Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
- trinaesti
#26 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
ne znam sve o ovom konkretnom slucaju, ali vala ima masa ljudi koji prave nekakve proteste, blokiraju ceste i tako to, a ne mrdaju k.cem cijelog zivota, zive ko paraziti - prije rata radili su nista i za to dobijali platu i sad bi opet isto.
a isto tako ima i masa onih koji su davno izgubili posao ili rade po deset godina bez da primaju platu.
pa .ebote zivot, recite vi meni: kakav je to mentalni sklop koji prihvata da radi 10 godina neki posao jer mu je lagan, jer mu je mrsko trazit novi.
znam da je kriza drzava, ali brate za 10 godina ako ne mozes naci neki drugi posao i to uredno placen, onda ili si debil ili si lijen do daske.
a isto tako ima i masa onih koji su davno izgubili posao ili rade po deset godina bez da primaju platu.
pa .ebote zivot, recite vi meni: kakav je to mentalni sklop koji prihvata da radi 10 godina neki posao jer mu je lagan, jer mu je mrsko trazit novi.
znam da je kriza drzava, ali brate za 10 godina ako ne mozes naci neki drugi posao i to uredno placen, onda ili si debil ili si lijen do daske.
- trinaesti
#27 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
naravno da bi se ponasale...Her Flick wrote:@stocar
mislim da nisi shvatio madnera
napisao je nesta sto je sasvim ok
evo mene kao bosanskog "biznismena" te radnice uopste ne zanimaju, sta me briga za njih, ja sam kupio firmu, nekako izmuljao da im niste ne paltim i samo ih na ulicu izbacim, mene u ovo slucaju inrteresuje samo profit, a ljudi me ne zanimaju
hocu da kazem, ponavljam se, nije radnicama a i svim radnicima niko kriv sto nema pravih zakona da ih stiti, oni su si sami krivi
mislis da se zapadnoevropske vlade ne bi isto ponasale kao i nasa da mogu
- stochar
#28 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
eh, oko tog dijela od 'evo' se apsolutno slazem: gradjani i gradjanke ove zemlje su ogromnim dijelom kriiv za sva sranja sto nam se dogadjaju, sto zbog neodgovornog glasnaja sto zbog jos neodgovornije pasivnosti nakon glasanja.Her Flick wrote:@stocar
mislim da nisi shvatio madnera
napisao je nesta sto je sasvim ok
evo mene kao bosanskog "biznismena" te radnice uopste ne zanimaju, sta me briga za njih, ja sam kupio firmu, nekako izmuljao da im niste ne paltim i samo ih na ulicu izbacim, mene u ovo slucaju inrteresuje samo profit, a ljudi me ne zanimaju
hocu da kazem, ponavljam se, nije radnicama a i svim radnicima niko kriv sto nema pravih zakona da ih stiti, oni su si sami krivi
mislis da se zapadnoevropske vlade ne bi isto ponasale kao i nasa da mogu
uvijek sam govorio da vjerovatno svi politicari zavide ovim nasim, jer, kad vlada francuske npr. donosi neku odluku koja je kontra naroda, oni moraju 100 puta mucnuti glavom, jer znaju da ih ceka 10 miliona ljudi na ulicama i opsti haos, pa tek kad se uvjere da se i pored toga odluka mora donijeti, onda je uz svo prihvatanje odgovornosti donose. oni imaju takve tri odluke u pet godina, a ovi nasi takvih 15 sedmicno, jer im je lako: ne moraju racunati na ono sto je glavni faktor u svim normalnim drzavama: javno mnijenje.
i pored svega ovog, mislim da je ona izjava uzas, i da bez obzira na sve, opet moramo imati trunku solidarnosti. da je imamo malo vise, onda se ne bi desilo da svaki dan imamo po jedan strajk, vec bismo imali sindikate koji bi ujedinili sve nezadovoljne radnike pa bismo imali 100 strajkova u istom danu na istom mjestu.
-
Fozgen
#29 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
One su blokirale ulaz koji sluzi za snabdjevanje je.... Konzuma robom.
E sad taj je isti Konzum dovozio robu danima na sred trga i spustao u market, sad vidis belaja nikom nisu smetali ti kamioni koji su danima picili preko trotoara i parkirali se na platou ispred Bege dok je tih 15-ak zena ipak zasmetalo jer fakat traze svoje.

E sad taj je isti Konzum dovozio robu danima na sred trga i spustao u market, sad vidis belaja nikom nisu smetali ti kamioni koji su danima picili preko trotoara i parkirali se na platou ispred Bege dok je tih 15-ak zena ipak zasmetalo jer fakat traze svoje.
- upravnik
#30 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
VjecitiStudent wrote: zar ne bi bilo bolje tajkunu blokirati golf teren, svakako je ilegalno izgradjen?
Ili pozvati na bojkot Jami proizvoda?
- Haris.ba
#31 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Pucali bi oni da znaju da ne postoji mogucnost uzvrata.komi wrote:ako narede policiji da pucaju.... policija će pucati po radnicima...
Jok, marsovci su krivi. Meni samo nije jasno kako raja ne skonta. Blokiras federalnu vladu - dobijes sta god hoces.stochar wrote:gradjani i gradjanke ove zemlje su ogromnim dijelom kriiv za sva sranja sto nam se dogadjaju
Problem radnica je sto nisu skontale sta blokirati. Ja bih direkt ispred kuca vlasnika koji im nije isplatio place.
- Banksy
#32 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
I korumpirano pravosuđe.VjecitiStudent wrote:Sprega tajkuna i politicara je uzrok 90% nasih problema.Her Flick wrote:a sta je po tebi pravi uzrok stvari
-
vratnik
#33 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
steta sto ih nisu zgazili, ili makar smrkovima uklonili sa ceste.
- Banksy
#34 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
I efektnije i korisnije.upravnik wrote:VjecitiStudent wrote:
zar ne bi bilo bolje tajkunu blokirati golf teren, svakako je ilegalno izgradjen?
Ili pozvati na bojkot Jami proizvoda?
-
VjecitiStudent
#35 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
... jer vlasnik Robota cascava i Tihica i Komsica, i to je tek dio ledenog brijega za koji je javnost uspjela saznati.VjecitiStudent wrote:Bojim se da to sareno drustvo vise nema konkretnu politicku pripadnost, hobotnica je svoje pipke pustila svuda.nosara wrote:Mislis sprega SDP-a i tajkuna je uzrok 90% nasih problema...VjecitiStudent wrote: Sprega tajkuna i politicara je uzrok 90% nasih problema.Izvali, ne stidi se...
Jos samo nedostaje neko sa srpske strane, pa da sve bude u duhu ZAVNOBIH-a.
- madner
#36 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Patuljak, ako su obespravljenje onda trebaju traziti pravdu na sudu. Ako nece traziti pravdu na sudu i uzimaju sebi za pravo da blokiraju rad drugih, onda se i nemaju sta zalit. Sto je krsenje zakona od Konzuma gore od krsenja zakona tih radnica?stochar wrote:ovo definitivno treba zlatnim slovima upisati u analni otvor ovog foruma! pa covjece te radnice su obespravljene, prevarene, uzeto im je ono od cega su zivjele i prehranjivale porodicu, a ti places nad tuznom sudbinom tajkuna koji je usljed sumnjive privatizacije kupio firmu i ne moze da udje jer mu obespravljene radnice blokiraju ulaz? garant je taj dan tajkun bio nekih 27 feninga na gubitku zbog toga, pa sad place kako ce malom za rodjendan moci kupiti samo lexusa sa obicnim, a ne koznim presvlakama!madner wrote:Volio bi da neko od vas ima firmu pa da mu neko blokira ulaz i onemoguci rad.
Ono cisto da vidim reakcije i kako se podrzavaju prava radnika.
neki ovdje ocito ne podrzavaju akciju hapsenja radnica, jer je to ocito malo, trebali su ih valjcima pogazit'...
znam ja nas, jebo ti nas...
Posebno mi je drago da unaprijed znas da su doticne i legalno u pravu i da su zrtve.
Odkazi su nesto normalno, ako nisu izmirene obaveze moguce ih je namiriti pravnim putem (uz kaznu tom istom Konzumu), ali nemaju pravo na to radno mjesto.
Socializam nikako iz glave izbaciti.
-
VjecitiStudent
#37 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
A da procitas sta je do sada ovdje napisano?madner wrote: Patuljak, ako su obespravljenje onda trebaju traziti pravdu na sudu. Ako nece traziti pravdu na sudu i uzimaju sebi za pravo da blokiraju rad drugih, onda se i nemaju sta zalit. Sto je krsenje zakona od Konzuma gore od krsenja zakona tih radnica?
Posebno mi je drago da unaprijed znas da su doticne i legalno u pravu i da su zrtve.
Odkazi su nesto normalno, ako nisu izmirene obaveze moguce ih je namiriti pravnim putem (uz kaznu tom istom Konzumu), ali nemaju pravo na to radno mjesto.
-
krkkrkkrk
#38 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
madner wrote:Patuljak, ako su obespravljenje onda trebaju traziti pravdu na sudu. Ako nece traziti pravdu na sudu i uzimaju sebi za pravo da blokiraju rad drugih, onda se i nemaju sta zalit. Sto je krsenje zakona od Konzuma gore od krsenja zakona tih radnica?stochar wrote:ovo definitivno treba zlatnim slovima upisati u analni otvor ovog foruma! pa covjece te radnice su obespravljene, prevarene, uzeto im je ono od cega su zivjele i prehranjivale porodicu, a ti places nad tuznom sudbinom tajkuna koji je usljed sumnjive privatizacije kupio firmu i ne moze da udje jer mu obespravljene radnice blokiraju ulaz? garant je taj dan tajkun bio nekih 27 feninga na gubitku zbog toga, pa sad place kako ce malom za rodjendan moci kupiti samo lexusa sa obicnim, a ne koznim presvlakama!madner wrote:Volio bi da neko od vas ima firmu pa da mu neko blokira ulaz i onemoguci rad.
Ono cisto da vidim reakcije i kako se podrzavaju prava radnika.
neki ovdje ocito ne podrzavaju akciju hapsenja radnica, jer je to ocito malo, trebali su ih valjcima pogazit'...
znam ja nas, jebo ti nas...
Kakav imbecilan komentar.
Ja ne znam na kojoj ti planeti ili u kojoj ti drzavi zivis ali evo da te podsjetim da je sudstvo, izvrsna i zakonodavna vlast u rukama BH tajkuna koji su toliko ojacali da mogu da mijenjaju zakone kako im odgovara. Valjda te ovaj komentar prosvijetli ako uzmes u obzir moguce prijetnje zastrasivanja prijetnje kao sto su se desile ljudima koji su pokusali da skidaju clanove izvrsnog odbora FSBIH.
Hajd ti ziv bio na Sparimo domace pa sta nabodi - nije ovo za tebe.
- madner
#39 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Politicari i tajkuni bla blaVjecitiStudent wrote:A da procitas sta je do sada ovdje napisano?madner wrote: Patuljak, ako su obespravljenje onda trebaju traziti pravdu na sudu. Ako nece traziti pravdu na sudu i uzimaju sebi za pravo da blokiraju rad drugih, onda se i nemaju sta zalit. Sto je krsenje zakona od Konzuma gore od krsenja zakona tih radnica?
100% svi sve znaju bla bla
Pravosudje naravno ne radi bla bla
Jebo pravni put bla bla
Fale jos masoni, mudraci sa Siona i neki zidov
- madner
#40 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Nek si me prosvjetlio.krkkrkkrk wrote:madner wrote:
Patuljak, ako su obespravljenje onda trebaju traziti pravdu na sudu. Ako nece traziti pravdu na sudu i uzimaju sebi za pravo da blokiraju rad drugih, onda se i nemaju sta zalit. Sto je krsenje zakona od Konzuma gore od krsenja zakona tih radnica?
Kakav imbecilan komentar.
Ja ne znam na kojoj ti planeti ili u kojoj ti drzavi zivis ali evo da te podsjetim da je sudstvo, izvrsna i zakonodavna vlast u rukama BH tajkuna koji su toliko ojacali da mogu da mijenjaju zakone kako im odgovara. Valjda te ovaj komentar prosvijetli ako uzmes u obzir moguce prijetnje zastrasivanja prijetnje kao sto su se desile ljudima koji su pokusali da skidaju clanove izvrsnog odbora FSBIH.
Hajd ti ziv bio na Sparimo domace pa sta nabodi - nije ovo za tebe.
Samo mi objasni zasto bi bilo koji tajkun podmicivao sudstvo, tuzilastvo, izvrsnu i zakondavnu vlast da se rijesi 10 radnica? Ne znam da li si svjestan apsurda i kolko je to minorna stvar za vecu firmu.
Hajd ti ne blebetaj, tipican primjer covjeka koji pojma nema ali to mu ne smeta da iznese svoje neklavifikovano misljenje.
-
VjecitiStudent
#41 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Tajkun ne placa policiju, vec politicare, koji onda prave zakone i opste okruzenje povoljne za tajkuna i slicne njemu.madner wrote: Nek si me prosvjetlio.
Samo mi objasni zasto bi bilo koji tajkun podmicivao sudstvo, tuzilastvo, izvrsnu i zakondavnu vlast da se rijesi 10 radnica? Ne znam da li si svjestan apsurda i kolko je to minorna stvar za vecu firmu.![]()
Hajd ti ne blebetaj, tipican primjer covjeka koji pojma nema ali to mu ne smeta da iznese svoje neklavifikovano misljenje.
Zasto onda ta "velika" firma nije elegantno rijesila taj "minorni" problem i isplatila radnike?
Osim ako to bas i nije bio tako minoran problem, vec pravilo, jer VF je mozda ostao duzan radnicima sirom BiH?
Od kojih se onda vecina poklopila kako bi zadrzala posao kod novog poslodavca ...
Nego, gdje se izgubi Stolac, jel konacno dobio tu policiju?
- madner
#42 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Predpostavljam zato sto misle da bi dobili sudski spor, ako dodje do istog.VjecitiStudent wrote:Tajkun ne placa policiju, vec politicare, koji onda prave zakone i opste okruzenje povoljne za tajkuna i slicne njemu.madner wrote: Nek si me prosvjetlio.
Samo mi objasni zasto bi bilo koji tajkun podmicivao sudstvo, tuzilastvo, izvrsnu i zakondavnu vlast da se rijesi 10 radnica? Ne znam da li si svjestan apsurda i kolko je to minorna stvar za vecu firmu.![]()
Zasto onda ta "velika" firma nije elegantno rijesila taj "minorni" problem i isplatila radnike?
Osim ako to bas i nije bio tako minoran problem, vec pravilo, jer VF je mozda ostao duzan radnicima sirom BiH?
Od kojih se onda vecina poklopila kako bi zadrzala posao kod novog poslodavca ...![]()
Nego, gdje se izgubi Stolac, jel konacno dobio tu policiju?
To je druga stvar, povoljni zakoni za tajkune, samo nisu dovoljni glasovi tajkuna da ih dovedu na te pozicije.
Glasas za svoje a onda se zalis sto su takvi. SBiH nije sisla za vlasti, SDA dvije godine pauzirao, ocito glasackom tijelu socijalna sigurnost nije bitna ili nije kriterij.
-
VjecitiStudent
#43 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
BiH je mala zemlja, jako uzak krug politicara donosi sve vazne odluke i uopste nije neki izdatak da se svi "pokriju".madner wrote: Predpostavljam zato sto misle da bi dobili sudski spor, ako dodje do istog.
To je druga stvar, povoljni zakoni za tajkune, samo nisu dovoljni glasovi tajkuna da ih dovedu na te pozicije.
Glasas za svoje a onda se zalis sto su takvi. SBiH nije sisla za vlasti, SDA dvije godine pauzirao, ocito glasackom tijelu socijalna sigurnost nije bitna ili nije kriterij.
Napisah ja vec da je npr. vlasnik Robota pripazio i Sulju i Zeljka, cime je pokrio 80% federalnog glasackog tijela, tako da kako god na izborima obrne, njegova raja su na vlasti.
Sta mislis zasto ja ovdje neprestano mantram o Kurtama i Murtama?
- madner
#44 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Opet je to sitna stvar. Zeljko i Suljo su dobri za stvari tipa dozvola za novi trzni centar, ili jos bolje zakon za povoljan uvoz. Tu je prava lova.VjecitiStudent wrote:BiH je mala zemlja, jako uzak krug politicara donosi sve vazne odluke i uopste nije neki izdatak da se svi "pokriju".madner wrote: Predpostavljam zato sto misle da bi dobili sudski spor, ako dodje do istog.
Napisah ja vec da je npr. vlasnik Robota pripazio i Sulju i Zeljka, cime je pokrio 80% federalnog glasackog tijela, tako da kako god na izborima obrne, njegova raja su na vlasti.
Sta mislis zasto ja ovdje neprestano mantram o Kurtama i Murtama?
Ali da njih pazis i mazis zbog ovakvih sitnica? Suljke mora nazvati lika iz opstinskog suda, onda doticni mora odrediti podobnog sudiju a sve to treba podmazat. Naravno, ako se zale sve to opet, ali na kantonalnom nivou i uz placanje svog pravnika. A moze se desiti da izgube.
Sta ako oni stvano ne moraju isplatiti te radnice?
- upravnik
#45 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
@madner jarane, što duže polemiziraš dublje toneš...
izofirao si se i šta možeš...
skoči na neku veseliju temu
-
vratnik
#46 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
treba sve te radnice, a i ostalih par stotina koji ponekad protestvuju protiv takvog stanja zgaziti bornim kolima. Onda ce francuzi uletiti i srediti stvar.
Bez toga nista.
Bez toga nista.
-
VjecitiStudent
#47 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Ne mislim da je primjer sa Suljom i Zeljkom tzv 'smoking gun', ali vjerovatno predstavlja samo vrh ledenog brijega, mrvica koja je stigla do javnosti.madner wrote: Opet je to sitna stvar. Zeljko i Suljo su dobri za stvari tipa dozvola za novi trzni centar, ili jos bolje zakon za povoljan uvoz. Tu je prava lova.
Ali da njih pazis i mazis zbog ovakvih sitnica? Suljke mora nazvati lika iz opstinskog suda, onda doticni mora odrediti podobnog sudiju a sve to treba podmazat. Naravno, ako se zale sve to opet, ali na kantonalnom nivou i uz placanje svog pravnika. A moze se desiti da izgube.
Sta ako oni stvano ne moraju isplatiti te radnice?
Vidi ovo
Biber: Postoji i lobi nečasnih poslodavaca
Kome odgovara da radnici ginu?
Zakon ima za cilj da se otklone sve potencijalne opasnosti za život i zdravlje radnika, ali to nekome ne odgovara, kaže Biber...
11.05.2009. 12:15
Iako su pogibije i teške povrede radnika na građevinama, u rudnicima i fabrikama sve češće, Parlament i Vlada FBiH još ne poduzimaju konkretne korake kako bi zakon o zaštiti na radu, rađen po direktivama EU i konvencijama UN-a, bio usvojen, kao što je to učinjeno u manjem bh. entitetu.
Hafeza Sabljaković, članica Odbora za rad i socijalnu zaštitu u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, zbog višemjesečnog zastoja u procesu donošenja ovog zakona krivi Vladu.
- Zakon smo dobili na čitanje, ali ne i na izjašnjavanje, nismo ga dobili u formi prijedloga. S obzirom na kompletnu ekonomsku situaciju, zakon ne ide Vladi u prilog, jer njegov cilj je bolja zaštita radnika. Mislim da je to razlog zašto sve stoji. Vjerujem da će zakon ipak uskoro doći pred Odbor. Moramo Vladu natjerati da se to što prije desi - kaže Sabljaković.
Ona ističe da će bitnija od donošenja zakona biti njegova implementacija, kako se ne bi desilo da ga neko poslije usvanja "blokira" kao u mnogim drugim slučajevima.
- Skoro da nema mjeseca da nam ne pogine rudar. Vrlo malo se čini da se poslodavac natjera da poboljša osnovne mjere zaštite radnika - konstatira Sabljaković.
Sporošću federalnih vlasti pri donošenju ovog vrlo važnog zakona za radnike ogorčen je i Edhem Biber, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.
- Sigurnosna slika radnika vrlo je loša. Novi zakon je završen u saradnji sa Sindikatom, ali, nažalost, više od šest mjeseci stoji u Parlamentu. Uvijek nam kažu da će biti na narednoj sjednici, ali to ne bude tako. Taj zakon ima za cilj da se otklone sve potencijalne opasnosti za život i zdravlje radnika, ali to nekome ne odgovara. Neko želi radnike kao robove maksimalno iskorištavati, pa se zbog toga nesreće i dešavaju - mišljenja je Biber.
On zaključuje da postoji i lobi nečasnih poslodavaca koji utječe na to da zakon ne bude usvojen kako se ne bi moralo investirati u zaštitu.
Metalci će na ulice
Kako nam je kazao Ismet Bajramović, predsjednik Sindikata metalaca BiH, nedavno je članovima parlamentarnog Odbora za rad i socijalnu zaštitu ponovio zahtjev za usvajanje zakona.
- Ako zakon o radu, zakon o zaštiti na radu i zakon o reviziji privatizacije ne budu usvojeni za 60 dana, mi ćemo na ulice - kazao nam je Bajramović.
Modernizirati opremu
Prema riječima Jakuba Ljubovića, predsjednika Sindikata radnika rudnika uglja BiH, najčešće se nezgode dešavaju pri manuelnom radu u rudarstvu. Kaže da treba uložiti novac u modernizaciju zaštitne opreme.
- Nadam se da će nezgoda biti manje, jer obećali su nam da će ulagati više nakon što uđemo u "Elektroprivredu" - navodi Ljubović.
- madner
#48 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Da se probam uklopit u ove sto ocito sve znaju u slucaju.upravnik wrote:@madner jarane, što duže polemiziraš dublje toneš...
Treba izaci na ulicu, sve zapalit, jebat im mater tajkunsku, bili oni u pravu ili ne bili, oni imaju pare dakle oni su zli.
NE POSTOJU PRAVNU DRZAVU (ignorisite ovo recenicu iznad, netreniranom oku to izgleda kao upravo to)
POLITICARI SU ZA SVE KRIVI
KORUPCIJA
Policija radi svoj posao, kako ih nije stid!
Jel bolje?
- madner
#49 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
@VjecniStudent
taj lobi postoji svugdje na svijetu. Prava radnika su smanjena u gotovo svim zapadnim drzavama od 1990 naovamo.
Ali kada mi neko citira Bibera ja bi poceo plakat.
Pa on ti je jedan od glavnih razloga zasto ne postoji kontra lobi radnika i zasto su sindikalci ovako opasni kao sto jesu.
taj lobi postoji svugdje na svijetu. Prava radnika su smanjena u gotovo svim zapadnim drzavama od 1990 naovamo.
Pa on ti je jedan od glavnih razloga zasto ne postoji kontra lobi radnika i zasto su sindikalci ovako opasni kao sto jesu.
-
VjecitiStudent
#50 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Zaboravi Bibera, clanak je citiran samo kao jedina dostupna informacija o zakonu koji "nesto" ceka, a za to vrijeme radnici umiru, ostaju invalidi, ...madner wrote:@VjecniStudent