Golf je najbolje auto na svijetu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jefferson

#26 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by jefferson »

tatoo wrote:Znaci dobra investicija . . . :D

@Jefferson, to je BMW generalno, ali ne BMW 1 koji je u klasi golfa, ili grijesim? U kecu motor sa nagradom je iz 123d i to je to. . .
A zbog cega je Golf VI dobio nagradu? Zbog kvalitete, inovacija itd? Neznam kako ga ocjenise kvalitetnim za nekoliko mjeseci postojanja!
Te nagrade su mi stvarno supljak zivi. Nekada je i FIAT brava bila auto godine u evropi, pa je po pouzdanosti medju prvima, ali ozada :D
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da je u USA sve moguce, pa tako da i Golf bude automobil godine, pokazuje i iduci link. :D

http://sarajevo-x.com/clanak/090417077
tatoo

#28 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

corolla02 wrote:
tatoo wrote:Vise sam mislio da na to da kazes da svaki motor ima dovoljno snage za pogurati. . . 1.6 benzinac i 1.4 su bili dno dna. 1.4TSI je puno bolje ali ovi prije su bruka . . .
I Koreanci zanju praviti dobre motore, znas sta hocu reci, sta se tad znalo i sta se sad zna, ko crno i bijelo!
Ali po meni danas to neko luxuzno auto tipa Mercedes C, BMW 3, Audi 4, ne vrijedi nekih 30% vise kad se uporede sa Golfom. Bolje tu raziku sebi u dzep staviti, jer treba i sutra zivjeti!
Mozda ne vrijede ali ko ima pare taj odlucuje . . .
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

DoradO wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znam da te ponesu emocije ali moram reci da ti je naslov teme pogresan. :D Golf nije najbolji automobil na svijetu, jer takva nagrada ne postoji, golf je dobio nagradu za auto godine 2009. Takve nagrade su dobivali i mnogi drugi proizvođaci tako da to nije nista posebno i specijalno. Golf i sva VW vozila su kao dobro reklamiran i glamurozan, holivudski (Hollywood) film. :oops: Filmski efekti te ostave bez daha, ali ne izazivaju emocije, te na kraju skontas da se radi o losoj filmskoj obradi vec viđenog. :mrgreen: U svakom slucaju sve cestitke VW-u na dobrom lobiranju. ;-)
Do sada su ovu titulu uzeli Audi A6 '05., BMW serija 3 '06., Lexus LS460 '07 i Mazda '08., i sada Golf VI i to po misljenju preko 50 sudija sa cijelog dunjaluka :-) i onda ... po ''strucnom misljenju'' tebe i slicnih neotkrivenih bosanskih znalaca nikakvih tu zasluga nema i to je neciji hir onako samo da se nesto dogadja :thumbup: :lol:
Ja jebene nagrade, postoji citavih 5 godina. :lol: :D I nisu to nikakve sudije vec novinari (59 novinara iz 25 zemalja) ali to sto nasi ljudi slijepo vjeruju Avazu je druga stvar. :cry:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/04/2009 19:09, edited 2 times in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#30 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da je u USA sve moguce, pa tako da i Golf bude automobil godine, pokazuje i iduci link. :D

Da, ovi studiji su najvise vodjeni kao spoj Kvaliteta/Cijena. Prema tome, naravno da ima boljih SUV ali ovi sigurno pruzaju najvise za $$$, barem danas!
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

corolla02 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da je u USA sve moguce, pa tako da i Golf bude automobil godine, pokazuje i iduci link. :D

Da, ovi studiji su najvise vodjeni kao spoj Kvaliteta/Cijena. Prema tome, naravno da ima boljih SUV ali ovi sigurno pruzaju najvise za $$$, barem danas!
Ma kakva studija, izbor vođen preko interneta, mogao si i ti glasati. I :D sto kao nagrada "zlatni volan" što od 1976. godine dodjeljuje njemacki tjednik "Bild am Sonntag". :zjev:
Lesli Eldridž

#32 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

Da, da novinari su experti, objektivni, dobro se upoznaju sa svim modelima, nisu korumpirani i može im se vjerovati... :lol: Uz to su i vrlo pismeni i imaju pametne članke... :D
tatoo

#33 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

jefferson wrote:

@Jefferson, to je BMW generalno, ali ne BMW 1 koji je u klasi golfa, ili grijesim? U kecu motor sa nagradom je iz 123d i to je to. . .
A zbog cega je Golf VI dobio nagradu? Zbog kvalitete, inovacija itd? Neznam kako ga ocjenise kvalitetnim za nekoliko mjeseci postojanja!
Te nagrade su mi stvarno supljak zivi. Nekada je i FIAT brava bila auto godine u evropi, pa je po pouzdanosti medju prvima, ali ozada :D
ovdje se slazem . . . mislim da je prerano za ocjenu auta godine
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#34 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

corolla02 wrote:

Ma kakva studija, izbor vođen preko interneta, mogao si i ti glasati. I :D sto kao nagrada "zlatni volan" što od 1976. godine dodjeljuje njemacki tjednik "Bild am Sonntag". :zjev:
OK inace ne pratim korejska auta, onda si ti glasao za njih vjerujem!?
:D
corolla02

#35 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

tatoo wrote:
jefferson wrote:

ovdje se slazem . . . mislim da je prerano za ocjenu auta godine
Hey pa nije Golf odjucer, halloooo!
:-)
tatoo

#36 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

@Jefferson, to je BMW generalno, ali ne BMW 1 koji je u klasi golfa, ili grijesim? U kecu motor sa nagradom je iz 123d i to je to. . .[/quote]

Te nagrade su mi stvarno supljak zivi. Nekada je i FIAT brava bila auto godine u evropi, pa je po pouzdanosti medju prvima, ali ozada :D[/quote]
ovdje se slazem . . . mislim da je prerano za ocjenu auta godine[/quote]
:-)[/quote]
Tema je o Golfu 6 . . . a u 2009 ce izaci jos modela drugih proizvodjaca. . .
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

corolla02 wrote:
Nisam ali SantaFe mi je sasvim O.K. Hocu da kazem da mnoge slicne nagrade organuzuju casopisi i auto revije pa je moguce za određene iznose dogovoriti sponzorirane izvjestaje sa testne voznje, a slicno je i sa dodjelama nagrade. Meni bi bilo draze recimo da je kakav tehnicki institut u USA ili Njemackoj Golfu VI odao priznanje za poboljsanu sigurnost i sistem protiv obijanja i provale. Ovako se zavalis za Golfa VI i onda ga svaki domac iz "Ljubica Ivezic" otvori obicnom cakijom. :cry:
tatoo

#38 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

corolla02 wrote:
Nisam ali SantaFe mi je sasvim O.K. Hocu da kazem da mnoge slicne nagrade organuzuju casopisi i auto revije pa je moguce za određene iznose dogovoriti sponzorirane izvjestaje sa testne voznje, a slicno je i sa dodjelama nagrade. Meni bi bilo draze recimo da je kakav tehnicki institut u USA ili Njemackoj Golfu VI odao priznanje za poboljsanu sigurnost i sistem protiv obijanja i provale. Ovako se zavalis za Golfa VI i onda ga svaki domac iz "Ljubica Ivezic" otvori obicnom cakijom. :cry:
Dobro Drvosjeca to je istina, ali otvori se svako auto, sad sto je u BiH najvise na meti golf, ne moze biti pokazatej nekvalitete . . .
corolla02

#39 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

tatoo wrote:@Jefferson, to je BMW generalno, ali ne BMW 1 koji je u klasi golfa, ili grijesim? U kecu motor sa nagradom je iz 123d i to je to. . .
Te nagrade su mi stvarno supljak zivi. Nekada je i FIAT brava bila auto godine u evropi, pa je po pouzdanosti medju prvima, ali ozada :D[/quote]
Tema je o Golfu 6 . . . a u 2009 ce izaci jos modela drugih proizvodjaca. . .[/quote]

OK, recimo da si upravu, ali zar ti mislis da ima vele razlike izmedju 5 vs 6, kratak je to vremenski period da bi se nesto vele promijenilo.
Dalje, ima nesto sto se zove initial quality rewards, znaci od dana kad se auto zvanicno pusti u prodaju, organizuje se ekipa strucnjaka pa daju ocjene ili nagradu za pocetni kvalitet na osnovu kupaca, koji se najcesce odnosi u poredjenju na trenutne modele, znaci nesto sto sto se ne ceka na neki vremenski period (mislim da je nekih 90 dana), i u takvim slucajevima auto/modeli koje prije izadju imaju vece sanse za osvajanje odnosno manja je konkurencija!
tatoo

#40 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

Tema je o Golfu 6 . . . a u 2009 ce izaci jos modela drugih proizvodjaca. . .[/quote]

OK, recimo da si upravu, ali zar ti mislis da ima vele razlike izmedju 5 vs 6, kratak je to vremenski period da bi se nesto vele promijenilo.
Dalje, ima nesto sto se zove initial quality rewards, znaci od dana kad se auto zvanicno pusti u prodaju, organizuje se ekipa strucnjaka pa daju ocjene ili nagradu za pocetni kvalitet, koji se najcesce odnosi u poredjenju na trenutne modele, znaci nesto sto sto se ne ceka na neki vremenski period, i u takvim slucajevima auto/modeli koje prije izadju imaju vece sanse za osvajanje odnosno manja je konkurencija![/quote]

Nema velike razlike, golfa 5 jako dobro poznajem, 6 sam probao 20-30 kilometara, bolji materijali u unutrasnjosti, manje cvrcaka, tisi i ugladjeniji (sto mi se ne svidja) dizeli . . . nebitno . . . samo kazem treba uzeti u obzir cijelu godinu a ako je initial quality onda to i adekvatno naznaciti.
Lesli Eldridž

#41 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

tatoo wrote:
corolla02 wrote:
Dobro Drvosjeca to je istina, ali otvori se svako auto, sad sto je u BiH najvise na meti golf, ne moze biti pokazatej nekvalitete . . .
Jel' to pokazatelj kvaliteta Boga ti? :-)
corolla02

#42 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

corolla02 wrote:
Svako trazi Golfa!
PS
mislim salu na stranu, ali nema systema zastite jos poznatog koji bi se mogao validno primjeniti protiv kradje Golfa pa i ostalih
tatoo

#43 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

@Lesli Eldridz,
To je pokazatelj da su u BiH naistreniraniji za otvoriti golfa i nista drugo . . .ili ce brzina obijanja brave u Sarajevu postati kriterij testiranja auta globalno :D ?
VR6

#44 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by VR6 »

Ja sam pisao da bi Golf 6 mogao osvojiti tu titulu, fakat je fin autic. Djeluje iznutra skuplje od Audija A3, a dosta je jeftiniji. Skoro ko premium kompakt, mene je fakat pozitivno iznenadio :) Ima ludo dobru zvucnu izolaciju, tih ovjes, fino lezi. Iako lici na peticu, bolji je duplo od nje.
corolla02

#45 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

tatoo wrote:A zbog cega je Golf VI dobio nagradu? Zbog kvalitete, inovacija itd? Neznam kako ga ocjenise kvalitetnim za nekoliko mjeseci postojanja!

Dalje, ima nesto sto se zove initial quality rewards, znaci od dana kad se auto zvanicno pusti u prodaju, organizuje se ekipa strucnjaka pa daju ocjene ili nagradu za pocetni kvalitet, koji se najcesce odnosi u poredjenju na trenutne modele, znaci nesto sto sto se ne ceka na neki vremenski period, i u takvim slucajevima auto/modeli koje prije izadju imaju vece sanse za osvajanje odnosno manja je konkurencija![/quote]

Nema velike razlike, golfa 5 jako dobro poznajem, 6 sam probao 20-30 kilometara, bolji materijali u unutrasnjosti, manje cvrcaka, tisi i ugladjeniji (sto mi se ne svidja) dizeli . . . nebitno . . . samo kazem treba uzeti u obzir cijelu godinu a ako je initial quality onda to i adekvatno naznaciti.[/quote]

OK, OK;
eto ja dajem glas tebi, da budes menager u ovim timovima o kvaliteti auta, pa im bogati ti reci sta, kako, i kuda!
tatoo

#46 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

@Corolla 02,
Svi imamo svoje misljenje, jos ako ga uvazavamo bilo bi :thumbup:
Lesli Eldridž

#47 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

tatoo wrote:@Lesli Eldridz,
To je pokazatelj da su u BiH naistreniraniji za otvoriti golfa i nista drugo . . .ili ce brzina obijanja brave u Sarajevu postati kriterij testiranja auta globalno :D ?
Je li to ti aludiraš sa Bravom na moje tvrdnje da je to super auto? Ako već tražiš da ti odgovorim. Nijedan Golf i općenito VW ne može prismrditi Bravi i općenito FIAT-u. Imam iskustva sa tim autima i eto da ne začatavam. Ne reagujem na tvoje ranije postove jer su nebitni, ali kad već tražiš eto da to odgovorim. :D Možda se i johntra javi, ali nema potrebe, ko svršava na VW normalno je da pljuje po Fiat-u. :D Ne izgleda loše taj Golf, ali mi je Golf A5 ipak ljepši. 8-)
tatoo

#48 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by tatoo »

Lesli Eldridž wrote:
tatoo wrote:@Lesli Eldridz,
Je li to ti aludiraš sa Bravom na moje tvrdnje da je to super auto? Ako već tražiš da ti odgovorim. Nijedan Golf i općenito VW ne može prismrditi Bravi i općenito FIAT-u. Imam iskustva sa tim autima i eto da ne začatavam. Ne reagujem na tvoje ranije postove jer su nebitni, ali kad već tražiš eto da to odgovorim. :D Možda se i johntra javi, ali nema potrebe, ko svršava na VW normalno je da pljuje po Fiat-u. :D Ne izgleda loše taj Golf, ali mi je Golf A5 ipak ljepši. 8-)
nisam siguran da je ovo upuceno meni jer nisam nigdje spomenuo Bravo . . .? Jesam u jednoj temi Tipo . . .
Lesli Eldridž

#49 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by Lesli Eldridž »

A jest' i tema :-) Proglašeno je puno kola najboljim u raznim izborima, i šta imamo mi od toga? Ko nešto voli i sviđa mu se neće gledati na budalaštine šta pišu novinari i šta oni misle o autima. Kupit će to auto i čiča mića gotova priča. :)
Last edited by Lesli Eldridž on 17/04/2009 20:00, edited 1 time in total.
corolla02

#50 Re: Golf je najbolje auto na svijetu

Post by corolla02 »

tatoo wrote:@Corolla 02,
Svi imamo svoje misljenje, jos ako ga uvazavamo bilo bi :thumbup:
100 % si ali u krivu!!
:lol:
Post Reply