Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hladan kao led

#26 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by Hladan kao led »

Gile Šampion wrote:
Hladan kao led wrote:bosanski policajac ponavlja jednu te istu gresku milion puta a ta greska je razgovor sa onima koji krse zakon 8-) policajac u njemackoj jednostavno pise kaznu i zavrsava poso za minutu i zato napise 10 puta vise kazni nego bosanski kolega 8-) njemacka policija takodje u naseljenom nije obavezna nositi pojas 8-)
Nije to uopšte tako !Ja sam dosta vremena u zadnje vrijeme po DE i moja iskustva su suprotna tvojoj izjavi.
Njemacki policajac ako te je zaustavio prije svega liči na POLICAJCA,a ne na nekog MEĐEDA ili neku raspojasanu spodobu koja izleće iz prvog grma,izleti ti pred auto i nešto gestakulira rukama kao da navodi avion pri sletanju...
Druga stvar je to,što ti njemački policajac kaze razlog zbog kojeg te je zaustavio,objasni kako i gdje ste pogriješili i ako on procjeni situaciju da vi niste drski,da zaista niste namjerno učinili prekršaj on će vas pustiti samo uz opomenu a kaznu vam neće napisati...

Ja imam 1001 scenu sa ovom našom policijom,ovim drzmančinama.Snimao ih mobitelom u njihovom činjenju što prekršaja,što krivičnih dijela pa nikome ništa.Evo upravo mi je prošle sedmice došla plava koverta da idem iz SA u Brčko na sud,jer sam tražio sudsko odlučivanje u slučaju koji je pokrenut protiv mene.To je scena ono bila kao iz Đekne. Doš'o mladi drot ,priveo mene u stanicu zbog navodnog saobraćajnog prekršaja,dok njegov šef smjene,bukvalno krezavi,raspojasani trbonja,diktira mu šta će i kako da napiše protiv mene (a on uopšte nije bio na licu mjesta) :lol:

I na kraju kad sam im pokazao da ih snimam mobitelom i rekao vidimo se na sudu za ovo,ostali su bez texta...A prije toga su me prepadali da bih kao mogao čak i dobiti koju vaspitno disciplinsku iza ušiju,jer : ''ovo ti nije Sarajevo ,ovde ćeš da igraš kako mi sviramo'' ,samo zbog toga što sam navodno ne propisno zaustavio vozilo:)
kazem da se njemacki policajac ponasa profesionalno 8-) lijepo pozdravi, kaze razlog zaustavljanja, zatrazi vozacku i pise kaznu i najvaznije ne ulazi u diskusiju sa tobom i ne odgovara na tvoja pitanja 8-)

cesto progledaju kroz prste ako se stvarno mirno i fino ponasas 8-) ali prica u smislu pa voze i drugi brzo i bez pojasa nece proci :lol: moras slozit pricu da ti je to prvi put da si u prekrsaju zakona i da si eto malo bio neoprezan i na taj naci druge ucesnike saobracaja doveo u opasnost i da ti je krivo zbog toga i da ces ubuduce vodit racuna itd. :dance:
atko

#27 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by atko »

Prije par godina mene na M. Dvoru sa rotacijama stizu i zaustavljaju u traci bez da me usmjere da se sklonim na prvo prosirenje da ne ugorzavam ni sebe ni njih ni druge ucesnike u saobracaju ... i izlaze oba drota iz auta ... ja kontam ili je neka pogresna dojava pa fulili auto ili je skrivena kamera ... i drot koji mi se obraca ima samo dva ocnjaka u glavi :roll: drsko mi kaze "znas li ti da ti ne radi desna stopka" :-) ... i ja najnormalnije kazem, hvala na upozorenju, lampice su tu, zelite li da na licu mjesta zamjenim sijalicu ili cete me otpratiti na skenderiju do elektricara pa da to obavim tamo ... lik s sjeba, kaze haj brisi i zamjeni to :-)
Hladan kao led

#28 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by Hladan kao led »

atko wrote:Prije par godina mene na M. Dvoru sa rotacijama stizu i zaustavljaju u traci bez da me usmjere da se sklonim na prvo prosirenje da ne ugorzavam ni sebe ni njih ni druge ucesnike u saobracaju ... i izlaze oba drota iz auta ... ja kontam ili je neka pogresna dojava pa fulili auto ili je skrivena kamera ... i drot koji mi se obraca ima samo dva ocnjaka u glavi :roll: drsko mi kaze "znas li ti da ti ne radi desna stopka" :-) ... i ja najnormalnije kazem, hvala na upozorenju, lampice su tu, zelite li da na licu mjesta zamjenim sijalicu ili cete me otpratiti na skenderiju do elektricara pa da to obavim tamo ... lik s sjeba, kaze haj brisi i zamjeni to :-)
nije se lik sjebo nego si se ti uredno postavio bez glupih prica o tome kako i drugi voze bez ispravnih stopke, kako drugi kradu i niko im nista :lol:
atko

#29 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by atko »

Hladan kao led wrote:
atko wrote:Prije par godina mene na M. Dvoru sa rotacijama stizu i zaustavljaju u traci bez da me usmjere da se sklonim na prvo prosirenje da ne ugorzavam ni sebe ni njih ni druge ucesnike u saobracaju ... i izlaze oba drota iz auta ... ja kontam ili je neka pogresna dojava pa fulili auto ili je skrivena kamera ... i drot koji mi se obraca ima samo dva ocnjaka u glavi :roll: drsko mi kaze "znas li ti da ti ne radi desna stopka" :-) ... i ja najnormalnije kazem, hvala na upozorenju, lampice su tu, zelite li da na licu mjesta zamjenim sijalicu ili cete me otpratiti na skenderiju do elektricara pa da to obavim tamo ... lik s sjeba, kaze haj brisi i zamjeni to :-)
nije se lik sjebo nego si se ti uredno postavio bez glupih prica o tome kako i drugi voze bez ispravnih stopke, kako drugi kradu i niko im nista :lol:
Pa zato se sjebo :lol: jer je ocekivo da se popickaramo pa da me pegla a onda mu ja uletim cvaju :D

Sto je najsmjesnije kad se on meni obratio drskim tonom ja sam vec htio da kazem ko si ti da mi se tako obracas ... ali kad sma ga vidio krezavog da se ne nasmijem ja to kazem :D ... i onda skontam da je to dobar fol kad im kazes recenice koje su dujelovi zakona ... pogodi ih to u dusu :D
JThomas

#30 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by JThomas »

ne pogodi ih u dušu, nego shvate da te ne mogu levatiti oko zakona :) :D
atko

#31 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by atko »

JThomas wrote:ne pogodi ih u dušu, nego shvate da te ne mogu levatiti oko zakona :) :D
Pogodi pogodi, pa ih dusa zaboli za cvajom koju nece dobiti :D
TRAJAN

#32 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by TRAJAN »

Pametno, tako treba sa njima, mene isto tako jednom zajedljivo pita 'Imas li opremu?' kazem 'Imam, hocete li da provjerimo?', a on onako perko K.. 'Ma hajde' i gleda on ne vidi prsluk 'Aha gdje ti je prsluk?', odgovaram 'Evo ovdje ispod vatrogasnog aparata' a on 'Hajd, uredu je', gledajuc zacudjeno kako ima budala koja u putnickom automobilu imaju PP aparate.
zalizani

#33 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by zalizani »

Ja sam prije nekih mjesec,zaustavljen od strane pojajaca,naravno naših domacih.Vozim ja lagano,poštujem ogranicenje,vezan(naturlich) :D ,kad odjednom kao iz americkih vijesti potjera za mnom.Noge mi se odsjekle kontam sta je sad u pm,to rotacija,svirene ama sva cuda.Dobro vece,saobracajnu i vozacku(standardna suplja),pitam ja cemu sve ovo kaze meni drot saobracajna kontrola :lol: I tako malo se posvadimo,ispeglaju me i svako svojim putem.Nisam platio nista iako su izgleda bili nameraceni da me oglobe,al jok sve po pravilima. :P
melbaa

#34 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by melbaa »

Da je neko otvorio temu sa dobrim primjerima rada nase saobracajne policije, bilo bi kudikamo manje postova :D
madner

#35 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by madner »

Ja se nikad ne vezem. Ako ce te zaustaviti zaustavit ce te zbog drugog prekrsaja a uvijek je dobro kompromisno rjesenje da pise pojas :D
JThomas

#36 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by JThomas »

moj prijatelj jedan iz istog razloga ne nosi saobraćajnu :D

najozbiljnije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by Truba »

kaže cura bila u engleskoj 2 godine

i vozala avto

nikad je cajkani nisu zaustavili nikad...
madner

#38 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by madner »

Nisu ni mene zaustavili jedno 2 godine. Ali onda kad je krenulo.
Iskacu iz grmova, postavljaju zasjede, isprepadaju pijana covjeka naprosto :D
slavkoimamodilera

#39 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by slavkoimamodilera »

madner wrote:Ja se nikad ne vezem. Ako ce te zaustaviti zaustavit ce te zbog drugog prekrsaja a uvijek je dobro kompromisno rjesenje da pise pojas :D
Pozdravi Halida! :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40 Re: Policija 'Vežite se, a mi nikad'

Post by Truba »

izgleda da treba biti u engleskoj 2 godine i 2 mjeseca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply