Ko ima dokaz da Bog ne postoji
- Neelix
#26 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
imam ja za metallicu u zagrebu. doduse 2004te, al snaces se vec. pravo povoljno 
-
Bitte_Halt_ja_ja
#27 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
mercur wrote:ljudi stalno pitaju:
"koji je dokaz da Bog postoji"?
A mene zanima
koji je dokaz da Bog ne postoji
voljela bih osobna mišljenja a ne citate tuđih razmišljanja - i, ako može, ukratko
bar ja ne mogu da čitam duge postove
ako je i citat
dajte samo najbitbije
4-5 rečenica
puno napiosati
nije garancija
niti da je sadržajno
niti da je kvalitetno
1. Najbolji dokaz da ne postoji su religijske knjige. Pored svih dokaza te knjige najbolje dokazuju da ne postoji
2. Historija odlicno pokazuje da ste samo proizvod u nizu proizvoda sa trake i samim tim i ideja o supermocnom bicu.
3. Logika
Jel ok? jesam odgovorio po tvojim kriterijama?
-
ibroDirka
#28 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Bas me interesuje sta li ateista govori il kako se moli dok avion pada?
Il s kim/cim razgovara/moli se dok mu je voljena osoba u bolesti?
- HAVANA
#29 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
ibroDirka wrote:Bas me interesuje sta li ateista govori il kako se moli dok avion pada?
1.Jebe mater svima redom
2.Sa doktorom
-
fixer
#30 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
HAVANA wrote:ibroDirka wrote:Bas me interesuje sta li ateista govori il kako se moli dok avion pada?
1.Jebe mater svima redom
2.Sa doktorom
-
nino90
#31 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
vjerujem u Boga medjutim to sto pise u prvom postu je neprihvatljivo
kada se nesto dokazuje onda se dokazuje da postoji a ne da nepostoji
-
sitna.buranija
#32 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Nemas razvijenu matematicku logiku, ako dokazes da nesto nije tako, onda si dokazao da nije nije tako (=jest tako).reni-90 wrote:vjerujem u Boga medjutim to sto pise u prvom postu je neprihvatljivo
Nije mi jasna svrha ove teme, po milijarditi put isto.
Ljudi govorimo o vjeri, znaci VJERUJES ili NE VJERUJES da Bog postoji, sta ces tu dokazivati.
- osa
#33 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
dokazivanje je opasnost, opasnost od shvaćanja da ne postoje relevantni dokazi( ono što se kulturološki smatra dokazima)o postojanju boga, zato vjernici ne vole i ne žele dokazivati, također i nemogućnost dokazivanja, prije svega znanstvenog, mnogih pojava, drži mnoge u uvjerenju da bog postoji, pa lakše je čemu se patiti , učiti, istraživati, nije li komotnije to pripisati bogu, samo mi nije jasno kad se definitivno dokaže da mnoge stvari u svetim knjigama nisu istinite čemu se i dalje insistira na tom, primjer oblika i položaja zemlje u svemiru, starosti zemlje i mnogih drugih stvari.
-
zonbirile
#34 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
inteligencija se definiše i kao snalaženje u nepoznatim ,izvanrednim okolnostima.Sada neko je prihvatio tumačenje mase,masovno tumačenje,neko razmišlja svojom glavom,što je uvijek teže.Neko u masi viče i riče,sigurnije je,neko ni na lomači ne priznaje glupost( "ipak se okreče").Neko je rasterečen dnevnopolitičkih proseravanja,a neko mora trčati da zauzme red u safu/klupi,da bude viđen.Neko proživi vijek ispuljen osječajem da je u pravu,neko mora svaki put mjenjati poziciju,već prema okolnostima.
Na kraju,neko vjeruje i zahvaljujući milionima ličnih sudbina i vjerovanja izgrađena je institucija religije,koja komercijalizuje tvoje u većini iskreno vjerovanje,i što je najgore ti to znaš,ali....E to je razlika,i pitanje nije ima li dokaza za/protiv Boga,već stanje duha,obrazovanosti,svijesti o sebi i mjestu u univerzumu.Ko pređe taj put,učinio je mnogo.
Na kraju,neko vjeruje i zahvaljujući milionima ličnih sudbina i vjerovanja izgrađena je institucija religije,koja komercijalizuje tvoje u većini iskreno vjerovanje,i što je najgore ti to znaš,ali....E to je razlika,i pitanje nije ima li dokaza za/protiv Boga,već stanje duha,obrazovanosti,svijesti o sebi i mjestu u univerzumu.Ko pređe taj put,učinio je mnogo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
dokazi.... staljin tito darwin pol pot tasim karađić bahir i branković

- Crimson
#36 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Predpostavimo da je pisac vrli vjernik, i recimo da je musliman. Ne zelim da ovo ispadne islamofobija, ali je cinjenica da je to najmladja masovna religija.
I pisac vrli ce pomenuti da je Muhamed, pravi prorok ... a oni prije njega jesu malkice, ali nisu pravi. Znaci hiljadama godina su ljudi prethodno vrsili molitve na pogresan nacin, prinosili pogresne zrtve, postili na pogresan nacin, dijeta im je bila haram, vodili gresan zivot i ostalo.
Prje Muhameda bio Isus, prije Isusa bio neko drugi ...
Shodno tome, objavljujem: Sve su vas slagali.
Naime, Svemocni mi se neki dan javio ... u vidu plamena iz plinskog sporeta, i rekao da vec gubi zivce zbog svog zabludjelog stada, i da je namjerio da posalje mene kao zadnjeg, 100% originalnog i apsolutnog proroka.
Nije smjesno - nego je istina. Samo se sjetite cunamija, 9/11, i ove gripe. Neoborivi dokazi da je ON malo popizdio zadnjih dana, te me stoga vama i salje.
Ukoliko i ovaj put izradite, i ne budete samo mene slusali (ja samo prenosim sto mi ON rece), on ce sici na zemlju i svi ove koji se ne budu priklonili novoj "jebonasonajkonassastavi" vjeri, ima da gore u paklu samo tako (ja samo prenosim sto mi ON rece).
Nastaviti sa propovjedanjem, cim se malo odmorim, najnovijih poslanikovih poruka ... ima nekih interesantnih amandmana o zenama, cevapima i gej brakovima.
stej tjuned
Majstore, dokazi da ovaj novi Bog (Sp 71530987.6) ne postoji, haj samo probaj!
I pisac vrli ce pomenuti da je Muhamed, pravi prorok ... a oni prije njega jesu malkice, ali nisu pravi. Znaci hiljadama godina su ljudi prethodno vrsili molitve na pogresan nacin, prinosili pogresne zrtve, postili na pogresan nacin, dijeta im je bila haram, vodili gresan zivot i ostalo.
Prje Muhameda bio Isus, prije Isusa bio neko drugi ...
Shodno tome, objavljujem: Sve su vas slagali.
Naime, Svemocni mi se neki dan javio ... u vidu plamena iz plinskog sporeta, i rekao da vec gubi zivce zbog svog zabludjelog stada, i da je namjerio da posalje mene kao zadnjeg, 100% originalnog i apsolutnog proroka.
Nije smjesno - nego je istina. Samo se sjetite cunamija, 9/11, i ove gripe. Neoborivi dokazi da je ON malo popizdio zadnjih dana, te me stoga vama i salje.
Ukoliko i ovaj put izradite, i ne budete samo mene slusali (ja samo prenosim sto mi ON rece), on ce sici na zemlju i svi ove koji se ne budu priklonili novoj "jebonasonajkonassastavi" vjeri, ima da gore u paklu samo tako (ja samo prenosim sto mi ON rece).
Nastaviti sa propovjedanjem, cim se malo odmorim, najnovijih poslanikovih poruka ... ima nekih interesantnih amandmana o zenama, cevapima i gej brakovima.
stej tjuned
Majstore, dokazi da ovaj novi Bog (Sp 71530987.6) ne postoji, haj samo probaj!
- osa
#37 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
uz dobru promidžbu, pristup medijima ,malo vremena i eto nove religije.
- Crimson
#38 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Imam par prijatelja koji su bili sa mnom i vidjeli plamen i glas iz sporeta. Zivotom garantuju da je to JEDINA ISTINA.
ON je javio da je plamen iz sporeta najbolji vid komunikacije ... ranije je morao da pali grmlje i ostale trice, jer ga onda njegovo stado nije moglo razumjeti. Prije njegove objave moj drug je imao jedan veliki madez na licu, ali je cudom naredni dan taj madez nestao. Pa to je CUDO!
Elem, rekao je ON da se bogomolje vec milenijumima grade sasvim pogresno. Prava bogomolja mora da bude povezana sa vjernicima bezicno, a preko net-TV-a ce zvati stado na molitvu ... kakva zvona, ezani i ostalo. Nova bogomolja mora da ima tacno 17 spratova ... ubrzo cemo saznati zasto!
ON je javio da je plamen iz sporeta najbolji vid komunikacije ... ranije je morao da pali grmlje i ostale trice, jer ga onda njegovo stado nije moglo razumjeti. Prije njegove objave moj drug je imao jedan veliki madez na licu, ali je cudom naredni dan taj madez nestao. Pa to je CUDO!
Elem, rekao je ON da se bogomolje vec milenijumima grade sasvim pogresno. Prava bogomolja mora da bude povezana sa vjernicima bezicno, a preko net-TV-a ce zvati stado na molitvu ... kakva zvona, ezani i ostalo. Nova bogomolja mora da ima tacno 17 spratova ... ubrzo cemo saznati zasto!
- slavkoimamodilera
#39 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
HAVANA wrote:ibroDirka wrote:Bas me interesuje sta li ateista govori il kako se moli dok avion pada?
1.Jebe mater svima redom
2.Sa doktorom
Legendo!
-
frla
#40 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Jesu li i oni kao i ti homoseksualci?Crimson wrote:Imam par prijatelja
Zasto si pored toliko bolesnih gay foruma dosao ovdje medju normalne ljude da vrijeđaš?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#41 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Kao što ima vjernika koji idu u bogomolju svaki dan, misle da je sve u Božijim rukama, ili onih koji idu samo nedeljom u crkvu ili petkom na džumu, znači raznih gradacija, tako ima ateista koji se tako deklariraju, a mgu biti agnostici ili ne manifestiraju neki oblik vjere u Boga kao takvog , ali misle da postoji nešto što nije samo opipljivo, materijalno i vidljivo. Ima i onih koji ne vjeruju ni u šta što ne vide ni osjete. Dakle, ima puno varijacija na temu i nemoguće je definirati i uniformisati ateiste. Na primjer, ja , ako pada avion, vjerojatno prizivam Boga, da li iz uzrečice (ne misleći na Boga iz tradicionalno vjerskog shvatanja) ili iz straha a nemam koga drugog. Netko priziva i majku, ako ga nešto boli... Majko mila... Pa ne znači da bukvalno zove majku. Stoga je pitanje... onako ,malo, da kažem čudno... jer prizvati Boga ne znači da nisi ateista. Može biti i uzrečica.
-
vratnik
#42 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
1.Jebe mater svima redom
2.Sa doktorom
- Optimus Prime
#43 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Koji su uslovi da konvertiram u tu novu religiju?Crimson wrote:Imam par prijatelja koji su bili sa mnom i vidjeli plamen i glas iz sporeta. Zivotom garantuju da je to JEDINA ISTINA.
Mislim sve zvuci plauzibilno.
- Optimus Prime
#44 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Ko tebi daje za pravo da napadas nasu novu religiju?frla wrote:Jesu li i oni kao i ti homoseksualci?Crimson wrote:Imam par prijatelja
Zasto si pored toliko bolesnih gay foruma dosao ovdje medju normalne ljude da vrijeđaš?
- neprilagodjena
#45 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Crimson wrote:Imam par prijatelja koji su bili sa mnom i vidjeli plamen i glas iz sporeta. Zivotom garantuju da je to JEDINA ISTINA.
Ja ne mogu da dodjem sebi
- Compact
#46 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Sjedi 1Bitte_Halt_ja_ja wrote:mercur wrote:ljudi stalno pitaju:
A mene zanima
voljela bih osobna mišljenja a ne citate tuđih razmišljanja - i, ako može, ukratko
ako je i citat
dajte samo najbitbije
4-5 rečenica
puno napiosati
nije garancija
niti da je sadržajno
niti da je kvalitetno
1. Najbolji dokaz da ne postoji su religijske knjige. Pored svih dokaza te knjige najbolje dokazuju da ne postoji
2. Historija odlicno pokazuje da ste samo proizvod u nizu proizvoda sa trake i samim tim i ideja o supermocnom bicu.
3. Logika
Jel ok? jesam odgovorio po tvojim kriterijama?
Tvojim dokazima, navodiš ateiste da povjeruju!
Probaj ponovo....
Kreni od početka, tj. ako je logika u tvom popisu dokaza, pokušaj nešto izvesti niodčeg, niodkud!
- Optimus Prime
#47 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Mislis onako kako vi pokusavate da izvedete boga niodkud!Compact wrote:Sjedi 1Bitte_Halt_ja_ja wrote:mercur wrote:ljudi stalno pitaju:
A mene zanima
ako je i citat
dajte samo najbitbije
4-5 rečenica
puno napiosati
nije garancija
niti da je sadržajno
niti da je kvalitetno
3. Logika
Jel ok? jesam odgovorio po tvojim kriterijama?![]()
Tvojim dokazima, navodiš ateiste da povjeruju!![]()
Probaj ponovo....
Kreni od početka, tj. ako je logika u tvom popisu dokaza, pokušaj nešto izvesti niodčeg, niodkud!
- Compact
#48 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Naprotiv, on nas izvodi niodkud, pa se mi čudimo, i raspravljamo kako On ne postojiOptimus Prime wrote: Mislis onako kako vi pokusavate da izvedete boga niodkud!
- Compact
#49 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Crimson wrote:Imam par prijatelja koji su bili sa mnom i vidjeli plamen i glas iz sporeta. Zivotom garantuju da je to JEDINA ISTINA.
- arzuhal
#50 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji
Bože moj...ako te naljuti O.P., pa odlučiš da ga razvališ...nemoj samo da to ja gledamOptimus Prime wrote: Mislis onako kako vi pokusavate da izvedete boga niodkud!