kazem da se njemacki policajac ponasa profesionalnoGile Šampion wrote:Nije to uopšte tako !Ja sam dosta vremena u zadnje vrijeme po DE i moja iskustva su suprotna tvojoj izjavi.Hladan kao led wrote:bosanski policajac ponavlja jednu te istu gresku milion puta a ta greska je razgovor sa onima koji krse zakonpolicajac u njemackoj jednostavno pise kaznu i zavrsava poso za minutu i zato napise 10 puta vise kazni nego bosanski kolega
njemacka policija takodje u naseljenom nije obavezna nositi pojas
Njemacki policajac ako te je zaustavio prije svega liči na POLICAJCA,a ne na nekog MEĐEDA ili neku raspojasanu spodobu koja izleće iz prvog grma,izleti ti pred auto i nešto gestakulira rukama kao da navodi avion pri sletanju...
Druga stvar je to,što ti njemački policajac kaze razlog zbog kojeg te je zaustavio,objasni kako i gdje ste pogriješili i ako on procjeni situaciju da vi niste drski,da zaista niste namjerno učinili prekršaj on će vas pustiti samo uz opomenu a kaznu vam neće napisati...
Ja imam 1001 scenu sa ovom našom policijom,ovim drzmančinama.Snimao ih mobitelom u njihovom činjenju što prekršaja,što krivičnih dijela pa nikome ništa.Evo upravo mi je prošle sedmice došla plava koverta da idem iz SA u Brčko na sud,jer sam tražio sudsko odlučivanje u slučaju koji je pokrenut protiv mene.To je scena ono bila kao iz Đekne. Doš'o mladi drot ,priveo mene u stanicu zbog navodnog saobraćajnog prekršaja,dok njegov šef smjene,bukvalno krezavi,raspojasani trbonja,diktira mu šta će i kako da napiše protiv mene (a on uopšte nije bio na licu mjesta)
I na kraju kad sam im pokazao da ih snimam mobitelom i rekao vidimo se na sudu za ovo,ostali su bez texta...A prije toga su me prepadali da bih kao mogao čak i dobiti koju vaspitno disciplinsku iza ušiju,jer : ''ovo ti nije Sarajevo ,ovde ćeš da igraš kako mi sviramo'' ,samo zbog toga što sam navodno ne propisno zaustavio vozilo:)
cesto progledaju kroz prste ako se stvarno mirno i fino ponasas