SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ajsela

#26 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by ajsela »

Evo tema otvorena http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63098 pa sad mozemo iznjeti svoje misljenje o udruzenju SOS
eglantina

#27 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by eglantina »

Ljudi koji mene znaju, znaju da cu ja ostaviti jedan komentar pa neka pise ko sta hoce poslije bas me zaboli...
Jucer je vijest o Bendziju iznesena kao udarna, ili prekjucer da ne slazem..Ja sam cak dobila i preko facebooka kruznu poruku da je pronadjen mastif i da se HITNO trazi udomitelj..
Ok...mi se razletimo i nadjemo covjeka koji je rekao da jedva ceka da mu pas dodje i da mu se bas raduje! odlicno! ne moze bolje...obzirom da broja na postu na sos.ba nema, ili ja nisam vidjela taj telefonski broj zamolim Sejlu da mi se dokopa broja, dodjem do broja i lijepo posaljem gospođi Mirzeti poruku da smo nasli udomitelja u D. Vakufu, da pas moze da ide kada god, ali obzirom da Sejla i ja radimo da se dogovorimo da u ponedeljak odemo u D.Vakuf, napisem da smo bez prevoza, ali koliko shvatam oni su sa autom znaci jedino sto treba jeste uzeti auto i da mi odemo sa gospođom do Vakufa i udomimo psa..Trebale smo se cuti navecer obzirom da na poslu ne mogu da razgovaram o udomljavanjima na dugo i siroko, sve je objasnjeno u sms.u, niko se meni do ovog momenta javio nije..a dom je potreban hitno!? nejse...
SOS ima kontrolu..odlicno...ja cu se gospodinu iz Vakufa, ispricati i reci da je doslo do zabune, to sto mi ispadamo budale sto zovemo, nije problem..sinoc smo u pola 11 imale poziv za psa koji je pronadjen sta da se radi..odgovaramo na pozive, ko budale hodamo okolo, zavlacimo se u kojekakve situacije, dovodimo sebe u nimalo zavidan polozaj, tako da nama svi slucajevi koji su pod kontrolom!! Odlicno! za nas jedan problem manje, a ja Bendziju zelim svu srecu ovoga svijeta i da napokon bude u porodici kakvoj zasluzuje, jedan lijepi sretni pas...sad idem dalje da radim..ugodan dan vam svima zelim!
jaca78

#28 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by jaca78 »

opet ja wrote:@jaca
progooglaj malo sos...
otidji na galeriju sosa pa pogledaj slike jos od samog pocetka...
spominjao se azil i sponzori..NEMA NI AZILA NI SPONZORA...ima ljudi, prijatelja sosa, koji pomazu kada mogu kako i gdje stignu..ako su to sponzori onda ok
stranica jos nije u potpunosti napunjena podatcima, sto je najvecim dijelom do mene
I stvarno mi je glupo "pravdati" rad sosa i konacno meni nikada nije palo na pamet da ista lose kazem o radu bilo koga ovdje
Nemam ja sta da googlam. Ja imam vlastito iskustvo, ono sto sam vidjela svojim ocima i svojim usima, a budala nisam. Ali, rekla sam ti. Bila sam ista ko i ti. Uvidjeces vrlo brzo sama, kad nadjes psa kojem ne budes mogla sama pomoci, a u SoS-u ti kazu nosi ga gradonacelnici. E tako je meni receno u vise navrata, a znalo me se zvati kad je trebalo sta uraditi. SOS jednostavno nema ekskluzivno pravo odredjivati kojem ce se psu pomoci a kojem nece.
I neko je spomenuo privatnu raspravu. Ovo nije privatna, vec 100 posto javna stvar. A jedino što je ovdje privatno jeste SOS i to na racun ljudi koji istinski vole zivotinje.
I dalje tvrdim da je bio red curama javiti da ne trose energiju, vrijeme ili novac bezveze.
darprirode

#29 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by darprirode »

Jedno moje iskustvo s SOS-om je bila uzasno,uglavnom nasla sam psa,preko jace,csejle i ostalih skontala shemu za psa i za njegovo privremeno udomljavanje naravno uz novcanu nadoknadu i sve troskove koje bi pokrivala ja a ne SOS...Posliej toga Velja je nazvao Jacu i rekao ko je ona i sta hoce nema nista od toga, ja odlucujem o tome..By the way pas je trebao ici kod lika koji je pod Veljinom "kontrolom"....uglavnom sve je to propalo i dok su trajala prepucavanja psa naravno vise nije bilo...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#30 Re: Bendzi - odbaceni pas

Post by mIRCerka »

Necemo se tako igrati, pa temu skrenuti na nesto skroz desto....
mIRCerka

#31 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by mIRCerka »

Eh, evo vam tema da pletete po Sosu kad ste navalili.
Samo cu vam reci jednu stvar za sad, ideja da osnujete jos jedno drustvo za zastitu zivotinja vam je velika greshka.
Umjesto da, sad kad ste ljuti na SOS, zajashete Prijatelje zivotinja da KONACNO UPRLJAJU RUKE a ne samo po seminarima i okruglim stolovima da hodaju, vi biste jos jedno udruzenje...A nesto se zalite na kantone i veliku birokratiju bla bla...
Gdje je puno baba, kilava su djeca.

PS Meni je prvoj Velja nekoliko puta rekao da macice nosim gradonacelnici tadasnjoj, pa ga ne anatemisem. Znam da nema velike kapacitete, znam da ne prima basnoslovne donacije, cijenim svakog psa kojeg spasi sa ulice, i postujem i njega i njegov rad. Meni licno NIKAD nije pomogao, ali mi je znao strovaliti uber bolesno mace da probam da ga spasim...
Ali i dalje postujem ono sto radi, u okviru svojih mogucnosti.

Ja bih rado da svaku macu spasim, ali nekad jednostavno NE MOZE i NE IDE. Da li me to cini losom osobom?

De prvo procitajte sta ste otipkali prije nego postirate zivi bili...
jaca78

#32 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by jaca78 »

Ma niko ne zamjera sto se ne radi van mogucnosti. ali, ruku nasrce kakve mogucnosti imaju amelino i csejla i ostale cure. pa su od februara udomile 29 zivotinja. ali one ne trve na sve zivo vec rade
ajsela

#33 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by ajsela »

jaca78 wrote:Ma niko ne zamjera sto se ne radi van mogucnosti. ali, ruku nasrce kakve mogucnosti imaju amelino i csejla i ostale cure. pa su od februara udomile 29 zivotinja. ali one ne trve na sve zivo vec rade
Potpisujem!! Jaco svaka cast!
mIRCerka

#34 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by mIRCerka »

jaca78 wrote:Ma niko ne zamjera sto se ne radi van mogucnosti. ali, ruku nasrce kakve mogucnosti imaju amelino i csejla i ostale cure. pa su od februara udomile 29 zivotinja. ali one ne trve na sve zivo vec rade
to stoji, ali nesto kontam mozda je cika Velju uhvatilo ono vrijeme u mjesecu kad od zore trvi na samog sebe...
Znas i sama kroz kakve je stvari prolazio, samo dodju i strovale mu pred vrata... treba ga razumjeti...

i jos nesto, jer sam u frci na poslu pa ne mogu dugo, sad je pravo vrijeme da se svi udruze i j.b. znanje kafilerijama i vet.,stanicama da pocnu raditi svoj posao po sistemu UHVATI STERILISI PUSTI, kao i za izgradnju azila...
manite se koskanja i istresanja zuci, godina ce proci dlanom o dlan..
blackberry

#35 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by blackberry »

apeliram na sve da posjete temu:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63057

i pokusaju pomoci na bilo koji nacin...
csejla

#36 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by csejla »

blackberry wrote:apeliram na sve da posjete temu:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63057

i pokusaju pomoci na bilo koji nacin...
Cuko je udomljen, tj sutra ide novm gazdi! Sada treba skupiti ostatk para za sterilizaciju i vakcinu! ;)
jaca78

#37 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by jaca78 »

mIRCerka wrote:
to stoji, ali nesto kontam mozda je cika Velju uhvatilo ono vrijeme u mjesecu kad od zore trvi na samog sebe...
Znas i sama kroz kakve je stvari prolazio, samo dodju i strovale mu pred vrata... treba ga razumjeti...

i jos nesto, jer sam u frci na poslu pa ne mogu dugo, sad je pravo vrijeme da se svi udruze i j.b. znanje kafilerijama i vet.,stanicama da pocnu raditi svoj posao po sistemu UHVATI STERILISI PUSTI, kao i za izgradnju azila...
manite se koskanja i istresanja zuci, godina ce proci dlanom o dlan..
Mirci volim te.
ali moram reci, niko Velji ne zamjera sto nema vece mogucnosti. ja sos-u zamjeram sto mi kaze da nas zajednicki problem nosim negdje drugo, umjesto da mi kaze pokusacemo nesto.
pa jel sos zastitarska udruga ili sam to ja
alica.k

#38 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by alica.k »

uh...
mycy

#39 Re: SOS-iznesite svoje misljenje i iskustva

Post by mycy »

Eh sad, valjda, znate o cemu je dosad mycy pricala!!
Post Reply