Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tempora

#26 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tempora »

terra_incognita wrote:vec su se mnogi roditelji obracali
ne samo radi vulgarnosti, pretezno radi maltretiranja

ali neke velike fajde nije bilo
Kome su se roditelji obracali i da li su se obracali pojedinacno?
Ukoliko se vise roditelja zalilo a isto nije imalo ucinka, bilo bi pozeljno da se roditelji povezu, zatraze razgovor sa nastavnicom i direktorom te da iznesu ( konstruktivno: datumi, incidenti, itd) kritiku te da potrazuju rijesenje. Te da naglase da ce se zaliti ministarstvu ( inspekciji) ukoliko se ne nadje zajednicko rjesenje za isto. I ukoliko se ne nadje, onda pristupiti inspekciji.
Snimanje ipak ne bih preporucila. I na koncu, ko bi njeno ponasanje trebao snimiti? Skolarci? I koju bi poruku ta djeca dobila ?
barby02

#27 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by barby02 »

Dragi moji, njoj mezete sta zelite, jer ima razrednu nastavu :-) A ako je direktor upoznat sa ponasanjem doticne , a rekoste - jeste, roditelji su skretali paznju, onda ode i on i ona. On je stiti- to je ocito, ali u nastavnickom vijecu sigurno ima suparnika ili nenaklonjenih radnika, koji bi to mogli to mogli iskoristiti a napokon bi svjesno razkrinkali Bijelu medvjedicu.
Ako je mlada - koliko je? Ima li pripravnicki? Savjetnica moze uciniti nesto ali nije svemoguca. . I na kraju, novinari i TV obavezno pozvati, zovu ih i sa manjim razlogom. Sakupite se , vi roditelji (brojka mora biti velika ili predtavnici iz vijeca roditelja)i neka tako pocne a vjerujte na rijec, samo do opstine da dodje slucaj u vidu usmenog predanja, vi ste zavrsili posao !
:-D
terra_incognita

#28 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by terra_incognita »

Ona ima apsolutnu podrsku direktora skole.
Pomoc treba traziti na nekoj visoj instanci.

A i ona treba pomoc potraziti negdje. Po pricama ucenika i roditelja, veoma je isfrustrirana i tu svoju frustraciju iskaljuje na ucenicima.
Da ne bude zabune, nije ona tako ni mlada. Nacela je cetvrtu deceniju upravo. ( Za ove sto postavljaju slike i pitaju je li takva :D )
barby02

#29 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by barby02 »

terra_incognita wrote:Ona ima apsolutnu podrsku direktora skole.

A i ona treba pomoc potraziti negdje. Po pricama ucenika i roditelja, veoma je isfrustrirana i tu svoju frustraciju iskaljuje na ucenicima.
Da ne bude zabune, nije ona tako ni mlada. Nacela je cetvrtu deceniju upravo. ( Za ove sto postavljaju slike i pitaju je li takva :D )
To je mozda previse riskantno za pocetak, vjeruj mi, jer trebate imati materijalne dokaze za to, da bude prijavljena nekom "jakom". . A taj jaki bio bi recimo clan predsjednistva IAKO, sve su to stranacki ljudi pa sistemom ja tebi- ti meni, sve ce se zataskati. Moj kolektiv je prosao kroz to . . iako je malo drugacija tema bila . Zato spominjem udruzivanje roditelja jer to je JEDINI nacin da se makne odatle jer upozorenja da ne bude takva itd. nikakvog efekta nece imati. . . . Park je divno mjesto za sastanak roditelja ;-)
tatjanamster

#30 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tatjanamster »

ja koliko skužih žena nikoga ne dira, ne udara i ne urla ni na koga :)
Njeno oblačenje, njoj na obraz - direktor ju je takvu zaposlio tako da ništa od otkaza i sličnog :-D
A nemojte se igrati pa ženu snimati i ne daj bože da dospije na net,
pa od ruke do ruke snimak,
pa do direktora - onda lete dječica iz škole :cry:
Tako je bilo u mojoj generaciji, pa i generaciji moje kćerke u osonovnoj :-)
A inače, sigurno se umorila od rada u školi, jer imam prijateljicu koja predaje u srednjoj, doktorica po zanimanju,
pije dvojni c na času, šalje poruke, telefonira, razgovara se djecom, a u ovim ljetnim danima često je i sva 'vlažna' :D jer je malo ovako, punačka :-) ,
ali nije loša osoba.
Radi svaku lekciju, obradi gradivo, ispituje i djeca je poprilično vole :D
terra_incognita

#31 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Nisi dobro skontao.
Pise u jednom od postova a natuknuto i u ovom citiranom da vice i terorise bez povoda i razloga, iz casa u cas.
A predmet koji predaje je takav da im zada zadatak i mirne duse sjedi i tipka.
tempora

#32 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tempora »

U kojem smislu ima apsolutnu podrsku direktora? Iako apsolutno razumijem da u ovakvim situacijama emocije igraju veliku ulogu, treba se povesti cinjenicama. Na koji nacin su se roditelji povezali i da li su? I sto imaju na papiru i kome su se sve obracali? Sto im je receno a sto nije? Bez obzira da li se radilo o partijskoj prici/amidzicima i daidzicima, direktoru je bitnija njegova pozicija od njene. U najblazem slucaju reci ce joj da "primiri" :? ukoliko konstruktivno prikazete kritiku. No kritika tipa oblacenja i izgleda ne moze biti umijesana u isto. Prica o slanju djece na kupovinu dopune za njen mobitel je nesto drugo. To je jedan od argumenata, za kojim mozete potegnuti u slucaju prijetnje inspekcijom, jer se nastava koristi za licne potrebe nastavnice a ista nije namijenjena u te svrhe :?: :!: , a cjelokupna skola odgovora za dijete i njegovu sigurnost dok se ono nalazi u skoli. Izvan njenih okvira ne. Desi li se nesto tom djetetu, koje je u svrhe dopune otislo ( da ne pisem crne scenarije, sta bi mu se na tom putu moglo desiti) skola ce biti i ostaje odgovorna. Sto ce reci, pripremiti argumentaciju u razgovoru sa direktorom ( zajednicki), uputiti ga na odgovornosti -pa ako ne ucini nista po tom pitanju i zahtjevima roditelja ( o maltretiranju da ne govorim) onda krenuti dalje. A sumnjam da direktor nece razmisliti o tom scenariju i mogucim komplikacijama.Kada "mlada" vec ne razmislja a on je podrzava. :? No ako je podrzava u ovom momentu ne znaci da ce i u slijedecem. Bez obzira opet, koliko se radilo o stolicama ( malih riba koje veliki podrzavaju) ne trebate biti skepticni i polaziti od toga da se po ovom pitanju nista ne moze ucinit. Moze, ali kosta zivaca , sobzirom da je profil koji opisujes takav kakav jeste. :roll:
tatjanamster

#33 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tatjanamster »

terra_incognita wrote:Nisi dobro skontao.
Pise u jednom od postova a natuknuto i u ovom citiranom da vice i terorise bez povoda i razloga, iz casa u cas.
A predmet koji predaje je takav da im zada zadatak i mirne duse sjedi i tipka.
Likovno? :D
Daj reci koji je predmet, pošto baš nisam sigurna da postoji iti jedan predmet koji se 'ne radi' :-)
:?

PS. Ja sam žensko :)
Bond_JaneBond001

#34 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by Bond_JaneBond001 »

tatjanamster wrote:

Njeno oblačenje, njoj na obraz - direktor ju je takvu zaposlio tako da ništa od otkaza i sličnog :-D
A inače, sigurno se umorila od rada u školi, jer imam prijateljicu koja predaje u srednjoj, doktorica po zanimanju,
pije dvojni c na času, šalje poruke, telefonira, razgovara se djecom, a u ovim ljetnim danima često je i sva 'vlažna' :D jer je malo ovako, punačka :-) ,
ali nije loša osoba.
Nema toga "njeno oblacenje" njoj na obraz-raditi s djecom je velika odgovornost-pa ko hoce tu hljeb da zaradi ima da se oblaci po nekim pravilima..Nema izazovnog oblacenja bez obzira koga uci i koje je struke, zna se lijepo-suknja do koljena, pantalone,(farmerke ne bas, barem ne svaki dan-koji put mjesecno) kosulja, majica da pokriva ramena, sako ili bez sakoa ako je vruce, nema dubokih dekoltea, nikakvih pretjeranih dzidza ili prejake sminke..To bi pobogu svakome moralo biti jasno...
Piti dvojni c, vodu ili sok u ove sparne dane-to niko nikome nece zamjeriti-ni nastavnik djeci, niti djeca nastavniku, ni sada ni inace..
Mobitel-ma da radi kod mene-istog bi trena nogu u straznicu dobila...
Mobitel se lijepo iskljuci kad se podje na posao-osim ako nije potreban u tom poslu. Sta ce bilo kojem djetetu ili nastavniku mobitel na casu????
Dernjava, galama i slicno nemaju mjesta na casu...Sminkanje :roll: :shock: :? :x
A ako je isfrustrirana-imate Vijece roditelja i nastavnika-pa iznesite problem u svojoj skoli-optuzite i direktora ako je stiti, neka skolski psiholog ili pedagog popricaju malo s njom...
A ako ne bude pomoglo, zalbu uputiti Ministarstvu obrazovanja ili Pedagoskom zavodu koji je zaduzen za tu vasu opcinu...
tatjanamster

#35 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tatjanamster »

Bond_JaneBond001 wrote:
tatjanamster wrote:

ali nije loša osoba.
Nema toga "njeno oblacenje" njoj na obraz-raditi s djecom je velika odgovornost-pa ko hoce tu hljeb da zaradi ima da se oblaci po nekim pravilima..Nema izazovnog oblacenja bez obzira koga uci i koje je struke, zna se lijepo-suknja do koljena, pantalone,(farmerke ne bas, barem ne svaki dan-koji put mjesecno) kosulja, majica da pokriva ramena, sako ili bez sakoa ako je vruce, nema dubokih dekoltea, nikakvih pretjeranih dzidza ili prejake sminke..To bi pobogu svakome moralo biti jasno...
Piti dvojni c, vodu ili sok u ove sparne dane-to niko nikome nece zamjeriti-ni nastavnik djeci, niti djeca nastavniku, ni sada ni inace..
Mobitel se lijepo iskljuci kad se podje na posao-osim ako nije potreban u tom poslu. Sta ce bilo kojem djetetu ili nastavniku mobitel na casu????
Dernjava, galama i slicno nemaju mjesta na casu...Sminkanje :roll: :shock: :? :x
A ako je isfrustrirana-imate Vijece roditelja i nastavnika-pa iznesite problem u svojoj skoli-optuzite i direktora ako je stiti, neka skolski psiholog ili pedagog popricaju malo s njom...
A ako ne bude pomoglo, zalbu uputiti Ministarstvu obrazovanja ili Pedagoskom zavodu koji je zaduzen za tu vasu opcinu...
ma meni ovo sve vuče, bože me oprosti i ne zamjerite ljudi, na rekla - kazala.... :roll:
barby02

#36 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by barby02 »

terra_incognita wrote:Pomoc treba traziti na nekoj visoj instanci.

hm. . nije tu jos dogorjelo . . . .
Bond_JaneBond001

#37 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by Bond_JaneBond001 »

I meni se cini...da jest davno bi oni podnijeli zalbu gdje treba...
bosniak.m

#38 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by bosniak.m »

uvjek dobar gost wrote:Snimite je mobitelom ili napravite par fotki potom stavite slike u koverat da imate dokaz neki, kontaktirajte direktora il nekog nastavnika/nastavnicu od povjerenja, prenesite roditeljima da oni skrenu pažnju na roditeljskom sastanku.. ako to sve ne upali kontaktirajte mene da vidim oko te tetovaže šta ćemo.,.. :) vijeće učenika i roditelja... mada sudeći po iskustvima drugih ljudi sistem je trom i na strani je obdarenijih jer najčešće baš su ovakve nastavnice u najboljim odnosima sa direktorima il ministrima....
potpisujem. snimi i na youtube.
terra_incognita

#39 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

ma meni ovo sve vuče, bože me oprosti i ne zamjerite ljudi, na rekla - kazala.... :roll:

Tesko da je ovo samo rekla-kazala.
Ipak sve to dolazi od ucenika i to pretezno djecaka.
Valjda njih posebno malteretira.
Mene su samo interesovala misljenja i kome se moze obratiti a samo su dva posta to pomenula.
terra_incognita

#40 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Bond_JaneBond001 wrote: Nema toga "njeno oblacenje" njoj na obraz-raditi s djecom je velika odgovornost-pa ko hoce tu hljeb da zaradi ima da se oblaci po nekim pravilima..Nema izazovnog oblacenja bez obzira koga uci i koje je struke, zna se lijepo-suknja do koljena, pantalone,(farmerke ne bas, barem ne svaki dan-koji put mjesecno) kosulja, majica da pokriva ramena, sako ili bez sakoa ako je vruce, nema dubokih dekoltea, nikakvih pretjeranih dzidza ili prejake sminke..To bi pobogu svakome moralo biti jasno...

Ovo je i moje misljenje u potpunosti.
Pa da li bi neko od vas dao novac na stednju bankarki koja sjedi za salterom, tipka na mobitel, slusa muziku, vrisne koji put na vas i pri tome je obucena kao Dara Bubamara ?
Niko.
Ali dijete na odgoj i obrazovanje izgleda vecina.
tempora

#41 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tempora »

terra_incognita wrote:
Bond_JaneBond001 wrote: Nema toga "njeno oblacenje" njoj na obraz-raditi s djecom je velika odgovornost-pa ko hoce tu hljeb da zaradi ima da se oblaci po nekim pravilima..Nema izazovnog oblacenja bez obzira koga uci i koje je struke, zna se lijepo-suknja do koljena, pantalone,(farmerke ne bas, barem ne svaki dan-koji put mjesecno) kosulja, majica da pokriva ramena, sako ili bez sakoa ako je vruce, nema dubokih dekoltea, nikakvih pretjeranih dzidza ili prejake sminke..To bi pobogu svakome moralo biti jasno...

Ovo je i moje misljenje u potpunosti.
Pa da li bi neko od vas dao novac na stednju bankarki koja sjedi za salterom, tipka na mobitel, slusa muziku, vrisne koji put na vas i pri tome je obucena kao Dara Bubamara ?
Niko.
Ali dijete na odgoj i obrazovanje izgleda vecina.

Ne znam sta znaci biti obucen kao Dara Bubamara, valjda raskalaseno? Naravno da nastavnici trebaju biti pristojno obuceni, ali Bond ovdje vec postavlja neke svoje kriterije za oblacenje, tipa "suknja do koljena", pantalone" "farmerke-ne bas" :roll: "barem ne svaki dan- koji put mjeseceno" :? :? :? I tako dodjemo do raznih kriterija, jer biti pristojno odjeven za jedne znaci ovo navedeno, a za druge ce znaciti mozda sasvim nesto trece, kao recimo biti pokriven od glave do pete. I ne znam odakle izvlacis zakljucak da bi vecina ( valjda mi ovdje?) dali svoje dijete na odgoj ovoj osobi i da ne bi imali problema sa nacinom njenog rada?
Sto se tice samog slucaja, ukoliko niste zadovoljni nastavnicom, vec je receno, inspekcija ili pedagoski zavod ( ne znam da li su odgovornosti ove dvije instancije jasno naznacene, sto nije bio slucaj, kao ni sto inspekcija ne bi trebala biti pod okriljem ministarstva, vec nezavisni organ) ali prije toga kako vec rekoh konstruktivno uputiti kritiku nastavnici i direktoru.
uvjek dobar gost

#42 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by uvjek dobar gost »

Dumam o ovome od jučer... i jeste možda ću sada malo filozofirati il otići u dubinu. ali jednostavno je ja sam taki...

Obrazovni sistem je doveo tu opskurnu nastavnicu pred djecu, sistem ju je razgolitio, sistem ju je i proizveo takvu kakva je i sada ju je doveo pred djecu kojima treba da bude uzor, kojima treba da prenese znanje, kojima treba da pomogne u napredovanju i širenju spoznaja.....

Ona je ovdje navedena kao primjer, koliko je takvih, njoj sličnih primjera, koliko zbog takvih likova koji su dovedeni preko čaršafa il ko zna kako mladih ljudi otišlo od znanja, koliko ih je prestalo biti zainteresovano za obrazovanje....? Koliko je mladih ljudi sa velikim potencijalom i kapacitetom danas pred nekim haustorom sa pivbom i cigarom u ruci, koliko ih je na nekim drogama...? Sve to zahvaljujući sistemu koji ne želi obrazovanog pojedinca, sistem ne želi jakog pojedinca koji je željan spoznaje, koji je gladan znanja... jer ovaj sistem nije stvoren za takve ljude... ovo je sistem, ovo je zemlja za sve njihove ljude, za njihovu djecu, za njihove stranačke kolege, za koalicione partnere, a ne za nas koji se u sve to ne uklapamo !

bio sam prije neki dan u jednoj srednjoj školi na samoj liniji razgraničenja dva entiteta..... da samo vidite unutrašnjost tog objekta, da samo vidite agoniju žene koja čisti taj objekat koji bi trebao služiti obrazovanju i spoznajama.,... a ne da bude poligon sijanja mržnje i agonije... !

Objekat se ubio da se u njemu igra predstava "Klasni neprijatelj".... kao što pretpostavljam da bi spomenuta "pinkuša" mislim na gore pomenutu nastavnicu , ubila da bude voditeljica na BN televiziji....
kEN0

#43 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by kEN0 »

joj imali smo i mi jednu dobruuu. nemojte se zaliti, pustite djecu da uzivaju :D
zelenashica

#44 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by zelenashica »

terra_incognita wrote:to sa mobitelom sam i sama predlozila ali pitanje je kome se obratiti sa snimkom?
I u školi kao i u svakoj ustanovi postoji procedura,hajde da je tako nazovem.....po nekoj logici i pravilu,prvo se treba nastavnica upozoriti preko grupe roditelja.Ako to ne bude imalo efekta onda je na redu direktor,pa nastavničko vijeće....tek ako svi oni ne budu imali adekvatan odgovor obratite se resornom ministru,odnosno ispektoru resornog ministarstva za pitanja nastave....mada mislim da će nastavničko vijeće po tom pitanju adekvatno reagovati.

Nadam se da sam pomogla...
tempora

#45 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tempora »

besana wrote:
zelenashica wrote:
terra_incognita wrote:to sa mobitelom sam i sama predlozila ali pitanje je kome se obratiti sa snimkom?
I u školi kao i u svakoj ustanovi postoji procedura,hajde da je tako nazovem.....po nekoj logici i pravilu,prvo se treba nastavnica upozoriti preko grupe roditelja.Ako to ne bude imalo efekta onda je na redu direktor,pa nastavničko vijeće....tek ako svi oni ne budu imali adekvatan odgovor obratite se resornom ministru,odnosno ispektoru resornog ministarstva za pitanja nastave....mada mislim da će nastavničko vijeće po tom pitanju adekvatno reagovati.

Niđe veze, prvo ide ditrektor, pa školski odbor pa miniostar
Odlican primjer kako se post ne procita, a komentarise. :?
amrica

#46 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by amrica »

tempora wrote:
Ne znam sta znaci biti obucen kao Dara Bubamara, valjda raskalaseno? Naravno da nastavnici trebaju biti pristojno obuceni, ali Bond ovdje vec postavlja neke svoje kriterije za oblacenje, tipa "suknja do koljena", pantalone" "farmerke-ne bas" :roll: "barem ne svaki dan- koji put mjeseceno" :? :? :? I tako dodjemo do raznih kriterija, jer biti pristojno odjeven za jedne znaci ovo navedeno, a za druge ce znaciti mozda sasvim nesto trece, kao recimo biti pokriven od glave do pete. I ne znam odakle izvlacis zakljucak da bi vecina ( valjda mi ovdje?) dali svoje dijete na odgoj ovoj osobi i da ne bi imali problema sa nacinom njenog rada?
Sto se tice samog slucaja, ukoliko niste zadovoljni nastavnicom, vec je receno, inspekcija ili pedagoski zavod ( ne znam da li su odgovornosti ove dvije instancije jasno naznacene, sto nije bio slucaj, kao ni sto inspekcija ne bi trebala biti pod okriljem ministarstva, vec nezavisni organ) ali prije toga kako vec rekoh konstruktivno uputiti kritiku nastavnici i direktoru.
Ovo sto je bond navela je kodeks oblacenja u skolama u Sarajevu, nema bretelica, minjaka, uskih farmerki, nista pretejerano i raskalaseno. Ako u drzavne institucije ne mozes uci na bretelice, ne mozes ni djecu uciti....
zelenashica

#47 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by zelenashica »

besana wrote:
zelenashica wrote:

mislim da je jako neumjesno preskakati nastavnicu pa odmah direktoru.....za mene je logičnije da se prvo dotičnoj skrene pažnja pa tek onda dalje.....direktor,nastavničko vijeće.......i kod mene je kako napisah ministar na kraju...a školski odbor ili raniji upravni odbor će odbiti zahtjev kao neosnovan jer se ne tiče upravljanja škole nego kodeksa ponašanja.... :zoka:
zelenashica

#48 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by zelenashica »

tempora wrote:
besana wrote:
zelenashica wrote: I u školi kao i u svakoj ustanovi postoji procedura,hajde da je tako nazovem.....po nekoj logici i pravilu,prvo se treba nastavnica upozoriti preko grupe roditelja.Ako to ne bude imalo efekta onda je na redu direktor,pa nastavničko vijeće....tek ako svi oni ne budu imali adekvatan odgovor obratite se resornom ministru,odnosno ispektoru resornog ministarstva za pitanja nastave....mada mislim da će nastavničko vijeće po tom pitanju adekvatno reagovati.

Odlican primjer kako se post ne procita, a komentarise. :?
post je pročitan.....i nisam bukvalno mislila da je snimak uopšte potrebno i praviti :D ...ja sam mislila da se prvo na normalan način treba razgovarati s nastavnikom ,možda dotična sebe ne vidi takvim očima kakvim je vide dotični roditelji.......
zelenashica

#49 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by zelenashica »

besana wrote:
zelenashica wrote:

Pročitala sam i na ovo sam reagovala, :-) a nastavničko vijeće i školski odbor nije isto ..., i nastavničko vijeće nema niišta s tim, i bolje da nema jer tu nastavnici odlučuju o svom kolegi, i uglavnom stanu na stranu kolege
savršeno dobro znam da nastavničko vijeće i školski odbor nije jedno te isto.....za tvoju informaciju nastavničko vijeće se bavi ovakvim pitanjima a ne školski odbor koji u svom domenu ima većinom pravna pitanja..... :roll: ...a sad,koliko su kolege na stvani kolega je upitno,....to je malo diskutabilno jer bi ipak interes nastave i đaka svima njima trebao biti na prvom mjestu.....znači po ovoj logici sudiji ne treba da sudi sudija....jer naravno mogu biti nedaj bože kolege.... :roll:
tempora

#50 Re: Kako i kome skrenuti paznju na nastavnika/cu?

Post by tempora »

zelenashica wrote: post je pročitan.....i nisam bukvalno mislila da je snimak uopšte potrebno i praviti :D ...ja sam mislila da se prvo na normalan način treba razgovarati s nastavnikom ,možda dotična sebe ne vidi takvim očima kakvim je vide dotični roditelji.......

Reagovala san na besanin post, upucen tebi. Bit ce da se nas tri ne razumijemo, a pricamo o istom. :D A sto se tice redoslijeda, apsolutno se slazem. Prvo razgovor sa nastavnicom, jer ne samo da je neumjesno, vec i nije logicno preskociti je, kako si i sama vec rekla. I iz prakse znam, da tim redoslijedom i treba krenuti i da je isti ucinkovit, naravno, ukoliko je i kritika konstruktivno osmisljena.
Post Reply