Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#26 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Nasla sam ! Fotografija je iz Delhija. :)

This photograph of cows on a heap of garbage was taken at a busy street in Old Delhi, in March 2008. A sight like this, not uncommon in any city in India, could act as a reminder that India needs to address its problem of waste urgently. It shows that organic and inorganic waste is not segregated in India, that waste often lies like this at dumps for days creating serious health risks for those living nearby and more importantly, that the problem of waste disposal in India is largely ignored. One can’t even begin to count the number of big and small polybags and pieces of plastic this heap would contain and how many of them the cows would ingest! One could go on and on about the ills of such a sight…

http://www.graphicreflections.org/categ ... age-waste/

Sad ovog jarana koji je slagao da je fotografija iz Tuzle tuzimo, i to je to. :)
Latina

#27 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Alfons Kauders wrote:imam svoje smedje oci i crnu dushu za to... :D
:lol: :lol: :lol:

Jah. :D

Ko ce naruzit' Skota ? Mogu l' ja ? :D :D
Alfons Kauders

#28 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Alfons Kauders »

Latina wrote:Nasla sam ! Fotografija je iz Delhija. :)

This photograph of cows on a heap of garbage was taken at a busy street in Old Delhi, in March 2008. A sight like this, not uncommon in any city in India, could act as a reminder that India needs to address its problem of waste urgently. It shows that organic and inorganic waste is not segregated in India, that waste often lies like this at dumps for days creating serious health risks for those living nearby and more importantly, that the problem of waste disposal in India is largely ignored. One can’t even begin to count the number of big and small polybags and pieces of plastic this heap would contain and how many of them the cows would ingest! One could go on and on about the ills of such a sight…

http://www.graphicreflections.org/categ ... age-waste/

Sad ovog jarana koji je slagao da je fotografija iz Tuzle tuzimo, i to je to. :)
uhm, on nigdje nije tvrdio da je fotka iz tuzle... :D fotke su to kao ilustracija, a ima i disclaimer u kojem to donekle potvrdjuje... :D

a sad ti ako hoces, ispravljaj krive drine, nadji adekvatne kolizione norme, utvrdi nadleznost suda, visinu pocinjene stete (nepostojecem) ugledu tuzle...:D i kad ti budes jebeno sijeda, a ja jebeno mrtav i vise puta probabljen od strane nemilosrdnih tuzlanskih crva... mozda dobijes... javno izvinjenje autora...

ps.

jadne krave, kod nas cak i penzioneri bolje jedu...
Latina

#29 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Alfons Kauders wrote:
uhm, on nigdje nije tvrdio da je fotka iz tuzle... :D fotke su to kao ilustracija, a ima i disclaimer u kojem to donekle potvrdjuje... :D
Hm, u pravu si, ali on u tekstu implicira da je fotografija iz Tuzle. Grozno je sto je odmah ispod stavio sliku 2 bosanska Andjela, ali cilj ( da se pomogne sirocicima ) je ok, tako da ne znam sta bih mislila. Ali ipak nije u redu da stvara takvu sliku o Bosni.

Ovim se izvukao zakonski zar ne ?

Photos on this site have come from a number of sources - if you hold copyright to any and wish it removed then please contact the webmaster.
ps.
jadne krave, kod nas cak i penzioneri bolje jedu...
Black humour master. ;-)
Alfons Kauders

#30 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Alfons Kauders »

Latina wrote: Hm, u pravu si, ali on u tekstu implicira da je fotografija iz Tuzle. Grozno je sto je odmah ispod stavio sliku 2 bosanska Andjela, ali cilj mu je ok, tako da ne znam sta bih mislila. Ali ipak nije u redu da stvara takvu sliku o Bosni.
mogu i ja napraviti stranicu, :D slikati svoje dupe i reci da je to guze eve longorie... :D uz dobar disclaimer :D
Ovim se izvukao zakonski zar ne ?
da
Black humour master. ;-)
jbg... :D starci su mi u penziji... :D valja to nahranit :D
Latina

#31 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Alfons Kauders wrote:
mogu i ja napraviti stranicu, :D slikati svoje dupe i reci da je to guze eve longorie... :D uz dobar disclaimer :D
Cisto sumnjam da bi nekog zavarao. :D :D :D
:D valja to nahranit :D
:D :D :D
Alfons Kauders

#32 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Alfons Kauders »

Latina wrote: Cisto sumnjam da bi nekog zavarao. :D :D :D
znas... :D dobro se od tog zivi... :D mislim, kazu ljudi... :D nemam pojma... :D
:D valja to nahranit :D
:D :D :D
jest da i nismo u nekim super odnosima... :D al' jadni... :D njih dvoje... :D pa moram malo pogurati... :D
Latina

#33 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Super. 8-)

Suma sumarum :

-Skoti lazu, al' su plemeniti

-Indijci isto lazu da su im krave svete zivotinje ( dokaz imamo :D )

-Ti imas smedje oci i to ti je jedina slicnost sa Evom Longoriom, :D al' si isto plemenit prema roditeljima kao i Skot prema bosanskoj djeci :)

p.s. Znaci Tuzla i Glasgow se trebaju pobratimiti ( Indijce i Zenicu ne fermamo ). :lol: :lol: :lol:

:sax:
Alfons Kauders

#34 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Alfons Kauders »

Latina wrote:-Skoti lazu, al' su plemeniti
oni koje znam, nit znaju lagat, nit su plemeniti... :D to se raja nafurala radi bravehearta... D:
-Indijci isto lazu da su im krave svete zivotinje ( dokaz imamo :D )
ne lazu... i nama su nasi antifasisti fol sveti... pa kopaju po smecu :D ko njihove krave... :D
-Ti imas smedje oci i to ti je jedina slicnost sa Evom Longoriom, :D al' si isto plemenit prema roditeljima kao i Skot prema bosanskoj djeci :)
tamno smedje, skoro crne... :D i to jesu jedine slicnosti s doticnom... :D osim pohlepe ako se to pika :D prema roditeljima... :D fin... kad ih vidim (rijetko) :D
p.s. Znaci Tuzla i Glasgow se trebaju pobratimiti ( Indijce i Zenicu ne fermamo ). :lol: :lol: :lol:
ne....

oni nemaju sulju i secu... :D nisu nam ni do koljena :D
Latina

#35 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by Latina »

Alfons Kauders wrote: oni koje znam, nit znaju lagat, nit su plemeniti... :D to se raja nafurala radi bravehearta... :D
Meni su ok, mada ih bije glas da su skrti.

A glavni im je fol da su Britance pobijedili ( u ko zna kom ratu jel'te ), tako sto kad su Englezi dosli do utvrda Skota i vidjeli ih u kiltovima :D rekli cu ove slavne rijeci :

"Kad su im zene ovakve, mosh mislit' kakvi su im muskarci" :lol: i pobjegli glavom bez obzira. :lol: :lol:
ne lazu... i nama su nasi antifasisti fol sveti... pa kopaju po smecu :D ko njihove krave... :D
Na nasu ogromnu bruku i sramotu kopaju mnogi ( Bezimeni ). Uf.
tamno smedje, skoro crne... :D i to jesu jedine slicnosti s doticnom... :D osim pohlepe ako se to pika :D
Bili biste savrsen par, da vec nije udata. :D
oni nemaju sulju i secu... :D nisu nam ni do koljena :D
To o lokalnim gigantima mi mozes ispricati u Take 2. :lol: :lol: :lol:

laku noc svima :)
TheMule

#36 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by TheMule »

U njegovoj listi se jos nalaze Barcelona, Berlin, i Cleveland. Ja stranice... 8-)
clav

#37 Re: Bosnia as a whole is far from a beautiful garden spot.

Post by clav »

sta vam je ba ovo je satiricno pisano
Post Reply