KAKO SE UDEBLJATI?????

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Cipelguz

#26 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Cipelguz »

Janjetina ispod saca, cevapi, govedje kobasice, cokolade, kokakola u velikim kolicinama,
cune u po somuna, cevapi, kobasice, hrenovke, janjetina ispod saca, kokakola i na kraju zaspes sa pivarom :mrgreen:
konrad

#27 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by konrad »

Samo aktivna fizicka aktivnost moze da ti pomogne, a godinama ce doci i kile, ne brini :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#28 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Admir_1984 »

konrad wrote:Samo aktivna fizicka aktivnost moze da ti pomogne, a godinama ce doci i kile, ne brini :D
redovni termini fudbala, cesto pjeske idem (ne koristim gradski prevoz), ne pusim, sto bi se reklo zdravo zivim :D :D
GandalfSivi

#29 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote:kafana...

kratki edit: moze se isto koristiti i onaj preparat, koji otvara apetiti, onaj sto se stavlja u papir i pusi, kazu ljudi (nisam probao, normalno :) ) da ih je to udebljalo vise nego ista drugo...

debljam se :)
pOZz

#30 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by pOZz »

Jeben je problem onaj ko ga ima, isto kao i sa mršavljenjem. Podjednako zajebano, znam po sebi. Jedeš frižider(e) ali ništa... Meni nisu pomogle ni Pivare, Otrovi, Trovači, Melise, Pingvini. :-? :mrgreen:
Cipelguz

#31 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Cipelguz »

pOZz wrote:Jeben je problem onaj ko ga ima, isto kao i sa mršavljenjem. Podjednako zajebano, znam po sebi. Jedeš frižider(e) ali ništa... Meni nisu pomogle ni Pivare, Otrovi, Trovači, Melise, Pingvini. :-? :mrgreen:
Ti ko reciklazna masina ocam' :mrgreen:
suspect_zero

#32 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by suspect_zero »

Trening u teretani, nabijanje mišićne mase..........a prehrana prebogata proteinima, bjelančevinama, ugljikohidratima..........u biti ti jedi sve ono što je ostalim 90% stanovništva strogo zabranjeno i to u duplim dozama :mrgreen: (šalim se, vodi računa o kardiovaskularnom sistemu)
clav

#33 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by clav »

Admir_1984 wrote:Ja isto nikako ne mogu da se udebljam. Jedem puno al djaba. Visok sam oko 188/189, a vec godinama ne mogu da se pomaknem sa 80-81 kile :( :(

Dok jedna moj drug cim pocne jesti dva puta na dan, za 10 dana dobije 4-5 kila ko iz shale
To ti je super kilaza na tu visinu, al zavisi sve sta hoces da furas. Ako hoces da se malo nabijes, kreni u teretanu, jedi dva mesna obroka dnevno od po 200g mesa, a ostatak ce uciniti hormoni.
zimomor

#34 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by zimomor »

Moras stalno da jedes i nikad ne smijes biti gladna. Najmanje 4 obroka dnevno. Dorucak oko 8, rucak oko 12, rucak br. 2 ili vecera oko 6, vecera br. 2 oko 10-11. Kad jedes moraju biti velike porcije, i jedes dok ti ne bude muka da povratis, onda napravis kracu pauzu od 5-10 minuta i nastavis opet dok ne pojedes. :)
Ja umjesto tanjira jedem iz zdjele za voce. :D To mi je mjera. :) Udebljo se 15-ak kila (bio akrep pravi). Slatko ne volim tako da mi to nije bilo ukljuceno u "dijetu".

Sretno, uz slogan "bolje da ljulja, nego da zulja". :D
ProS

#35 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by ProS »

teretana i mega hapica :) Image
pOZz

#36 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by pOZz »

Cipelguz wrote:
pOZz wrote:Jeben je problem onaj ko ga ima, isto kao i sa mršavljenjem. Podjednako zajebano, znam po sebi. Jedeš frižider(e) ali ništa... Meni nisu pomogle ni Pivare, Otrovi, Trovači, Melise, Pingvini. :-? :mrgreen:
Ti ko reciklazna masina ocam' :mrgreen:
Al' baš. :mrgreen:
ProS wrote:teretana i mega hapica :) Image
Spremite se, polijećemo. 8-)
zimomor

#37 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by zimomor »

Mozda, ali sam cuo da kad prestanes ici u teretanu sve ispuse.
I cini mi se da ovdje ima previse hemije.
burek_in_space

#38 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by burek_in_space »

zimomor wrote:
Samo da napomenem da postoji i mega mass 4000 a chuo sam,ali ne i lichno vidio i 5000. :shock:
Ne radi se o hemiji na koju narod odmah pomisli kada se spomene teretana i "pumpanje" mishica,nego o chistom izdvojenom proteinu koji ne bi uspjeli unijeti kroz hranu i redovne obroke u toku jednog dana.Ono shto dovodi do ispuhivanja/ispuhavanja (danas mi chudno zvuche ove rijechi :D ) su kreatin,anabolici,steroidi ali to je vec za drugu temu.
clav

#39 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by clav »

burek_in_space wrote:
zimomor wrote:
Samo da napomenem da postoji i mega mass 4000 a chuo sam,ali ne i lichno vidio i 5000. :shock:
Ne radi se o hemiji na koju narod odmah pomisli kada se spomene teretana i "pumpanje" mishica,nego o chistom izdvojenom proteinu koji ne bi uspjeli unijeti kroz hranu i redovne obroke u toku jednog dana.Ono shto dovodi do ispuhivanja/ispuhavanja (danas mi chudno zvuche ove rijechi :D ) su kreatin,anabolici,steroidi ali to je vec za drugu temu.
Ma postoji svasta nesto ali ti je sve to reklama, ko pasta za zube sa ovim, pasta za zube s onim. Ni jedan od tih profesionalnih bildera se ne oslanja na ovakve dodatke prehrani. Glavna im je hrana(perverzne kolicine kvalitetne hrane) i ako mu genetika nije jaca strana anabolicki steroidi. Od te kante od 5 kila ne vjerujem da postoji teoretska sansa da se 5% od toga pretvori u misic ili salo, a za tih stotinjak maraka se moze uzeti poprilicna kolicina finog mesa.
burek_in_space

#40 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by burek_in_space »

clav wrote: Ma postoji svasta nesto ali ti je sve to reklama, ko pasta za zube sa ovim, pasta za zube s onim. Ni jedan od tih profesionalnih bildera se ne oslanja na ovakve dodatke prehrani. Glavna im je hrana(perverzne kolicine kvalitetne hrane) i ako mu genetika nije jaca strana anabolicki steroidi. Od te kante od 5 kila ne vjerujem da postoji teoretska sansa da se 5% od toga pretvori u misic ili salo, a za tih stotinjak maraka se moze uzeti poprilicna kolicina finog mesa.
Igrom sluchaja,znam chime se hrani nekoliko njih koji su u tim vodama puno ozbiljnije nego ja-ogromne kolichine pilecih prsa kuhanih na vodi bez ikakvog zachina.O preparatima poput ovog,prichaju samo kao o medjuobroku :D dok se "tajna" njihovog uspjeha krije u raznoraznim tabletama i injekcijama chije posljedice su u vidu steriliteta i za njih mogu samo reci :run: od toga.Fazon sa mega mass-om i slichnim preparatima je u tome da se mozhe nabaciti odredjena kilazha,ali ako to nije praceno fizichkom aktivnoshcu to nece lichiti ni na shta.Zato trening plus pravilna i redovna ishrana chuda chine. :thumbup:
missko

#41 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by missko »

Provjereno na vlastitoj kozi-.
3-4 pive poslije posla imaju visestruki utjecaj,prvo opustis se a drugo otvore apetit a trece hranjive ko hljeb. Poslije jedes samo tako, apetit ko u lava, i bacis onda kasnije laganu sovu jedno 2 sata.
Dodatak: Gledaj sve tekme na tv koje stignes al samo uz pivu i cips ili kokice. Ma ugojices isto kao tovljenjem. :zjev:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#42 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by corolla02 »

Sajja wrote:Eh ja bih voljela cuti vase savjete o tome kako se udebljati sto brze, ali bez onog tipa samo jedi. Jedem ja poprilicno dobro ali znate li neke tablete, preparate za debljanje...HELP :-) :-) :-)
ne prelazi na drugu stranu, samo ti to mogu reci
:D
ProS

#43 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by ProS »

clav wrote: Ma postoji svasta nesto ali ti je sve to reklama, ko pasta za zube sa ovim, pasta za zube s onim. Ni jedan od tih profesionalnih bildera se ne oslanja na ovakve dodatke prehrani. Glavna im je hrana(perverzne kolicine kvalitetne hrane) i ako mu genetika nije jaca strana anabolicki steroidi. Od te kante od 5 kila ne vjerujem da postoji teoretska sansa da se 5% od toga pretvori u misic ili salo, a za tih stotinjak maraka se moze uzeti poprilicna kolicina finog mesa.
da znas kako su bilderi em dobre kuharice (koriste ovo takodjer,kao i mnostvo bezopasnih suplemenata),em dobri nutricionisti :wink:
alijadzigibau

#44 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by alijadzigibau »

slobodno pocni pusit trave....bices smirena bice ti sega a jesces nonStop :D
Shoshana

#45 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Shoshana »

mIRCerka wrote:B-kompleks tablete, em ti povecava apetit em ti pomaze da sve sto pojedes primis na se :D
Tacno :) Moja je kolegica s posla nedavno izgubila 15-ak kila - bas bez ikakvog vidnog razloga (kost i koza :roll: ). Otisla kod ljekara da vidi sta se zbiva i ustanovili joj manjak B vitamina. Sad, bio je neki poseban B-vitamin (ne sjecam se vise koji), ali znam da su joj zaista preporucili da, pored B-kompleksa tu i tamo popije koje pivo :D
zijancer

#46 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by zijancer »

dorucak :P paLLacinke sa cokoladom, posute kokosovim brasnom
rucaKK: palacinkeeeeeeee :razz: sa marmeladom, posute mljevenim bademima
vecera: palaciNNNNnnke sa medom & orasima :-)

uFFF :-) :cry:
Risto Kuglarić

#47 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Risto Kuglarić »

Admir_1984 wrote:
konrad wrote:Samo aktivna fizicka aktivnost moze da ti pomogne, a godinama ce doci i kile, ne brini :D
redovni termini fudbala, cesto pjeske idem (ne koristim gradski prevoz), ne pusim, sto bi se reklo zdravo zivim :D :D
e jebem ga ja kume, pa šta se onda čudiš? gorepreporučena ishrana + eliminiši kretanje, il ga svedi na najmanju moguću mjeru :D U svakom slučaju formula je kao i za mršavljenje krajnje jednostavna: unosi više kalorija nego što trošiš (odnosno troši manje nego što unosiš). Samo, nisi preciziro jel hoćeš da se zdrinjaš, il da nabaciš mišićnu masu :D
Risto Kuglarić

#48 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by Risto Kuglarić »

alijadzigibau wrote:slobodno pocni pusit trave....bices smirena bice ti sega a jesces nonStop :D
...dok jednom ne skontaš da ti je u biti mrsko ustat do frižidera :D
F.G.R.

#49 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by F.G.R. »

Sta ce ovi koji ne piju pivo..ili alkohol...
moze li pomoci bezalkoholna piva? :) :-)
burek_in_space

#50 Re: KAKO SE UDEBLJATI?????

Post by burek_in_space »

F.G.R. wrote:Sta ce ovi koji ne piju pivo..ili alkohol...
moze li pomoci bezalkoholna piva? :) :-)
Samo redovna fizichka aktivnost koja ce vam otvoriti apetit,a josh ce i doprinijeti da se masne naslage ne gomilaju po stomaku i strazhnjici nego da se fino rasporede po chitavom tijelu.
Post Reply