Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Moderator: anex
- piupiu
#26 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Volim pilice 
- scorpion7
#27 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Skorpija u horoskopu u znaku i podznaku

- Ajatolah_
- arslanica
#29 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
ja sam lavica u horospoku .. pa tako i ovaj nick (lavica = arslanica)
avatar? (jedino je ova slicica odgovarala)
avatar? (jedino je ova slicica odgovarala)
- veljaca
#30 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Kad sam se registrovao - na kalendaru pisalo Veljaca ...........
Za avatar - ovo donosi srecu a i ima lijepu boju ( plavu ) ..........
Za avatar - ovo donosi srecu a i ima lijepu boju ( plavu ) ..........
- zalizani
#31 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Drug iz Amerike me tako prozvao,dok sam jednom nosio takvu frizuru.Ostalo u raji,i na forumu.
- burek_in_space
#32 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Kada sam "otkrio" ovaj forum,u tom trenutku se u mojoj lijevoj ruci nalazio fin,sochan,masTan komad bureka.Istovremeno sam mashtao o svemiru i njegovim bespucima i eto...tako nastade burek_in_space.
A mozhda sam jednostavno gledao Nadrealiste i inspirisan njima nadjenuh sI nick.
A mozhda sam jednostavno gledao Nadrealiste i inspirisan njima nadjenuh sI nick.
- Nirka
#33 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Nirka mi je nadimak čitav život i u pravom životu, i nikad nije zauzet:):)
a avatar, slika iz najdraže mi serije:):)
a avatar, slika iz najdraže mi serije:):)
- k3Ra
#34 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Grunf se zvao Grunt, pa se amerikanizirao kad je doseliogrunt wrote:nick mi je trebao biti grunf (po liku iz alan forda),medjutim pogresno sam otkucao grunt sto sam tek vidio poslije registracije,a bilo mi se mrsko ponovo registrovati![]()
avatar je ovakav zato sto volim horor filmove
moj nick je nadimak od imena
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#35 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Prvo mi palo na pamet, a slagao bi kad bi rekao bash da ne volim svoje ime i godinu rodjenja 
- Ridjobrki
#36 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
k3Ra wrote:Grunf se zvao Grunt, pa se amerikanizirao kad je doseliogrunt wrote:nick mi je trebao biti grunf (po liku iz alan forda),medjutim pogresno sam otkucao grunt sto sam tek vidio poslije registracije,a bilo mi se mrsko ponovo registrovati![]()
avatar je ovakav zato sto volim horor filmove(strip "oblaci", ne znam koji br
moj nick je nadimak od imenaa avatar, lik iz meni prejakog filma
Otto Grunt, pomoćni pomoćnik prvog pomoćnika zamjenika avijatičara Von Bombenschlussa, ako se dobro sjećam.
- pustopoljina
#37 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
zato sto sam prije toga gledala "baskervilski pas" na ruskom i nisam znala sta je balota (ili tako nekako),a engleski subtitles su prevodili:the moor (ili tako nekako)...pa sam jedva nasla da je to pustopoljina (valjda)...vjerovatno mi se ta rijec motala malo duze po glavi.
onda napisem to sto mi je bilo pred ocima,a i zenskog je roda.
poslije saznam da ima istoimena opcina u crnoj gori...nemam nista s tim.
avatar je slika gabrijela jurkica(vise nije,sad je nesto drugo)...
bilo je proljece kad sam ga namakla...
ja bih u stvari sliku spaljene zemlje...ali premalen je avatar za taj eksperiment.
onda napisem to sto mi je bilo pred ocima,a i zenskog je roda.
poslije saznam da ima istoimena opcina u crnoj gori...nemam nista s tim.
avatar je slika gabrijela jurkica(vise nije,sad je nesto drugo)...
ja bih u stvari sliku spaljene zemlje...ali premalen je avatar za taj eksperiment.
Last edited by pustopoljina on 29/05/2009 19:20, edited 1 time in total.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#38 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
ja se toga ne sjecam majke miRidjobrki wrote:k3Ra wrote:Grunf se zvao Grunt, pa se amerikanizirao kad je doseliogrunt wrote:nick mi je trebao biti grunf (po liku iz alan forda),medjutim pogresno sam otkucao grunt sto sam tek vidio poslije registracije,a bilo mi se mrsko ponovo registrovati![]()
avatar je ovakav zato sto volim horor filmove(strip "oblaci", ne znam koji br
moj nick je nadimak od imenaa avatar, lik iz meni prejakog filma
Otto Grunt, pomoćni pomoćnik prvog pomoćnika zamjenika avijatičara Von Bombenschlussa, ako se dobro sjećam.
![]()
![]()
- Neelix
#39 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
lik iz Star Treka
a...avatar...ko me zna jasno mu je
a...avatar...ko me zna jasno mu je
- sheilak
#40 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Ovako mi ime pisali dok sam bila u Engleskoj 
Ne mojom krivicom.
K je neinventivno početno slovo prezimena mi.
Inače, kad sam se registrirala, svi nickovi koje sam htjela bili zazuzeti ( vjevericu ne mogu prežaliti - to mi je inače i nadimak, pored Šekija
)
Ne mojom krivicom.
K je neinventivno početno slovo prezimena mi.
Inače, kad sam se registrirala, svi nickovi koje sam htjela bili zazuzeti ( vjevericu ne mogu prežaliti - to mi je inače i nadimak, pored Šekija
-
Shoshana
#41 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Jel' zbog fizicke slicnosti ili....Neelix wrote:lik iz Star Treka
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#42 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Prvi nick nosio je ime jednog od mojih uzora, istorijske ličnosti, ali napisano fonetski, kako se izgovara a ne kako se piše.
Onda sam jedne noći došao pijan kući i počeo svakakve nebuloze pisati, pa su me banirali
Kud ću, šta ću, ja se odmah ponovo registrujem, nadajući se da me neće skontati. Pošto sam tog dana po ko zna koji put gledao stari dobri film "Specijalno vaspitanje", nick se nametnuo sam po sebi (po glavnom liku iz filma).
Onda sam jedne noći došao pijan kući i počeo svakakve nebuloze pisati, pa su me banirali
Kud ću, šta ću, ja se odmah ponovo registrujem, nadajući se da me neće skontati. Pošto sam tog dana po ko zna koji put gledao stari dobri film "Specijalno vaspitanje", nick se nametnuo sam po sebi (po glavnom liku iz filma).
- Ridjobrki
#43 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
@grunt: ima to u jednoj epizodi gdje on susreće poznanika iz rata koji je bio podmorničar pa hoće da napravi neku frku u Americi, možda je ova epizoda koju je već neko pomenuo.
Ja sam u ratu bezbroj puta pročitao cijelu komšijinu kolekciju Alan Forda, maltene ga napamet znao.

Ja sam u ratu bezbroj puta pročitao cijelu komšijinu kolekciju Alan Forda, maltene ga napamet znao.
- Magarece_godine
#44 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Nekad 2003 sam bio registrovan na ovom forumu. Aktivno raspravljao. Sjecam se pitt-a, Šehe, magdalene (ako se ne varam, neka zena s kojom smo se vazda prepirali)... I onda lagano, ne znam zbog cega prestanem se logovati na forum. Postanem samo posmatrac. Nedavno, sam se htio ulogovat sa starim nikom, ali ne mozes pogoditi pass da si hljeb. Bihnetov mail odavno neaktivan, i tako se registrujem ponovo ...
Magarece godine - knjiga koju sam najvise puta procitao u zivotu. Knjiga koja me cinila sretnim dok su padale granate. Knjiga koja je cinila da rat prestane, iako su granate padale u samoj knjizi.
Avatar - dok sam citao Magarece godine, navijao sam da ljiljani pobjede
Danas navijam za Sarajevo i Zelju ... ostalo me ne zanima 
p.s. sjecam se i stocara ... njegovog bloga .. i sad se sjeti jos jednog bloga Ubiču babu - tako nekako ... Zna li neko tačan naziv tog bloga ?
Magarece godine - knjiga koju sam najvise puta procitao u zivotu. Knjiga koja me cinila sretnim dok su padale granate. Knjiga koja je cinila da rat prestane, iako su granate padale u samoj knjizi.
Avatar - dok sam citao Magarece godine, navijao sam da ljiljani pobjede
p.s. sjecam se i stocara ... njegovog bloga .. i sad se sjeti jos jednog bloga Ubiču babu - tako nekako ... Zna li neko tačan naziv tog bloga ?
- black
#45 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
crtich Kalimerositno wrote:Bila izvan drzave i primicalo se vrijeme za odlazak kuci cemu sam se jako radovala. Svi u porodici smo se pozdravljali sa "sitno" i tako...
A avatar mi je omiljeni crtic iz ranog djetinjstva (davno sam bila djete).
- hana_montana
#46 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Last edited by hana_montana on 01/03/2010 21:52, edited 1 time in total.
-
bosna123
#47 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Samo imaju dva avatara sa Kalimerom, pa me zbunjuju.black wrote:crtich Kalimerositno wrote:Bila izvan drzave i primicalo se vrijeme za odlazak kuci cemu sam se jako radovala. Svi u porodici smo se pozdravljali sa "sitno" i tako...
A avatar mi je omiljeni crtic iz ranog djetinjstva (davno sam bila djete).
sjecam ga se kroz maglu
-
bosna123
#48 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Ja sam trebala neke informacije od pojedinih forumasa ovdje i morala sam se registrirati. Bosna je ono sto mi je prvo palo na pamet, jer sam se na brzaka registrirala. Onda me je izbacilo, jer vec ima taj nik, pa sam dodala ovo 123 da se rijesim registracije.
Registrirana sam na vise foruma, ali ne sudjelujem u diskusijama pa nisam ni na sarajevo-x planirala forumati. No jedno popodne, prije par mjeseci sam pocela i od tad me zaraza drzi. Kada ce me proci, pojma nemam.
Da sam znala da cu biti aktivna forumasica, izabrala bih neki drugi nik koji vise odgovara mojoj osobnosti... Za avatar se jos nisam odlucila... Eto.
Registrirana sam na vise foruma, ali ne sudjelujem u diskusijama pa nisam ni na sarajevo-x planirala forumati. No jedno popodne, prije par mjeseci sam pocela i od tad me zaraza drzi. Kada ce me proci, pojma nemam.
Da sam znala da cu biti aktivna forumasica, izabrala bih neki drugi nik koji vise odgovara mojoj osobnosti... Za avatar se jos nisam odlucila... Eto.
- Maraschino
#49 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
prilikom registracije pogledao u stalak sa flasama...

- dalmatinka
#50 Re: Kako se Odabrali Vas Nick i Avatar na Sa-X!?
Bila tema o Dalmaciji, registrirala se samo da se pobunim na izrečeno, mislila kratko će trajati, međutim, ja ostala
.