Kako zene mogu toliko dugo ......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mikilauda76

#26 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by mikilauda76 »

test01 wrote:bez sexa?
Kaze neko da kod nas muskih mora da izadje van i da fakat je to istina. Kod zena nema sta da izidje van.
To je nekako pojednostavljeno.
Kako zene mogu mjesecima i godinama BEZ,a mi muski ni 3 dana. Ako nemaju nekoga ,nemaju potrebu ni za samozadovoljavanjem,a mi muski cesto imamo.
-Znam de ce biti dosta sale na ovu temu,ali bi htio bas da vidim nekakvo strucno objasnjenje,od nekoga ko to zna.

Znas kako ti je to kod zena, vecina bi se j.... svaka 3 sata ali da im nikako ne udje. S tim sam ti sve rekao :run:
Cholina_Lokica

#27 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Cholina_Lokica »

a ja vecu glupost odavno ne procitah... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Aurora Borealis

#28 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:07, edited 1 time in total.
tech10

#29 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by tech10 »

besana wrote: E da ti znaš gdje ja svoje vibriće držim, pa nikad skonto ne bi :-D
U onoj tegli na kredenci. :D
Last edited by tech10 on 12/05/2009 15:05, edited 1 time in total.
JThomas

#30 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by JThomas »

:shock:

muči, crniiiii radosave...
Haris.ba

#31 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Haris.ba »

Aurora Borealis wrote:Ja mislim da su zene na Balkanu najvece daske, a o tome sto su nafurane bez pokrica - necu ni da govorim.
Ali sve to nastranu, nego sto su povrh svega frigidne... E to nikako ne razumijem.

:roll:
Ja u citavoj Bosni sretoh mozda jednu/dvije frigidne (cisto psihicka blokada). Gdje ti nadje toliko? Slab ti pristup. To ti je to.

P.S.
Ako zene ne pricaju o svojim "podvizima", ili po carsiji nisu sigurni gdje je djevojka isla ili radila, ne znaci da je frigidna.
Aurora Borealis

#32 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

.
Ateista

#33 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Ateista »

besana wrote:
tech10 wrote:
besana wrote: E da ti znaš gdje ja svoje vibriće držim, pa nikad skonto ne bi :-D
U onoj tegli na kuhinjskim elementima. :D

jedan u koferu- kad đe krenem, jedan pored kade - pa da :D , jedan u ormariću za cipele - tamo kod kašika i krema, jedan u vazi, jedan zalijepljen za poleđinu TV aparata, jedan kamufliran u svijećnjak, jedan u najlonu u saksiji na balkonu, jedan među knjigama ... ček, ček, jel to sve, i da jedan u ruci, vazda :D
Tebi bas fali malo pravog... :thumbup:
Haris.ba

#34 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Haris.ba »

Aurora Borealis wrote:Prvo - zensko sam, ne trazim zene, pa i prema istima nemam neki pristup. :D
Drugo - ironija, sarkazam i tako to.
Znam da si zensko. Ono je bila mala provokacija :-D Zbog tvog banalizovanja frigidnosti. Malo da te kaznim. :D Nije to bas tema za zafrkancije. A i muskarci mogu da budu frigidni. Nije to nesta svojstveno zenama.
sheilak

#35 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by sheilak »

test01 wrote:Zene ovde mogu da pisu sta god hoce,ali one mogu BEZ mjesecima ,pa i godinama. To je prosto tako.
ja bi samo htio da znam KAKO?
Zavidan? :-D

@besana
:lol:
Aurora Borealis

#36 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

.
hocunecu

#37 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by hocunecu »

JThomas wrote::shock:

muči, crniiiii radosave...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
Daphna

#38 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Daphna »

Joj napadoste ga bez razloga... Eto sve ste vi žene uvijek raspoložene za sex i samozadovoljavanje... Ma kako da ne! :roll: Možda je pretjerao kada je rekao godinama, ali da mogu izvjesno vrijeme-mogu! Uostalom, šta ja znam. :-D

Moje iskustvo je takvo, da sam zaista imala periode kada nisam ni pomišljala na sex. Nemojte se zgražavati ali me jednom ta faza držala skoro godinu dana! Jbg, naišlo tako! Neki problemi, bez dečka, nedostatak kvalitetnog materijala :-D pa bolje i sam ili nikako nego sa svakim! Čak se i masturbacija svela na minimum... Sve je to psiha! Eto kako! Suviše si u nekim drugim stvarima, faks, finansije, razmišljanja...
I poznato je da žene na neki emotivniji način doživljavaju seksualni odnos, pa vjerovatno i određeni broj pripadnica ljepšeg spola apstinira dok se ne nađe neki koji bi prvo osvojio njeno srce pa tek onda deltu, kako bi stari Grci rekli!

Eto... :mrgreen:
tech10

#39 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by tech10 »

Daphna wrote:
Moje iskustvo je takvo, da sam zaista imala periode kada nisam ni pomišljala na sex.
A sada ne prestajes misliti. :D
Daphna

#40 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Daphna »

tech10 wrote:
Daphna wrote:
Moje iskustvo je takvo, da sam zaista imala periode kada nisam ni pomišljala na sex.
A sada ne prestajes misliti. :D
Khm, khm... :kiss:

Misliti i upražnjavati :mrgreen:
anais_nin

#41 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

test01 wrote:
bez_ideje wrote::shock: :shock: ko te to slag'o ?!
Aposlutno,kategoricki,odgovorno tvdim da to nije tacno!
U nedostatku partnera,ne gine svakodnevno samozadovoljavanje,i to vise puta dnevno..
Ili si mislio da je vibrator novi model fena za kosu :lol:

U ogromnoj vecini slucajeva nije tako.

@bez_ideje nemoj se truditi da objasnis vidis da test zna vise o nama nego mi same :D :evil:
e moj test da mi je znati u kojem svijetu ti zivis :-) :evil:
anais_nin

#42 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

Aurora Borealis wrote:Ja mislim da su zene na Balkanu najvece daske, a o tome sto su nafurane bez pokrica - necu ni da govorim.
Ali sve to nastranu, nego sto su povrh svega frigidne... E to nikako ne razumijem.

:roll:
ma kako bona ne razumijes :oops: mi jednostavno nemamo libido...da se nas pita mi bismo to samo 2 put u zivotu uradile da koje celjade izrodimo, a inace nas ostatak zivota boli glava :D mislim samo muskarci uzivaju u seksu, nama je to bezze, pa zato i mozemo bez njega (i onog i onog :lol:)...
neka polako sad ce nama test01objasniti sve o zenskim seksualnim potrebama i zenskoj seksualnosti :D ipak mi pojma nemamo, mi smo ipak samo zene :)
pustopoljina

#43 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by pustopoljina »

test01 wrote:Zene ovde mogu da pisu sta god hoce,ali one mogu BEZ mjesecima ,pa i godinama. To je prosto tako.
ja bi samo htio da znam KAKO?
ja,kao zena...kazem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#44 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by pustopoljina »

gdje je d2 da mu ponovi rijeci njegovog starog :lol: :lol: :lol: :lol:
anais_nin

#45 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

prodje me volja za sexom od ove teme :lol: :lol: :lol: :D
*mima*

#46 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by *mima* »

Opet neki vrli poznavalac zena .........vrlo impresivno.....
shambho

#47 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by shambho »

.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:34, edited 1 time in total.
hana_montana

#48 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by hana_montana »

Lijepo je kad muskarac misli da poznaje zene :zzzz:
Rambo-Amadeus

#49 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Rambo-Amadeus »

besana wrote:
tech10 wrote:
U onoj tegli na kuhinjskim elementima. :D

jedan u koferu- kad đe krenem, jedan pored kade - pa da :D , jedan u ormariću za cipele - tamo kod kašika i krema, jedan u vazi, jedan zalijepljen za poleđinu TV aparata, jedan kamufliran u svijećnjak, jedan u najlonu u saksiji na balkonu, jedan među knjigama ... ček, ček, jel to sve, i da jedan u ruci, vazda :D

klasicni primjer zaje*ancije

U principu Test01 je u pravu, ali ovdje je vecina pohrlila da se ismije prije svega obrcuci teze. Nije niko rekao da su zene frigidne, nego da mogu mnogo duze od muskaraca FIZICKI da podnesu "apstinenciju". Jedan ud razloga je sigurno fizioloske prirode jer se u zenskom organizmu odvija jedan ciklus koji traje nesto manje od mjesec dana i unutar kojeg postoji neki "vrh" kad su zenama potrebe najizrazenije. Kod muskaraca, sve ovisi o brzini obnavljanja spermatozoida, sto je mnogo brzi proces nego razvoj "jajasca" kod zene.

Prema tome, ni meni nije jasno zasto se zene toliko bune, za razliku od nekadasnjih vremena kao da je danas sramota postalo reci da zene imaju mnogo manje potrebe od muskaraca, danas kao da nisi dovoljno "cool" ako ne tvrdis da nemas vibrator ili se ne samozodovoljavas ili ako tvrdis da nisi opsjednuta penisom (kao npr. mima).

Ovo me ponekad podsjeti na onu pricu kako ce ti danas svaka zena reci kako je svaka druga laka, i kako za "povaljivanje" imas masu zenskih tamo negdje, dakle sve su takve samo ona nije, ali sto je najgore kad malo bolje pogledas - sve to tvrde. Na kraju zapravo se svede na to da se citava ta fama bazira na reputaciji svega nekoliko "lakših" djevojaka, a 99% ostalih i te kako je teško (osim ako se ne radi o vezi između baš mladih osoba u kojima djevojka zbog nekakve mladalačke "slijepe ljubavi" popusti, ali to je drugi fenomen, govorim o malo zrelijim osobama), pa tako i sa vibratorom - apsolutno se slazem sa test01 da taj famozni vibrator nema ni 2% zena (barem kod nas, postide se i zacrvene kad im bezobrazan vic ispricas a vamo lafo sve imaju kolekcije vibratora...pusti shuplju. Jos jedna napomena u okviru ove zagrade: kad govorim o "postiđavanju" ne mislim na forumsko laprdanje, i ova je tema dokaz kako smo mi svi najhrabriji na forumu i niceg nas nije stid, a kladim se da bilo kojoj od ovih zena sutra pomenes masturbiranje propala bi u zemlju)!
anais_nin

#50 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

Rambo-Amadeus wrote: klasicni primjer zaje*ancije

U principu Test01 je u pravu, ali ovdje je vecina pohrlila da se ismije prije svega obrcuci teze. Nije niko rekao da su zene frigidne, nego da mogu mnogo duze od muskaraca FIZICKI da podnesu "apstinenciju". Jedan ud razloga je sigurno fizioloske prirode jer se u zenskom organizmu odvija jedan ciklus koji traje nesto manje od mjesec dana i unutar kojeg postoji neki "vrh" kad su zenama potrebe najizrazenije. Kod muskaraca, sve ovisi o brzini obnavljanja spermatozoida, sto je mnogo brzi proces nego razvoj "jajasca" kod zene.

Prema tome, ni meni nije jasno zasto se zene toliko bune, za razliku od nekadasnjih vremena kao da je danas sramota postalo reci da zene imaju mnogo manje potrebe od muskaraca, danas kao da nisi dovoljno "cool" ako ne tvrdis da nemas vibrator ili se ne samozodovoljavas ili ako tvrdis da nisi opsjednuta penisom (kao npr. mima).

Ovo me ponekad podsjeti na onu pricu kako ce ti danas svaka zena reci kako je svaka druga laka, i kako za "povaljivanje" imas masu zenskih tamo negdje, dakle sve su takve samo ona nije, ali sto je najgore kad malo bolje pogledas - sve to tvrde. Na kraju zapravo se svede na to da se citava ta fama bazira na reputaciji svega nekoliko "lakših" djevojaka, a 99% ostalih i te kako je teško (osim ako se ne radi o vezi između baš mladih osoba u kojima djevojka zbog nekakve mladalačke "slijepe ljubavi" popusti, ali to je drugi fenomen, govorim o malo zrelijim osobama), pa tako i sa vibratorom - apsolutno se slazem sa test01 da taj famozni vibrator nema ni 2% zena (barem kod nas, postide se i zacrvene kad im bezobrazan vic ispricas a vamo lafo sve imaju kolekcije vibratora...pusti shuplju. Jos jedna napomena u okviru ove zagrade: kad govorim o "postiđavanju" ne mislim na forumsko laprdanje, i ova je tema dokaz kako smo mi svi najhrabriji na forumu i niceg nas nije stid, a kladim se da bilo kojoj od ovih zena sutra pomenes masturbiranje propala bi u zemlju)!
izvini Rambo ali ti pricas kao da postoje samo dvije skupine zena: a) one koje daju svima i b) one koje ne daju nikom ili na jedvite jade mozda jednom tipu :roll: vecina zena koje ja poznajem ne spadaju ni u jednu od ovih kategorija...isto tako kad pogledas stvari iz drugog ugla negdje skripi u matematici...svi ovi silni forumski muzjaci koji pricaju ili tvrde da se toliko seksaju, a onda u drugoj krajnosti zene kojima odgovara ili ne smetaju dugi periodi abstinencije...pa s kim onda spavaju svi ti silni muskarci? :shock: svi se izredali na tih 1% "lakih" zena? :shock:

razlog zbog kojeg je jako puno zena reagovalo kako jeste na ovoj temi je cinjenica da je u nasim generacijama postalo OK, tj prihvatljivo za zene da uopste razgovaraju o seksu...nismo mi otkrili seks niti seksualnu slobodu, kao ni masturbaciju...puno toga se prije samo radilo, al se istovremeno o tome sutilo...frajeri bez problema pricaju o masturbaciji kao o necemu sto se podrazumjeva, zasto zene ne bi imale tu istu mogucnost bez da im se nabija na nos kako zbog tog priznavanja samo zele biti kul? :?

da, fizionomija nam je razlicita, ukazivanje na postojanje seksualne zelje se ispoljava drugacije kod muskaraca i zena, ali samo zato sto se nama nista ne "dize" ne znaci da ne postoji isti intenzitet seksualne zelje i kod zena....

ja ne posjedujem vibrator...ne iz nekog snebivanja ili nelagode, jednostavno sticajem okolnosti nije mi potreban...i da, imala sam perioda kad sam BIRALA apstiniranje...ali ne znaci da sam u tim istim periodima uzivala....za mene kao osobu, kao zenu seks je nesto intimno sto ne mogu podjeliti s bilo kojim muskarcem, ili samo na osnovu fizicke privlacnosti...i nema tu puno veze ni kultura, ni moral, ni neko snebivanje ili strah sta ce drugi reci - za mene se to jednostavno svodi na poznavanje sebe, svog karaktera, svojih potreba, emocija itd itd...s moje tacke gledista za zaista dobar seks je neminovno obostrano povjerenje, mogucnost potpunog prepustanja partneru, totalni gubitak kontrole, a to je nesto sto ja pronalazim samo sa nekim za koga imam intenzivna osjecanja, i za koga znam da osjeca isto prema meni...

da li to znaci da ako nisam u vezi, ako nisam zaljubljena da moj libido zaspe? :? naravno da ne...samo zato sto nema primjetne fizicke reakcije na necije prisustno, dodir, miris ne znaci da ne postoji seksualno uzbudjenje ili zelja...kad me svrbi, ja se pocesem :D tu nema ama bas nista cudno, ni spektakularno, ni skandalozno, ni kul, ni moderno...to je jednostavno tako kako jeste...i za mene, i za mnoge druge zene...

da, naravno da postoje zene koje se snebivaju...i one koje se nimalo ne snebivaju, za koje seks moze biti i za jednokratknu upotrebu...ali postoje i takvi muskarci :) pa to opet ne znaci da su svi ili vecina takvi...isto tako postoje odredjene situacije, zivotni periodi, cak i u monogamnim vezama, brakovima itd itd u kojima je muskarac taj koji gubi zelju ili mogucnost, a zena je ta kojoj je uskracena seksualna aktivnost...samo sto se puno manje o tome prica :)

zaista mi je nepojmljivo da na danasnji vakat kad smo toliko ko biva "seksualno oslobodjeni" jos uvijek postoje muskarci koji zive u ubjedjenju da zenama seks nije jednako bitan kao i muskarcima :) da zene ne osjete seksualnu frustraciju ukoliko im je uskraceno to zadovoljstvo :) dobro jutro momci...vakat se probudit...pomirisat kafu :D
Post Reply