Đe su pare????
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: Đe su pare????
the truth is out there!
- muha_sa
#27 Re: Đe su pare????
ne psuj pitarkomIRCerka wrote:the truth is out there!
- KemooSA
#28 Re: Đe su pare????
Muldera i Scally cemo ostaviti da rijese slucaj Gluhe Bukovice i Visockih piramida..mIRCerka wrote:the truth is out there!
- pojedinac
#29 Re: Đe su pare????
Ne, ne, nisam ja ništa uzeo, nisam ja ništa, nisam ja, nisam ..................mIRCerka wrote:logicno i jeste da su pojedinci uzeli, ali mozda ovim putem otkriju ko i kako.
- Luke Perry
#30 Re: Đe su pare????
Ja se uvijek sjetim Stranke Zena. Koje su pare tu uzele urbane zene na racun stradanja manje urbanih zena.
- sarajevac071
#31 Re: Đe su pare????
para nema
- ja.neron
#32 Re: Đe su pare????
strane humanitarne organizavije su najviše para pronevjerile jer većinu projekata su one vodile i određivale koliko kome ide para ali i naši političari od 1996 pa naovamo su im potpomagalimIRCerka wrote:proglasite me mahalusom, ali jedva cekam da vidim ovaj izvjestaj!Sjednica Istražne komisije
Gdje su nestale milijarde maraka donacija u BiH?
Danas u Sarajevu će se održati sjednica Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstavak koja je osnovana prije dva mjeseca, na prijedlog Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Prema tvrdnjama Sefera Halilovića, predsjednika Istražne komisije, u Bosni i Hercegovini je u periodu od 1996. godine do 2008. godine nestalo čak 8 milijardi i 600 miliona KM koje je naša zemlja dobila za obnovu i rekonstrukciju.
Kada se utvrdi gdje je 'nestao' novac koji je Bosna i Hercegovina u poslijeratnom periodu dobila u vidu donacija, izvještaj komisije će biti proslijeđen Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.
Komisija koja je ovlaštena da traži podatke od institucija BiH najkasnije do 1. augusta ove godine obavezna je podnijeti Izvještaj o trošenju donatorskih sredstava sa preporukama koje iz njega proizilaze.
(Sarajevo-x.com)
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#33 Re: Đe su pare????
mIRCerka wrote:
proglasite me mahalusom, ali jedva cekam da vidim ovaj izvjestaj!
De ba ljudi ne budite naivni. Kao da ne znate da se i ivjestaj moze lazirati
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#34 Re: Đe su pare????
1. nikadamIRCerka wrote: 1. uzeti od sirotinje
2. uzeti da drugi ne skontaju
3. zivjeti sa sobom...
2. ponekad
3. uvijek
- sheilak
#35 Re: Đe su pare????
jesi, otkriven si!pojedinac wrote:Ne, ne, nisam ja ništa uzeo, nisam ja ništa, nisam ja, nisam ..................mIRCerka wrote:logicno i jeste da su pojedinci uzeli, ali mozda ovim putem otkriju ko i kako.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36 Re: Đe su pare????
cuj da te proglasimomIRCerka wrote:proglasite me mahalusom, ali jedva cekam da vidim ovaj izvjestaj!Sjednica Istražne komisije
Danas u Sarajevu će se održati sjednica Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstavak koja je osnovana prije dva mjeseca, na prijedlog Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Prema tvrdnjama Sefera Halilovića, predsjednika Istražne komisije, u Bosni i Hercegovini je u periodu od 1996. godine do 2008. godine nestalo čak 8 milijardi i 600 miliona KM koje je naša zemlja dobila za obnovu i rekonstrukciju.
Kada se utvrdi gdje je 'nestao' novac koji je Bosna i Hercegovina u poslijeratnom periodu dobila u vidu donacija, izvještaj komisije će biti proslijeđen Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.
Komisija koja je ovlaštena da traži podatke od institucija BiH najkasnije do 1. augusta ove godine obavezna je podnijeti Izvještaj o trošenju donatorskih sredstava sa preporukama koje iz njega proizilaze.
(Sarajevo-x.com)

-
Vertigo
#37 Re: Đe su pare????
znaci od 1996 do 2008, za obnovu i pomoc BiH stiglo 8 milijardi i 600 miliona KM.
- to je nesto malo vise od novog hotela u Dubaiju,
- za obnovu 10.000 kuca i normalnog zivota, od nedavnog zemljotresa u Italiji, bit ce utroseno 12 milijardi eura ili 24 milijarde KM.
neka se sve istrazi, ali slusati 15 godina price o OGROMNOM NOVCU koji je dat BiH za postratni oporavak je netacna
- za obnovu 10.000 kuca i normalnog zivota, od nedavnog zemljotresa u Italiji, bit ce utroseno 12 milijardi eura ili 24 milijarde KM.
neka se sve istrazi, ali slusati 15 godina price o OGROMNOM NOVCU koji je dat BiH za postratni oporavak je netacna
- cartman
#38 Re: Đe su pare????
pici wrote:cuj da te proglasimomIRCerka wrote:proglasite me mahalusom, ali jedva cekam da vidim ovaj izvjestaj!Sjednica Istražne komisije
(Sarajevo-x.com)pa ti si to zaradila odavno
....para nejma kad bude bitiČE
Ontopic : Ja nesto ne vjerujem da ce izvjestaj biti realan... ne znam... bilo bi prelako.
Offtopic. Ovog Hasana Cengica treba uvalit u neki film o James Bondu, naravno, kao negativca
http://en.wikipedia.org/wiki/Hasan_%C4%8Cengi%C4%87
- sheilak
#39 Re: Đe su pare????
previse je negativan - i za negativca 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40 Re: Đe su pare????
to je MUHAMED ne HASAN

- amrica
#41 Re: Đe su pare????
Vertigo wrote:znaci od 1996 do 2008, za obnovu i pomoc BiH stiglo 8 milijardi i 600 miliona KM.
Da me neko malo prosvijetli, davno sam zavrsila skolu, a sa milionima ne radim, o milijardama da ne pricam, koliko se sjecam
1 milijarda je 1000 miliona????
ili 10na 9-tu u odnosu 10 na 6-tu?
a jedna kucica u bosni je 50-ak hiljada KM
I ti tu poredis najsluplji hotel na svijetu, gdje je jednonocno spavanje moja godisnja placa?
ili obnovu kuca koje nisu samo kuce nego istorijski spomenici iz rimskog doba?
Malo logike i malo matematike.... 8 i po milijardi KM je kolicina novca koju mi ne mozemo shvatiti, koja je poslata ovamo, i da je utrosena na pravi nacin, ne bismo sad bili crna rupa na planeti.
-
Vertigo
#42 Re: Đe su pare????
amrice, evo ti pola odgovora
zasto mislis da su samo nasi hmmm... nenamjenski trosili sredstva ?Klodovik wrote:Slažem se. Ako naša revizorska tijela imaju pristup "papirima" npr. USAID-a, UNHCR-a, UNICEF-a itd. neka traže pravdanje.mIRCerka wrote: znam. 60.000 KM je potroseno na "istrazivanje rodne ispravnosti jezika u medijima" koje je trajalo par sedmica...
nek opravdaju, makar ne nasli marke ukraden, nek svaku od navedenih maraka OPRAVDAJU...
- Maraschino
#43 Re: Đe su pare????
najpriblizniji odgovor...ja.neron wrote:strane humanitarne organizavije su najviše para pronevjerile jer većinu projekata su one vodile i određivale koliko kome ide para ali i naši političari od 1996 pa naovamo su im potpomagalimIRCerka wrote:proglasite me mahalusom, ali jedva cekam da vidim ovaj izvjestaj!Sjednica Istražne komisije
(Sarajevo-x.com)
sve sto imamo u BiH ne vrijedi tih para
cinjenica da je gro tih para zavrsio tamo odakle je i dosao. niko nije poslao pare da i ostanu u BiH osim malog dijela sto su se okoristili ovi nasi uhljupi...
fino se kaze za obnovu i rekonstrukciju a gdje je tu stabilizacija mira i one stotine ako ne hiljade koje kakvih organizacija...
ne branim ove nase, lapili su i oni ali od onoga sto je bilo namijenjeno svima nama za obnovu infrastrukture...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#44 Re: Đe su pare????
kad se samo sjetim raznih "humanitarnih organizacija" onda "ljude dobre volje i duše" koji su oblijetali ko lešinari oko BiH .....muka me spopadne......primjera bezbroj,još koliko su bezobzirni bili da su "skupljali pare" po stranjskim zemljama a sve kao "pomoć" napacenom narodu......
ova BiH je vidjela ljudski šljam i otpad što domaci što stranjski za vijeke vijekova.
.....teško onom ko na sadaci živi.
- Maraschino
#45 Re: Đe su pare????
sve mo mi to platili njihovim parama
i one bijesne dzipove, mobitele, one koke sto na uho sapucu... i ice i pice...
nego se treba preracunati da nisu i nase sta klepili...
i one bijesne dzipove, mobitele, one koke sto na uho sapucu... i ice i pice...
nego se treba preracunati da nisu i nase sta klepili...
- amrica
#46 Re: Đe su pare????
Vertigo wrote:amrice, evo ti pola odgovorazasto mislis da su samo nasi hmmm... nenamjenski trosili sredstva ?Klodovik wrote:Slažem se. Ako naša revizorska tijela imaju pristup "papirima" npr. USAID-a, UNHCR-a, UNICEF-a itd. neka traže pravdanje.mIRCerka wrote: znam. 60.000 KM je potroseno na "istrazivanje rodne ispravnosti jezika u medijima" koje je trajalo par sedmica...
nek opravdaju, makar ne nasli marke ukraden, nek svaku od navedenih maraka OPRAVDAJU...
Radila sam sa strancima, tzv. humanitarnim organizacijama, sve znam, plate boli glava, auta ne zna im se broj, popravci, sudari, registracije, benzin (vikendi u Dubrovniku...) stanovi i kuce po par hiljada mjesecno, pa office isto i jos vise, pa spremacice, pa sve na racun HO, ukljucujuci pegle, gace, carape, vecere, derneke....
Ali i dalje ostaje otvorena stavka pomoci koja je DIREKTNO upucena BiH, napr. gdje su milioni koje su islamske zemlje poslale Srebrenici? Tu nije bilo stranih posrednika, nego poslano nasoj vladi ili nekom tijelu vlade koje je, nazalost, predstavljalo Srebrenicu...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#47 Re: Đe su pare????
Istražna komisija
Donacije otišle u ruke novopečenih bogataša?
Istražna komsija za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava uskoro će Parlamentarnoj skupštini BiH prezentirati plan rada kako bi se napokon utvrdila istina o nestanku nekoliko milijardi KM donacija koje su bile namijenjene za obnovu i rekonstrukciju BiH, kazao je za naš portal Denis Bećirović, član ove komisije.
Komisija koja je osnovana prije dva mjeseca ima zadatak da utvrdi gdje su utrošene ogromne sume novca koje su strane zemlje, među kojima i Sjedinjene Američke Države, zemlje Evropske unije i islamskog svijeta, donirale za obnovu porušene zemlje.
Jedan od koraka koje je ova komisija poduzela je upućivanje u parlamentarnu proceduru izmjena i dopuna Zakona o slobodi pristupa informacijama, koji bi omogućili lakši rad komisije.
"Članovi Istražne komisije moraju prije svega sačekati punu podršku nadležnih vlasti, kako bi napokon došli do podataka ko je i kada trošio donatorska sredstva, kome su bila namijenjena, te gdje su na kraju završila", kazao je Bećirović.
Oko utroška donacija za BiH u periodu od 1996. godine do 2008. godine postoji nekoliko špekulacija u javnosti. Prethodna komisija utvrdila je da se radi o iznosu od 14 milijardi KM, a kasnije su tu brojku sveli na oko 7 milijardi KM. Predsjednik sadašnje komisije Sefer Halilović kazao je da u BiH nestalo oko 8,6 milijardi KM donacija.
Mnogi smatraju da je taj novac otišao u privatne džepove bošnjačkih političara, koji su se nakon rata iznenada obogatili.
"Prepostavka da je veliki dio novca otišao u privatne ruke, ali smatram da se ta problematika ne može nacionalno ograničiti. Činjenica je da su pojedini ljudi koji prije rata nisu imali nikakvih nekretnina, poslije rata stekli ogromnu imovinu. Zato se postavlja opravdano pitanje da li je novac koji je bio namijenjen obnovi zemlje, otišao u ruke novopečenih bogataša", istakao je Bećirović.
Prvi zvanični rezultati istraživanje ove komisije, ukoliko parlamenat odobri njihov plan rada, bit će poznati javnosti u narednih šest mjeseci.
Donacije otišle u ruke novopečenih bogataša?
Istražna komsija za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava uskoro će Parlamentarnoj skupštini BiH prezentirati plan rada kako bi se napokon utvrdila istina o nestanku nekoliko milijardi KM donacija koje su bile namijenjene za obnovu i rekonstrukciju BiH, kazao je za naš portal Denis Bećirović, član ove komisije.
Komisija koja je osnovana prije dva mjeseca ima zadatak da utvrdi gdje su utrošene ogromne sume novca koje su strane zemlje, među kojima i Sjedinjene Američke Države, zemlje Evropske unije i islamskog svijeta, donirale za obnovu porušene zemlje.
Jedan od koraka koje je ova komisija poduzela je upućivanje u parlamentarnu proceduru izmjena i dopuna Zakona o slobodi pristupa informacijama, koji bi omogućili lakši rad komisije.
"Članovi Istražne komisije moraju prije svega sačekati punu podršku nadležnih vlasti, kako bi napokon došli do podataka ko je i kada trošio donatorska sredstva, kome su bila namijenjena, te gdje su na kraju završila", kazao je Bećirović.
Oko utroška donacija za BiH u periodu od 1996. godine do 2008. godine postoji nekoliko špekulacija u javnosti. Prethodna komisija utvrdila je da se radi o iznosu od 14 milijardi KM, a kasnije su tu brojku sveli na oko 7 milijardi KM. Predsjednik sadašnje komisije Sefer Halilović kazao je da u BiH nestalo oko 8,6 milijardi KM donacija.
Mnogi smatraju da je taj novac otišao u privatne džepove bošnjačkih političara, koji su se nakon rata iznenada obogatili.
"Prepostavka da je veliki dio novca otišao u privatne ruke, ali smatram da se ta problematika ne može nacionalno ograničiti. Činjenica je da su pojedini ljudi koji prije rata nisu imali nikakvih nekretnina, poslije rata stekli ogromnu imovinu. Zato se postavlja opravdano pitanje da li je novac koji je bio namijenjen obnovi zemlje, otišao u ruke novopečenih bogataša", istakao je Bećirović.
Prvi zvanični rezultati istraživanje ove komisije, ukoliko parlamenat odobri njihov plan rada, bit će poznati javnosti u narednih šest mjeseci.
-
popajic
#48 Re: Đe su pare????
@mIRCi,
bode li ti ovo oci ?
bode li ti ovo oci ?
Ako se mora cekati njihova podrska (i to puna)...ne mirise nimalo na happy i fair play end !"Članovi Istražne komisije moraju prije svega sačekati punu podršku nadležnih vlasti, kako bi napokon došli do podataka ko je i kada trošio donatorska sredstva, kome su bila namijenjena, te gdje su na kraju završila", kazao je Bećirović.
-
Bandierra Rossa
#49 Re: Đe su pare????
Meni više "bode oči" što se razmatra period 1996-2008.Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je u periodu 1992-1995 bilo sve o.k.popajic wrote:@mIRCi,
bode li ti ovo oci ?Ako se mora cekati njihova podrska (i to puna)...ne mirise nimalo na happy i fair play end !"Članovi Istražne komisije moraju prije svega sačekati punu podršku nadležnih vlasti, kako bi napokon došli do podataka ko je i kada trošio donatorska sredstva, kome su bila namijenjena, te gdje su na kraju završila", kazao je Bećirović.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50 Re: Đe su pare????
ma dobro sad. treba se razlika napraviti. tada se više para slilo u BiH, i lakše im je ući u trag jer nije bilo ratno stanje. možeš misliti kakav bi bio proces tražiti lovu koja se dobijala boga pitaj kako, a koja se trošila za oružje (da je samo na oružje) i koja je išla boga pitaj kome...Bandierra Rossa wrote:
Meni više "bode oči" što se razmatra period 1996-2008.Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je u periodu 1992-1995 bilo sve o.k.
inače moj profa ustavnog prava me pitao, kad sam odgovarao ustavno uređenje Švice, koji je privredno najrazvijeniji kanton pa ja malo zablokirao. onda on veli: "pa bolan jel' čim je prestalo pucat' jesul' ovi naši lopovi odmah uspostavili avio-liniju za Cirih."