Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

cikcanga

#26 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by cikcanga »

jutarnja_rosa wrote:
cikcanga wrote:To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
Za sta ljudi placaju porez?Da se kupuju vrecice nekim kvazigradanima?Sramota.

pa sad...u dzravi u kojoj ja zivim u svakom parku na nekoliko mjesta mozes naci kesice za izmet kucnih ljubimaca koje je naravno drzava/grad postavila a na mjestima na kojima ih nema onda se nose naravno od kuce(ne bas uvijek ali se trude bar oni koji malo razmisljaju)...a porez placaju i oni koji imaju pse i koji nemaju tako da imaju potpuno pravo da to od poreza ide
U drzavi u kojoj ti zivis su ,najvjerovatnije,i penzije redovne i regulisan je javni prevoz i etc.
Skyfox

#27 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Skyfox »

100_KA wrote:Ovaj nacin zastite covjekove okoline treba uvesti i u Sarajevu, Nasi parkovi su puni izmeta domacih i kucnih ljubimaca te na ovaj nacin bi trebalo i ovdje srediti zivotnu okolinu

Image
Fakat gdje god odem vidim ovakve znakove ili jednostavno na travnjaku znak na kojem je prekrizen pas, i to u gradovima i sredinama puno manjim od SA!!!

Nema ovdje kulture za to...
jutarnja_rosa

#28 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by jutarnja_rosa »

cikcanga wrote:
jutarnja_rosa wrote:
cikcanga wrote:To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
Za sta ljudi placaju porez?Da se kupuju vrecice nekim kvazigradanima?Sramota.

pa sad...u dzravi u kojoj ja zivim u svakom parku na nekoliko mjesta mozes naci kesice za izmet kucnih ljubimaca koje je naravno drzava/grad postavila a na mjestima na kojima ih nema onda se nose naravno od kuce(ne bas uvijek ali se trude bar oni koji malo razmisljaju)...a porez placaju i oni koji imaju pse i koji nemaju tako da imaju potpuno pravo da to od poreza ide
U drzavi u kojoj ti zivis su ,najvjerovatnije,i penzije redovne i regulisan je javni prevoz i etc.

pa jeste ali od neceg se mora krenuti...pa eto neka se krene od toga da se prvo pociste govna...a i bolje da se potrose za kesice nego da odu u dzep nasim guzonjama
bpsang

#29 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by bpsang »

eto igrom slucaja sam bio desetak dana u Beogradu, i u javnom gradskom prevozu nisam vidio niti jedan grafit ,ime ili bilo sta sto asocira na nekulturu, ajd da podjemo od toga, ovi novi tramvaji sto su donirani( ne koristim gradski prevoz) vjerujem da su vec potpisani ovom ovdasnjom gradskom nekulturom,

To se nekad nije desavalo, mnogi stariji forumasi ce se sjetiti Vasingtonaca onih zelenih tamvaja, ali to je bilo drugo vrijeme, u gradu su uvijeg zivjeli ljudi djeca skolci i srednjoskolci, ali koliko mene pamet sluzi takvih natpisa nije bilo,A danas , Sta je ovo danas ???
Cunt

#30 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Cunt »

Prevaspitavanje preko interneta ? Kako ne razumijete da samo praznu slamu mlatimo. Zar stvarno mislite da neko od degenerika koji ne brinu o cistoci okoline cita ovaj dio foruma ?
no_crnjak

#31 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by no_crnjak »

100_KA wrote:eto igrom slucaja sam bio desetak dana u Beogradu, i u javnom gradskom prevozu nisam vidio niti jedan grafit ,ime ili bilo sta sto asocira na nekulturu, ajd da podjemo od toga, ovi novi tramvaji sto su donirani( ne koristim gradski prevoz) vjerujem da su vec potpisani ovom ovdasnjom gradskom nekulturom,

To se nekad nije desavalo, mnogi stariji forumasi ce se sjetiti Vasingtonaca onih zelenih tamvaja, ali to je bilo drugo vrijeme, u gradu su uvijeg zivjeli ljudi djeca skolci i srednjoskolci, ali koliko mene pamet sluzi takvih natpisa nije bilo,A danas , Sta je ovo danas ???
dosli divlji,i otjerali pitome...
Post Reply