Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

burek_in_space

#26 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by burek_in_space »

mercur wrote: ma to je poso za one
koji nisu nikakav zanat završili,

a i fizički liče jedni na druge
ošišani na "0" ili "1",
"orangutanskog" izgleda,
"umjetnička" bradica uokviruje donji dio lica

običnom čovjeku nije dobro kad ih vidi :lol: :lol:
Lupash ko veliki.
Nekoliko poznanika mi rade kao zashtitari i nijedan nije "orangutanskog" izgleda niti se radi o siledzijama,kako ih ti predstavljash,a to shto bi te znali "razmontirati" na 1001 nachin da ih napadnesh je drugi par cipela. :oops:
mercur

#27 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by mercur »

burek_in_space wrote:

ošišani na "0" ili "1",
"orangutanskog" izgleda,

Lupash ko veliki.
Nekoliko poznanika mi rade kao zashtitari i nijedan nije "orangutanskog" izgleda niti se radi o siledzijama,kako ih ti predstavljash,a to shto bi te znali "razmontirati" na 1001 nachin da ih napadnesh je drugi par cipela. :oops:
sumnjiv si mi
mora da ličiš na njih

a što se "razmontirati" tiče
oni od svog jada ( ponižavajuća je to pozicija)
uglavnom prvo razmontiraju sebe

a evo i malo pojašnjenje
u vezi sa- ponižavajuća je to pozicija:

odnos vlasnika firmi prema njima
i inače prema uposlenima koji nisu jako potrebni firmi (deficitarna zanimanja) je,mogu mislit;
osjećaj da svo radno vrijeme provedeš nadgledajući nekog,špijunirajući - a to je masa smrtnog i običnog svijeta i obično na njima treniraju strogoću-fuj,
kad naiđu "pravi" koje treba razmontirati
"securities" se demontiraju, ispare
a ponekad su u talu

razočarana sam što to zanimanje postoji haha :lol: :lol:
burek_in_space

#28 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by burek_in_space »

mercur wrote: sumnjiv si mi
mora da ličiš na njih

a evo i malo pojašnjenje

i inače prema uposlenima koji nisu jako potrebni firmi (deficitarna zanimanja) je,mogu mislit;
osjećaj da svo radno vrijeme provedeš nadgledajući nekog,špijunirajući - a to je masa smrtnog i običnog svijeta i obično na njima treniraju strogoću-fuj,
a ponekad su u talu

Prije svega izvinjenje,jer te ne bi razmontirali,prema tebi bi bili njezhniji nego prema mushkarcima. :D
Zashto se sve mora svesti na to da chim nekoga "branish" (od gluposti se ne mozhe odbraniti definitivno) riskirash da budesh prozvan i smjeshten u neku grupu. :-)
Kada naidju pravi,prvi ja ne bih skakao na metak za 500-600 KM,chinjenica je da ih izrabljuju vlasnici zashtitarskih agencija,ali moj post se svakako nije odnosio na to, nego konkretno na tvoj generalizirajuci stav.
I ne,nisam zashtitar.
starii

#29 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by starii »

Joey Tribbiani wrote:bio sam na praksi u..............
ne zajebaji i idi na poso kad mozes
malo stojis, malo sjedis...treba ti samo strpljenja...ne znam sta bi bolje mogo naci ako sa srednjom ako nemas iskustva u nekom polju, naletit ce nesto kad-tad

a ti sad budi pametan pa opet reci da ces radije bit lopov nego posteno radit
ponesi ukrštenicu na posao, sjedis rješavas je, vrijeme ide..no sikiriki, mozes cas uciti i strani jezik... :-D
shiz

#30 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by shiz »

mercur wrote:
burek_in_space wrote:

ošišani na "0" ili "1",
"orangutanskog" izgleda,

Lupash ko veliki.
sumnjiv si mi
mora da ličiš na njih

a evo i malo pojašnjenje

a ponekad su u talu

@ mercur
Postoje osobe koje je potrebno psihički "razmontirati" i takodjer osobe kod kojih takav postupak zahtijeva minimalan trud jer su plitke kao tanjir, i to onaj tzv. plehani*.

* Za značenje ovog pojma konsultovati nekog iz populacije starijih osoba, npr. djed, baka...

Lp,

zaštitar.
nagib nizbrdica

#31 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by nagib nizbrdica »

realno se ne isplati baviti tim poslom kome bas nije potrebno za hljeba,radio sam to 4 godine pa znam o cemu pricam, prvo sto sam zavrsio na operaciji vena koja je sve cesca pojava kod zastitara, a drugo sto sam poslije toga dobio nogu s posla a da mi niko nije rekao ni hvala. zastitarske agencije su cisto izrabljivanje ljudi po principu dok gulis dobar si kad ne mozes ko te hebe ima novi na lageru pa tako u krug, dok se vlasnici bogate, prave kuce, poslovne porstore itd...
zulfo

#32 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by zulfo »

Zaštitarske agencije treba zatvoriti.To je mjesto najveće korupcije.
Od mizernih plata,prijave na 4 sata...itd.
Žalosno je da većina boraca ili ti bivših policajaca radi u ovim agencijama za mizerne pare.
Nije samo sector security,sve su one iste.BIGA , GAMA,Alarm West ,....,nema razlike.
studentina1

#33 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by studentina1 »

i naporan posao
zulfo wrote:Zaštitarske agencije treba zatvoriti.To je mjesto najveće korupcije.
Od mizernih plata,prijave na 4 sata...itd.
Žalosno je da većina boraca ili ti bivših policajaca radi u ovim agencijama za mizerne pare.
Nije samo sector security,sve su one iste.BIGA , GAMA,Alarm West ,....,nema razlike.
Naši bakiri,MUNJE I SL su skontali ovo novo vreme,povezali se i izvršili agresiju na firme,s ciljem da izvlače lake pare,kao što su i navikli.
Izmislili da obezbeđenje -zaštitar treba imati četverogodišnju srednju školu,zdrav itd..kao da će biti piloti,a ne statue čiji je zadatak upitan.
Gledam u mojoj firmi ,stoje,gledaju hebu mater svakome (plata 400-500KM),NEBI UČINILI NIKOME NIŠTA DOBRO,A BOGA MOLE DA SE SVE ZAPALI,I ŠTO JE NAJGORE SVESNI SU DA NEĆE MOĆI DUGO.
Ovo napred se odnosi na fizičare-zaštitare.
Imaju oni ,baš kao i naše gore list "Mr.dodik,svoje specijalce,koje iznajmljuju likovima s posebnim potrebama,ali .......
Raja kao u tursko doba,daje harač,stenje i nada se......polja ostavljena,studir se nazor,besperspektivno....
Uglavnom ovo je jadan posao naporan,ali je startalo da se kao fol zbrinu borci,policajci itd,a pretvorilo se u .... obdanište mafije
Dioda

#34 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by Dioda »

Nerazuman wrote:Ma ljudi sta vam je, ajde neko nek mi objasni sta danas mozes sa 500 KM, ne mozes nista eto sta. I dokle tako? Kad covjek i kako da se osamostali sa takvim razmisljanjem, tj. da se zadovolji sa bilo cim? Jel treba citav zivot provesti sa roditeljima bez ikakve perspektive, al dok imam 500 KM platu dobro i jest?!
Radije cu cekat koju godinu, zajebavat se, ne radit nista dok mi se ne ukaze prilika za nesto bolje, kod nas je sistem takav jednom kad uletis u neki shit od posla nikad da izadjes iz svakojakih razloga, nije to kao na Zapadu pa ajd jednu godinu si ovdje zajebavas se cisto za baksis, sledecu radis nesto drugo...
Pretpostavljam da je ta prilika koju ti ocekujes direktorska pozicija? :lol:
Ili ces u medjuvremenu dobiti na lotu :D

ošišani na "0" ili "1",
"orangutanskog" izgleda,

@merkur, ako si zensko, ne cudi me ponasanje i odnos danasnjih muskaraca, prema danasnjim djevojkama :wink:
poznajem par momaka koji rade taj posao. i nisu majmuni :roll: ljude zivot natjera da mrdnu guzove iz melanholije i besposlice, pa nadju posten posao. bilo kakav. i svaka im cast jer hoce da rade. bilo sta.
:skoljka:
elcho71

#35 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by elcho71 »

Nerazuman wrote:E da, neki ce reci bolje ista nego nista pa makar to bilo i 5 stoja, a ja vam kazem da sa moje tacke gledista jednostavno NIJE ISPLATIVO prihvatat se posla koji radis ko crnac za nikakve pare! Znam da su mnogi u danasnjoj situaciji primorani da rade za te pare al ja dok ne moram necu, a i kad budem morao opet necu radije cu se bavit sitnim lopovlukom pa makar i u tvorza...
Baviti cu se sitnim lopovlukom ako ne mogu u zastitare. Takav da te sutra od nekog lopovluka stiti. Zalosno
BarbaDue

#36 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by BarbaDue »

elcho71 wrote:
Nerazuman wrote:E da, neki ce reci bolje ista nego nista pa makar to bilo i 5 stoja, a ja vam kazem da sa moje tacke gledista jednostavno NIJE ISPLATIVO prihvatat se posla koji radis ko crnac za nikakve pare! Znam da su mnogi u danasnjoj situaciji primorani da rade za te pare al ja dok ne moram necu, a i kad budem morao opet necu radije cu se bavit sitnim lopovlukom pa makar i u tvorza...
Baviti cu se sitnim lopovlukom ako ne mogu u zastitare. Takav da te sutra od nekog lopovluka stiti. Zalosno
bar je iskren sto se sebe tice, nik mu u potpunosti odgovara :D :-D
hadzofield

#37 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by hadzofield »

kad smo vec kod poslova...

Ja sam prije 3 godine radio u jednoj veleprodaji tek se otvorila i bio sam jedini zaposlen imao platu 300KM
znaci.. Dodje roba ja istovarim
neko kupi robu ja trcim na kasu kucam racun, dok racun izadje ja utovarim robu...
kad se racun otkuca .. zakljucam radnju i vrsim dostavu onda se vratim i sve tako ...
i tako 4 mjeseca i napustio sam...

Danas imam svoj biznis kad sam to pocinjao prvi mjesec kad sam platio sve troskove, rezije, kredit itd..
ostalo mi 35KM :))
Danas u prosjeku imam 950KM
Amazonka27

#38 Re: Plate u obezbjedjenju - Sector Security

Post by Amazonka27 »

ošišani na "0" ili "1",
"orangutanskog" izgleda,

da...mozda nisu zavrsili zanat, ali ima i onih koji nisu zavrsili svoje fakultete jer su se zaposlili da bi imali vlastiti novac za studiranje a zaglavili su na tom poslu.
Mnogo moje raje radi security agencijama. Najgore je sto ti posao udje u krv. Nisi vjecno mladic koji se zadovoljava sa 500-600 KM i prednostima koje ti pruza agencija (dobri derneci, upoznavanje sminke i kreme), godine idu, porodice se osnivaju a napredovanja tu skoro da i nema...nemas vremena posvetiti se nicemu drugom i ulagati u svoju neku buducu profesiju. Takodjer, ako si zaduzen za neku diskoteku ili IN kafic pa ti zamjeri neki klosarcic...pa te tako dok se najmanje nadas presretne na cesti.
mala napomena...ne znam kako je inace u bankama...ali i ja sam nedavno radila praksu u banci i upoznala dvojicu momaka iz agencije, koji su mogli normalno da imaju pauzu (bez sakrivanja iza saltera) da imaju pauzu i za kahvu, da ucine uslugu i zaposlenima ako su prevelike guzve (kopiranje dokumenata, podjela penzionih cekova itd...) niko ih netjera na to, nego zdava atmosfera i svima dobro.
Post Reply