komsija od malih nogu, od broja 32, a i u skolu isli tugedr...komi wrote:mirci i boga osobno zna![]()
![]()
![]()
šta ti je bolan
![]()
![]()
Uvala borova
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: Uvala borova
-
papa Štrumf
#27 Re: Uvala borova
Bila je moja žena, i kad mi se noge nisu osjekle?!?!? Žena mi MORA imati zdravstveno. 200 KM mjesečno su joj lijekovi ako nema ovjerenu knjižicu. Uspjela je na BIRO, a i to jedva.komi wrote:odeš ovjeriti knjižicu i vidiš uplaćuje li
-
samand
#28 Re: Uvala borova
Evo procitah sve komentare na navedenu temu,sve izlive bjesa,kacenje na vjesala,javno licitiranje firmi koje rade sa ljudima sto zele i kako zele,ali jedno mi nije jasno,niti ce mi biti jasno,kako sa poslodavcima tako i samim statusom nase drzave koja radi sa nama sto hoce,JEDNOSTAVNO STO SVI SUTIMO,dali nam treba blog ovakav da ispraznimo svoju dusu a oni ce opet utonuti u lahak san,kao sto su naucili,nismo mi slozni,kao i u ovom slucaju,sto je papa strumf napisao,ima tu radnika jos koji su pod istim okolnostima,ali oni trpe i sute,i tonu jos dublje,pa ljudi i oni su samo od krvi i mesa,nisu bogom dati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#29 Re: Uvala borova
Pa svi rade da bi nahranii djecu. U ovom je slučaju odlučujući odnos ponude i potražnje na tržištu. Da se na jedan posao ne prijevi nekoliko desetina ili stotina ljudi, ne bi ni poslodavci radili što hoće. Dalje, puno poslodavaca (ne svi, ima i čestitih ljjdi, zaista) su novopečeni tajkuni jako bliski vlasti pa i opoziciji i u toj konstalaciji odnosa je gotovo utopija išta sem pisanja po forumu.
- Skyfox
#30 Re: Uvala borova
Imam osjecaj da ljudi strahuju cak i od ovakvog "incognito" prozivanja pojedinaca i pojedinih poslodavaca.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#31 Re: Uvala borova
[quote="Skyfox"]Imam osjecaj da ljudi strahuju cak i od ovakvog "incognito" prozivanja pojedinaca i pojedinih poslodavaca.[/quote
To je posao vlasti da roziva, a ne ljudi. A Branković kad mu fali para u kesi pošalje inspekciju rada, efekat bude kratkoročan i onda opet sve po istom. Evo, dugo nije slao
To je posao vlasti da roziva, a ne ljudi. A Branković kad mu fali para u kesi pošalje inspekciju rada, efekat bude kratkoročan i onda opet sve po istom. Evo, dugo nije slao
-
samand
#32 Re: Uvala borova
KatarinaKosaca wrote:Pa svi rade da bi nahranii djecu. U ovom je slučaju odlučujući odnos ponude i potražnje na tržištu. Da se na jedan posao ne prijevi nekoliko desetina ili stotina ljudi, ne bi ni poslodavci radili što hoće. Dalje, puno poslodavaca (ne svi, ima i čestitih ljjdi, zaista) su novopečeni tajkuni jako bliski vlasti pa i opoziciji i u toj konstalaciji odnosa je gotovo utopija išta sem pisanja po forumu.
Upravu si,samo sto ljudi rade,ali neprehranjuju djecu,jer i za svoj rad nedobiju ono sto trebaju da dobiju,slazem se da ima i cestitih ljudi,ali se mogu izbrojati na jednoj ruci,sa poci druge,takode jeste da je ponuda radne snage velika,ali u tome je i bit kod nasih poslodavaca sto sa tim velikim brojem ljudi manipulisu i mjenjaju ih ko da su potrosni materijal kancelariski,a ne ljudi koji hoce da zive od svoga rada,ja sam opet misljenja da samo REVOLUCIJOM,kako nas mlade populacije tako i ljudi srednjih godina mozemo nesto izmjeniti,jer ovo tonjenje ide duboko i mislim da kasnije nijedan bager nece moci izvuci narod koliko ce duboko da potone.
-
zlajaBHF
#33 Re: Uvala borova
Pa od cega zive ti ljudi ???papa Štrumf wrote:A ja, kad vidjeh ove nabrojane hotele, zaboravio sam napisati da dotični ima i hotel . HOTEL STAR - gore im je nego meni. Kako čujem 2 godine nije ništa uplaćeno?!?!
-
papa Štrumf
#34 Re: Uvala borova
Dobijali su neke mizerne plate, ali nisu im socijalno, zdravstveno i penziono uplaćivani. Ljudi ne mogu ovjeriti knjižicu, a ne mogu ni na BIRO jer zvanično RADE?!?! Ne daj Bože se samo razboliti u toj situaciji, ili morati ići kod doktora.zlajaBHF wrote:Pa od cega zive ti ljudi ???papa Štrumf wrote:A ja, kad vidjeh ove nabrojane hotele, zaboravio sam napisati da dotični ima i hotel . HOTEL STAR - gore im je nego meni. Kako čujem 2 godine nije ništa uplaćeno?!?!
-
šuti i trpi
#35 Re: Uvala borova
Pozdrav,
svaka čast kad se neko našao da progovori o ovakim problemima o kojima se i ne priča JAVNO koliko bi i trebalo!!!!!
I ja sam radila u toj firmi i vrlo dobro znam o čemu je riječ, problem nisu oni, već ova država koja neće da reguliše i zaštiti OSNOVNA PRAVA RADNIKA.
Kad se i pojavi inspektor iz inspekcije rada, njemu će dati pare da ga ušutkaju, e to je naš problem i šta onda očekivati od takvog, a i mnogih drugih poslodavaca kad su im odrješene ruke, mogu da rade šta god hoće.
A KRIVI SMO MI ŠTO ŠUTIMO I TRPIMO!!!!!!!!!!!!
svaka čast kad se neko našao da progovori o ovakim problemima o kojima se i ne priča JAVNO koliko bi i trebalo!!!!!
I ja sam radila u toj firmi i vrlo dobro znam o čemu je riječ, problem nisu oni, već ova država koja neće da reguliše i zaštiti OSNOVNA PRAVA RADNIKA.
Kad se i pojavi inspektor iz inspekcije rada, njemu će dati pare da ga ušutkaju, e to je naš problem i šta onda očekivati od takvog, a i mnogih drugih poslodavaca kad su im odrješene ruke, mogu da rade šta god hoće.
A KRIVI SMO MI ŠTO ŠUTIMO I TRPIMO!!!!!!!!!!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36 Re: Uvala borova
izbori se bližeeeeee 
-
šuti i trpi
#37 Re: Uvala borova
Tačno je, bliže se izbori, al ovaj narod do sada nije ništa naučio, a izgleda da i ne planira.komi wrote:izbori se bližeeeeee
-
HomeArt
#38 Re: Uvala borova
Ovo izgleda klasicna "SDA" ekonomija. Podigni kredit, pokreni firmu i umjesto marketing plana i vizije u poslovanju imas "jarana" nacelnika opcine koji ce namaknuti musterije.
-
papa Štrumf
#39 Re: Uvala borova
Samo da napišem da inspekcija ipak služi nečemu. Otišli ljudi na moj poziv, rekli mi javiti poštom ishod "pretresa" u roku 15 dana od dana predaju molbe da mi pomognu u ostvarivanju mojih prava. I tako i bi. Otišla inspekcija u Maxi comerc i dva dana poslije toga mi uplaćeni svi doprinosi za 5 mjeseci. Uplaćeno mi je i pola plate koja mi nije bila isplaćena. Jeste da sam imao i prijeteći telefonski poziv od "gazde" firme, ali ja sam došao do onoga što mi je bio dužan. Sve u svemu neka ima i inspekcija. Pozdrav svima, ko ima problem neka ode na inspekciju, pa neka i "gazde" malo misle.
- 8. sekretar SKOJ-a
#40 Re: Uvala borova
Famos-gradnja=Uvala borova, šalabajzerska firma, gradjevina, upraviteljstvo,...
-
riko-ga
#41 Re: Uvala borova
Ovo mene pece vec dosta vremena.Ova nepravda i tlacenje radnika.Supruga mi je radila do prosle godine po raznim pekarama,buregdzinicama,trgovinama i sve sto sam ja iz toga zakljucio je nedoBog nikome.Zapitajte se kad kupujete pecivo,cevape,burek, ili u trgovini hljeb,mlijeko kako ti radnici rade.Koliko rade kad su slobodni imaju li godisnje odmore koliko itd,itd.Ako neka pekara naprimner radi do 23h-24h a ima samo dvije radnice ukupno sto prodaju pecivo automatski znaci da one nemaju ni slobodan dan ni godisnji ni nista.Sigurno svako od nas poznaje nekog ko radi na takav nacin.O platama isti da i ne govorim.
Dase razumijemo ja neradim pemzija
ona ratna supruga je sad "privatnik" ima jednu radnicu koja ima slobodan dan u hefti ista radi po osam sati i ima godisnji od 15 dana.Plata i doprinosi su prvo sto se uplati prvoga.Jer ko je proso sito i reseto mora paziti da nebi postao jos gori od oni sto su njega tlacili.................................
Dase razumijemo ja neradim pemzija
-
Gospoda Ministarka
#42 Re: Uvala borova
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:13, edited 1 time in total.
-
homar
#43 Re: Uvala borova
Jako dobra i aktuelna tema. Kad sam vidio tema "uvala borova", mislio sam na onu "uvalu borova" negdje na Makskoj obali, ali u sarajevskom žargonu ovo je najbolji naziv za ove prevare. Ja znam dosta firmi kojima može se prilijepiti ovaj epitet, pa je "uvala borova": SPRIND, KLAS, ROBOT, hebet privatnih kafića, burekdžinica, ćevabdžinica, piljara... Najbolje je ovako prozivati javno ove bezdušnike i kriminalce, izvještavati inspekcije i tužiti ih.
- -danTe-
#44 Re: Uvala borova
znas sta bi doktor Arsla rek`o sta je ovo...

- quayofrepose
#45 Re: Uvala borova
Ma ljudi, lakše je nabrojat' firme što rade
kako treba...kraći je spisak...