k wrote:ovo ima smisla.karanana wrote:
da su pametni, i trebali bi. to im je milion investicije a imali bi siguran plasman samo pepsija od nekoliko miliona godisnje. jos da ne spominjem koja je jaka marza na toceni pepsi. mislim da kosta oko 10 feninga da se napravi neka 3 dl tocenog pepsija koji se prodaje u restoranima. eto dodaj jos duplo na casu i slamku i rad. a ta 3 deca u restoranu ces prodavati za 2-3 marke. eto samo da na njemu zaradjuju isplatila bi se investicija.
edit: vegafruit pravi i kecap
-
caes
#41 Re: Burger King u Sarajevu!
musac wrote:Ovo ni Hanka Paldum ne može zagriznuti...A-ZO wrote:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#42 Re: Burger King u Sarajevu!
Sjo karanane i stratega ocam'.

- Toto
#43 Re: Burger King u Sarajevu!
Ovo je stara ugostiteljska fora....svi restorani najveci profit prave na picima pa tako i McD.karanana wrote:
Kod hrane McDonalds i ostali najveci profit prave na pomfritu.
Ko se zeli pozabaviti ovim biznisom nek uporedi cijene hamburgera i pomfrita.
Hamburger: 100% govedja pljesakvica, kifla, kecap, senf, kiseli krastavci, luk i to je 100 g
Cheeseburger: 100% govedja pljesakvica, kifla, list americkog sira, kecap, senf, kiseli krastavci, luk i to je sve 114 g
Cijene
-hamburher 100 g (1.85 KM
-Cheeseburger 114g 1.96 km
-Big Mc 214g 4.1 KM
-Mali pomfrit (71g) 1.65 km
-Srednji pomfrit (117g) 1.96 km
-veliki pomfrit (154g) 2.16 km
Pica (cole, sprite, fanta
0.25 l 1.54 km
0.40 l 1.65
0.50 l 1.96
lako se namece pitanje: u cemu je zajeb pa jedan cheeseburger sa mesom, sirom, kiflom i par listica povrca tezine 114 g kosta isto kao 0.5 l kole, odnosno 117 grama pomfrita -kojeg ipak prave od orginalne krompire .
U odgovoru na ovo lezi i odgovor zasto McD obrne 23 milijarde $ godisnje.
ko zeli da razigra ovaj biznis nek prelista:
http://nutrition.mcdonalds.com/nutritio ... facts.html
http://nutrition.mcdonalds.com/nutritio ... ients.html
http://www.mcdonalds.rs/2009/cenovnik.html
-
the_stick
#44 Re: Burger King u Sarajevu!
BK u europi ne prodaje pive.. bar ne u njemackoj, austrij, madjarskoj i spanij... mozda u ostalim zemljama...
usput, ako je ovo istina, onda
razlika izmedju MCD i BK je u tome sto MCD ima ime, a BK dobar ukus... nesto kao recimo zeljo i mrkva... zeljo je stari sarajevski brend, a cevapi odavno bezze.. mrkva nije toliko poznata, ali zato razvaljuje...
usput, ako je ovo istina, onda
razlika izmedju MCD i BK je u tome sto MCD ima ime, a BK dobar ukus... nesto kao recimo zeljo i mrkva... zeljo je stari sarajevski brend, a cevapi odavno bezze.. mrkva nije toliko poznata, ali zato razvaljuje...
-
fratelli
#45 Re: Burger King u Sarajevu!
U Spaniji se toci vopi - San Miguel u McD-u i u Burgeru bez imalo drame.
Nek otvore i kod nas dobar je to znak za druge velike firme koje jos uvijek nemaju hrabrosti za nase nepredvidljivo trziste. Ova dva lanca su svuda prisutna pa sluze i kao neka potvrda da nije sve nemoguce. A taman nek popadaju i neki od ovih malih grilova, pekara i buregdzija sto su se nakotili na svakom cosku. Nekad imas utisak da ljudi ne jedu kod kuce.
Nek otvore i kod nas dobar je to znak za druge velike firme koje jos uvijek nemaju hrabrosti za nase nepredvidljivo trziste. Ova dva lanca su svuda prisutna pa sluze i kao neka potvrda da nije sve nemoguce. A taman nek popadaju i neki od ovih malih grilova, pekara i buregdzija sto su se nakotili na svakom cosku. Nekad imas utisak da ljudi ne jedu kod kuce.
- Dori
#47 Re: Burger King u Sarajevu!
Kod nas u bazi se zatvorio prosle sedmice....i ako ce isti ljudi koji su radili ovdje dobiti posao u gradu, stvarno mi je drago!
Najbolji su!!!
Najbolji su!!!
- karanana
#48 Re: Burger King u Sarajevu!
jeli oprema jos tamo, jeli spakovana ili je vec otisla negdje?Dena wrote:Kod nas u bazi se zatvorio prosle sedmice....i ako ce isti ljudi koji su radili ovdje dobiti posao u gradu, stvarno mi je drago!
Najbolji su!!!
btw. u italiji u BK-u ima pive.
- chuchumbamayumbe
#49 Re: Burger King u Sarajevu!
Nije se zatvorio, nastavlja raditi cim dodje roba. I PX nastavlja do daljnjega...Dena wrote:Kod nas u bazi se zatvorio prosle sedmice....i ako ce isti ljudi koji su radili ovdje dobiti posao u gradu, stvarno mi je drago!
Najbolji su!!!
- JimboJonez
#50 Re: Burger King u Sarajevu!
U USA je refill svugdje džabe, tako da baš ne vjerujem da najveći profit prave na pićima.Toto wrote:Ovo je stara ugostiteljska fora....svi restorani najveci profit prave na picima pa tako i McD.karanana wrote:
Kod hrane McDonalds i ostali najveci profit prave na pomfritu.
Ko se zeli pozabaviti ovim biznisom nek uporedi cijene hamburgera i pomfrita.
Hamburger: 100% govedja pljesakvica, kifla, kecap, senf, kiseli krastavci, luk i to je 100 g
Cheeseburger: 100% govedja pljesakvica, kifla, list americkog sira, kecap, senf, kiseli krastavci, luk i to je sve 114 g
Cijene
-hamburher 100 g (1.85 KM
-Cheeseburger 114g 1.96 km
-Big Mc 214g 4.1 KM
-Mali pomfrit (71g) 1.65 km
-Srednji pomfrit (117g) 1.96 km
-veliki pomfrit (154g) 2.16 km
Pica (cole, sprite, fanta
0.25 l 1.54 km
0.40 l 1.65
0.50 l 1.96
lako se namece pitanje: u cemu je zajeb pa jedan cheeseburger sa mesom, sirom, kiflom i par listica povrca tezine 114 g kosta isto kao 0.5 l kole, odnosno 117 grama pomfrita -kojeg ipak prave od orginalne krompire .
U odgovoru na ovo lezi i odgovor zasto McD obrne 23 milijarde $ godisnje.
ko zeli da razigra ovaj biznis nek prelista:
http://nutrition.mcdonalds.com/nutritio ... facts.html
http://nutrition.mcdonalds.com/nutritio ... ients.html
http://www.mcdonalds.rs/2009/cenovnik.html