kako legalno uzvratiti
- nexo
#26 Re: kako legalno uzvratiti
Niko ti ne moze pomoci jer ne nudis detalje. Ja te razumijem jer sam licno bio u slicnoj situaciji prije 6-7 godina... Prijatelji vise od 20 godina! Jedan od njih, koji je vodio igru je mislio da je pametniji. Ja sam napustio zemlju, ucinio im zivot spokojnim i svo vrijeme radio sa advokatom u Sarajevu. Imao sam dosta informacija i nakon 8 mjeseci nazvao ga i dao mu 48 sati. Sve ok na kraju, sve sredjeno i vise nismo prijatelji. Sreo sam ga prosle godine, samo je klimnuo glavom i promrmljao "sta ima", kao da se znamo iz vidjenja. Njegovo "sta ima" mi nije trebalo, ali pokazuje ko je ko u prici!
Ako je situacija teska kao sto je moja bila, ne prezaj ni od cega. Mozda mu ucinis dobro! Koliko cujem iz prica raje, ovaj je totalno drugi covjek, izvan korupcije, kurvanja itd. Ocito je dovoljno pametan, cim je lekcija djelovala.
Budi konstruktivan 4Godsake!
Ako je situacija teska kao sto je moja bila, ne prezaj ni od cega. Mozda mu ucinis dobro! Koliko cujem iz prica raje, ovaj je totalno drugi covjek, izvan korupcije, kurvanja itd. Ocito je dovoljno pametan, cim je lekcija djelovala.
Budi konstruktivan 4Godsake!
- elffas
#27 Re: kako legalno uzvratiti
Svi mi imamo slabe tacke,i mislim da bi trebao dati sebi vremena te kad se malo ohladis razmisliti. Poznajes ga vec duze vrijeme,sigurno je neku glupost,smicalicu,pogresku napravio svih tih godina,(drzavi,poslovnim partnerima,zeni)sumnjam da nije,ako je vec tako govnjiva osoba. Sjeti se,proberi sta ga najvise moze ostetiti,te pristupi razotkrivanju,kaznjavanju na takodje prefrigan nacin...
- baustelac
#28 Re: kako legalno uzvratiti
imal on zenu?The Nightwatchman wrote:njonjica wrote:Pa ne mozemo tako u Evropu...moras nam ispricati sta se desilo ili nam bar dati osnovne smjernice....inace skorpije su tu tehniku dovele do savrsenstva a na ovom forumu ih ima mnogo samo moras staviti "karte na son" pa da opletemo
radi se o materijalnom aspektu zivota. recimo to tako da je pet godina mog mukotrpnog rada pripalo njemu, ali samo zato jer je on to tako PLANIRAO cijelo vrijeme tih cijelih pet godina. znaci, on je prisvojio rezultate mojih pet godina rada, a to je sve isplanirao i svjesno uradio (cijelo to vrijeme glumeci mog prijatelja)
bitno je naglasiti da je uspio PRAVNO izvesti cijelu stvar da mu NISTA NE MOGU. bio sam na policiji, a oni kazu da me razumiju i da im je jasno sta je bilo, ali da nista ne mogu uraditi po tom pitanju jer je sve tako strucno odradjeno....
- ružmarin-a
#29 Re: kako legalno uzvratiti
noćni wočitelju:
imaš dosta materijala za svoj eksperiment
pa bujrum izanaliziraj
hairli ti bilo
imaš dosta materijala za svoj eksperiment
pa bujrum izanaliziraj
hairli ti bilo
- hakazvaka
#30 Re: kako legalno uzvratiti
ovo ce biti jedna mnogo zanimljiva tema 
- suncokretna
- The Nightwatchman
#32 Re: kako legalno uzvratiti
ovi prijedlozi ovdje ne bole dovoljno
meni treba nesto jace, nesto na cemu cu raditi ako treba i godinu dana. ja trebam da uspostavim citav splet odnosa. jel kontate sta ja hocu? ja necu akciju za jedan dan, nesto sto cu uraditi u jednom trenutku. ja sam spreman da radim na tome jako dugo, koliko god treba....
:meansmile:
-
njonjica
#33 Re: kako legalno uzvratiti
On je tebi bukvalno ukrao 5 godina zivota, rada, truda.....i osveta bi trebala dugo trajati i u principu bi se trebala desiti onda kad najvise bude uzivao u plodovima "svog rada". A to zahtijeva dosta tvog truda i vremena....sad, moze se desiti da te ovaj prvi elan prodje i da za koji mjesec zaboravis da si uopste htio da se svetis....ako mislis da bi se to moglo desiti, onda najbolje prestani odmah, nemoj gubiti vrijeme.The Nightwatchman wrote:ovi prijedlozi ovdje ne bole dovoljno![]()
meni treba nesto jace, nesto na cemu cu raditi ako treba i godinu dana. ja trebam da uspostavim citav splet odnosa. jel kontate sta ja hocu? ja necu akciju za jedan dan, nesto sto cu uraditi u jednom trenutku. ja sam spreman da radim na tome jako dugo, koliko god treba....
Ali ako si zaista ozbiljan, onda moras biti dosljedan do kraja.
Vazno je prvo napraviti plan.
Vazno je imati ljude koji ce ti NESVJESNO u istom pomoci.
I mislim da je takodjer vazno pustiti ga da to malo zaboravi, ponovo uspostaviti sto bliskiji kontakt sa njim i na kraju se skupa sa njim cuditi kako je zaboga uopste doslo do toga sto si mu spremio.
Tek tad prekinuti kontakte.
Ja bih tako.....da me je neko stvarno do te mjere nagazio....
-
zijancer
#34 Re: kako legalno uzvratiti
navuci ga na ''posao zivota''
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#35 Re: kako legalno uzvratiti
pusti bradu, skrati pantole i počni se družiti s rajom što hangin' pred Fahdovom džamijom. kad ga vidiš pogledaj ga poprijeko...The Nightwatchman wrote:ovi prijedlozi ovdje ne bole dovoljno![]()
- bach
#36 Re: kako legalno uzvratiti
The Nightwatchman wrote:gledao sam puno filmova u kojima glavni lik nadje neku pametnu foru kako da vrati svom neprijatelju za zlo koje mu je ovaj ucinio. meni se to desilo u zivotu, znaci, neko ko mi je bio dugogodisnji prijatelj, ucinio mi je tako gnusnu i nepodnosljivo prljavu, odurnu stvar, da to ziv covjek ne bi povjerovaomislim, to su toliko FUJ okolnosti da bih, da imam vremena, napisao knjigu o tome.
![]()
na zalost ja ne mogu detaljisati o mom problemu jer bi bilo totalno ofirno. odnosno, svi bi me prepoznali...uglavnom, zamislite najnajnajgore sto bi vam neko mogao uciniti, pa to pomnozite sa 1000!
ja se smijem jer sam dobrodusan insan, ali u isto vrijeme sam zeljan te osvete. vodeci se onom starom dobrom narodnom: "osveta je jelo koje se sluzi hladno", ja vec duze vrijeme razmisljam kako da mu uzvratim cijelo to zlo koje mi je nanio, ali na legalan način. znači, da izbjegnem neko gonjenje policije itd... (naglasavam da je on uspio ovo meni uraditi na taj nacin da ga ja zaista ne mogu ni na koji nacin prijaviti na policiju, a uradio je to jer je poprilicno pametan i znao je tacno sta radi)
imate li neku ideju?budite mastoviti
Pretpostavljam da si ti Zlatko Lagumdžija, prijatelj koji to više nije jeste Fahro Radončić. Kakvo je to prijateljstvo bilo. I knjige se o tome mogu napisati.
- nexo
#37 Re: kako legalno uzvratiti
Nazalost, moram konstatovati da si ti ovdje gubitnik i jedino se mogu nadati da ti se isto ne dogodi u buducnosti. Kako i sam kazes ne mozes ovde davati detalje, razumljivo, ali onda ne mozes ni ocekivati savjet.The Nightwatchman wrote:ovi prijedlozi ovdje ne bole dovoljno![]()
Ti, ili se zajebavas sa ljudima na forumu ili si totalni nesposobnjakovic, na sto me asocira i tvoj nick. Probudi se i radi sam na tome. Ovo svakao nisu stvari koje se iznose na forumu, osim ako nije sve zavrseno. Najbolje bi ti bilo da se javis kada sve obavis! Sretno!
- The Nightwatchman
#38 Re: kako legalno uzvratiti
bas ti hvala puno si mi pomogao. ja sam također konstatovao da sam gubitnik, ali ne zato sto sam nesposobnjaković (jer da je tako ne bih uspio postici sve to u cemu on sada uziva, a radi se o stvarno značajnim sredstvima), nego zato sto je on isuvise zloban i pakostan (to mi potvrdise i na policiji).nexo wrote:Nazalost, moram konstatovati da si ti ovdje gubitnik i jedino se mogu nadati da ti se isto ne dogodi u buducnosti. Kako i sam kazes ne mozes ovde davati detalje, razumljivo, ali onda ne mozes ni ocekivati savjet.The Nightwatchman wrote:ovi prijedlozi ovdje ne bole dovoljno![]()
Ti, ili se zajebavas sa ljudima na forumu ili si totalni nesposobnjakovic, na sto me asocira i tvoj nick. Probudi se i radi sam na tome. Ovo svakao nisu stvari koje se iznose na forumu, osim ako nije sve zavrseno. Najbolje bi ti bilo da se javis kada sve obavis! Sretno!
ps
ne kontam sta ti u mom nicku smeta
-
njonjica
#40 Re: kako legalno uzvratiti
Ti si prava osoba...haj'mo sta skontat da pomognemo nasem forumskom kolegi.mima wrote:Mogu li ja sta pomoc?
- travar
#41 Re: kako legalno uzvratiti
Odete na kafu, one pođe da sjede a ti mu poturiš žvaku
, old fashioned but it works 
-
njonjica
#42 Re: kako legalno uzvratiti
Watchman, postoji li nacin da se uradi neki update na to?
Nesto sto to sto si radio moze podici na neki visi nivo?
Nesto sto to sto si radio moze podici na neki visi nivo?
- nexo
#43 Re: kako legalno uzvratiti
Ne smeta mi nista u tvom nick-u, samo me asocira! A nesposobnjakovic jesi ne zbog toga sto si sebi to dozvolio, kao i ja, ako si vidio moj ranijji post, ali sam stvari rijeso. Razumio bih te da si trazio samo podrsku, da li ili ne razmislati o osveti!? Ti trazis mnogo vise, a ne nudis nista. Ja to razumijem, forum je javan i ljudi se lako mogu prepoznati. Zato ti kazem da ako zaista zelis osvetu, u cemu te podrzavam onda radi na tome i javi se kada sve obavis. I nemoj biti ponovo naivan da saljes citavu pricu ljudima na PP da bi te posavjetovali. Ideja se ne radja tek tako, cejkaj malo, prosanaj, na zuri, smireno, proracunj svaki pokret i svoj i njegov, valjda ga dovoljno poznajes.The Nightwatchman wrote:
bas ti hvala puno si mi pomogao. ja sam također konstatovao da sam gubitnik, ali ne zato sto sam nesposobnjaković (jer da je tako ne bih uspio postici sve to u cemu on sada uziva, a radi se o stvarno značajnim sredstvima), nego zato sto je on isuvise zloban i pakostan (to mi potvrdise i na policiji).![]()
ps
ne kontam sta ti u mom nicku smeta
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#44 Re: kako legalno uzvratiti
savjet no. 1. keep your friends close, any your enemies closer.
no. 2. osveta je jelo koje se sluzi hladno
no. 3. ko ceka doceka
i pouka izvucena? sabur. skontaces sta ga boli, obradices ga polako, sigurno i natenane. ne zuri. prilika se uvijek ukaze ako je neko trazi. savjete ti niko ne moze dati ovako iznebuha jer niko ne zna ni tebe, ni njega, ni cime se bavite niti sto drugo. ali ne pustaj ga daleko od sebe! i samo s osmijehom i samo polako!
no. 2. osveta je jelo koje se sluzi hladno
no. 3. ko ceka doceka
i pouka izvucena? sabur. skontaces sta ga boli, obradices ga polako, sigurno i natenane. ne zuri. prilika se uvijek ukaze ako je neko trazi. savjete ti niko ne moze dati ovako iznebuha jer niko ne zna ni tebe, ni njega, ni cime se bavite niti sto drugo. ali ne pustaj ga daleko od sebe! i samo s osmijehom i samo polako!
- Ridjobrki
#45 Re: kako legalno uzvratiti
Ajoj... Ja sam Krajišnik, pretpostavljam da moji savjeti ne dolaze u obzir... 
- chengaba
#46 Re: kako legalno uzvratiti
Prvo sto mi je palo na pamet su mozda neke malverzacije preko laznih profila na FB (pogotovo ako ima zenu), ili ono iz glup gluplji sa stavljanjem laxativa u kafu
.
Ali vidim da hoces nesto puno ozbiljnije, a da nije tipa "zovnut crnca da mu siluje kcerku" :\.
Mozda da probas na neko vrijeme progutati ponos i fejkati neko prijateljstvo, ako je ostala otvorena mogucnost, sve sa ciljem da ga jos bolje upoznas,
Onda se nadam da ces ga moci sjebati, jer to je stvarno lako ako dovoljno poznajes osobu, bez bilokakvih fizickih ozljeda.
Nemam sad nista konkretno, a da je i legalno jbg, to ti bas suzava izbor
Ali vidim da hoces nesto puno ozbiljnije, a da nije tipa "zovnut crnca da mu siluje kcerku" :\.
Mozda da probas na neko vrijeme progutati ponos i fejkati neko prijateljstvo, ako je ostala otvorena mogucnost, sve sa ciljem da ga jos bolje upoznas,
Onda se nadam da ces ga moci sjebati, jer to je stvarno lako ako dovoljno poznajes osobu, bez bilokakvih fizickih ozljeda.
Nemam sad nista konkretno, a da je i legalno jbg, to ti bas suzava izbor
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47 Re: kako legalno uzvratiti
vidi ti se po avataru kako bi ti to riješioRidjobrki wrote:Ajoj... Ja sam Krajišnik, pretpostavljam da moji savjeti ne dolaze u obzir...
- Ridjobrki
#48 Re: kako legalno uzvratiti
Chmoljo wrote:vidi ti se po avataru kako bi ti to riješioRidjobrki wrote:Ajoj... Ja sam Krajišnik, pretpostavljam da moji savjeti ne dolaze u obzir...![]()
![]()
![]()
Nightwatchman, pogledaj epizodu South Parka pod nazivom "Scott Tenormann Must Die" (s05e01) pa vidi šta je reći osveta...
- burek_in_space
#49 Re: kako legalno uzvratiti
Sejo,matere ti jesi to ti?!

- madtv
#50 Re: kako legalno uzvratiti
The Nightwatchman wrote:gledao sam puno filmova u kojima glavni lik nadje neku pametnu foru kako da vrati svom neprijatelju za zlo koje mu je ovaj ucinio. meni se to desilo u zivotu, znaci, neko ko mi je bio dugogodisnji prijatelj, ucinio mi je tako gnusnu i nepodnosljivo prljavu, odurnu stvar, da to ziv covjek ne bi povjerovaomislim, to su toliko FUJ okolnosti da bih, da imam vremena, napisao knjigu o tome.
![]()
na zalost ja ne mogu detaljisati o mom problemu jer bi bilo totalno ofirno. odnosno, svi bi me prepoznali...uglavnom, zamislite najnajnajgore sto bi vam neko mogao uciniti, pa to pomnozite sa 1000!
ja se smijem jer sam dobrodusan insan, ali u isto vrijeme sam zeljan te osvete. vodeci se onom starom dobrom narodnom: "osveta je jelo koje se sluzi hladno", ja vec duze vrijeme razmisljam kako da mu uzvratim cijelo to zlo koje mi je nanio, ali na legalan način. znači, da izbjegnem neko gonjenje policije itd... (naglasavam da je on uspio ovo meni uraditi na taj nacin da ga ja zaista ne mogu ni na koji nacin prijaviti na policiju, a uradio je to jer je poprilicno pametan i znao je tacno sta radi)
imate li neku ideju?budite mastoviti
Pogledaj kako to Cartman radi:
mislim da je ova epizoda Scott Tenorman Must Die, mozda mala modifikacija...