Nizak pritisak
Moderator: anex
- hana_montana
#26 Re: Nizak pritisak
Probaj mjesto kafe popiti dvije solje caja s medom ujutro,dobar je i svjeze iscjedjen sok od narandzi razbistri glavu odmah!Velike kolicine gustog soka u toku dana,meni licno breskva je najbolja!A najbolja je domaca pileca supa,spas za pritisak.Ja ujutro popijem B,C-vitamin i Mg da malo prosiri krvne zile i to je to.Sve je dobro dok ne pocnu glavobolje od niskog pritiska e onda je belaj...
- terra_incognita
#27 Re: Nizak pritisak
Najbolje je da probassheilak wrote:Moram se bas raspitati o jogi u vezi ovoga.terra_incognita wrote:sheilak wrote:@ terra incognita
Mozes li , pliz, objasniti kako ti je joga pomogla?
Ona regulise pritisak, bilo da je visok ili nizak a i rad srca, samim tim.
Postoje odredjene vjezbe koje ljudi sa visokim pritiskom ne smiju raditi a to su one pri kojima se glava nalazi nize od srca.
Ritmicko disanje i uskladjeno izvodjenje pokreta su kljucna stvar inace kod joge.
Ja sam konstantno imala onaj osjecaj u usima kao kad se penjem na planinu ili kada avion polijece.
E sada ili je cudo-pa samo od sebe sve nestalo ili .....
- Bond_JaneBond001
#28 Re: Nizak pritisak
SAmo da prijavim da mi i pored kafe i dorucka i vode nije nikako dobro..
Ljudi, ne znam vise sta je sa mnom -nosa me cijelo jutro-osjecam se ddrogirao a oci su mi -udarilo mi je u oci nekako -ne izlazim iz hlada-fino mi je u kuci al' ope' mi nije dobro....Ne mogu nista raditi..
Mrzim nizak pritisak.
Ljudi, ne znam vise sta je sa mnom -nosa me cijelo jutro-osjecam se ddrogirao a oci su mi -udarilo mi je u oci nekako -ne izlazim iz hlada-fino mi je u kuci al' ope' mi nije dobro....Ne mogu nista raditi..
Mrzim nizak pritisak.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#29 Re: Nizak pritisak
Hitno slanu supu ili šolju dobo posoljene vode. Kad to popiješ malo lezi 10 minuta i biće ti bolje. Jest da je odvratno to popiti, ali bolje nego da te ljulja. 
- Kraljica_Suza
#30 Re: Nizak pritisak
Mene vec drugi dan boli glava od pozadi, na predjelu gdje vezem rep pa nanize, ako me razumijete
Da li je to od ruznog spavanja, pretjeranog lezanja ili ima veze s vrucinom ovih dana s obzirom da sam pretjerano malaksala i imam jako nizak pritisak?
Da li je to od ruznog spavanja, pretjeranog lezanja ili ima veze s vrucinom ovih dana s obzirom da sam pretjerano malaksala i imam jako nizak pritisak?
- hana_montana
#31 Re: Nizak pritisak
Glavobolje u ovom periodu prelaska u ljeto za mene su normalna stvar!Jos ako necim dodatno oboris pritisak onda je katastrofa!Problemi sa cirkulacijom,nizi pritisak sve to nosi ovo vrijeme. Kazu doktori izbjegavati slatkise,zute sireve,kikiriki,gazirana pica,masnu hranu... Piti cajeve u ogromnim kolicinama i svjeze iscjedjene sokove koji ce makar malo vratiti energije u organizam!Ja se bas ne pridrzavam svega iako sam pod glavoboljom vec nekoliko dana!I da najvaznije izbjegavati bilo kakav stres i sto cesce u prirodu! 
-
zijancer
#32 Re: Nizak pritisak
o yesKraljica_Suza wrote:Mene vec drugi dan boli glava od pozadi, na predjelu gdje vezem rep pa nanize, ako me razumijete![]()
taj dio boli ponekad zbog nezgodnog polozaja pri pajkenju
- Kraljica_Suza
#33 Re: Nizak pritisak
jes ti vidio sto sam ja nestasna u kjeveticuzijancer wrote:o yesRaZZumijemo te
taj dio boli ponekad zbog nezgodnog polozaja pri pajkenju
- Aurora Borealis
#34 Re: Nizak pritisak
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:18, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#35 Re: Nizak pritisak
Ja sam chuo,prich'o mi jaranAurora Borealis wrote:Danas apsolutno nista ne pomaze![]()
Kafa, skoro pa hladan tus, slana voda, spavanje.. nicht
- sheilak
#36 Re: Nizak pritisak
@ Aurora
Tesko je vrijeme, zaista. Za poludjeti.
Uzmi sto vise blago posoljene juhe, uopste sto vise tecnosti .Opet se istusiraj i kreci se.
Sad ce se i kisa pasti, pa ce nam svima biti bolje.
Tesko je vrijeme, zaista. Za poludjeti.
Uzmi sto vise blago posoljene juhe, uopste sto vise tecnosti .Opet se istusiraj i kreci se.
Sad ce se i kisa pasti, pa ce nam svima biti bolje.
- sheilak
#37 Re: Nizak pritisak
@ burek
nema se za to snage, bureche dragi
A, opet zavisi 
nema se za to snage, bureche dragi
- burek_in_space
#38 Re: Nizak pritisak
O tome i ja pricham.sheilak wrote:@ burek
nema se za to snage, bureche dragiA, opet zavisi
- hana_montana
#39 Re: Nizak pritisak
meni malo lahnulo

- Aurora Borealis
#40 Re: Nizak pritisak
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:18, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#41 Re: Nizak pritisak
Zaboravih reci da sex u medicinske svrhe mogu praktikovati samo ozhenjeni/udate,ostali nishta.

- Aurora Borealis
#42 Re: Nizak pritisak
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:19, edited 1 time in total.
- Kraljica_Suza
#43 Re: Nizak pritisak
TacnoAurora Borealis wrote:Btw, mlijecni proizvodi snizavaju pritisak?
Meni je bolje jucer i danas, ustajem skroz rano obavim sve sto trebam do 8-9h, preko dana bjezim od sunca inace bi me savladalo. jedem puno kuhanog povrca, voca, pijem vode, grickam bademe...pucam od zdravlja
-
OMG
#44 Re: Nizak pritisak
Mnogo tjelesne aktivnosti, samim tim organizam zahtjeva vise tecnosti a pritisak vristi 
- suncica24
#45 Re: Nizak pritisak
Joooj, me too imati nizak pritisak i osjecati se kao smlata
Ja jos pocesto imam pritisak na granici, tipa 90/80... sto kazu da nikako ne valja, pa me i to slomi.
Ujutro zombijam po kuci kad ustanem, pa se natjeram da popijem pola litra ledene vode, da se makar malo razbudim.
Pomaze mi nesto od voca, podigne secer i valjda i pritisak, pa tako nekako jedva profunkcionisem.
Jedno vrijeme sam imala bajnu ideju da se dizem rano ujutro i trcim, ali to je u mom slucaju prosto nemoguce ostvariti
Meni je veci problem popodne i vece, jer jednostavno... padnem. Inace mi je bioritam naviknut na kasne nocne sate i jedva uspijevam pomiriti te dvije suprotnosti. Navecer trcim, pa tako uspijevam ostati budna, ali kad nemam vremena, ostalo vise ne pomaze i... padam u krevet.
Gubeci dragocjene sate na drincanje
Ja jos pocesto imam pritisak na granici, tipa 90/80... sto kazu da nikako ne valja, pa me i to slomi.
Ujutro zombijam po kuci kad ustanem, pa se natjeram da popijem pola litra ledene vode, da se makar malo razbudim.
Pomaze mi nesto od voca, podigne secer i valjda i pritisak, pa tako nekako jedva profunkcionisem.
Jedno vrijeme sam imala bajnu ideju da se dizem rano ujutro i trcim, ali to je u mom slucaju prosto nemoguce ostvariti
Meni je veci problem popodne i vece, jer jednostavno... padnem. Inace mi je bioritam naviknut na kasne nocne sate i jedva uspijevam pomiriti te dvije suprotnosti. Navecer trcim, pa tako uspijevam ostati budna, ali kad nemam vremena, ostalo vise ne pomaze i... padam u krevet.
Gubeci dragocjene sate na drincanje
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#46 Re: Nizak pritisak
jok, to samo znaci da sam nadrkana iz nekog razloga i ljuta ne samo na svijet oko sebe vec i na sebe. a nizak pritisak....zagazaga wrote:nekad ne pomaže ništa.......još:sama bi sebe istukla, bez razloga, jel' i to zbog niskog pritiska ?
naucis valjda zivjeti sa tim. premda ja jos nisam naucila kako....
-
*mima*
#47 Re: Nizak pritisak
Biljna apoteka na Ciglanama....kupila sam kapi ...tinktura imela.....za regulisanje krvnog pritiska.....odlicne su......uzela sam i kapi za metereopate.....ma super...cijena bezveze.....dvije bocice kapi...9 km
- maherka
#48 Re: Nizak pritisak
Vise tecnosti i vise setanja pomaze zagarantovano!