zelenashica wrote:chuchumbamayumbe wrote:Moje djed je bio idiot, a ja ću biti još veći idiot jer u mom selu najveća sam seljačina ja!
Karanana&co, vidimo se na koridi, moj ti je savjet da tipuješ na Pintora ili na Brizonju.
Koride je bilo i biće je, uprkos svim šupljim pričama o zaštiti životinja i sličnim stvarima.
Bikovi se rijetko kada povrijede, paze ih i čuvaju samo tako. To je borba dvije životinje koje nisu krvoločne i ne kolju se (kao klanje kerova i slično), niti su borbe krvave i sa lošim završetkom (kao u Španiji).
Bolje se gazde bikova brinu o svojim ljubimcima nego o svojim ženama (nažalost), a da ne spominjem životinje u Pionirskoj.
Ima nas koji smo "fina gradska raja i rokeri" pa se uputimo "tamo" da vidimo i to čudo i isfuramo se maksimalno, u svakom aspektu.
Nadam se da se koride neće ukidati i da će ostati u tradiciji svih BH naroda.
Ko jednom ode na koridu poželiće da se vrati, a ko nije bio ne treba ni da se javlja.
Haugh!
ček malo sad.....ja cijelo vrijeme živim onda u zabludi

...nije valjda da je stvarno to neki extra doživljaj...mislim ozbiljno pitam...fkt da li se isplati otići na koridu

....ja sam bar eto do sad imala utisak da je to krkanluk nad krkanlukom,bar iz priloženih videa po raznim stranicama.....ali....nova iskustva su uvijek nova.....
Pa, ja ti kažem, zavisi sa kakvim stavom ideš...
Ako ideš da se isfuraš, da se smiješ krkanluku i papanluku (a 90% BiH je upravo takva - primitivna i zaostala, ali to je činjenica), ako se kvalitetno napušiš/napiješ, ako si u dobrom društvu, ako nađeš dobar šator sa jeftinim mesom i pivom i pogledom na pjevaljku Koku Soku, to je to.
Meni je to samo dobra furka i cirkus (za odrasle), a većini naroda koji tamo dođe je to stil i način života, njima to nije smiješno.
I neki bi sada to da ukinu? OK, pošaljite 90% građana BiH na nekakav rave party ili sličan hepening, nabobajte ih kvalitetno, neka cijelu noć dj zadaje žgz-žgz-žgz ritmove, e to je in i to je napredno.