Darwinova ulica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Jeste li za ulicu Charlesa Darwina u Sarajevu?

Da
40
39%
Ne
63
61%

Total votes: 103

cartman

#26 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by cartman »

Ma shta ce on, slali ga mi po kifle u osnovnoj :D

Ontopic:

Svaka cast Darwinu , al Sarajevo duguje drugim ljudima svoje ulice
nowhere man

#27 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

cartman wrote: Svaka cast Darwinu , al Sarajevo duguje drugim ljudima svoje ulice
nista nas ne sprijecava da i njima damo ulice
Neelix

#28 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Neelix »

Ahmmed wrote:
Taj moj je i tvoj, ma koliko se ti busao u prsa da nije :D
Ђе си Ахмо, кућо стара :D

evo 20 minuta pokusavam da smislim stagod duhovito da odgovorim, a da te ne uvrijedim...i odustah konacno :( :D

cudni su putevi cafirski :evil: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#29 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by -LIBERO- »

DA.

Jesam,nevjernik sam...haj' sad' zdra'o :D :D :run:
bosniak.m

#30 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by bosniak.m »

"Iz svake posude prelijeva ono što je u njoj..."
:wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#31 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by -LIBERO- »

bosniak.m wrote:"Iz svake posude prelijeva ono što je u njoj..."
"sve zavisi koliku si kolicinu tog sadrzaja nasuo u posudu..."
bosniak.m

#32 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by bosniak.m »

-LIBERO- wrote:
bosniak.m wrote:"Iz svake posude prelijeva ono što je u njoj..."
"sve zavisi koliku si kolicinu tog sadrzaja nasuo u posudu..."

upravo tako... dodao bih još: i šta si nasuo u nju....
zgembo_sa

#33 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by zgembo_sa »

Bezveze prijedlog. Ne bi prosao sigurno.
nowhere man

#34 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

zgembo_sa wrote:Bezveze prijedlog. Ne bi prosao sigurno.
Ok, a da li ti smatras da bi trebao proci? Da li bi volio da imamo Darwinovu ulicu?
sitna.buranija

#35 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by sitna.buranija »

Zasto bi volio? Sta me briga za Darwina, lik vjerovatno nije nikad ni cuo za Bosnu, po zivota na Galapagosu proveo... isto ko dat ulicu Mao Ce Tungu u Sarajevu kao velikom ideologu i "spasitelju" kineskog naroda.
Bitte_Halt_ja_ja

#36 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Svidja m ise ideja da se sve ulice nazovu po hollywoodskim glumcima. John Wayne za moju, please!
bijelo_dugme

#37 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by bijelo_dugme »

nowhere man wrote:Smatram da bi Sarajevo trebalo imati ulicu Charlesa Darwina iz slijedecih razloga:

-Darwin je sigurno jedan od najvecih naucnika i najvecih ljudi generalno, u cijeloj historiji
-jednostavan i genijalan covjek, savrseno radoznao, skroman i plemenit
-2009 godina je godina Darwina, 200 godina od njegovog rodjenja, i 150 godina od objave "Porijekla vrsta"
-Ako bi uspjeli, ovaj dogadjaj bi poslao jako pozitivan signal u region, cak i u svijet
-Takodjer, bio bi to pravi signal ka pomirenju BH naroda, jer Darwinovo ucenje je iznad bilo koje od nasih ideologija
-Ako i ne bi uspjeli, mislim da bi bilo jako korisno da se povede barem javna debata o ovome, da se promovira nauka i kriticko misljenje

Sta vi mislite?

Nekoliko linkova:
http://darwin-online.org.uk/darwin.html
http://www.darwin200.org/index.html
http://www.darwin2009.cam.ac.uk/
fuj

1. Kakve veze Darwin ima sa Sarajevom ili bosnom?

2. Sto onda nebi dali Newtonu, Einsteinu ili Gelileiu ulicu? Sva trojica su "veci" a ima ih bogami i jos.

3. Darwin je obicni plagijator, teorije o evoluciji su postojale i prije njega, covjek samo napiso knjigu o tome i imo muda (ili mozda volju za pare) da je objavi. Nesta u rangu Selme Bajrami.
Last edited by bijelo_dugme on 28/04/2009 02:05, edited 1 time in total.
nowhere man

#38 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

sitna.buranija wrote:Zasto bi volio? Sta me briga za Darwina, lik vjerovatno nije nikad ni cuo za Bosnu, po zivota na Galapagosu proveo... isto ko dat ulicu Mao Ce Tungu u Sarajevu kao velikom ideologu i "spasitelju" kineskog naroda.
Mislim da paralela jednostavno ne stoji jer

-iako oficijelna komunisticka dogma Mao-a drzi na pijedestalu, to je samo zbog njihovih interesa, da bi ostali na vlasti, mnogi kinezi su sigurno svjesni zlocina
-Darwin nije bio zainteresovan ni za kakvu vlast, on je jednostavno bio jako radoznao covjek, kao sto kazes, bio je "po zivota na Galapagosu", posveceno pokusavao da razumije svijet u kojem se nalazi, bio fasciniran ljepotom i nevjerovatnom raznovrscoscu koju je otkrio na ovoj predivnoj planeti
Last edited by nowhere man on 28/04/2009 02:15, edited 1 time in total.
zgembo_sa

#39 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by zgembo_sa »

nowhere man wrote:
zgembo_sa wrote:Bezveze prijedlog. Ne bi prosao sigurno.
Ok, a da li ti smatras da bi trebao proci? Da li bi volio da imamo Darwinovu ulicu?
Ne bih. Ja bih volio da ulice nazivamo po herojima koji su svoje zivote ostavili u odbrani ovog grada i drzave.
nowhere man

#40 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Svidja m ise ideja da se sve ulice nazovu po hollywoodskim glumcima. John Wayne za moju, please!
Tvoj cinizam ocigledno govori da si protiv. Um poput Darwinovog stavljas u ravan popularnog zabavljaca, kao da poredis Mesu Selimovica i Edvina Po-a.

Volio bih i od tebe cuti zasto si protiv?
nowhere man

#41 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by nowhere man »

zgembo_sa wrote:Ja bih volio da ulice nazivamo po herojima koji su svoje zivote ostavili u odbrani ovog grada i drzave.
Apsolutno se slazemo drug. I mislim da cemo se sloziti da su upravo mnogi heroji kod nas zanemareni - Avdo Palic, Sasa Zlatna Lasta, i drugi. Njima su davno trebali dati ulice, i treba uraditi to cim prije.

Ali to ne znaci da trebamo zanemariti Darwina, kao rijetku globalnu licnost kojem mozemo odati pocast. I nije on jedina takva licnost, ulicu sazluzuju i Dzelaludin Rumi i Ibn Sina, i drugi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Truba »

najmoćniji su mi ovi što nisu mrdnuli iz svoje avlije čitav život
a darvin je u ono doba obišao predjele koje svi mi zajedno za života nikad nećemo vidjeti
i sad ovi avlijaneri kritikuju ljudinu

a da ne govorimo o izumiranju stotina vrsta zivuljki zbog zagađenja...koje nikad nećemo vidjeti... a on ih je sve znao do u najmanju kost :) :) :)
slavkoimamodilera

#43 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by slavkoimamodilera »

Moze li molba moderatorima? Molim vas postavite ovo kao sticky na vrh foruma!! PLEEEAASEEEEEE!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Pa bolje nesto nisam procitao dugo, dugo, a bisera (valjda nam je jasno) ne manjka, ali nista me nije nasmijalo sabahile kao ova tema! :lol: :lol: :lol:

Imamo, izdvojimo samo neke hitove, redom: legendu kojoj je Darwin, ni manje ni vise, nego supak, pa novog kandidata za nobelovu nagradu jer ce on, cas posla, srusit tu tamo neku teoriju evolucije, ali eto (nase li hude nesrece) nema vremena (valjda mora na kafu), ali zato na kraju ne smijemo zaboraviti profesora doktora docenta magistra kojem je Darwin isto sto i - Selma Bajrami!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oooooooo jebem ti sve :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by Truba »

bolje darvin nego aziza :D šaćirpašićbegović

doduše i ona je rodila neku vrstu gorile... sad ga drže zatvorenog i s lancem oko vrata da ne utekle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JThomas

#45 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by JThomas »

na ovakvim temama se tačno vidi ko je ko.

hawking je ublehaš, a darwin je ni manje ni više nego - "šupak od čovjeka" i "plagijator". onako avazovski, bez riječi objašnjenja, valjda u njegovom kvartu raja priča da je šupak :lol: :lol:
visocicaguy

#46 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by visocicaguy »

Neelix wrote:i sta, abrakadabra rek'o i ilovaca ozivjela ? :D mislim, to tako realno zvuci :D

....
a evolucionisti tvrde da je covjek postao od kent-elit keksa?
pa i tamo govore...aminokiseline, pa grom, pa atomi... ovo ono....
a zemlja ima hrpu osnovnih gradivnih jedinica zivota u sebi...

On topic: Darwinova ulica u Sarajevu? - od mene jedno jasno: Ne.
kurshumi

#47 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by kurshumi »

Mislim da si bolestan. On nije ništa dokazao, to je samo teorija koja je vama ateistima poslužila kao "slamka spasa", al to je zaista samo slamka. Ta teorija je toliko smiješna da se grohotom smijem :lol: :lol: :lol:
nowhere man wrote:Smatram da bi Sarajevo trebalo imati ulicu Charlesa Darwina iz slijedecih razloga:

-Darwin je sigurno jedan od najvecih naucnika i najvecih ljudi generalno, u cijeloj historiji
-jednostavan i genijalan covjek, savrseno radoznao, skroman i plemenit
-2009 godina je godina Darwina, 200 godina od njegovog rodjenja, i 150 godina od objave "Porijekla vrsta"
-Ako bi uspjeli, ovaj dogadjaj bi poslao jako pozitivan signal u region, cak i u svijet
-Takodjer, bio bi to pravi signal ka pomirenju BH naroda, jer Darwinovo ucenje je iznad bilo koje od nasih ideologija
-Ako i ne bi uspjeli, mislim da bi bilo jako korisno da se povede barem javna debata o ovome, da se promovira nauka i kriticko misljenje

Sta vi mislite?

Nekoliko linkova:
http://darwin-online.org.uk/darwin.html
http://www.darwin200.org/index.html
http://www.darwin2009.cam.ac.uk/
cartman

#48 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by cartman »

Jao kako ste samo zadrti :D :sax: :skoljka:
zgembo_sa

#49 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by zgembo_sa »

nowhere man wrote:
zgembo_sa wrote:Ja bih volio da ulice nazivamo po herojima koji su svoje zivote ostavili u odbrani ovog grada i drzave.
Apsolutno se slazemo drug. I mislim da cemo se sloziti da su upravo mnogi heroji kod nas zanemareni - Avdo Palic, Sasa Zlatna Lasta, i drugi. Njima su davno trebali dati ulice, i treba uraditi to cim prije.

Ali to ne znaci da trebamo zanemariti Darwina, kao rijetku globalnu licnost kojem mozemo odati pocast. I nije on jedina takva licnost, ulicu sazluzuju i Dzelaludin Rumi i Ibn Sina, i drugi.
Ne slazem se sa njegovom teorijom i samim time sam protiv da mu se daje ulica u mom gradu. Naravno ako vecina gradjana misli da treba onda nek mu se da, nema tu puno filozofije. Licno mislim da bi vecina bila protiv ovog prijedloga, ali ko zna, krhko je znanje...
sarayewo

#50 Re: Darwinova ulica u Sarajevu?

Post by sarayewo »

kurshumi wrote:Mislim da si bolestan. On nije ništa dokazao, to je samo teorija koja je vama ateistima poslužila kao "slamka spasa", al to je zaista samo slamka. Ta teorija je toliko smiješna da se grohotom smijem :lol: :lol: :lol:
On je bolestan zato sto ne vjeruje u ono u sta ti vjerujes? Eh, ko se sve u ovoj zemlji danas samoproglasava vjernikom....

Sto se tice prijedloga, glasao bih protiv zbog ranije navedenih razloga: Darwin nema nikakve veze sa nama, a postoji mnogo ljudi koji to mnogo vise zasluzuju.

Meni je vrhunac sto @slavko rece, da je u svega dvije stranice postova isplivalo ovoliko bisera...
Locked