Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tako se boris protiv krize
kad se dobro nasekiras zbog recesije,pada profita,hipotekarnih kuca
odes thompsonu pardon merlinu na koncert
i dodjes sebi
ala ovo nase kahvenisanje po domovini
oktobar07 wrote:dino merlin, koncert u torontu, prije dva dana.
pocetak koncerta, zvanicno u 20 sati.
cijena ulaznice $40.
dolazimo pred dvoranu u 20:30, red se napravio kilometar, nisu ni poceli pustati.
dok cekamo u redu, mladi bosanceros, 20tak godina, izlazi iz reda i zapisava neko parkirano auto naocigled svih u redu.
oko 20:45 ulazak u dvoranu.
flasa piva $7.
21 sat, dj pusta muziku, dvorana puna, nigdje dine.
21:30, dj pusta muziku, dvorana puna, nigdje dine.
22 sata, dj vrti po neki put dugme, jabuku i harija - nigdje dine, raja pocinje da zvizdi i doziva.
22:15 eto ti dine, raja vristi i mase rukama.
oko 23:30, pauza od 45 minuta.
oko 24 sata dino mase plavom zastavom sa zutim trokutom i zvijezdama.
oko 01:30 kraj.
bravo dino, na "profesionalizmu"!
ne znam sta je problem jer je koncert po tvom navodu trajao 2 sata i 45 minuta!
i ja izracunah da je dino pjevo 2h i 45 min. pa ovo je odlicno. mozda decko i nije sarkastican. mozda zaista cestita dini na profesionalnosti i kaze da je vrijedilo platiti 40 dolara.
Voli Dino tu gastarbajtersku melanholiju, srce otvara onim ne-bas-prilagodjenim na trotoarima Zuricha, Osla, Pertha ili Vancouvera...
Na sta bi licilo kad bi poceo koncert na vreme, pokvario bi ukus "starog kraja" gde je svaki koncert praznik, gde se od ujutru cirka pivo i pustaju stari hitovi kako se ne bi zaboravila neka rec
Koji jos Balkanac pocinje na vreme, tim cinom bi se izbeglo neophodno dizanje tenzije, ono "jbt ne verujem da cu videti Dina na bini, rezao sam vene na njegove hitove dok sam smisljao nacin na koji da pozovem curicu iz kvarta na jeftinu cugu"...a sad je poderao cipele da bi dosao sa tamne strane globusa...
vemus wrote:Pogledaj koncerte Stinga, Madonne, svi traju u prosjeku 2 sata..
ako je karta preskupa i ako je to problem jednostavno ne odes na koncert...
Na koncertu Metallice u Amsterdamu je najjeftinija ulaznica bila 240€.
vemus wrote:Pogledaj koncerte Stinga, Madonne, svi traju u prosjeku 2 sata..
ako je karta preskupa i ako je to problem jednostavno ne odes na koncert...
Na koncertu Metallice u Amsterdamu je najjeftinija ulaznica bila 240€.
A u Beogradu 20 evra
Svirali su preko 2 sata, bila je ludnica...
"prema svecu i tropar",kakva zemlja takva cena, mada za dobar koncert dao bi i do 100 evra,niko ne otkida u Beogradu toliko, max 50 evra...
Ne znam sta je momak ocekivao, da im pjeva do zore za dva dolara.
A i ovi nadobudni "urbani" su mi se popeli na neku stvar. Kao eto ko im je kriv sto slusaju Dinu Merlina. Da mi je znati sta oni slusaju. Cool im je otici slusati Bregovicev Gas, Gas dok su istim tim skorojevicima Merlinove pjesme smece. Znam da se o ukusima ne raspravlja ali ovdje se najmanje radi o muzici vec o onom sto Dino Merilin za njih predstavlja.
BaileyS wrote:Ne znam sta je momak ocekivao, da im pjeva do zore za dva dolara.
A i ovi nadobudni "urbani" su mi se popeli na neku stvar. Kao eto ko im je kriv sto slusaju Dinu Merlina. Da mi je znati sta oni slusaju. Cool im je otici slusati Bregovicev Gas, Gas dok su istim tim skorojevicima Merlinove pjesme smece. Znam da se o ukusima ne raspravlja ali ovdje se najmanje radi o muzici vec o onom sto Dino Merilin za njih predstavlja.
Pa ja, nije ga za svadbu iznajmio da mu pjeva do zore...
Bandierra Rossa wrote:Tako vam i treba kad slušate Dinu Merlina...
E haj nam ti (a moze i neko od ovih sto ti "haj-fajvavju" i svrsavaju na tvoj komentar) objasni sta bi to dijaspora trebala slusati molim te. Hajd navedi nam par urbanih domacih bendova i reci nam gdje to oni gostuju? Pjevaju u CDA pred 50 ljudi, a ovdje sve sami urbani poznavaoci muzike kad treba nekom "shuknuti" i hinjski se smijati sto slusa Merlina, a sigurno ga i sami slusaju. Valjda bi oni iz Toronta trebali doci u CDA da podrze urbane domace bendove. Vise se ovdje tuspasilo "poznavaoca" muzike nego sto ih dodje na neku rock svirku domaceg benda. I usput budi receno, ti ljudi u dijaspori koji dodju na koncert ne trebaju po defaultu biti svrstani u one koji slusaju tu muziku. Ljudi u dijaspori idu na sve sto ima BH predznak, od Hakale, preko Merlina, do Jevdje Banane.
ma ovo je tipicno balkansko preseravanje.
vecina koncerata nepocinje kad je navedeno jedino ako je strikno navedena da koncert pocinje u 8 ili 9 "sharp".
sto se tice cijene...to je tipicna cijena koja se placa kad gostuju grupe iz bivse jugoslavije. merlin je svirao na zapadu toronta ( faticki grad se zove mississauga) i sala gdje je svirao nije za te tipove koncerata ali to je do organizatora,nije merlin sam organizavao ni salu zakupljivao.ja licno nevolim merlina i njegovo presvlacnje dresova ni njegovu muziku i zbog toga nisam isao da ga gledam ali znam dosta ljudi koji su otisli.
kad vec pricamo o merlinu i njegovom koncert, nedavno je bio bajaga sa svojom grupom i svirali su u jednoj sali koja ima kult status ( opera house) .
za one koji misle da je to nesto specijalno razocarali bi ste se strahovito ali jebiga tu je svirao U2 kad su bili niko i nista, bjorg .... i jos mali milion grupa i grupica...cijena za taj koncert je bila 40$.
znam neke koji su se bunili da je to puno...u vecini slucajeva ti sto se bune neidu nikud pa i neznaju cijene. ja sam prije 3 sedmice uzeo 2 karte za U2 u regularnoj prodaji i platio samih vise 500$ iako su reklamirali da zbog globalne krize imaju karte po 30 $ ( sto je istina ali je to lokacija pod oblacima u rogers centru gdje komotno mozes da poneses dvogled ako hoces da vidis posteno).ova karta nije najskuplja koja je bila u prodaji ( $1.000 su karte sto su u odvojenim boxovima odmah do bine)
zato postavljacu teme....ako nezelis da gledas pijane balkance neidi na te koncerte,( zapisavanje prije i poslije koncerta je nazalost "normalno" prosetaj malo pa ces da vidis to i pred air canadom i rogers centrom).cijena od 40 $ nije puno a to sto je koncert poceo kasno....upamti jednu stvar kad se reklamiraju koncerti sa teritorije bivse jugoslavije i kad napisu da se vrata otvaraju u 8....dodju slobodno u pola deset....i opusti se i uzivaj...ako trazis nesto novo ...the guverment, muzik, bauhaus....ima klubova ko govana
exliberal wrote:
sto se tice cijene...to je tipicna cijena koja se placa kad gostuju grupe iz bivse jugoslavije. merlin je svirao na zapadu toronta ( faticki grad se zove mississauga)
nije tacno. koncert je bio u "kool house" koji se nalazi u samom centru toronta.
na zalost tacno je izgleda da je normalno za nase koncerte da pocnu u 9:30 (u ovom slucaju 10:15) kada je zvanicno najavljeno 8. to je zalosno.
druga stvar, da li je normalno da jedan profesionalni muzicar napravi pauzu od 45 minuta nakon sat vremena svirke?
nije uopste stvar muzike i ukusa pitanje, na koncert se ide radi druzenja i raje.
bio sam ja i na stonsima, cave-u, itd.......ljudi sviraju po 3 sata u cugu.
sto se tice zapisavanja, je li normalno da se to radi uz necije parkirano auto, pred ocima od 50 ljudi?
ako je to normalno, yebes ti mene onda.
exliberal wrote:
sto se tice cijene...to je tipicna cijena koja se placa kad gostuju grupe iz bivse jugoslavije. merlin je svirao na zapadu toronta ( faticki grad se zove mississauga)
nije tacno. koncert je bio u "kool house" koji se nalazi u samom centru toronta.
na zalost tacno je izgleda da je normalno za nase koncerte da pocnu u 9:30 (u ovom slucaju 10:15) kada je zvanicno najavljeno 8. to je zalosno.
druga stvar, da li je normalno da jedan profesionalni muzicar napravi pauzu od 45 minuta nakon sat vremena svirke?
nije uopste stvar muzike i ukusa pitanje, na koncert se ide radi druzenja i raje.
bio sam ja i na stonsima, cave-u, itd.......ljudi sviraju po 3 sata u cugu.
sto se tice zapisavanja, je li normalno da se to radi uz necije parkirano auto, pred ocima od 50 ljudi?
ako je to normalno, yebes ti mene onda.
Ali ukupno je svirao skoro tri sata, rijetko ko će ti toliko ostati na bini, jedino možda Balašević. U Budimpešti je zadnji put svirao pet sati, i opet nije bilo dosta .
Slazem se. Ne znam da li neko spomenu da klime ni na mapi, bilo je 40 stepeni, a od pica samo neka ruzna piva u limenci i jeger kojeg dobijes 3 gutljaja.
Izbor pjesama uzas mozda 4 njegova hita ostalo sve balade. Koncert su najavili od 8-3 svega ukupno pjevao je 1 sat mozda malo vise. Taj tip se toliko folira da to nije normalno, ali sta ces kad nas ima budala kolko hoces. Dvije osobe rade za sankom a 1000 ljudi u redu.
Unutra ne mozes da pleses a niti stojis jer su sve prazne konzerve pobacane po podu.Mislim uzas jedan i zasigurno nikad mu vise necu otici na koncert.
Jako je neprofesionalan i precijenjen.
Upravo to, šta "im" Merlin predstavlja.
U ovoj zemlji žive čobani što je vidljivo u trenutnoj političkoj situaciji, ekonomskoj (ne)razvijenosti zemlje kao i političarima koji dolaze iz čobanskog naroda.
Oni čobani koji su otišli iz BiH su možda dobili strane papire ali ovce iz glave nisu otišle. Merlin fino iskorištava bilo domaće bilo čobane iz dijapore. Svaka mu čast na tome. O muzici i priči koju prodaje sve najgore.
PS biti protiv Merlina ne znači da si automatski za Bregovića i ostale prodavače smeća ili je to malo previše za tebe. Očito da jeste
Ma nikad niko od muskih nije otisao na taj koncert, radi koncerta, nego da nadje sta da povali. To odgovorno tvrdim. Ko ide, s drugim namjerama, osim zova divljine je fakat pacijent (kao da i ovi drugi nisu pacijenti, ali jedno je voljeti Dinu a drugo domacu vaginu). A, otici sa muzem/zenom je stvarno, pokusaj da ti finu noc pokvare ovi fizioloski partner. Zbog toga je Dinino vrijeme pravo. Do 1:30, ko je sta uhvatio uhvatio, mozda i druga tura sljeduje. Pa sto ti mislis da je pauza 45 minuta? To se kaze, mala hajmo malo u setnju... malu ako je neko seto prije tebe, mala sama ide ili te ona prva zove da se izadje, nema telefon recepcije, ostalo je nesto u automobilu, hotel je odmah tu blizu, slomila je stiklu/petu, pukla carapa, ne moze naci drugaricu.
I tu ona folklor sljedi:
a) tuce po wc-u, gdje uvijek neko nekom pravi sacekusu. Kulturni momci se tuku u wc, da zene ne vide, a oni pravi fakini, vole da ih drugi gledaju, ali pred drugima obicno nisu tuce nego zaletice, malo se pokoskaju, pomrskaju, uvijek neko neko drzi za ledjima i slicno, ruke, noge, nemoj, daj sta ti je, i sto vise smiruju ih, garantiram vise da ce frka biti veca za 1 vremena.
b) grupnjaci po hotelima - to se zna tacno oni koji nisu s te lokacije u koje hotele idu, fejskbuk radi mjesecim unaprijed, odreduje se strateski da li povaliti kvalitativno ili kvantitativno, prije, tokom i poslje koncerta, ko ide s kim, kome propala sema, kome nije.
c) zderanje po nasim restoranima prije i poslje koncerta, kao masna priprema za dozu alkohola.
d) obrtanje guma po parkinzima, uz ritam koji odvaljuje zvucnike, dok policija ne krene dolaziti.
e) kone u haljinama drececih boja , ko flamingo ptice privlace na grudi i dupe, obicno, bez jakni, smrzavaju se, i tako tresuci se, cigar onaj privaljuju i zvalje, griju se na zar, a mobitel na uhu i neka prica, vrlo bitna, vrlo zustra, iako je 10 subotom, svijet se topi, boje ce da nestanu...
f) iza kontenjera, obicno il' se neko krese, il' je neko pjan cetvornoske se sakrio
g) od 10 auta parkiranih u jednom je neka aktivnost
h) cika osiguranje dovede i kerove, pa ja kera na koncertu nikad vidjeo nisam, narucito ne dvoranskom u Americi, podsjeti me na moje navijacke dane.
i) prije nekoliko turneja jedan nas pjevac pada glavom naprijed u bubnjeve koliko se je napio, dok 17 godisnjaci vicu, jel dobra ova nasa trava, ne znam kako je taj lik i dan danas ziv...pao je jos nekoliko puta dok nisu rekli da je koncert gotov, jer ako padne jos jednom, vjerovatno sa stage od 20 cm, vise ce kostati racun za bolnicu nego pola turneje.
j) platis kartu, prodjes jedna vrata, dodjes na druga, kaze - konzumacija. Sta, konzumacija. $20 kao da pijes koliko hoces. Ti platis, dok si ti usao i popio jednu pivu tocenu, nema vise. Ima samo "kolje" i vode.
k) poslje koncerta grupies, Zera je inace najveci bio majstor u tome, ima lik kez onaj pjanske ekstaze i pricu, kao, nema veze ko si sta si, sa mnom, si najbolji si, najljepsa si, iskupe se sve one ex-Yu kokice, oko njega, da se vidi gdje je dernek ili ako nema derneka koja ce ga kuci voziti tu noc, pa onda preraspodjela, preko muzicara, do tehnicara i onog sto je kablove nosao, iako taj nije ni dosao sa Zerom, a nedaj boze da se to nesto, malo zamackari, jok, otvoreno bolan, nema se vremena za gubljenje do sljedece turneje.
l) Raja generalno ne zna koje Mahir, a Mahira to iritira na koncertima Merlina, jerbo, on bi da je mustra za koju se culo, jos kad dodje u Ameriku pa se obuce kao crncuga, kao da je iz ghetta pobjegao, ljudi gledaju sta je to, koje ovaj ganstercic wanna-be,
m) dvorana za svadbe izrentana ( a pored koncerta 4- 5 Americkih svadbi, sad mozes zamisliti ljude u odijelima na svadbi i s Balkana face koje su dosle na kocnert) i ulazi se u dvoranu kroz predvorje u kojem je wc, posto je to proces uci na koncert, ja mislim da se brze granica predje, iz Tihuane u Ameriku nego da udjes na koncert, red se uhvatio a posto je cenifa u predvorju oni koji udju ne mogu izaci jer onda ne znas koje uso, a ko nije uso, i sve se pomjesa, i nastane krkljanac, uglavnom jedno 2h nakon sto su ljudi usli, i nisu im dali izaci, konacno masa provaljuje vrata sa svim vratarima i izlazi pisati u wc, a jedan lik koji je zauzeo soravac prvi, vice "ovo je bolje od orgazma", popili ljudi po 10 piva a nemas gdje izmokriti se.
i ovo su samo koncerti "zabavnjaka"...
"narodnjaci" imaju jos dublje dimenzije, ali na narodnjake mnogo vise zena niskih moralnih nadzora dolazi, pa podstaknuti tim nagonima, muskinje sljeduju, kazu da je i seks mnogo iskonskiji a tuce mnogo zduznije, frcaju case, flage, stolice, hastali, sve postaje leteci medvjedic, a minut kasnije, sve se smiruje, koga mogu uhapse i vode, koga ne mogu, ima uvijek sljedeci koncert, za sacekusu....
Nosferatu wrote:Ma nikad niko od muskih nije otisao na taj koncert, radi koncerta, nego da nadje sta da povali. To odgovorno tvrdim. Ko ide, s drugim namjerama, osim zova divljine je fakat pacijent (kao da i ovi drugi nisu pacijenti, ali jedno je voljeti Dinu a drugo domacu vaginu). A, otici sa muzem/zenom je stvarno, pokusaj da ti finu noc pokvare ovi fizioloski partner. Zbog toga je Dinino vrijeme pravo. Do 1:30, ko je sta uhvatio uhvatio, mozda i druga tura sljeduje. Pa sto ti mislis da je pauza 45 minuta? To se kaze, mala hajmo malo u setnju... malu ako je neko seto prije tebe, mala sama ide ili te ona prva zove da se izadje, nema telefon recepcije, ostalo je nesto u automobilu, hotel je odmah tu blizu, slomila je stiklu/petu, pukla carapa, ne moze naci drugaricu.
I tu ona folklor sljedi:
a) tuce po wc-u, gdje uvijek neko nekom pravi sacekusu. Kulturni momci se tuku u wc, da zene ne vide, a oni pravi fakini, vole da ih drugi gledaju, ali pred drugima obicno nisu tuce nego zaletice, malo se pokoskaju, pomrskaju, uvijek neko neko drzi za ledjima i slicno, ruke, noge, nemoj, daj sta ti je, i sto vise smiruju ih, garantiram vise da ce frka biti veca za 1 vremena.
b) grupnjaci po hotelima - to se zna tacno oni koji nisu s te lokacije u koje hotele idu, fejskbuk radi mjesecim unaprijed, odreduje se strateski da li povaliti kvalitativno ili kvantitativno, prije, tokom i poslje koncerta, ko ide s kim, kome propala sema, kome nije.
c) zderanje po nasim restoranima prije i poslje koncerta, kao masna priprema za dozu alkohola.
d) obrtanje guma po parkinzima, uz ritam koji odvaljuje zvucnike, dok policija ne krene dolaziti.
e) kone u haljinama drececih boja , ko flamingo ptice privlace na grudi i dupe, obicno, bez jakni, smrzavaju se, i tako tresuci se, cigar onaj privaljuju i zvalje, griju se na zar, a mobitel na uhu i neka prica, vrlo bitna, vrlo zustra, iako je 10 subotom, svijet se topi, boje ce da nestanu...
f) iza kontenjera, obicno il' se neko krese, il' je neko pjan cetvornoske se sakrio
g) od 10 auta parkiranih u jednom je neka aktivnost
h) cika osiguranje dovede i kerove, pa ja kera na koncertu nikad vidjeo nisam, narucito ne dvoranskom u Americi, podsjeti me na moje navijacke dane.
i) prije nekoliko turneja jedan nas pjevac pada glavom naprijed u bubnjeve koliko se je napio, dok 17 godisnjaci vicu, jel dobra ova nasa trava, ne znam kako je taj lik i dan danas ziv...pao je jos nekoliko puta dok nisu rekli da je koncert gotov, jer ako padne jos jednom, vjerovatno sa stage od 20 cm, vise ce kostati racun za bolnicu nego pola turneje.
j) platis kartu, prodjes jedna vrata, dodjes na druga, kaze - konzumacija. Sta, konzumacija. $20 kao da pijes koliko hoces. Ti platis, dok si ti usao i popio jednu pivu tocenu, nema vise. Ima samo "kolje" i vode.
k) poslje koncerta grupies, Zera je inace najveci bio majstor u tome, ima lik kez onaj pjanske ekstaze i pricu, kao, nema veze ko si sta si, sa mnom, si najbolji si, najljepsa si, iskupe se sve one ex-Yu kokice, oko njega, da se vidi gdje je dernek ili ako nema derneka koja ce ga kuci voziti tu noc, pa onda preraspodjela, preko muzicara, do tehnicara i onog sto je kablove nosao, iako taj nije ni dosao sa Zerom, a nedaj boze da se to nesto, malo zamackari, jok, otvoreno bolan, nema se vremena za gubljenje do sljedece turneje.
l) Raja generalno ne zna koje Mahir, a Mahira to iritira na koncertima Merlina, jerbo, on bi da je mustra za koju se culo, jos kad dodje u Ameriku pa se obuce kao crncuga, kao da je iz ghetta pobjegao, ljudi gledaju sta je to, koje ovaj ganstercic wanna-be,
m) dvorana za svadbe izrentana ( a pored koncerta 4- 5 Americkih svadbi, sad mozes zamisliti ljude u odijelima na svadbi i s Balkana face koje su dosle na kocnert) i ulazi se u dvoranu kroz predvorje u kojem je wc, posto je to proces uci na koncert, ja mislim da se brze granica predje, iz Tihuane u Ameriku nego da udjes na koncert, red se uhvatio a posto je cenifa u predvorju oni koji udju ne mogu izaci jer onda ne znas koje uso, a ko nije uso, i sve se pomjesa, i nastane krkljanac, uglavnom jedno 2h nakon sto su ljudi usli, i nisu im dali izaci, konacno masa provaljuje vrata sa svim vratarima i izlazi pisati u wc, a jedan lik koji je zauzeo soravac prvi, vice "ovo je bolje od orgazma", popili ljudi po 10 piva a nemas gdje izmokriti se.
i ovo su samo koncerti "zabavnjaka"...
"narodnjaci" imaju jos dublje dimenzije, ali na narodnjake mnogo vise zena niskih moralnih nadzora dolazi, pa podstaknuti tim nagonima, muskinje sljeduju, kazu da je i seks mnogo iskonskiji a tuce mnogo zduznije, frcaju case, flage, stolice, hastali, sve postaje leteci medvjedic, a minut kasnije, sve se smiruje, koga mogu uhapse i vode, koga ne mogu, ima uvijek sljedeci koncert, za sacekusu....
-LIBERO- wrote:Al ovo mene cudi,cuj toce pivu na Dininom koncertu,ja koliko znam u Bosni nema alkohola na Dininim koncertima
Ništa to, pjevao je on prije nekoliko mjeseci u Zagrebu na promociji neke firme mesnih prerađevina, gdje se i pivo točilo i svinjske kobasice roštiljale. Bila velika rasprava na ovom forumu. Care, samo pare...