Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Op3r4t0r

#26 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Op3r4t0r »

Znao sam da je debela, pucaju je kompleksi zbog debljine
BadBoy

#27 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by BadBoy »

Razmišljao sam dugo da li da se javim na ovu temu, obzirom da je ipak na forumu kućni ljubimci i da tu većina ljudi zaista iskreno i jako voli životinje, nekada više i od samih ljudi :D. Ipak, osim komentara na video isječak, koji je u najmanju ruku gnusan i brutalan, samo bih htio da istaknem par stvari koje me, onako pomalo iritiraju.
Bez nekog posebnog reda, prvo; djeca su poznata da se vole iživljavati na manjim životinjicama i slabijim bićima od sebe. To je vjerovatno urođen instinkt, zaostavština naših predaka. Isto to čine i mladi mnogih drugih životinja, pa tako i mačaka i pasa, koje love manje životinje često se igrajući s njim, i tako reći, zlostavljajući ih prije konzumiranja. Napomena, ovim samo želim istaći da su djeca oduvijek bila okrutna prema životinjama, i mada to nikada nije bilo uredu, to nije neka nova stvar, samo prije nije postojao internet kao medij preko kojeg će cijeli svijet u roku od 2 sata saznati za to.

Drugo, svijet ne postaje gori, štaviše, humaniji smo no ikada. Mačke su za vrijeme lova na vještice često bile bacane sa zgrada ili žive spaljene, i to u masivnim brojevima... tako da nikada ne podcjenjujte okrutnost prijašnjih generacija. Opet, samo želim istaći da priča o tome kako su sada djeca Bože sačuvaj, kako nema odgoja i kako svijet ide u tačku, neutemeljene. (http://en.wikipedia.org/wiki/History_of ... iddle_Ages)

I treće, ovaj komšija koji je sve ovo snimao punih 13 minuta bez ikakve intervencije je podjednako kriv, ako ne i više budući da bi eto trebao biti odrastao i zreo.
Još jendom, molim vas nemojte me pogrešno shvatiti, dijelim vaše mišljenje o ovom klipu, ali eto to je samo par stvari koje sam želio reći. Hvala
slavkoimamodilera

#28 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by slavkoimamodilera »

BadBoy wrote:djeca su poznata da se vole iživljavati na manjim životinjicama i slabijim bićima od sebe. To je vjerovatno urođen instinkt, zaostavština naših predaka. Isto to čine i mladi mnogih drugih životinja, pa tako i mačaka i pasa, koje love manje životinje često se igrajući s njim, i tako reći, zlostavljajući ih prije konzumiranja.
U mom okruzenju djeca nisu bila poznata po tome, niti smo ja i moji prijatelji iz djetinjstva (a djetinjstvo sam proveo u 3 razlicita grada u 2 drzave) ikada mucili zivotinje! :twisted:
Ako tvoja djecija sjecanja ukljucuju mucenje zivotinja, na dusu ti bilo :run:
Baby

#29 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Baby »

BadBoy wrote:djeca su poznata da se vole iživljavati na manjim životinjicama i slabijim bićima od sebe. To je vjerovatno urođen instinkt, zaostavština naših predaka. Isto to čine i mladi mnogih drugih životinja, pa tako i mačaka i pasa, koje love manje životinje često se igrajući s njim, i tako reći, zlostavljajući ih prije konzumiranja.
Ne slažem se sa tobom,imam sestru od 8 godina i miševe bi hranila... Nikad mi nije dozvolila da udarim mog psa ili mačku kao kaznu...

Sve je to do roditelja,imam ja u svojoj mahali dijete razmaženo do bola,i veže ulične mačke za nekakve konce i kao voda ih pa se poslije pita odakle im ožiljci...

Dakle nije sve do djeteta,sve je do roditelja...
Lucie

#30 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Lucie »

Baby samo potpisujem do zadnje tacke.
Razmišljao sam dugo da li da se javim na ovu temu, obzirom da je ipak na forumu kućni ljubimci i da tu većina ljudi zaista iskreno i jako voli životinje, nekada više i od samih ljudi .
mislim da bas forum je od toga da se svi javljaju i svi izraze svoje mislenje zato je to i zanimlivo. ja mogu za za sebe samo reci obozavam zivotinje i sama sam izabrala moj zivot pored njih, sto nikako neznaci da mi moji ljubimci zamjenju ljude, da mi glume djecu. To je besmislenost. Ljubimci su ljubimci i uvjek to budu i mi imamo veliku odgovornost za njih jer smo njih uvele u nase zivote, stvorili i samo odgovorni za njihov sretan zivot. I oni bez nas zivjeti nemogu. sto nevazi za ljude ni za djecu.
Bez nekog posebnog reda, prvo; djeca su poznata da se vole iživljavati na manjim životinjicama i slabijim bićima od sebe. To je vjerovatno urođen instinkt, zaostavština naših predaka. Isto to čine i mladi mnogih drugih životinja, pa tako i mačaka i pasa, koje love manje životinje često se igrajući s njim, i tako reći, zlostavljajući ih prije konzumiranja.
Kao sto babe kaze, to je do roditelja. da zivotinje znaju patiti svoju lovinu ali oni su zivotinje slusaju instinkte i djete to je vec homo sapienc sapienc. Bice koje razmislja, osjeti, racuna i koji ima mnogo drugih aspekata od zivotinja. Da vidim da moje djete zlostavlja zivotinju. Toliko bi fasovalo i jako sam protiv fizickih kazni. Jer to je nepodnoslivo. Da maltretira zivotinju, mladse djete ili starog bezmocnog coveka. Ima sve granice i mislim da je normalno da roditelj odgaja djete u sklopu tih granica. Nekrade se, nemaltretira, neubija to su nase ljudska pravila. makar tako to osjetim ja.
I treće, ovaj komšija koji je sve ovo snimao punih 13 minuta bez ikakve intervencije je podjednako kriv, ako ne i više budući da bi eto trebao biti odrastao i zreo.
ISTINA to mi uopste nije palo na pamet da to neko morao snimati.
Rambo-Amadeus

#31 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Rambo-Amadeus »

Ja bih nabavio pit-bula i onda pustio djevojcicu da ga udari... :wink:
LANANA

#32 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by LANANA »

Sjecam se debila iz mog djetinjstva koji su bili okrutni prema zivotinjama.Vjerujte da nisu odrasli u normalne ljude i da su sada odrasli debili.Izvinjavam se na izrazu debil jer nije adekvatan.Mislim da je izraz psihopata puno bolji.
Za takve ljude poslije cujemo da maltretiraju zene i djecu,postanu pedofili,ubiju komsiju zbog sljive koja se naginje na njegovu njivu,ako su poslodavci kinje potcinjene..............ima toga jos.
Takve ljude treba prepoznati u djetinjstvu i lijeciti.Cak mozda takve stvari upisivati u zdeavstvene kartone i pratiti njihovo mentalno zdravlje zbog buducih međuljudskih odnosa jer svako zivo bice je isto.Znaci ; ako mucis zivotinje isto mozes raditi i ljudima.
ibrotuzla

#33 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by ibrotuzla »

27.04.2009. u 08:05
U Ulici 2. Tuzlanske brigade
Dječaka ugrizao pas
Dvanaestogodišnji D. A. iz Tuzle prekjučer oko 14:20 sati zadobio je povrede lijeve ruke i noge o kojima se ljekari u UKC-u nisu izjasnili, nakon što ga je u Ulici 2. Tuzlanske brigade ugrizao pas, belgijski ovčar. Vlasnik psa koji je bez nadzora izašao iz dvorišta je 49-godišnji Emir I. iz Tuzle. Dječak je nakon napada psa prevezen u UKC, gdje su mu ljekari ukazali pomoć. Uviđaj su nakon prijave policiji obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije MUP-a TK, a o događaju je obaviješ tena i dežurna kantonalna tužiteljica Danica Kovačević. (A.Mu.-Avaz)
Lucie

#34 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Lucie »

neverujemda pametni belgianac izadje iz dvorista samo onako napadne djete. to nije po prirodi tog psa. naravno ako pas nije unisten od nekog psihopata da je agresivan na sve sto se makne ali usvim ozledama djeteta od psa je ovo 2 posto svih slucajeva.

najcesce se sazna kako djete provociralo psa, kako djete pocelo vristati udarati nogama i kako se pas prepao.

mislim da tu najvise treba edukacija roditeljima da neprenose strahove na djecu i da njih nauce ponasati prema psima.Najgore sta se moze vristati, trcati pred psom ili uzeti stap i pokusati ga udariti to djete svim ponasanjem samo zeli da ga pas ugrizne i posle za djete moze biti stvarno opasno.

necu da mislite da sam zla da mi nije zao djecaka alitoliko stvari sam se nagledal ai znam kako neka djeca znajubiti cudovista prema psima, nije cudo stose posle pas brani. naravno ako ujede jezavcar ostane modrica i sve ok. ako ujede AST ili pitbull odmah jer pasmina nevalja i pasmina i pas najmanje krivi.
Dollabenna

#35 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Dollabenna »

Ne kazem da nema nekih opasnih pasa,ali su u vecini slucajeva isprovocirani.I mene je ujeo rotvajler,ali sam ga nasla na ulici,bio je ogroman,bio je gladan i uplasen.Bila je noc.Davala sam mu hranu i u svojoj gluposti i neoprezu,krenula da ga pomazim i zagrlim.Uhvatio mi je ruku zubima,ali samo malo,kao da je htio da me uplasi.Naglo sam izvukla ruku jer sam se,naravno,prepala.Ruka mi je malo natekla i bolila me par dana,ali kasnije je sve bilo u redu.Ipak,ne mogu njega smatrati odgovornim kad je i njega neko izbacio na ulicu,a ljudi su ga se pretpostavljam bojali i ko zna sta su mu radili.Kad sam ga krenula zagrliti osjetio se ranjivim.Ja to mogu razumjeti,bio je isprovociran.A da ne pricamo kakve djece ima i kako ja svakodnevno vidim da se ophode sa zivotinjama.Uvijek su mi zivotinje bile draze od ljudi,a kakva zloba danas vlada nije ni cudo.I cim se takvo nesto desi,kad pas nekog kao ujede,odmah se svi podignu,kao treba ga uspavati i pobiti sve lutalice.E pa treba takvu đubrad pobiti.da odgajaju djecu da vole zivotinje nista od ovog se ne bi događalo.Mi smo jedno jadno,propalo ,sebicno drustvo.
čupavko

#36 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by čupavko »

dvije stvari sigurno znam i niko i nikad me ne moze ubijediti u suprotno:

1. znam da se psi prema nama ponasaju onako kako se mi ponasamo prema njima (to definitivno ne treba objasnjavati, to je tako i nikako drugacije, bez obzira da li se radi o nasim psima ili lutalicama)!

2. znam da zelim svim svojim bicem da djevojcica SAD, OVOG TRENUTKA nestane sa planete kao i svi ostali zlostavljaci, bilo da se radi o zlostavljacima zivotinja, biljaka, ljudi ili zagadjivacima svega onoga sto nas okruzuje!

.... i evo, srce mi se cijepa samo kad pomislim na pogled psica upucen na idiotkinju u ocekivanju sljedeceg udarca....

pita se: mozda se sali, ipak ne sali, zasto me udara, zar ne vidi da joj necu nista lose uraditi, sigurno ce prestati, nece, i dalje me udara, aj to boli, sta joj je, da je ugrizem, necu prestace, da pobjegnem, necu shvatit ce...........

jadni psic

takve idiote ne treba ugristi nego im srce iscupati !!!!!!!!
neprilagodjena

#37 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by neprilagodjena »

Nazalost ne mogu da otvorim ovaj link sto je postavljen :-) :-)

Mislim da je dobro sto je taj komsija snimio sve sto ta mala radi tom psu,drukcije ne bi mogao dokazati.
A da je otisao ocu i prijavio je kod njega,otac mu garant ne bi vjerovao.
Toffee karamela

#38 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Toffee karamela »

Link niti ne želim pogledati jer mučenje životinja ne mogu gledati...moja čaša gorčine ionako samo što se nije prelila kada su mali i veliki idioti mrzitelji životinja u pitanju. Bojim se da će mi poslužit samo kao inicijalna kapisla da sljedeći put tresnem o beton nekog kretenčića kada ga vidim da zlostavlja životinjicu.

Nije tačno da su djeca po prirodi agresivna prema životinjama. Ona su odraz onih koji ih vaspitavaju i s kojima žive.

Ne mogu se sva djeca vaspitati jer ih nema ko vaspitati...roditelji su im idioti, i sva uža i šira familija. Odgovorno to tvrdim, viđala sam takve obitelji Manson kod nas. U školi im ne mogu ništa jer nijedan vaspitač neće rizikovati da mu se pojavi mama ili tata Manson sa sjekirom na roditeljskom.

Treba samo snimat, snimat do besvijesti i stavljat na youtube, lijepit plakate po mahali s njihovim punim imenom, imenom roditelja, i u koju školu i razred idu. Objavljivat na Kalmanu koji oni i jedino slušaju. Platit duple pare za reklamu ako je potrebno, ali objavljivat. Sramotiti kretene na svakom koraku.
emt

#39 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by emt »

Prvo treba tog oca odvesti psihijatru..i majku dakako..Covjece kako moze tvrditi da "dijete voli zivotinje"a s druge strane tako malo tj nikako poznavati svoje dijete....Jer ovo sto ona radi nije ni slucajno,ni malo vec bas posledica nekog psiholosg poremecaja..naprosto uziva u zlostavljanju...
Nije ponikla kao gljiva i osnove ovakvog njenog ponasanja, moraju se pronaci u porodici,oklini ili drustvu.
mart

#40 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by mart »

Imam psa koji je takodjer bio zrtva zlostavljanja. zlostavljalo ga je dijete mojih poznanika, koji su djeci nabavili psa jer "vole zivotinje". Pas je bio zlostavljan prilikom svakog izlaska sa djetetom, to sam shvatila po tome sto nije smio da piski, nego je to radio lezeci osvrcuci se, jer je vjerovatno za to dobijao udarce. Ja sam ga uzela kada sam jedne prilike prisustvola sceni, kada je djecak nogom udario psa koji je spavao ispod stola. Odreagovala sam, pitajuci roditelje zasto ne reaguju, na sta su mi oni rekli kako ne namjeravaju ruziti vlastitu djecu zbog psa. Ja sam im onda rekla da pas nije za njih, i oni su pitali da li bi ga mozda ja uzela. Pas je kod mene punih 13,5 godina, ima lijep zivot, ali i dalje se sklanja od djece tog uzrasta. Trebalo mi je neko vrijeme da ga oslobodim trauma, i mogu vam reci da je odrastao u divnog i uravnotezenog psa.
Robyn

#41 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by Robyn »

Grozota, ne mogu vjerovati, curica 12 god a ovakav sadista.
Volio bih da ju je pas izujedao, pa da vidi.
Debela Svinja!!
Mogu mislit sto ce je Englezi odrat kaznama i nju i roditelje!!! A i treba :x
samrichakk

#42 Re: Djevojčica (12) se iživljvala na susjedovom psu!

Post by samrichakk »

čupavko wrote:dvije stvari sigurno znam i niko i nikad me ne moze ubijediti u suprotno:

1. znam da se psi prema nama ponasaju onako kako se mi ponasamo prema njima (to definitivno ne treba objasnjavati, to je tako i nikako drugacije, bez obzira da li se radi o nasim psima ili lutalicama)!

2. znam da zelim svim svojim bicem da djevojcica SAD, OVOG TRENUTKA nestane sa planete kao i svi ostali zlostavljaci, bilo da se radi o zlostavljacima zivotinja, biljaka, ljudi ili zagadjivacima svega onoga sto nas okruzuje!

.... i evo, srce mi se cijepa samo kad pomislim na pogled psica upucen na idiotkinju u ocekivanju sljedeceg udarca....

pita se: mozda se sali, ipak ne sali, zasto me udara, zar ne vidi da joj necu nista lose uraditi, sigurno ce prestati, nece, i dalje me udara, aj to boli, sta joj je, da je ugrizem, necu prestace, da pobjegnem, necu shvatit ce...........

jadni psic

takve idiote ne treba ugristi nego im srce iscupati !!!!!!!!

POTPISUJEM! ja bih radiej da me u gluho doba noci presretne copor pasa,nego da naletim na nekog egzibicionistu,narkosa,alkosa,mafijasa,maloljetnih delinkvenata i sl...
Ove kategorije koje sam navela skupa sa tom djevojcicom ja bih zive zakopala,kao sto su debili slicni njima prije 15 dana zakopali teko rodjene psice!
Post Reply