Čevljanska bodljavina (korida)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MoHiKaNaC

#26 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by MoHiKaNaC »

zelenashica wrote:
MoHiKaNaC wrote:
zelenashica wrote:ja bi išla.....al nemam odgovarajući opravu... :( :D :roll: fale mi mrežaste čarape,tigrasta suknjica i oguljene štikle :oops: ..pa eto ako ko ima da mi posudi navedeno rado bi trkula do koride :D
Nema frke, ja ti nabavim sve to ako ces otici... Pa mozda ugledas tamo i neko zensko koje se ne uklapa u tvoj stereotip 8-)
hoću ići makus :-D samo šalji što mi treba il možda mogu proć ne opaženo i vaka kakva sam :D ....pih ja ne bi da gledam žeMskinje,ha se uklapalo ha ne uklapalo :lol: ....dovoljno sam žeMsko sama sebi :mrgreen:
No frx!

Smatraj da imas sponzora za ovogodisnju koridu. Za tebe ce biti varijanta all inclusive :) Dakle, pored odjece imas i placen put s jednim od lokalnih prevoznika koji vrsi grupni transport posjetitelja, dalje imas i porciju cevapa od najveceg ugostitelja na koridi. Ali to nije kraj, u jednom od najeminentnijih satora rezervisan ti je sto uz pjevacicu koja ce ti pjevati na uho i pozvati te da na stolu zapleses s njom. Ako si mislila da je to sve onda se grdno varas, nakon satora slijedi kolo. Obzirom da se u Cevljanovicima formiraju kilometarska kola ti ces imati placeno kolo uz mogucnost da isto povedes i budes glavna medju rajom.

E sad reci da nisam darezljiv :-D
madner

#27 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by madner »

Ova suplja o zastiti zivotinja me nervira.

Pa bez ovih borbi ti bikovi ne bi bili tu. Zastiti ce ih od borbi i razloga za zivot :roll:
chuchumbamayumbe

#28 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by chuchumbamayumbe »

mIRCerka wrote:
MoHiKaNaC wrote:
mIRCerka wrote:
Mozda se i tvoj pradjed okrece u grobu zbog ovakvih komentara na forumu... :D
To sto mi je pradjed ne znaci da je zlatan..ako je bio idiot (kao sto cukundjed jeste), nek se vrti ko propeler sto se mene tice...
cukundjedu redovno pomenem i oca i majku sto se iz Amerike vratio vamo ...

ps CHUMBE, kad si prvi put bio na koridi?
Prije 5-6 godina, što pitaš?!
zelenashica

#29 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by zelenashica »

MoHiKaNaC wrote:
zelenashica wrote:
MoHiKaNaC wrote:
Nema frke, ja ti nabavim sve to ako ces otici... Pa mozda ugledas tamo i neko zensko koje se ne uklapa u tvoj stereotip 8-)
hoću ići makus :-D samo šalji što mi treba il možda mogu proć ne opaženo i vaka kakva sam :D ....pih ja ne bi da gledam žeMskinje,ha se uklapalo ha ne uklapalo :lol: ....dovoljno sam žeMsko sama sebi :mrgreen:
No frx!

Smatraj da imas sponzora za ovogodisnju koridu. Za tebe ce biti varijanta all inclusive :) Dakle, pored odjece imas i placen put s jednim od lokalnih prevoznika koji vrsi grupni transport posjetitelja, dalje imas i porciju cevapa od najveceg ugostitelja na koridi. Ali to nije kraj, u jednom od najeminentnijih satora rezervisan ti je sto uz pjevacicu koja ce ti pjevati na uho i pozvati te da na stolu zapleses s njom. Ako si mislila da je to sve onda se grdno varas, nakon satora slijedi kolo. Obzirom da se u Cevljanovicima formiraju kilometarska kola ti ces imati placeno kolo uz mogucnost da isto povedes i budes glavna medju rajom.

E sad reci da nisam darezljiv :-D
uauuuuuu.......... :shock: :shock: :shock: :shock: fkt ćeš to uraditi za mene :mrgreen:
....sve je to oki....ali ima jedan problem......ja ne znam zaigrat kolo :( :roll: .....samo kakva je pjevaljka :? znal makar šta bilo iz breninog repertoara :D :lol:
karanana

#30 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

bravo chuchu majstore. ti bikovi se godinama paze ko kap vode na dlanu, hrane se, dovode im se zgodne i mlade krave, spavaju....zivot za pozelit.....dok se 99,999% bikova ovog svijeta kolje i okrece ovi bikovi se smatraju svetinjom. i dodju na koridu, ma najcesce se ni ne bocnu, jedan pobjegne par koraka i gotova borba. i sad se neki ljubitelji i spasioci zivotinja nasli nesto pricat o krsenju zivotinjskih prava. eto nek mi kazu kad je bik povrijedjen a ne nedaj boze da je ubijen.
chuchumbamayumbe

#31 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

zelenashica wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Moje djed je bio idiot, a ja ću biti još veći idiot jer u mom selu najveća sam seljačina ja!
Karanana&co, vidimo se na koridi, moj ti je savjet da tipuješ na Pintora ili na Brizonju.
Koride je bilo i biće je, uprkos svim šupljim pričama o zaštiti životinja i sličnim stvarima.
Bikovi se rijetko kada povrijede, paze ih i čuvaju samo tako. To je borba dvije životinje koje nisu krvoločne i ne kolju se (kao klanje kerova i slično), niti su borbe krvave i sa lošim završetkom (kao u Španiji).
Bolje se gazde bikova brinu o svojim ljubimcima nego o svojim ženama (nažalost), a da ne spominjem životinje u Pionirskoj.
Ima nas koji smo "fina gradska raja i rokeri" pa se uputimo "tamo" da vidimo i to čudo i isfuramo se maksimalno, u svakom aspektu.
Nadam se da se koride neće ukidati i da će ostati u tradiciji svih BH naroda.
Ko jednom ode na koridu poželiće da se vrati, a ko nije bio ne treba ni da se javlja.
Haugh!
ček malo sad.....ja cijelo vrijeme živim onda u zabludi :roll: ...nije valjda da je stvarno to neki extra doživljaj...mislim ozbiljno pitam...fkt da li se isplati otići na koridu :? ....ja sam bar eto do sad imala utisak da je to krkanluk nad krkanlukom,bar iz priloženih videa po raznim stranicama.....ali....nova iskustva su uvijek nova.....
Pa, ja ti kažem, zavisi sa kakvim stavom ideš...
Ako ideš da se isfuraš, da se smiješ krkanluku i papanluku (a 90% BiH je upravo takva - primitivna i zaostala, ali to je činjenica), ako se kvalitetno napušiš/napiješ, ako si u dobrom društvu, ako nađeš dobar šator sa jeftinim mesom i pivom i pogledom na pjevaljku Koku Soku, to je to.
Meni je to samo dobra furka i cirkus (za odrasle), a većini naroda koji tamo dođe je to stil i način života, njima to nije smiješno.
I neki bi sada to da ukinu? OK, pošaljite 90% građana BiH na nekakav rave party ili sličan hepening, nabobajte ih kvalitetno, neka cijelu noć dj zadaje žgz-žgz-žgz ritmove, e to je in i to je napredno.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#32 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote: Prije 5-6 godina, što pitaš?!
Nako...ja bila davne 1988.godine...u Vitkovicima...tj pored... toliko o "tradiciji" :D

karanana, sta bi prije, cini mi se, dvije godine? Koliko se sjecam jedan je bik toliko razocarao svog gazdu da je zavrsio na rotaciji...
na samoj koridi...
MoHiKaNaC

#33 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by MoHiKaNaC »

Ma nije problem sto ne znas kolo, to se i ne trazi od ucesnika u istom. A sto se pjevacice tice ne znam za sav Brenin repertoar ali ona ''Mile voli disko'' je sastavni dio cjelodnevnog programa.

Dakle dogovoreno?
tamara*

#34 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by tamara* »

chuchumbamayumbe wrote:Moje djed je bio idiot, a ja ću biti još veći idiot jer u mom selu najveća sam seljačina ja!
Karanana&co, vidimo se na koridi, moj ti je savjet da tipuješ na Pintora ili na Brizonju.
Koride je bilo i biće je, uprkos svim šupljim pričama o zaštiti životinja i sličnim stvarima.
Bikovi se rijetko kada povrijede, paze ih i čuvaju samo tako. To je borba dvije životinje koje nisu krvoločne i ne kolju se (kao klanje kerova i slično), niti su borbe krvave i sa lošim završetkom (kao u Španiji).
Bolje se gazde bikova brinu o svojim ljubimcima nego o svojim ženama (nažalost), a da ne spominjem životinje u Pionirskoj.
Ima nas koji smo "fina gradska raja i rokeri" pa se uputimo "tamo" da vidimo i to čudo i isfuramo se maksimalno, u svakom aspektu.
Ko jednom ode na koridu poželiće da se vrati, a ko nije bio ne treba ni da se javlja.
Haugh!
Haugh! :lol:
Sve što je tradicionalno treba čuvati, i to bez trunke kompleksa navodne seljaštine i krkanluka...
Meni su krkani upravo oni kvaziurbani, koji se stide tradicije i rugaju manifestacijama sa šatorima, narodnjacima, rakijom i svim ostalim pratećim dekorom.
zelenashica

#35 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by zelenashica »

chuchumbamayumbe wrote: Pa, ja ti kažem, zavisi sa kakvim stavom ideš...
Ako ideš da se isfuraš, da se smiješ krkanluku i papanluku (a 90% BiH je upravo takva - primitivna i zaostala, ali to je činjenica), ako se kvalitetno napušiš/napiješ, ako si u dobrom društvu, ako nađeš dobar šator sa jeftinim mesom i pivom i pogledom na pjevaljku Koku Soku, to je to.
Meni je to samo dobra furka i cirkus (za odrasle), a većini naroda koji tamo dođe je to stil i način života, njima to nije smiješno.
I neki bi sada to da ukinu? OK, pošaljite 90% građana BiH na nekakav rave party ili sličan hepening, nabobajte ih kvalitetno, neka cijelu noć dj zadaje žgz-žgz-žgz ritmove, e to je in i to je napredno.
hm chuchu.....fkt si me sad zainteresovao.....mislim ono ok je nekome je korida stil života pa neka je....ali i pored sve zezancije na ovoj temi...zašto ne otići.... :-) u biti ako ništa drugo bar ću na sljedećoj temi o koridama imati iskristalisano mišljenje ,ovako samo sve navijam beze na zezu a možda fkt valja :-D.......ako ništa bar će dupe da vidi malo puta...što stari narod rek'o :D
chuchumbamayumbe

#36 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

karanana wrote:bravo chuchu majstore. ti bikovi se godinama paze ko kap vode na dlanu, hrane se, dovode im se zgodne i mlade krave, spavaju....zivot za pozelit.....dok se 99,999% bikova ovog svijeta kolje i okrece ovi bikovi se smatraju svetinjom. i dodju na koridu, ma najcesce se ni ne bocnu, jedan pobjegne par koraka i gotova borba. i sad se neki ljubitelji i spasioci zivotinja nasli nesto pricat o krsenju zivotinjskih prava. eto nek mi kazu kad je bik povrijedjen a ne nedaj boze da je ubijen.
ebote život, pa svaki taj bik ima svoj fun club, dolaze navijači, padaju opklade, vrti se lova...
To je cirkus cijeli.
A što ti kažeš, najčešće se desi da jedan bik podvije rep i okrene leđa i to je kraj borbe.
A znaju da se bodu i po dva sata, a to vala bude i previše.
Rijetko koji bik bude povrijeđen, i ako se povrijedi bolje ga tretiraju nego na CUM-u, nema šiljenja rogova niti išta slično.
Za doping ne znam.
:D
zelenashica

#37 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by zelenashica »

MoHiKaNaC wrote:Ma nije problem sto ne znas kolo, to se i ne trazi od ucesnika u istom. A sto se pjevacice tice ne znam za sav Brenin repertoar ali ona ''Mile voli disko'' je sastavni dio cjelodnevnog programa.

Dakle dogovoreno?
dogovoreno.... :thumbup: ....svakako moram otić i chuchu mi reče da bi vrijedilo otići :-D

i....kad je korida.... :-) :-) :-) kad dolazi oprava za koridu :-) :-) :-) :-)
karanana

#38 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

mIRCerka wrote:
Nako...ja bila davne 1988.godine...u Vitkovicima...tj pored... toliko o "tradiciji" :D

karanana, sta bi prije, cini mi se, dvije godine? Koliko se sjecam jedan je bik toliko razocarao svog gazdu da je zavrsio na rotaciji...
na samoj koridi...
pa moguce je to sto kazes o tom biku, ne znam nisam cuo ali je sigurno istina. ali, koliko bikova dnevno u BiH zavrsi na rotaciji mimo korida? koliko janjadi i prasadi? kad bi tako gledali to bi bila katastrofa, mi ovdje pricamo o drito borbi dvije zivotinje koja nije ni blizu tako strasna i nehumana/nezivotinjska kao sto se na nekim mjestima predstavlja.
shalaedin

#39 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by shalaedin »

atko wrote:Dodje sleper tzv trineska obori se bocna stranica zabaci se cerada i eto ga bina instalirana ... tamo neki semso pivic ili sejo pitic se dere ko sivonja ko da se sa dusom rastaje a pjesma... nema dalje ... idem putem cvjetaju bandere ja te volim ti si moja cura i sl. :D
Okolo desetine svercera koje prodaju cevape i sve ostalo u nehigijenskim uslovima, pod satorima se krka, pije zdere... a sve kokuzi ko fol svi se prijavili na naku invalidninu i tudju njegu u pomoc a kolo ljulja svi igraju do besvjesti :D ... onda izvedu jadnog medonju i rudonju koji bi dzentlmenski odmjerili snage ko i svaka dva druga vola kad se sretnu na livadi ali okolo je 20 000 kretena, dere se muzika oni jadni isprepadani ... neznaju bi li se boli ili bi korz taj mahluk ... naravno nigdje mjera sigurnosti, nigdje hitne u pripravnosti ... kad sve sve zavrsi ostane jedno 14 slepera smeca na devastriranoj livadi ...

... ili jednostavnije receno KRKANLUK nad KRKANLUCIMA smajliKojiPovraca
Evo ga momak iz komsiluka, pa tako mi gradjani gledamo na provicniju i njene prohtijeve...

Svi trebaju da slusaju hausicu, recimo kao ja ili rock kao ti. Svi trebamo da skacemo pod stage-om nekog DJ-a u nekom SA klubu ili na koncertu nekog old time rockera i da se zabavljamo usminkani, nekad sa markom nekad sa kojom stojom u dzepu. A sve fol oko tebe neki nafurani babini sinovi i mamine kcerke koji ni sa najboljim drugom ili bratom sestrom neznaju da razgovaraju. Plesu ko da ih je elektro sok udario i vriste "Brate koja zadavaca. Oca mi!". Sto se tice livada nepociscenih polako regulisace se i to zakonom i nakon loveparade-a u Berlinu su vlasti imali problema sa ciscenjem smeca, pa su na kraju prinudili organizatore da plate ciscenje istog. Pa nista bolje ni nase dvorane,stadioni, gradski parkovi, ne izgledaju bolje nakon koncerata, a sve fol gradska raja.
MoHiKaNaC

#40 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by MoHiKaNaC »

tamara* wrote:
Haugh!
Haugh! :lol:
Sve što je tradicionalno treba čuvati, i to bez trunke kompleksa navodne seljaštine i krkanluka...
Meni su krkani upravo oni kvaziurbani, koji se stide tradicije i rugaju manifestacijama sa šatorima, narodnjacima, rakijom i svim ostalim pratećim dekorom.
Svaki ti dao!!! :thumbup:
chuchumbamayumbe

#41 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Čevljanovići su 28 Jula.

"BORBA" ZA TRADICIJU
U posljednjih 5 mjeseci bhkoride su Vas izvjestavale o nastaloj situaciji oko donosenja zakona o zastiti zivotinja na nivou drzave BiH, kojim se zabranjuju borbe bikova.
Danas je na adrese klubova uzgajivača napokon došao poziv relevantnih institucija BIH za odrzavanje sastanka na kome će se raspravljati o hitnom donosenju podzakonskih akata kojima ce biti dozvoljeno odrzavanje tradicionalnih natjecanja bikova.Naime u posljednjih nekoliko dana intezivno su vodjeni razgovori naših predstavnika izmedju ostalih Edina Begovca sa predstavnicima Komsije za vanjsku trgovinu i carine te komisije ureda za veterinarstvo oko zakazivanja sastanka.Sastanak je zakazan za Četvrtak 7.Maja na kojem će prisutstovati predstavnici svih klubova uzgaiivača u BiH.
Trud koji su ulozili ljudi poput Besima Gljive,Mujage Selmana,Ilije Stojaka,Mušije Muhameda , web sajta bhkoride.com i mnogih drugih napokon je urodio plodom.
Nadamo se da će 7 Maj biti dan koji ćemo upisati u naše kalendare kada su udruzenja ljubitelja i uzgajivača Bosankog bika odbranila tradiciju Bosansko Hercegovačkog naroda.
mIRCerka

#42 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
mIRCerka wrote:

na samoj koridi...
pa moguce je to sto kazes o tom biku, ne znam nisam cuo ali je sigurno istina. ali, koliko bikova dnevno u BiH zavrsi na rotaciji mimo korida? koliko janjadi i prasadi? kad bi tako gledali to bi bila katastrofa, mi ovdje pricamo o drito borbi dvije zivotinje koja nije ni blizu tako strasna i nehumana/nezivotinjska kao sto se na nekim mjestima predstavlja.
Je li ovdje demokratija? Ja imam puno pravo da kazem da je za mene to idiotluk, ali necu tebi reci da ne smijes ici tamo.
Meni je super i Teferic ili Vasar bez borbi zivotinja, i to ce biti u prvoj sedmici avgusta u Kaknju.
karanana

#43 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

ja mislim da bi ukidanje koride u cevljanovicima u ovoj zemlji prouzrokovalo drzavni udar.
tamara*

#44 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by tamara* »

MoHiKaNaC wrote: Svaki ti dao!!! :thumbup:
Vode iz bokala :D
chuchumbamayumbe

#45 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

mIRCerka wrote:

na samoj koridi...
Vidiš, ja sam se te godine furao na Pet Shop Boys-e, Madonnu i Eurythmics... :D 8-)
karanana

#46 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

mIRCerka wrote: Je li ovdje demokratija? Ja imam puno pravo da kazem da je za mene to idiotluk, ali necu tebi reci da ne smijes ici tamo.
Meni je super i Teferic ili Vasar bez borbi zivotinja, i to ce biti u prvoj sedmici avgusta u Kaknju.
slazemo se da svako ima pravo da kaze sta hoce ali da se korida poziva na ukidanje i da se ljudi koji idu na tu smotru nazivaju krkanima, idiotima i seljacinama, to se necu sloziti.

odlicno to za kakanj, eto za taj vasar nisam znao. vjerovatno se onda vidimo tamo. upoznajmo zemlju kako bi je vise voljeli.
mIRCerka

#47 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:
mIRCerka wrote:

na samoj koridi...
Vidiš, ja sam se te godine furao na Pet Shop Boys-e, Madonnu i Eurythmics... :D 8-)
Vidis, ja se ni tad a ni sad ne stidim rodbine koja zivi na selu.
I dan danas mi je trauma kad god mi dajdza kaze da idemo NEGDJE jer me je on i odveo na tu koridu...mi kod majkine sestre otisli, oni kafenisali a dajdza pokupio djecu i pravac na borbu bikova...
ko se jednom o mlijeko oprzi, puse i u jogurt...

karanana, meni je sama borba bikova idiotluk...a sto se kaknja tice, ako hoces, vodim te sa sobom :D taman cu do tad registrovat bubu ...ja vodim svog medu a ti povedi koju god hoces forumasicu :D
chuchumbamayumbe

#48 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

A najjači je Milenko Srdić, lik je "prejak" voditelj.
Te komentare koji se tamo čuju (sretan je onaj ko je bik u njegovoj štali, i sl), to se prepričava danima.
Ebote, pa ja se tamo ismijem i isfuram ko za godinu dana.
Samo je loše kada je kiša, onda trebaju gumene čizme jer bude blata do koljena.
:lol:
MoHiKaNaC

#49 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by MoHiKaNaC »

zelenashica wrote:
MoHiKaNaC wrote:Ma nije problem sto ne znas kolo, to se i ne trazi od ucesnika u istom. A sto se pjevacice tice ne znam za sav Brenin repertoar ali ona ''Mile voli disko'' je sastavni dio cjelodnevnog programa.

Dakle dogovoreno?
dogovoreno.... :thumbup: ....svakako moram otić i chuchu mi reče da bi vrijedilo otići :-D

Kao sto rekoh, zadnji vikend u julu. Oprema ce stici na vrijeme, ne brini, samo mi moras poslati mjere i to je to. Uz odjecu na adresu ti donosim i vaucer za cjelodnevni aranzman koji je vec opisan...

Bices glavna zvijezda ovogodisnje koride :D
zelenashica

#50 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by zelenashica »

MoHiKaNaC wrote:
zelenashica wrote:

Dakle dogovoreno?

Kao sto rekoh, zadnji vikend u julu. Oprema ce stici na vrijeme, ne brini, samo mi moras poslati mjere i to je to. Uz odjecu na adresu ti donosim i vaucer za cjelodnevni aranzman koji je vec opisan...

Bices glavna zvijezda ovogodisnje koride :D
jupiiiiiiiiiiiiiiiiii :-) :-) :-) :-) idem na koridu-----idem na koridu.............

mjere hm........168/50 :D
Post Reply