Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Soul_Sista wrote:@vjestice,
mislim da bi ti ovaj link mogao biti zanimljiv, to je kao nekih pet lekcija za pocetnike norveskog jezika : http://www.sol-land.org/Sol%20Land_file ... ian_en.pdf
pretpostavljam da znas engleski i da ti nece biti problem shvatiti prevod.
nego, je li tezak za nauciti jezik, ako baratas veoma dobro sa njemackim i engleskim? skontala sam da je norveski slican u nekim stvarima ovim jezicima.
Soul_Sista wrote:@vjestice,
mislim da bi ti ovaj link mogao biti zanimljiv, to je kao nekih pet lekcija za pocetnike norveskog jezika : http://www.sol-land.org/Sol%20Land_file ... ian_en.pdf
pretpostavljam da znas engleski i da ti nece biti problem shvatiti prevod.
Inace,
ako ces u Oslo do kraja juna slobodno se javi na kafu dok nisam pobjegla za DojCHland
ha det!
mozemo se mi u junu bona ne bila naci i u dojcelandu...................dei kaffe drikker
a necu u norvesku sigurno ove godine hvala za info
Ja, ja ich will kaffe mit dir trinken wenn ich nach dojCHland fahren, ist nicht noch sicher, weist du
In welche stadt bist du in Deutchland diesen sommer? bog me ubio ako je ovo tacno ist wichtig das wir unser verstehen und nicht grammatisch korrekt sein, ha ja!
jooooooooooj ti ko i ja ..............slazem norveski od njemackog i engleskog ali nije tesko. sad cu ti poslati mail i prihvati ono sto se bude od tebe trazilo
vjesticanametli wrote:ja skacem nakratko u de pocetkom juna..............frankfurt..............a dobro si napisala tvoj njemacki i moj norveski su super ba
Uffff ich soll nach Düsseldorf Anfang der Juli (mrzim prepozicije njemacke! )
nego, je li tezak za nauciti jezik, ako baratas veoma dobro sa njemackim i engleskim? skontala sam da je norveski slican u nekim stvarima ovim jezicima.
Nije ba tesko ako znas njemacki pogotovo. Jedino izgovor i slova koje ne postoje u nasoj alfabeti; å,ø,æ,y,w,x, mogu ali ne moraju da predstavljaju problem Nauci se sve ako imas volje i ako radis na tome
ja_cura_ wrote:eeee, da mi je nauciti norveski kao sto ti parlas njemacki.....
to me svi tjese, ma lagan je norveski... ali kontam nesto, svugdje je gramatika teska, pogotovo ako hoces da je pravilna
Ja sam njemacki malo duze studirala, samo mi treba vise prakse i sluha. I da obogatim rijecnik i jos svasta nesto
Nego, ne sikiraj se za norvesku gramatiku, sumnjam da je teza od njemacke u njemackom imas hiljadu pravila i na to slijedi dvije hiljade izuzetaka koje bas moras znati na pamet. SHejtan ih odnjeo
Eh ljudi, ja sam novi kolačić ovdje, ne znam nikoga od vas ali se nadam da ćete mi pomoći.
Hocu i ja taj Norveški da učim majka mu stara, pa kud puklo da puklo ali mi treba nešto da krenem od početka.
Dajte mi neke knjige, prijedloge, sta ja najbolje, kako da počnem?
prvi moguci sajam knjige .. imas mini prirucnik ya ucenje norveskog (mogu slikati ako treba kako to iygleda)
to mozes i sam da proucavas pomalo i skontas osnove gramatike
eventulano pokupis koju rijec i izraz
eventulano kod sahinpasica i po knjizarama da vidis ima li sta ono tipa asimil
kad dodjes u norvesku kupis sebi taj "asimil" i ucis
i kurs ganjas
Osim kurseva i dr metoda učenja norveškog jezika, MEDEPP NORSK tim vam pomaže sa PRAVIM TEKUĆIM Informacijama kao i pripreme dokumenata za autorizaciju med osoblja u Kraljevini Norveškoj. Obezbjeđuju i prevode dokumenata sudskog tumača na engleski i/ili norveški jezik, kako se vi odlučite...