hm, temelji?karanana wrote:kakvi su ono rimski stubovi ko neka arena.
a danas vidim u avazu da se odmah iza ovog objekta pravi jos nekakav pored miljacke, gdje su one rusevne ciganske kuce, gdje je bila prije rata nekakva zuta staklena zgrada.
Project: Sarajevo City Center
-
fixer
#26 Re: Project: Sarajevo City Center
- karanana
#27 Re: Project: Sarajevo City Center
danas kad god vidim tvoj post, imas poljupce.zena21 wrote:ja jedva cekam da se ovo otvori![]()
fixer, kontam da bi mogli biti temelji ali nisam nikad vidio stubaste temelje i kao da ima prolaz izmedju stubova negdje. obicno su temelji totalno zaliveni i pretvoreni u armirano betonsko korito. ili ova slika zavarava.
- suncica24
#28 Re: Project: Sarajevo City Center
To se zove temeljenje na sipovima, i radi se kod mocvarnog tla kad a bi obicni temelji "upali" u tlo.fixer, kontam da bi mogli biti temelji ali nisam nikad vidio stubaste temelje i kao da ima prolaz izmedju stubova negdje. obicno su temelji totalno zaliveni i pretvoreni u armirano betonsko korito. ili ova slika zavarava.
Tako da... nista neobicno, tj. nije topla voda
- karanana
#29 Re: Project: Sarajevo City Center
suncica24 wrote:To se zove temeljenje na sipovima, i radi se kod mocvarnog tla kad a bi obicni temelji "upali" u tlo.fixer, kontam da bi mogli biti temelji ali nisam nikad vidio stubaste temelje i kao da ima prolaz izmedju stubova negdje. obicno su temelji totalno zaliveni i pretvoreni u armirano betonsko korito. ili ova slika zavarava.
Tako da... nista neobicno, tj. nije topla voda
aha, ok, hvala. drago mi je da na forumu ima ljudi sa svakojakim profesijama.
- piupiu
#30 Re: Project: Sarajevo City Center
A 'dje cemo Operu graditi? 
-
paral0c0
#31 Re: Project: Sarajevo City Center
Taj drugi objekat se zove Pharos:karanana wrote:kakvi su ono rimski stubovi ko neka arena.
a danas vidim u avazu da se odmah iza ovog objekta pravi jos nekakav pored miljacke, gdje su one rusevne ciganske kuce, gdje je bila prije rata nekakva zuta staklena zgrada.

Poslovni centar Pharos udovoljit će najsofisticiranijim ukusima i najzahtjevnijim
kupcima ili najmoprimcima. Svim kompanijama nudimo kupovinu ili unajmljivanje poslovnih prostora
i kompletnih etaža
Devet etaža na 15.523 m2
tri podzemne etaže sa preko 200 parking mjesta
šest nadzemnih etaža
atraktivni poslovni prostori uređeni prema najsavremenijim evropskim standardima
svaku etažu je moguće prilagoditi potrebama kupaca
u prizemlju predviđeni su ugostiteljski sadržaji sa atraktivnim pogledom na rijeku i grad
http://elit-gradnja.com/index.php
-
melb26sa
#32 Re: Project: Sarajevo City Center
Zar tu nije trebalo da predje Evropska komisija kad se napravi/popravi objekat? Govorim za ovo pored rijeke -zuta rasturena zgrada.karanana wrote:kakvi su ono rimski stubovi ko neka arena.
- Skyfox
#33 Re: Project: Sarajevo City Center
Ovaj Pharos zgrada mi ne izgleda nesto posebno, bar na slici, zanimljivo ime...
-
paral0c0
#34 Re: Project: Sarajevo City Center
Evropska Komisija ima novu zgradu pored Skenderije.melb26sa wrote:Zar tu nije trebalo da predje Evropska komisija kad se napravi/popravi objekat? Govorim za ovo pored rijeke -zuta rasturena zgrada.karanana wrote:kakvi su ono rimski stubovi ko neka arena.
- zecko_kupuz
#35 Re: Project: Sarajevo City Center
Ovo bi trebala biti reklama?!paral0c0 wrote:u prizemlju predviđeni su ugostiteljski sadržaji sa atraktivnim pogledom na rijeku i grad
- cico x
#36 Re: Project: Sarajevo City Center
hahahahhaa,jedes spagete i gledas kako govna plutaju miljackom,hahahaha,neprocjenjivo!
-
paral0c0
#37 Re: Project: Sarajevo City Center
Jeli se ovo uopce gradi?
Nisam u BiH, pa neznam pratim preko sa-c.info, ali oni slikaju samo nedeljom kada nema radnika:D
Mozeli neko slikati, ali ne nedeljom
Nisam u BiH, pa neznam pratim preko sa-c.info, ali oni slikaju samo nedeljom kada nema radnika:D
Mozeli neko slikati, ali ne nedeljom
-
HomeArt
#38 Re: Project: Sarajevo City Center
Zna li se ko je radio projekat? Meni sve nesto lici na Golosa 
- travar
#39 Re: Project: Sarajevo City Center
Samo da ne bIDNe
još jedan u nizu shoping centara
, eno pored HI-a se gradi još jedan!
- Edin H.
#40 Re: Project: Sarajevo City Center
Jos malo neces nigdje u Centru moci klipacu spucatizena21 wrote:ja jedva cekam da se ovo otvori![]()
-
paral0c0
#41 Re: Project: Sarajevo City Center
Ja mislim da se ovo nece graditi, oni ce malo raditi pa na kraju prodat lokaciju, kao i oni Austrijanci sa Holiday innom.
- Skyfox
#42 Re: Project: Sarajevo City Center
Jucer gledam onaj tc kod Unitica - jes ruzan 
- nokia6170
#43 Re: Project: Sarajevo City Center
Golos ce unistiti ovaj grad sa svojim manijakalnim stilom kombinacije drveta i staklasahan wrote:Zna li se ko je radio projekat? Meni sve nesto lici na Golosa
-
paral0c0
#44 Re: Project: Sarajevo City Center
To je meni bas fino, bolje nego samo staklo ili beton!nokia6170 wrote:Golos ce unistiti ovaj grad sa svojim manijakalnim stilom kombinacije drveta i staklasahan wrote:Zna li se ko je radio projekat? Meni sve nesto lici na Golosa
Dosta je plavi fasada poput Avaz i RaiffeisenBanke.
- nokia6170
#45 Re: Project: Sarajevo City Center
ne slazem se...opsjednutost bilo cime nije nikako dobra u konacnicnici...a jedini razlog sto je to tako u Sarajevu i sto dominira Golos je u cinjenici da se radi o provincijskim konkursima...zasto ne stave medjunarodni tender, pa da vidimo hocel' Golos igdje pobijediti ili ovaj Keco umjetnik sto napravi ono sranje od spomenika ubijenoj djeci Sarajeva.paral0c0 wrote:To je meni bas fino, bolje nego samo staklo ili beton!nokia6170 wrote:Golos ce unistiti ovaj grad sa svojim manijakalnim stilom kombinacije drveta i staklasahan wrote:Zna li se ko je radio projekat? Meni sve nesto lici na Golosa
Dosta je plavi fasada poput Avaz i RaiffeisenBanke.
Trebal pobrojati slicne objekte:
Bosmal
Evropa
Merkur centar na otoci
Hotel Sarajevo
BBI centar
Sara centar na Ilidzi
itd.
sve apsolutno na isti fazon sa istim kombinacijama boja...izgleda da nam je oker boja pravo u modi
-
paral0c0
#46 Re: Project: Sarajevo City Center
Ako nista barem su srusili one barake:

- Van Halen
#47 Re: Project: Sarajevo City Center
Kad su već iskopali najveću rupetinu na Balkanu,jesu li šta našli ispod od arheološkog materijala?
- sisley
#48 Re: Project: Sarajevo City Center
3D prikaz nije baš dovoljan da bih mogla reći sviđa li mi se ili ne.
Onako, na prvu.. da. Zašto da ne? Bolje i ovo, nego da gledamo onaj jad i čemer u centru grada.
S druge strane, gledam i nešto drugo. Kao da oni, koji prave projekte i grade nemaju oči i ne vide
ambijent u kome se nešto gradi. Ne možeš podići objekat visine 150 metara u sred čaršije ( samo primjer )
u materijalu tipa željezo, staklo i šta ti ja znam.. treba valjda taj objekat uklopiti u postojeću
arhitekturu koja dominira, inače sve skupa izgleda nakaradno.
Kod nas ovdje nema nikakvih pravila.. uz austrougarsku zgradu možeš vidjet neku modernu, napadne fasade,
boja.. možeš vidjeti na jednoj zgradi 65 vrsta različitih prozora, ili twist tower, a oko njega barake.. itd..itd..
1000 primjera.
Ok, znam da izvođači i projektanti nisu dužni da izgrade komplet naselje, al ono.. nigdje nikakvog reda,
sklada i onda i ono što je lijepo oku, ne može da se istakne, jer ili nije na pravoj lokaciji, ili u mnoštvu
ciganluka.
Ovo sve govorim iz razloga što ne znam kako će se sada ovaj objekat uklopiti na M. dvoru.. nadam se da neće
biti prenapadno i "premoderno", jer nije bit samo u tome da to što se gradi bude "wow".
Onako, na prvu.. da. Zašto da ne? Bolje i ovo, nego da gledamo onaj jad i čemer u centru grada.
S druge strane, gledam i nešto drugo. Kao da oni, koji prave projekte i grade nemaju oči i ne vide
ambijent u kome se nešto gradi. Ne možeš podići objekat visine 150 metara u sred čaršije ( samo primjer )
u materijalu tipa željezo, staklo i šta ti ja znam.. treba valjda taj objekat uklopiti u postojeću
arhitekturu koja dominira, inače sve skupa izgleda nakaradno.
Kod nas ovdje nema nikakvih pravila.. uz austrougarsku zgradu možeš vidjet neku modernu, napadne fasade,
boja.. možeš vidjeti na jednoj zgradi 65 vrsta različitih prozora, ili twist tower, a oko njega barake.. itd..itd..
1000 primjera.
Ok, znam da izvođači i projektanti nisu dužni da izgrade komplet naselje, al ono.. nigdje nikakvog reda,
sklada i onda i ono što je lijepo oku, ne može da se istakne, jer ili nije na pravoj lokaciji, ili u mnoštvu
ciganluka.
Ovo sve govorim iz razloga što ne znam kako će se sada ovaj objekat uklopiti na M. dvoru.. nadam se da neće
biti prenapadno i "premoderno", jer nije bit samo u tome da to što se gradi bude "wow".
-
latinalover
#49 Re: Project: Sarajevo City Center
e sad...ko li pravi ovo cisto sumnjam da su araaip cuo sam da je bakir sda vlasnik ovoga..on to pravi..a arape je vjerovatno angazovao da se prikrije,
- zecko_kupuz
#50 Re: Project: Sarajevo City Center
Pronašli su srednjovjekovnu podzemnu vodu.Van Halen wrote:Kad su već iskopali najveću rupetinu na Balkanu,jesu li šta našli ispod od arheološkog materijala?
E jesam na sabahu izvalio glupost