Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#26 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by JThomas »

ma ne bi me ništa začudilo znajući kakve stvari idu u savezu, ali mislim, našao se ko će pričati o krojenju sastava i prodaji igrača :D

i još sam priznaje da, jebiga, nikad ne znaš kad će se ukazati prilika za posao :D
faruche

#27 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by faruche »

bjezi baka bogati. bolje bi bilo da si sutio. ovako se samo prosipas
Mendoza

#28 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Mendoza »

ma sta Baka kockar i alkoholicar uopste ima da prica?!!imao je svoju priliku,vidjeli smo svi sta je uradio...ako je ista od ovoga uopste istina,vjerovatno je sad ljubomoran sto on nije uspio nesto slicno...svakako u trenerskoj karijeri nije nista postigao tako da mu je bolje da se posveti ozbiljnije svom poslu.ma ko ga j... :bih: :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Truba »

sjećate se kad ga je ona TV ekipa s policijom slučajno uhvatila da je prebrzo vozio :mrgreen:
in33sa

#30 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by in33sa »

Baka je kockar, pijanica, ali Baka je u ovom intervjuu rekao istinu.

Sto se ona trenutno ne svidja onima koji ce sutra prvi pljuvati Ciru (doci ce i porazi, kad tad) to je druga strana medalje.
dast.stanislav

#31 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by dast.stanislav »

Jedno vrijeme je dolazio u jednu kladionicu (da ne reklamiram sad koju, a i nije to relevantno) i uplacivao po 1000 i vise maraka na neke parove iz ŠKLJ liga i redovno je peljesio kladionicu... Imao vjerovatno neke dojave iz prve ruke, njemu ni nije trebala plata, kladionica mu je sasvim dovoljno donosila na mjesecnom nivou... A ne vidim cemu ovo pljuvanje i pokazivanje neke ruzne strane svoje zavidne licnosti, sto nije poslije utakmice protiv Mađarske javno rekao da su neki igraci bili kupljeni??? Nije kad je stavio lovu na Mađarsku i uzeo pare...
I da, sve i da je Ćiro nekog igraca malo promovisao, to rade sve reprezentacije svijeta i ne vidim uopšte da nam je to nešto škodilo, tako da ovaj idiot mlati gluposti i mislio sam da je malo normalniji i da je radio neke dobre stvari, ali eto ti, za pare se svi prodaju danas!

P.S. STA SI KRALJU CEKAO DO SADA DA KAZES KAKO NAM JE SAVEZ KORUPIRAN, KAKO IGRACI IGRAJU U SVOJU KORIST??? IMAO SI TI VREMENA DA NEKE STVARI OTRKIJES JAVNOSTI, PA KAD NISI DO SADA NEMA POTREBE DA TO RADIS OD SADA, KADA NAM SVE DOBRO IDE!
Last edited by dast.stanislav on 17/04/2009 10:53, edited 1 time in total.
Mendoza

#32 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Mendoza »

in33sa wrote:Baka je kockar, pijanica, ali Baka je u ovom intervjuu rekao istinu.

Sto se ona trenutno ne svidja onima koji ce sutra prvi pljuvati Ciru (doci ce i porazi, kad tad) to je druga strana medalje.

sto tu istinu nije malo ranije govorio??sad mu odjednom savjest proradila?!gluposti.kad je on bio u talovima s njima to je bilo ok.kad su nam Jakirevici i slicni anonimusi defilovali kroz reprezentaciju u kljucnim utakmicama tad je sve bilo ok jel??jos ispade Baka humanista...
Paco

#33 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Paco »

in33sa wrote:Baka je kockar, pijanica, ali Baka je u ovom intervjuu rekao istinu.

Pogresno.
Ja pljujem po Ciri i ostalima onda kada treba. U ovom tekstu ima najmanje "Cire". Ovdje neko svjesno radi na unosenju nemira u BH reprezentaciju pred odlucujuce susrete.
Nadam se da momci na terenu nece podleci ovim i slicnim glupostima (kojih ce vjerujem biti jos vise) i da ce posteno odraditi svoj posao na terenu....sa Cirom ili bez njega.
Mahalac

#34 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Mahalac »

Dragi moji Bosanci nemojte vjecito biti naivni i glupi. Ostavite se ove teme koja nam se podvaljuje od provjerenih "prijatelja" punih jala i zala.
Ne trebamo davati ovoj podvali (cuj Marko Topic :-) ) prostora vise nego sto zasluzuje izjava jednog propalog alkoholicara i kockara sada vec ocigledno debelo zaglibilog u dugove.
Ako vec ima nesto da kaze eno mu otvoren proces na sudu BH pa tamo nek se javi kao svjedok (mada je izbjegavao pozive).

OSTAVITE DA MI RASPRAVLJAMO O NASOJ REPREZENTACIJI KADA MI HOCEMO I O CEMU MI HOCEMO. NE DOZVOLITE DA NAS SE MANIPULISE JER SU NJIHOVE POZICIJE SADA SASVIM JASNO JADNE A ISTO TAKO SU I POTVRDA O VELICINI NASEG USPJEHA.
in33sa

#35 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by in33sa »

Mendoza wrote:

sto tu istinu nije malo ranije govorio??sad mu odjednom savjest proradila?!gluposti.kad je on bio u talovima s njima to je bilo ok.kad su nam Jakirevici i slicni anonimusi defilovali kroz reprezentaciju u kljucnim utakmicama tad je sve bilo ok jel??jos ispade Baka humanista...
A mogao je i sacekati da prva jaca reprezentacija natambura Ciru, pa da ispadne heroj nacije.
Mendoza

#36 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Mendoza »

in33sa wrote:
Mendoza wrote:

A mogao je i sacekati da prva jaca reprezentacija natambura Ciru, pa da ispadne heroj nacije.
Baka ne bi nikad mogao biti heroj nacije da je ne znam sta rekao i ne znam u kojem trenutku,nakon svih eksperimenata koje je pravio za vrijeme svog mandata i upropastavanja reprezentacije... :x :x
shalaedin

#37 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by shalaedin »

mostarac wrote:Ciru ne volim, ali Baka je najveci grobar BH reprezentacije koji je to bio po zadatku. Kome suplja Baka? Ekipa koju je vodio Baka je bila bolja od ove danas pa je od svega uspio da napravi samo gubitnicki mentalitet. Ciro je napravio jednu stvar i to mu se zamjera, a to je da je talentovanoj bosanskohercegovackoj ekipi, koja je uz to jos i jako mlada, donio pobjednicki mentalitet i u psiholoskom smislu je podigao na visoku razinu i kao takvu reprezentaciju BiH ucinio opasnom, ali i one koji su se prije bez razmisljanja odlucivali za selekcije drugih drzava natjerao da se makar malo zamisle da li da igraju za svoju ili selekcije drugih drzava.
To je ono sa cim se Baka ne moze pomiriti. Jeftini kockar, bio je tu po zadatku da razvali i to dobro odradio, savrseno. Ne mislim ni da su sa Cirom bile bolje namjere, al se Ciro oteo kontroli jer je prevelik egoista.
Ma daj ne serite po Baki, imao je bolji sigurno ekipu nego Ciro danas. Imao je Barbareza koji je bio iznadprosjecan igrac, svi ostali su bili down ili igraci u uspinjanju.
Ciro danas ima na raspolaganju 2 najbolja spica Bundeslige Edu i Vedu, dva najbolja asistenta bundeslige Saliha i Misketa, ima odlicnog Rahimica, zlata vrijednog povratnika Bajramovica, zlatne talente Pjanica i Ibricica, dobrog Damjanovica i odlicne stopere Spahica i Nadarevica i Jahica i Kenu batinu na golu. Moramo biti realni i reci da nikada bolji sastav nismo imali i u boljoj formi. Ciro je ekipi donjeo pobjednicki mentalitet, ali Ciro i Baka imaju nesto zajednicko obojica su bili i bice pod papucom saveza. Baka je bio sa Bosnom na pragu direktnog odlaska na EP i bio na pragu baraza za svijetsko. Kljucne su utakmice bile Danska na Kosevu i sa Srbijom u BG-u. Jedina razlika je u pristupu Bake tada jos neiskusnog trenera i Cire iskusnog ta sto jedan nije znao da spusti euforiju a drugi to zna. Pa ce precesto desavalo da odigramo ekstra protiv velikih reprezentacija a malih izgubimo bodove kuci. Medjutim Baku smo pljuvali radi Muline, Jakirevica, Krunica i nekih drugih igraca. Na Ciru isto tako mozemo staviti pik radi par ludih proba u kvalifikacionim utakmicama i onih u prijateljskim. Tipa poziva Mikeliniju ili onome momku iz Sarajeva, stavljanju neiskusnog Supica na go protiv Belgije i tako te neke sitnice koje su se podkrale u njegovom radu. Medjutim, rezultat na kraju kvalifikacija pokazace koliko ovi momci zaista mogu i kakav je bio Ciro. Savko dobro im zelim i nadam se prvom SP-u nase reprezentacije. Medjutim 4 utakmice su do kraja i ako se bude islo pristupom od utakmice do utakmice vec pobijedom nad Armenijom i Turskom obezbijedjujemo baraz, a mozda i obezbijedimo najbolje drugo mjesto koje vodi direktno na SP.

To sto je Baka iznjeo neoborive cinjenice i to sto se sama reprezentacija podijelila na one famozne potpisnike pisma i na one koji to nisu, pokazuje da su utakimice sa Madjarima i Grckom upitne i nose svojevrsni znak sumnje. Znamo da se poslje toga Barbarez oprostio od momaka. Zasto? Sigurno radi postenja njegovih sugraca, selektora i saveza :D

Meni su par utakmica tih kvalifikacija nosile obiljezja namjestanja, od nepropisno dosudjenih jedanesteraca do jos sumnjivijih crvenih kartona, do indolentnog ponasanja sudije i igraca. Mislim da se rijeci Bake netrebaju uzeti zdravo za gotovo. Ipak znamo da iza naseg saveza ne stoje posteni ljudi vec kriminalci.
Erzsebet

#38 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Erzsebet »

Po mom mišljenju je Baka bio jedan izrazito loš trener, kojem se poklopilo nekoliko rezultata. Osim utakmice s Danskom u gostima, taj čovjek nije imao nijednu drugu pobjedu za pohvaliti, sve osrednji rezultati s dobrom ekipom.

Što se morala tiče, svi su oni manje - više tu negdje, jer su pare glavni adut, nema tu puno morala. A ako pričamo o struci, Ćiro je tu Tito za njih sve, sigurno najbolji trener i mislim da bi tu priča trebala završiti. Čast svima njima koji su se dotakli vrućeg krompira i htjeli voditi reprezentaciju, ali niko ništa nije napravio, a Ćiro bi vrlo lako mogao otići u na SP. A valjda je to najbitnije.

Kroz Bakinu ekipu je prošlo ravno 60 igrača, anonimusa iz svih krajeva BiH i Hrvatske, koji su se zatim prodavali po svijetu. Ništa on nije bio bolji od bilo koga iz Saveza. Da je sve ovo šuplja priča dokazuje i dugogodišnji stav prema Veležu... Navodono čovjek voli Velež, slika se s njihovim šalom, u dobrim su odnosima, a onda preuzme da trenira Zrinjski. Šta je uradio da se Velež vrati pod Bijeli Brijeg? Ništa, kao i svi ostali.
veljaca

#39 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by veljaca »

Erzsebet wrote:
........ Da je sve ovo šuplja priča dokazuje i dugogodišnji stav prema Veležu... Navodono čovjek voli Velež, slika se s njihovim šalom, u dobrim su odnosima, a onda preuzme da trenira Zrinjski. Šta je uradio da se Velež vrati pod Bijeli Brijeg? Ništa, kao i svi ostali.........
:thumbup:

Ovo je istina i kazuje sve o njemu ...
Borej

#40 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Borej »

ne kontam sto se on sada javalja, mozda mu nedostaje malo kesha.
imao je baka kikseva i previshe u kvalifikacijama ali imao i nekoliko zapazenih rezultata, nacin na koji dolazio do njih su upitni ali...

rano je da kujemo ciru u zvijezde, sjetimo se samo danske, jedan gol nas je tada dijelio od svjestskog, iako je bilo i previshe improvizacija od strane bake ali je ipak morao udovljit zeljama saveza s tim raznima anonimusima i naci im mjesto u timu i dogurat najblize plasamanu ikad. cinjenica da je i najduze bio selektor i da je preuzeo repku koja je vec bila nasukana. ciro je takodjer prosao fazu improvizacije, doduse sve to u nekim prijateljskim i nebitnim utkamicama, baka je sebi taj luksuz dozvolio u najvaznijim utakmicama kvalifikacija i cini mi se da sad po prvi put igraju igraci koji to zasluju, mozda se i ne slazem s nekim cirinim odlukama ali u krugu reprezntativca su igraci koji to i zasluzuju.

ciro ja na pocetku pristao na uslove saveza, zato smo imali mikelinije i slicne anonimuse, sad kad je ojacao svoje mjesto on odredjuje pravila igre, i da dodam da nisam za ciru jer je njegov citav rad improvizacija i pitam se sta ce biti ako se sad ne kvalifikujemo i sta ce ostat od ove najbolje generacije koju je ova drzava imala.
Ridjobrki

#41 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Ridjobrki »

ja1977 wrote:
dast.stanislav wrote:
Slišković ističe kako čeka pravo vrijeme za to da u javnost iznese sve što zna o mutnim radnjama u BiH nogometu.

"Baka će progovoriti onog trenutka kada ne budem financijski ovisan o bilo kome jer nažalost nikad ne znaš gdje će se ukazati prilika za posao, ja cu sve ispričati pa neka se ljudi crvene".
Meni je ovaj dio definitvno najbolji. Eto, ja bih ispricao, ali mi mogu nekada ponuditi posao, pa necu da ih uvaljujem. :-)

Koji moral?? On je zaista gromada. :D

Prije mi je bio simpatičan sad mi se zgadio. @ja1977 je podvukao pravu stvar: Eto, ja bih imao svašta nešta ispričati o mutnim radnjama ali se potajno nadam da će me neko od muljatora uhljebiti pa ne bih da pričam. I on o moralu!!! Da imamo državu kao što nemamo već bi bio pozvan u tužilaštvo ili SIPA-u ili ko već istražuje taj kriminal... To je isto kao da kažeš "znam puno o krađama auta ali ne mogu pričati, znate kako je, možda me neko od njih zaposli u auto-salonu". Eto ko je Baka i šta je Baka. Fuj, fuj, fuj. :run: :run: :run:

Dalje, kao što neko reče, što nije kad je tako moralan sa ovakvim nečim istupio u doba frke sa Kodrom i Bolom? Da ima obraza šutio bi sad kad već nije u to vrijeme rekao nešto tipa "ja kao bivši selektor znam šta se tu dešava i na šta sam ja bio primoran i žao mi je Kodre koji je pokazao kičmu i doživio ovo od te kriminalne bagre koja ne dopušta selektorima da rade svoj posao" E, to bi bio moral!

Ovako... Baka... :roll:
metal_rules_cura

#42 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by metal_rules_cura »

Uh, sto volim ovakve! Nemaju muda reci "a" dok su u igri, onda kad padnu malo u zaborav kazu koju, bolje receno natuknu, pa se povuku da se ne bi ugrizli za jezik. I sad mu covjek treba pljeskati na "postenju"? :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#43 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by ladyblue18 »

Aj tinks da je neko veri ljubomoran i zavidan i bezobrazan :-)
aj tinks...hi didnt plej nou gud :-)
metal_rules_cura

#44 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by metal_rules_cura »

ladyblue18 wrote:Aj tinks da je neko veri ljubomoran i zavidan i bezobrazan :-)
aj tinks...hi didnt plej nou gud :-)
:-) :lol:
shalaedin

#45 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by shalaedin »

Ridjobrki wrote:
ja1977 wrote:
dast.stanislav wrote:
Slišković ističe kako čeka pravo vrijeme za to da u javnost iznese sve što zna o mutnim radnjama u BiH nogometu.

"Baka će progovoriti onog trenutka kada ne budem financijski ovisan o bilo kome jer nažalost nikad ne znaš gdje će se ukazati prilika za posao, ja cu sve ispričati pa neka se ljudi crvene".
Meni je ovaj dio definitvno najbolji. Eto, ja bih ispricao, ali mi mogu nekada ponuditi posao, pa necu da ih uvaljujem. :-)

Koji moral?? On je zaista gromada. :D

Prije mi je bio simpatičan sad mi se zgadio. @ja1977 je podvukao pravu stvar: Eto, ja bih imao svašta nešta ispričati o mutnim radnjama ali se potajno nadam da će me neko od muljatora uhljebiti pa ne bih da pričam. I on o moralu!!! Da imamo državu kao što nemamo već bi bio pozvan u tužilaštvo ili SIPA-u ili ko već istražuje taj kriminal... To je isto kao da kažeš "znam puno o krađama auta ali ne mogu pričati, znate kako je, možda me neko od njih zaposli u auto-salonu". Eto ko je Baka i šta je Baka. Fuj, fuj, fuj. :run: :run: :run:

Dalje, kao što neko reče, što nije kad je tako moralan sa ovakvim nečim istupio u doba frke sa Kodrom i Bolom? Da ima obraza šutio bi sad kad već nije u to vrijeme rekao nešto tipa "ja kao bivši selektor znam šta se tu dešava i na šta sam ja bio primoran i žao mi je Kodre koji je pokazao kičmu i doživio ovo od te kriminalne bagre koja ne dopušta selektorima da rade svoj posao" E, to bi bio moral!

Ovako... Baka... :roll:
Pa eto s cime su konkretnim istupili Kodro i Bola... pobunili se protiv saveza ali nista osim afere IRAN nisu spomenuli. Vise je covjek sam mogao zakljuciti kroz pracenje atmosfere oko reprezentacije nego sto su svi koji su pljuvali po savezu rekli. Savez je los, kriminalan, najgori, ali nijedan igrac se nije udostojio da iznese sve cinjenice koje zna. Tek toliko su rekli koliko i Baka Sliskovic sada.
Ridjobrki

#46 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Ridjobrki »

shalaedin wrote: Pa eto s cime su konkretnim istupili Kodro i Bola... pobunili se protiv saveza ali nista osim afere IRAN nisu spomenuli. Vise je covjek sam mogao zakljuciti kroz pracenje atmosfere oko reprezentacije nego sto su svi koji su pljuvali po savezu rekli. Savez je los, kriminalan, najgori, ali nijedan igrac se nije udostojio da iznese sve cinjenice koje zna. Tek toliko su rekli koliko i Baka Sliskovic sada.
U potpunosti si u pravu, i ja pitam što ne progovore frajeri? Što duže otežu sa istupima to više pripomažu održavanju tog Saveza i gube na kredibilitetu da im se vjeruje kad jednog dana i kažu sve što znaju. Po meni su i oni saučesnici u cijeloj priči jer da hoće i da su složni i odlučni mogli bi sve razbucati da hoće.

Kodri i Boli svaka čast što su pokazali kičmu i insistirali na profesionalizmu i nisu htjeli pristati na marifetluke i improvizaciju, to se mora priznati. Ali kad je riječ o raskrinkavanju... Ćorak. Daj priču i daj dokaze pa kom opanci kom obojci.

Ja samo kažem da Baka nema trun kredibiliteta da za ovaj istup jer nije primjeren ni načinom ni vremenski ni moralno. Bilo je boljih situacija (baš to oko Kodre ili bojkota) da ukaže na taj kriminal, bilo je i boljih vremena nego sad kad se narod konačno nakon 15 godina sastavio sa pozitivom i ima bolji način: odi brate na policiju sa svojim saznanjima. Ja da sam Munib ili Ćiro tužio bih ga i tražio da dokaže svoje tvrdnje - sjsjna prilika hajducima da se operu: bili na sudu, Baka laje ali ništa nije dokazao, prema tome ničeg nije ni bilo.

Da ne spominjem ono fukarsko znam ja svašta o njima ali šta ja znam... možda ujedem ruku koja me može nahraniti. E, Baka, to je razlika između čovjeka i beskičmenjaka...
Luke Perry

#47 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Luke Perry »

Ljudi a gdje je Bajano? :D
Altsa

#48 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by Altsa »

dast.stanislav wrote:U INTVERVJUU mostarskom radiju Studio 88, bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, Blaž Slišković, iznio je teške optužbe na račun sadašnjeg izbornika Miroslava Ćire Blaževića, ali i cijelog vodstva N/FSBiH. Također, optužio je i neke neimenovane igrače da su se prodali i da je BiH zbog toga izgubila od Mađarske i Grčke u kvalifikacijama za Euro 2008.

Ovaj njegov intervjuu, sa svime izrečenim, sigurno će teško potresiti BiH reprezentaciju i idilu koja je nastala otkako ova reprezentacija sigurno plovi prema dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

"Topić je ušao protiv Belgije jer je Ćiro za to dobio novac!"

Optužio je Slišković Ćiru da prima novac kako bi određeni igrači igrali u reprezentaciji te dodao da svi u BiH savezu kao i neki novinari imaju saznanja o mutnim radnjama, ali da isto tako ne žele u javnosti o tome govoriti.

"Meni su znali nabijati na nos, Baka uzimao lovu od igrača, a sada kad se zovu, ne znam kakvi sve igrači nitko ne kaže, Ćiro uzeo novac. Evo sad primjera, Marko Topić je ušao minutu protiv Belgije, zato što je određeni novinar zajedno sa igračem platio Ćiri Blaževiću. Svi to znaju ali šute, ali ja sam rekao i novinarima i ljudima u savezu šta sve znam, ako počnem pričati svi će te se dobro zamisliti.

"Baka će o svemu progovoriti"

"Idila traje do prvog kiksa"

Govorio je i Baka Slišković o Ćirinim pokušajima da ujedini Bosnu i Hercegovinu preko reprezentacije.

"Od prve utakmice su novinari, pogotovo oni iz Sarajeva pokušali podvaliti, tek kada smo zaredali sa pobjedama su se pokušali prikloniti. Danas ti isti novinari pričaju o Ćiri bajke, pišu o nekom jedinstvu, a ljudi zaboravljaju da sam ja prvi išao po Hercegovini, Hrvatskoj, po Banja Luci, ja sam nagovarao igrače hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske da igraju za reprezentaciju, igrače srpske nacionalnosti da igraju za BiH i u tome smo uspjeli. Sada traje idila do prvog poraza odnosno kiksa, ali tako je to kod nas".

"Neki igrači su pustili Mađarima i Grcima!"

"Danas odgovorno tvrdim da reprezentacija nikada ne bi izgubila na svom terenu od Mađarske i Grčke da način na koji je izgubila da nije utakmica bila od pojedinih igrača prodana. To odgovorno tvrdim bez obzira kako će sada neko reagirati. Ni u snu nisam mogao sanjati da će se to dogoditi u srcu BiH, u Zenici. OK, moralno je bilo da ja i stručni štab odstupimo nakon svega, jer smo bili najodgovorniji, platili smo za neuspjehe, ali me boli zašto javnost nije prepoznala ili nije željela prepoznati što se događalo u reprezentaciji", zaključuje Blaž Slišković.

Ne treba niti sumnjati da će Bakine izjave podići pravu buru u susjednoj BiH. Pitanje je kako će na sve ovo odgovoriti sam Ćiro Blažević, ali i vodstvoN/FSBiH. Čini se kako je nogometna idila u susjednoj BiH završena...
blaz je teski seronja. medutim kada provrtim malo film unazad i prisjetim se te dvije utakmice mogu reci da mi je i onda nesto smrdilo i bilo cudno. tekme su izgubljene na veoma cudan nacin i da jebe rak raka nesto tu nije bilo uredu. a da ciro placa to ne vjerujem.
gumifufna

#49 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by gumifufna »

Ridjobrki wrote:
U potpunosti si u pravu, i ja pitam što ne progovore frajeri? Što duže otežu sa istupima to više pripomažu održavanju tog Saveza i gube na kredibilitetu da im se vjeruje kad jednog dana i kažu sve što znaju. Po meni su i oni saučesnici u cijeloj priči jer da hoće i da su složni i odlučni mogli bi sve razbucati da hoće.

Kodri i Boli svaka čast što su pokazali kičmu i insistirali na profesionalizmu i nisu htjeli pristati na marifetluke i improvizaciju, to se mora priznati. Ali kad je riječ o raskrinkavanju... Ćorak. Daj priču i daj dokaze pa kom opanci kom obojci.

Ja samo kažem da Baka nema trun kredibiliteta da za ovaj istup jer nije primjeren ni načinom ni vremenski ni moralno. Bilo je boljih situacija (baš to oko Kodre ili bojkota) da ukaže na taj kriminal, bilo je i boljih vremena nego sad kad se narod konačno nakon 15 godina sastavio sa pozitivom i ima bolji način: odi brate na policiju sa svojim saznanjima. Ja da sam Munib ili Ćiro tužio bih ga i tražio da dokaže svoje tvrdnje - sjsjna prilika hajducima da se operu: bili na sudu, Baka laje ali ništa nije dokazao, prema tome ničeg nije ni bilo.

Da ne spominjem ono fukarsko znam ja svašta o njima ali šta ja znam... možda ujedem ruku koja me može nahraniti. E, Baka, to je razlika između čovjeka i beskičmenjaka...
I meni je pun persun tkzv bh patriota,svi bi dosli u BiH da je ovdje med i mlijeko a nista da ko ucini sta konkretno.Eto bio je konkurs za Munibovo mjesto pa koliko se prijavilo kandidata :sad:
Ciro mi nije drag,ali je ipak napravio nesto,nema anonimusa u kvalifikacionim utakmicama kao sto je do sada bilo.
Evo slucajno nadjo jedan intervju sa Bazdarevicem pa mi ovo zapade za oko.
"Pisalo se da se ne želite vratiti u BiH?

«Djelomično je to tačno. Preuzeo bih u BiH jedino reprezentaciju, ne i neki klub. U Hrvatskoj bih istog trena preuzeo kao trener i Dinamo i Hajduk - i reprezentaciju.

A u Srbiji?

«Ne, tamo ne. Ni Zvezdu ni Partizan ni reprezentaciju.»

sportsport.ba"
Znaci preuze bi reprezentaciju jer joj dobre ide zasto nebi i koji klub jer najvise koji mogu uticati na stanje u NS su bas klubovi iz PL.
cagi

#50 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?

Post by cagi »

Evo samo nek se zna ko prica lose o Ciri... pa bar Ciro ovako nesto nikad nebi sebi dozvolio i tako obrukao drzavu... :D :D :D

Post Reply