Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
perajic wrote:U pitanju je hadz, a ne umra.
Covjek je trebao da odnese pasose u Bec da se viziraju, posto nasi suftovi iz IZ nedaju da se leti iz Bosne!
Informacija je iz prve ruke, jer je moja tetka trebala neki dan da preda svoj pasos ispred Fahdove i covjek se nije pojavio, a sada se zna i zasto.
Sramota za IZ! Nije im dovoljno sto je hadz preko 5000 KM, nego se obracunavaju sa svakim ko to smatra bezobrazno skupom cijenom.
Covjek je prije par sedmica u novinama fino objasnio zasto je jetiniji. Naveo je sve stavke pojedinacno, od prevoza, smjestaja... Cak je naglasio da je sto se tice tih usluga sve IDENTICNO onim koje nudi IZ, da je njegova racunica oko 3000 KM i da ni njemu nije jasno zasto preko IZ kosta 5000 KM!
nije previse bitno, ali u pitanju je umra a ne hadz. pise u avazu. gdje ce ih vizirati za hadz a ovogodisnje hadzije se tek vratile malte ne. hadz je za 6 mjeseci.
Pa vjerovali ili ne pasos je vrlo vrijedan. Nekada su na crnom trzistu vrijedili izmedju 1000 i 5000KM. Moj je jaran mislio da je izgubio pasos, ali mu je nakon nekoliko mjeseci pasos pronadjen u Rusiji. Svasta je moguce u ovoj prici, pa ce se valjda saznati uskoro.
dokaz da u bosni sve i nije tako crno je sto se odlazak na hadz placa oko 5000 km, otprilike ista cijena koju braca iz svedske placaju . kome i koliko love ide, je jako upitno obzirom da je mnogo ruku tu upleteno... i niko tacno ne zna sta koliko kosta. najveci je problem sto medju hadzijama ima jako puno starog i bolesnog svijeta koji se dobro napate. moja tetka je isla iz sa ove godine, pricala je kako neke hadzije nisu vode imale u sobama. tuzno...
karanana wrote:nije previse bitno, ali u pitanju je umra a ne hadz. pise u avazu. gdje ce ih vizirati za hadz a ovogodisnje hadzije se tek vratile malte ne. hadz je za 6 mjeseci.
Ne znam sta pise u avazu. Meni se prijatelj vec prijavio , tetka isto cekala da se prijavi. Valjda ljudi znaju za sta su se prijavili ?!
Mora se dosta ranije upravo zbog peripetija slanja pasosa u austriju na viziranje itd.
PS Jedino ako ovo nisu kakvi drugi pasosi od neke umre prije hadza, ali ja znam da mi je prijatelj tom covjeku vec predao pasos za HADZ 2009 i da je trebao da se salje na viziranje u Bec.
Upozoravali su iz Rijaseta da se radi o prevarantu obicnom ali svi se digli na pricu o monopolu (koja nije tacna) i evo sad tip jos priznao da je sve izmislio ali djabe, kriva je IZ
sahan wrote:Upozoravali su iz Rijaseta da se radi o prevarantu obicnom ali svi se digli na pricu o monopolu (koja nije tacna) i evo sad tip jos priznao da je sve izmislio ali djabe, kriva je IZ
Mozda je prevarant. To ne znam, ali znam da je bezobrazno ljudima traziti preko 5000 KM za odlazak na hadz, pa ne spavaju u Burj Al Arab-u!
sahan wrote:Upozoravali su iz Rijaseta da se radi o prevarantu obicnom ali svi se digli na pricu o monopolu (koja nije tacna) i evo sad tip jos priznao da je sve izmislio ali djabe, kriva je IZ
Mozda je prevarant. To ne znam, ali znam da je bezobrazno ljudima traziti preko 5000 KM za odlazak na hadz, pa ne spavaju u Burj Al Arab-u!
mene ne bi cudilo da ga u svemu ovome hodze nijesu napravile budalom, oteli mu pasose, svezali ga, i na kraju dostavili pasoe, ne bi me cudilo da rade sa policijom
a o organizaciji hadza da ne govorim, ono stho IZ radi je =0
interesuje me kolko koshta hadz sa Bistursom?
mene ne bi cudilo da ga u svemu ovome hodze nijesu napravile budalom, oteli mu pasose, svezali ga, i na kraju dostavili pasoe, ne bi me cudilo da rade sa policijom
a o organizaciji hadza da ne govorim, ono stho IZ radi je =0
interesuje me kolko koshta hadz sa Bistursom?
Bosanac, pa zar i ti sine Brute? Gdje je nestao "zdrav humor"? Jesi ozbiljan u ovom?