Zivio govornik i ima moj glas.
Dobra supruga je temelj drustva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#26 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Ja bi se slozio za konstataciju o ljepoti, jer svima je jasno da stav o feminizmu odredjuje licni izgled.
-
zemo_online
#27 Re: Dobra supruga je temelj drustva
feministica ako je kojim slucajem i lijepa,a to je rijetko,
onda je sexualno frustrirana.
zasto bi inace bila u tom pokretu?
-
zemo_online
#28 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ne mogu ti ja to objasniti kad ti sve krivo protumacis.Eleonora wrote:A sta podrazumijevas pod biti dobar suprug?
- maybelline
#29 Re: Dobra supruga je temelj drustva
A sta ti podrazumijevas pod feminizmom?test01 wrote:feministica ako je kojim slucajem i lijepa,a to je rijetko,
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Dobra supruga je temelj drustva
dobra supruga je temelj sexa
kod feministica me najviše nervira rečenica...
rađaj ti i ko će bebu nositi 9 mjeseci
a da se naprave neki inkubatori za to da muški sami mogu biti očevi bez žena onda bi bili prisvjedi i kršenje prava žena

kod feministica me najviše nervira rečenica...
rađaj ti i ko će bebu nositi 9 mjeseci
a da se naprave neki inkubatori za to da muški sami mogu biti očevi bez žena onda bi bili prisvjedi i kršenje prava žena
-
zemo_online
#31 Re: Dobra supruga je temelj drustva
maybelline wrote:A sta ti podrazumijevas pod feminizmom?test01 wrote:feministica ako je kojim slucajem i lijepa,a to je rijetko,
u tome pokretu su ne zgodne, ne lijepe zene koje traze muskarca ili drugu zenu da je lizu.
-one se bore za emancipaciju zena,kao,navodno, a u stvari imaju navedeni licni problem.
- sistem
#32 Re: Dobra supruga je temelj drustva
ja bih rekao da kolega test01 lozi & pali & provocira iz zabave, s toga savjetujem damama da se ne daju navuciseka wrote:haj´ ziv bio ne provaljuj se.test01 wrote:feministica ako je kojim slucajem i lijepa,a to je rijetko,
kao da moraju biti u pokretu da bi zastupale svoja osnovna prava.
za sexualno frustrirane...et´ opet drzis svijece.
mani se uputa vise.
da prostite
-
zemo_online
#33 Re: Dobra supruga je temelj drustva
pozdrav drug sistem. poslao sam ti pm u vezi one teme, nisi odgovorio.
- maybelline
#34 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
Zar zena nema pravo da odabere svoj stil zivota? Zar ti kao muskarac nemas pravo da odaberes zenu koja ce se "ucestalo poradjati i odgajati podmladak"? Zasto onda mi kao zene nemamo pravo da biramo muskarca s kojim cemo provesti zivot, a onda zajedno se s tim muskarcem lijepo DOGOVORITI o daljem nacinu zivota?
Podmladak? Mogao si jos umjesto "porod" napisati "okot", pa da kompletiras tu svoju aluziju zena kao zenki koje su stvorene samo da se sto cesce poradjaju.
I ovo posljednje: zasto bismo uopce ikome pomagali da nesto uvide? Valjda smo u stanju sami prepoznati kakav zivot zelimo voditi?
-
*mima*
#35 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.
vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
Ti imas strasni problem sa osobama zenskog roda.
-
zemo_online
#36 Re: Dobra supruga je temelj drustva
zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
pogledajte vase nane ,nene i bake, koliko djece imaju i kako su zivjele. informirajte se iz prve ruke.
pogledajte vase nane ,nene i bake, koliko djece imaju i kako su zivjele. informirajte se iz prve ruke.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
- sinus
#39 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Pa nije više moderno rađati djecu...test01 wrote:zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
- stochar
- Eleonora
#41 Re: Dobra supruga je temelj drustva
A sta si ti, da mi je znat.test01 wrote:feministica ako je kojim slucajem i lijepa,a to je rijetko,
- Soul_Sista
#42 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:zene, ne radjate i to je problem. ja ne krivim vas jer su muskarci za to krivi. vi ste samo uzele furseta.
hvala na pitanju, moja nana je imala jako tezak zivot i zadnjih 26 godina mi trubi u glavu da mi je knjiga jedini prijatelj..veli ona, onako iz prve ruke, mozes se i udati i razvesti ali ono sto budes imala u glavi i sa sobom ostaje samo tebi. kad budes imala svoj kruh uvijek ces imati i svoju slobodu, rece ona iz prve ruke.
- Eleonora
#43 Re: Dobra supruga je temelj drustva
To me tako dobro znas ..wooowtest01 wrote:ne mogu ti ja to objasniti kad ti sve krivo protumacis.Eleonora wrote:A sta podrazumijevas pod biti dobar suprug?
Haj ba pokusaj
-
zelenashica
#44 Re: Dobra supruga je temelj drustva
@test01
Šta radiš večeras....
mogli smo na kafu....vidim da si ti pravi čojK za mene.......
helem da ti malo razbijem Tu tvoju opsjednutost ŽeMskinjem

Šta radiš večeras....
-
PalaSa Marsa
- maybelline
#46 Re: Dobra supruga je temelj drustva
A nisi ni ti meni odgovorio na tamo onoj drugoj temi na pitanje da li ti to zenama osporavas pravo da se obrazuju i rade, jer im je mjesto samo u kuhinji?test01 wrote:pozdrav drug sistem. poslao sam ti pm u vezi one teme, nisi odgovorio.
- neprilagodjena
#47 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test ti bas zakuha na ovoj temi 

- anais_nin
#48 Re: Dobra supruga je temelj drustva
test01 wrote:ukras oko p....Zoya wrote:Norvezanka bi ti dohakala a i svaka ona koja ima imalo pameti.test01 wrote:jeli to samo kod Norvezanki ili ima i kod nasih, Zoya?
Ja te jednom pitala sta je po tebi zena, daj mi definiciju zene, sta za tebe zena predstavlja?
@test01 ohani! ovakvi komentari nisu prikladni i mislim da i ti to znas....nema nista komicno u ovoj izjavi, naprotiv mislim da se dobar dio forumasica uvrijedio...ne namjeravam se ponavljati!
-
PalaSa Marsa
#49 Re: Dobra supruga je temelj drustva
Ama nije on rek'o, ama bas nista sto je vrijedno paznje
A teme 
A teme 
- Cholina_Lokica
#50 Re: Dobra supruga je temelj drustva
bez komentara ostajem