Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- scheph
#26 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Smijurija od lige...al nije ni cudo kad je Bayern u toj ligi najaci. Nadam se da ce ipak na kraju "fudbal" pobjediti...znaci Stuttgart.
- Zwanziger
#27 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Evo vam link na kojem mozete izracunati ko ce biti prvak:
http://www.sport1.de/de/fussball/fussba ... 60194.html
Evo moje prognoze:
1. Bayern 67, 2.Wolfsburg 66, 3.Dortmund 64, 4. Hertha 64, 5. Hamburg 64, 6. Stuttgart 63
http://www.sport1.de/de/fussball/fussba ... 60194.html
Evo moje prognoze:
1. Bayern 67, 2.Wolfsburg 66, 3.Dortmund 64, 4. Hertha 64, 5. Hamburg 64, 6. Stuttgart 63
-
Ali_G
#28 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Hahahahah, jest mora da Magat stima Bayernu da uzme titulu. Joj bosanskih teoreticara zavjere.
Bayern ce na kraju ovo opet da uzme kol'ko god ga ne volili. A liga im je svakako sabanska.
Bayern ce na kraju ovo opet da uzme kol'ko god ga ne volili. A liga im je svakako sabanska.
- mgogic
#29 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
A vala se nije moralo objaviti kako Magath odlazi na kraju sezone!Voli bih da Wolfsburg osvoji,mada mislim da ako ne osvoji to ce biti najveci razlog zasto nisu osvojili!To tako lose utice na moral i psihu igraca,da je nevjerovatno!Par puta sam gledao kad trener koji stvori dobru igru i ekipu najavi odlazak iz ekipe,ekipa promijeni igru da je to za nepovjerovati!Najsvjeziji je primjer Seattle Seahawksa u NFL-u(bez obzira sto je drugi sport u pitanju),isti igraci,5X prvaci divizije uzastopno,i zadnja sezona samo 3 pobjede!
- zalizani
#30 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Bayern uzima titulu,imajući u vidu njihovu "srecu" i ostale okolnosti koje im uvijek podju za nogom.
-
Urlanje dozvoljeno
#31 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
jel se ko sjeca 2000. godine, kada je bayern uzeo titulu? ili 2001.? znaci kratko jasno, bayern mrzi jedno 70% njemacke ali zato ce oni opet biti prvaci, jer drugi timovi (cast izuzecima) ne znaju to iskoristiti...
- van Basten
#32 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
meni pada na pamet sudbina Schalkea i Bayera prije nekoliko godina... uvijek u takvim peripetijama u Njemačkoj pobijedi Bayern, i koiko god ih ne volili mnogi (i ja s njima) bojim se da će tako biti i ove godine. Nadam se da sam u krivu
- Ridjobrki
#33 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Sudeći prema ovom rasporedu najveće šanse ima Hertha. Sve je do njih samih: Köln i Karlsruhe u gostima, Schalke kući - uopće nemaju težak posao i ako ozbiljno pristupe mogu dobiti sve tri do kraja. Uz jedan kiks Bayerna i Wolfsburga (a oni imaju gdje kiksati, Bayern sa Leverkusenom i Stuttgartom a WfB ima Borussiju D i Werdera, a mogu im po bod odbiti čak i Hoffenheim odnosno Hannover) Hertha je šampion. Ako dobiju sve tri a ova dva ako remiziraju samo po jednom u tri tekme i kanta će u Berlin i to je po meni vrlo realan i moguć rasplet.32. kolo: Bajern - Bajer, Keln - Herta, Volfsburg - Borusija (D), Šalke 04 - Štutgart, Hamburger - Bohum;
33. kolo: Hofenhajm - Bajern, Herta - Šalke, Hanover - Volfsburg, Štutgart - Kotbus, Hamburger - Keln, Borusija (D) - Arminija;
34. kolo: Volfsburg - Verder, Ajntraht - Hamburger, Bajern - Štutgart, Karlsrue - Herta, Borusija (M) - Borusija (D).
Znači, Ridjobrki prognozira: Hertha.
P.S. Ma znam i ja da će Bayern biti prvak već na neki nelogičan način ali ovo mi logika stvari govori...
@belafonte: dosad je bio međusobni omjer, ako se nije šta promijenilo (sjeti se sezone 2000...)
- belafonte
#34 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Prema ovoj interaktivnoj tabeli, odlucuje gol razlika, a Wolfsburg je tu u prednosti, tako da tipujem nanjih 
- Ridjobrki
#35 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
U pravu si, izgleda da je tako.If teams are level on points, tiebreakers are applied in the following order:
1. Goal difference for the entire season.
2. Total goals scored for the entire season.
3. Head-to-head results (total points).
4. Head-to-head goal difference.
5. Head-to-head away goals scored.
6. Total away goals scored for the entire season.
If two clubs are still tied after all of these tiebreakers have been applied, a single match is held at a neutral site to determine the placement. However, this has never been necessary in the history of the Bundesliga.
- abondanzieri
#36 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Karlsruhe ako sutra pobijedi kuci protiv rasterecenog Hannovera imat ce solidne sanse da u zadnja dva kola izbori barem baraz za ostanak u Bundesligiand wrote:bayern-nisam baš siguran da će dobiti štutgart,a ni leverkuzen.hofenhajm,bez 6 igrača iz prve postave teško će ih dobiti .
herta-ima relativno lagan raspored,ksc je već drugoligaš,keln je skoro osigurao opstanak.i pored svega mislim da neće i ne bih volio da budu prvaci.ne volim klubove koji igraju bunker,pogotovo kući.
stuttgart-ima dobru igru u gostima i mislim da neće izgubiti u minhenu.s 2 boda zaostatka ne mislim da će biti prvaci.
wolfsburg-ne znam da li je raspad sistema kod njih.ako smognu snage i budu igrali svoju igru mislim da će dobiti sve 3 tekme.ili...?
hsv-ima najbolji raspored i ako sutra dobije u bremenu,a mislim da hoće mogao bi kandidirati za titulu,u slučaju da wolfsburg i bayern kiksaju
- and
#37 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
u pravu si ,imaće neke teoretske šanse,ali mislim da neće dobiti ni u hanoveruabondanzieri wrote:Karlsruhe ako sutra pobijedi kuci protiv rasterecenog Hannovera imat ce solidne sanse da u zadnja dva kola izbori barem baraz za ostanak u Bundesligiand wrote:bayern-nisam baš siguran da će dobiti štutgart,a ni leverkuzen.hofenhajm,bez 6 igrača iz prve postave teško će ih dobiti .
herta-ima relativno lagan raspored,ksc je već drugoligaš,keln je skoro osigurao opstanak.i pored svega mislim da neće i ne bih volio da budu prvaci.ne volim klubove koji igraju bunker,pogotovo kući.
stuttgart-ima dobru igru u gostima i mislim da neće izgubiti u minhenu.s 2 boda zaostatka ne mislim da će biti prvaci.
wolfsburg-ne znam da li je raspad sistema kod njih.ako smognu snage i budu igrali svoju igru mislim da će dobiti sve 3 tekme.ili...?
hsv-ima najbolji raspored i ako sutra dobije u bremenu,a mislim da hoće mogao bi kandidirati za titulu,u slučaju da wolfsburg i bayern kiksaju
- bruce lee
#38 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
odlucuje gol razlika.belafonte wrote:Moze li mi neko reci sta odlucuje prvaka u slucaju istog broja bodova - gol razlike ili medjusobni susret?
wolfsburgu fakat nije trebala ova medijska frka sa magathom u samom finisu. mislim da vise nece uspjeti odbraniti prvo mjesto, dortmund i bremen su u odlicnoj formi trenutno, a vala ih savladati. mislim da pola wolfsburgove ekipe u mislima nije na terenu, nego u dilemi sta da rade slijedecu sezonu, should i stay or should i go now..
ukoliko bayern uspije dobiti stuttgart zadnju tekmu, bice prvaci.. i na kraju ovako uzbudljive sezone opet isti likovi na vrhu tabele. e jbg
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#39 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Ovdje se radi izmedju Wolfsburga i Bayerna. Jedino ako oba kiksaju Hertha ima neke sanse.
- Ridjobrki
#40 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Wolfsburgov kiks je gotova stvar, vidjećemo već sutra/prekosutra protiv BVB koja je u onakvoj seriji kakvoj je WfB bio do prije meča sa Cottbusom. Ustvari, WfB se oprostio od titule već u Cottbusu, to je bio samo početak kraja. Volio bih da uzmu ligu više od svega ali Hoffenhaim i oni su naspram Bayerna pokazali razliku između malog, prosječnog kluba i giganta.Dado dijasporitus wrote:Ovdje se radi izmedju Wolfsburga i Bayerna. Jedino ako oba kiksaju Hertha ima neke sanse.
Pitam se samo koji im je Q bio??? Tri kola prije titule ponuđene na tanjiru... Raspad! Stvarno zoran prikaz nedostatka ozbiljnog pristupa... Ja sam najviše razočaran u Magatha koji je stvarno ispao Balkanac i neprofesionalac. Ne bi čudilo da uzme pare od Schalkea pa ode svirat' harmoniku po kafanama...
- bruce lee
#41 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
upravo tako. pogotovo ovo boldiranoRidjobrki wrote:Wolfsburgov kiks je gotova stvar, vidjećemo već sutra/prekosutra protiv BVB koja je u onakvoj seriji kakvoj je WfB bio do prije meča sa Cottbusom. Ustvari, WfB se oprostio od titule već u Cottbusu, to je bio samo početak kraja. Volio bih da uzmu ligu više od svega ali Hoffenhaim i oni su naspram Bayerna pokazali razliku između malog, prosječnog kluba i giganta.Dado dijasporitus wrote:Ovdje se radi izmedju Wolfsburga i Bayerna. Jedino ako oba kiksaju Hertha ima neke sanse.
Pitam se samo koji im je Q bio??? Tri kola prije titule ponuđene na tanjiru... Raspad! Stvarno zoran prikaz nedostatka ozbiljnog pristupa... Ja sam najviše razočaran u Magatha koji je stvarno ispao Balkanac i neprofesionalac. Ne bi čudilo da uzme pare od Schalkea pa ode svirat' harmoniku po kafanama...
-
Abacija
#42 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Mislim da si malo poranio sa ovim postom jer jos sve nije gotovo. U slucaju da ne osvoje ligu onda ce ovo biti na mjestu, ali ja ipak mislim da su svi oni profesionalci i da su navikli na ovakve drasticne promjene.Ridjobrki wrote:Wolfsburgov kiks je gotova stvar, vidjećemo već sutra/prekosutra protiv BVB koja je u onakvoj seriji kakvoj je WfB bio do prije meča sa Cottbusom. Ustvari, WfB se oprostio od titule već u Cottbusu, to je bio samo početak kraja. Volio bih da uzmu ligu više od svega ali Hoffenhaim i oni su naspram Bayerna pokazali razliku između malog, prosječnog kluba i giganta.Dado dijasporitus wrote:Ovdje se radi izmedju Wolfsburga i Bayerna. Jedino ako oba kiksaju Hertha ima neke sanse.
Glasao sam da ce Wolfsburg biti prvak. Naprijed Miske i Dzeko!!!
-
lolo_lolo
#43 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
glasao sam za hertu,imaju najslabiju ekipu od ponudjenih(ne uzimavsi borusiu u obzir jer su nekako izvan konkurencije za naslov),a nekako su konstantni,sve su iznenadili i bas mi je drago zbog njih
vise me ne zanima wolsburg uopste,ekipa je pala nakon magathovog dogovora sa salkeom,tako da ih je on sam pokopao
vise me ne zanima wolsburg uopste,ekipa je pala nakon magathovog dogovora sa salkeom,tako da ih je on sam pokopao
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#44 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Magath ih je definitovno pokopao ali nebih ih otpisao tako lako. Ipak je to fudbal a lopta je okrugla.Ridjobrki wrote:Wolfsburgov kiks je gotova stvar, vidjećemo već sutra/prekosutra protiv BVB koja je u onakvoj seriji kakvoj je WfB bio do prije meča sa Cottbusom. Ustvari, WfB se oprostio od titule već u Cottbusu, to je bio samo početak kraja. Volio bih da uzmu ligu više od svega ali Hoffenhaim i oni su naspram Bayerna pokazali razliku između malog, prosječnog kluba i giganta.Dado dijasporitus wrote:Ovdje se radi izmedju Wolfsburga i Bayerna. Jedino ako oba kiksaju Hertha ima neke sanse.
- Zwanziger
#45 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Nema sanse da Wolfsburg osvoji. Nemaju klupu, ti da bi bio prvak moras imati jaku klupu. Evo sutra Miske upitan i odmah se razmislja da promijene formaciju, jer nemaju igraca da zamijeni Misketa. Nemaju ni zamjene u napadu. Kad je Grafite bio povrijeđen igrali su samo s Džekom u napadu. Jebo ti tu ekipu. Sutra ce ih BVB rastimati. Steta sto do kraja nema jedno 6 kola, da to BVB osvoji, mada u meni jos uvijek tinja nada.
- Socijalista
#46 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
ako Borussija sutra pobjedi, a Bajern popusi protiv Bayera, i Stuttgart kiksa eto nama Borussije na 2 boda!!! eeeja eeejaa ejjaaaa BVBZwanziger wrote:Nema sanse da Wolfsburg osvoji. Nemaju klupu, ti da bi bio prvak moras imati jaku klupu. Evo sutra Miske upitan i odmah se razmislja da promijene formaciju, jer nemaju igraca da zamijeni Misketa. Nemaju ni zamjene u napadu. Kad je Grafite bio povrijeđen igrali su samo s Džekom u napadu. Jebo ti tu ekipu. Sutra ce ih BVB rastimati. Steta sto do kraja nema jedno 6 kola, da to BVB osvoji, mada u meni jos uvijek tinja nada.
- and
#47 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
wolfsburg kući:
1 Wolfsburg 15 14 1 0 43:12 +31 43
1 Wolfsburg 15 14 1 0 43:12 +31 43
- abondanzieri
#48 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Redovno pratim Bundesligu i po prvi put ove sezone imam jak osjecaj da ce Wolfsbug izgubiti na domacem terenu.Nadam se da ce me taj osjecaj iznevjeriti
- and
#49 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
ja imam osjećaj da će džeko otresti subotića,i u prvoj tekmi se poigravao s njim.abondanzieri wrote:Redovno pratim Bundesligu i po prvi put ove sezone imam jak osjecaj da ce Wolfsbug izgubiti na domacem terenu.Nadam se da ce me taj osjecaj iznevjeriti
- abondanzieri
#50 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN
Daj Boze.Vidjet cemo sutra sta ce se desitiand wrote:ja imam osjećaj da će džeko otresti subotića,i u prvoj tekmi se poigravao s njim.abondanzieri wrote:Redovno pratim Bundesligu i po prvi put ove sezone imam jak osjecaj da ce Wolfsbug izgubiti na domacem terenu.Nadam se da ce me taj osjecaj iznevjeriti