Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkaz na FTV-u

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

bach

#26 Stidi se Džemale Šabiću - DŽ.Zolotu moraš vratiti na posao

Post by bach »

video wrote:
bach wrote: Na ceremoniji kada se obilježavala godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca, pred Vječnom vatrom vam se zapalila kamera.

Beta.

A i na tim Betama vam piše ARD, WDR, ZDF.

Pričao sam jednim sa Nijemcem, direktorom RTL radija, inače ista firma kao i čuvena RTL tv.

Pitao sam ga kako održavaju tehniku. Čovjek kaže da sve mijenjju nakon 2 ili tri godine, te kupuju novu, jer poslije garantnog roka može doći do kvarova, može se oprema zapaliti. Izraubovanu opremu tušnu budzašto u Poljsku, Rusiju ili nama.

Molim daljinski u ruku i nasumično prebacivati sa FTV ili BHAHAHAHAHAHAHATE na recimo RAI UNO ili ZDF, te vidjeti razliku u svjetlu, zvuku i kvalitetu slike.
Pa ti pravis poredjenje sa gore naznacenim televizijama :shock: :shock: :shock:
Da javni servisi postignu nivo takvih televizija bar 50% u ovakvim okolnostima, to bi bilo isto ko da sad otputujemo na veneru bez da nam ista bude :lol: :lol:
Svaki daljnji komentari na ocjene tipa rekla-kazala su suvisni.

Ima jedna razlika, jer na pomenutim televizijama srednjoškolac možda može raditi eventualno u restoranu firme, a kod nas se smiješe sa ekrana u pola osam ili pola sata ranije.

Treba pogledati sadašnje emisije FTV ili Bhahahahte, te ih usporediti sa onima od prije 20 godina. Ništa se promijenilo nije. Ista režija, scenografij, na kojoj se vide ekseri... :lol: :lol: :lol:

Samo metla dolazi u obzir. i to čelična. Zatim deratizacija Sivog doma, mnogo je miševa tamo savilo gnijezdo.
bach

#27 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by bach »

Evo kada sud uzme metlu u svoje ruke
Općinski sud u Sarajevu je donio Rješenje o određivanju privremene mjere osiguranja kojom se nalaže RTVFBiH da zaposlenicu Dženanu Zolota vrati na rad, nakon što je inspekcija rada Kantona Sarajevo 8 . juna utvrdila da su donošenjem Odluke o raskidu ugovora o radu zaposlenicima Mirzi Huskiću, Zoloti i Adisu Bakraču povrijeđeni članovi 90. i 92. Zakona o radu Federacije BiH i čl. 26. Zakona o vijeću uposlenika i istovremeno utvrdila svoje ovlaštenje za podnošenje Prekršajnog naloga protiv odgovornih osoba u RTVFBiH, saopštio je danas Upravni odbor Samostalnog sindikata uposlenika javnih RTV servisa.

"Na ovaj način su potvrđena kao istinita upozorenja Sindikata data u ranijim izjavama. Podsjećamo javnost da je Kantonalni sud u Sarajevu 1. juna 2009. godine donio privremenu mjeru osiguranja kojom je RTVFBiH naloženo da zaposlenika Šukriju Omeragića vrati na posao", kaže se u saopštenju
FrancescoTotti

#28 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by FrancescoTotti »

Erzsebet wrote:Dobar ti je haiku komentar... Imao sam samo diplomski da uradim, niko mi je nije udijelio. Vidim da nemaš više šta za reći, a nisam ni očekivao.
Svaka cast . Gledam uglavnom strane programe jer me ovi nasi nerviraju . Prvo zbog voditelja koji pojma nemaju ni na jednoj televiziji a posebno FTV i Hayat ( osim senada i tome ) . Ljudi moji kakvi su ono amateri . Jedino mi je ok Arijana Helac . A ostali su ljigavci vidi im se na cehri . Jedinu emisiju koju sam rado gledo je ova Dzankina i ukinuse je . A zna li se zasto . Huskic mi je uvijek iso na nerve
Better Man

#29 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkazna FTV-u

Post by Better Man »

Erzsebet wrote:
sandra01 wrote:Pobogu dijete kakve ti budalastine izgovori ovde :run:

1.Ne znam gdje zivis to nije ni bitno ,ali koliko ja znam svugdje u svijetu studenti volontiraju da bi dobili staz,tj.da bi naucili kako da rade jer uciti nesto u skoli i raditi posao kako treba je potpuno drugacije.Naravno da ne znas mnogo stvari i bilo bi naopako i glupo da student dodje u kompaniju i kaze ja znam bolje od vas ,ljudima koji taj posao rade 20 i vise godina.Zar ne?
Studenti dobrovoljno rade da bi poslije zavrsene skole u svoj cv mogli staviti da imaju radnog iskustva i da bi oglasi u kojima stoji minimum xx godina radnog staze bili prihvatljivi za njih :dance: E sad stvar je licnog izbora i mogucnosti da odluci hoce li raditi besplatno ili poslije skole cekati 5,6 godina da dobije priliku da radi :x
2.Kazes da si kao student NESTO MALO radio na TV.
Posto se izjasnjavas kao pametan i inteligentan covjek objasni mi jednu stvar:Kako na osnovu tako kratkog vremena provedenog na jednom mjestu mozes donositi zakljucke ko je "sljam" a ko ne?Ne vjerujem da je Mirza imao vremena da ga provodi licno s tobom i ne razumijem odakle ti pravo da nekoga nazvas takvim imenima a da ih nisi upoznao.
3. Kazes da si odbio uci u rudnik :-)
A zasto si prihvatio taj zadatak?Zasto odmah nisi rekao da neces da ides tamo?Ja sam sigurna da ima mladih novinara koji bi to uradili.Zasto si uzeo mjesto nekome ko je spreman da to uradi? Po meni je to cista neprofesinalnost i odraz nezrelosti (izvini) i mislim da taj posao i nije bio za tebe.
I na kraju Mirza j zavrsio FPN prije rata znam da je pored FPN studirao i Biologiju ne znam sta je bilo s tim i cijelo vrijeme svog studija VOLONTIRAO na radiju.Zato je i odlucio da da sansu mladim studentima da rade bilo sta jer je znao iz svog iskustva koliko je to njemu pomoglo poslije kada je trazio stalni posao.
Jeste, poznajem covjeka licno mada ga nisam vidjela najmanje 10 godina obzirom da ne zivim u Bosni i sa mojih 40 godina nisam srela puno postenih ,pravednih ,pametnih,inteligentnih,obrazovanih ljudi kao sto je Mirza.

Teta... Živiš deset godina van BiH i daješ si za pravo komentarisati prilike u BiH... Tipično dijasporski, takvih sam mnogo sretao živeći u Budimpešti i Amsterdamu, obično oni sve bolje znaju nego mi koji smo život proveli u Sarajevu i nagledali se svakakvih sranja.

Mirza Huskić nema fakultet, to što je tebi lagao da je završio FPN ili nešto deseto dovoljno pokazuje o njemu. Tamo nema fakultet niko iz ekipe "60 minuta", pola urednika takođe, kao ni većina novinara. Neki od njih imaju završene neke druge fakultete, a malo je bolja situacija na BHT-u.

I ja sam volontirao za vrijeme studija, ali ću te upoznati da zakon o tome kaže kako se svakom volonteru mora isplatiti topli obrok i karta. Na FTV-u to nikad niko nije dobio, niti se uopšte o tome pričalo. Kad počneš pričati o svom statusu, još se usude i otjerati te, naravno bez uplaćenog pfeniga za tvoje usluge. Radio sam na BHT-u i za pola radnog vremena dobijao 300 KM, što je sasvim pristojna cifra za volontera, dok su se na FTV-u na mene i moje kolege izdrkavali razni novinarčići koji ne znaju da razmak ide iza, a ne ispred zareza, te kojekakvi skorojevići čije su tate utjecale da se oni prime, poput Borisa Bilića, Leile Mehinagić, Darjana Babića i sl. Na FTV-u sam nakon mjesec dana shvatio koliko je sati i digao sidro. Da sam ostao, nikad ne bih uradio od života ovo što jesam nakon toga (a jesam mnogo, kao što su praske u dvije multinacionalne kompanije u Amsterdamu i Budimpešti), nego bih upao u rudnik nemorala, licemjerstva, pogrešnih kriterija, potkradanja, ljubomore, postavljanja nogu, konstantnih pritisaka, tračanja, priča i pričica i sl. Ja u taj rudnik ne idem, a pogotovo ne idem u rudnik u Brezi, jer da mi se nešto desi, neće srednjoškolac Huskić plakati, nego moja mati, koja ne bi dobila ni marke odštete. Neka se Huskić i slični spuštaju u rudnik, kroz sindikate i komisije su stekli dovoljno para koje nisu zaslužili i koje su ukrali od mladih ljudi. Nemam ništa protiv toga da se uz naknadu za topli obrok i volontira za vrijeme studija, ali ti studenti bi trebali biti nagrađeni radnim mjestima nakon što dobiju diplomu. Ovdje je slučaj da budu nogirani, jer im prekipi i neće da više gube vrijeme, a mjesece, neki čak i godine (poput recimo Lejle Kovač, došla 2006. kad i ja, i sad je tamo, dobila tri honorara) provedu tamo ni za šta. Mirza Huskić je najodgovorniji za takvo stanje, jer je (bio) šef kadrovske službe. Baš me zanima bil' svoje dijete pustio da volontira u onim neljudskim uslovima rada.
Bakir Hadziomerovic je diplomirao zurnalistiku na FPN. Mislim da je i Anisa Setka diplomirala na istom faxu.
nigdje.nikog

#30 Re: Dženani Zoloti, Mirzi Huskiću i Adisu Bakraču otkaz na FTV-u

Post by nigdje.nikog »

Ovako,

mislim da je NOVINAR jedno posebno zanimanje. Cak smatram da upada u kategoriju zanimanja gdje je na prvom mjestu talent i pozrtvovanost a "papir" je nebitan. Mi danas imamo isuvise mnogo diplomiranih glumaca a nemamo nikog ko ce zamjeniti samoukog Zaima Muzaferiju!
I zamislite sad da jedan netalentovani glumac svoju glumacku neuspjesnost rjesava uz pomoc sindikata!

E na takvog novinarskog nesposobnjakovica mi lici recimo ovaj Huskic. Sjecam ga se u nekim novinarskim pojavljivanjima i svaki put sam se pitao oklen njega medju novinarima (pa jos na TV-u !).
Da je rijec o otkazima koje su dobili oni sto razvlace kablove na televiziji, rekao bih da je ovo problem za sindikalce.

Pravi novinar ce sebi naci medij gdje ce zaigrati u punom kapacitetu, jadan je on ako ce mu dirljivi nastup na sindikalnom strajku biti najbolji medijski nastup u karijeri!
Post Reply