A zbog cega je Golf VI dobio nagradu? Zbog kvalitete, inovacija itd? Neznam kako ga ocjenise kvalitetnim za nekoliko mjeseci postojanja!
Te nagrade su mi stvarno supljak zivi. Nekada je i FIAT brava bila auto godine u evropi, pa je po pouzdanosti medju prvima, ali ozada

[/quote]
ovdje se slazem . . . mislim da je prerano za ocjenu auta godine[/quote]
Hey pa nije Golf odjucer, halloooo!

[/quote]
Tema je o Golfu 6 . . . a u 2009 ce izaci jos modela drugih proizvodjaca. . .[/quote]
OK, recimo da si upravu, ali zar ti mislis da ima vele razlike izmedju 5 vs 6, kratak je to vremenski period da bi se nesto vele promijenilo.
Dalje, ima nesto sto se zove initial quality rewards, znaci od dana kad se auto zvanicno pusti u prodaju, organizuje se ekipa strucnjaka pa daju ocjene ili nagradu za pocetni kvalitet, koji se najcesce odnosi u poredjenju na trenutne modele, znaci nesto sto sto se ne ceka na neki vremenski period, i u takvim slucajevima auto/modeli koje prije izadju imaju vece sanse za osvajanje odnosno manja je konkurencija![/quote]
Nema velike razlike, golfa 5 jako dobro poznajem, 6 sam probao 20-30 kilometara, bolji materijali u unutrasnjosti, manje cvrcaka, tisi i ugladjeniji (sto mi se ne svidja) dizeli . . . nebitno . . . samo kazem treba uzeti u obzir cijelu godinu a ako je initial quality onda to i adekvatno naznaciti.