Dan Armije Republike BiH
- straggler
#26 Re: Dan Armije Republike BiH
Čestitke svim preživjelim saborcima, a onim koji su dali svoje živote za ovu državu neka Allah podari vječni mir. Najmanje što možemo učiniti je da ih ne zaboravimo. Čestitke i postavljaču teme (ali i one o džamijama - dobar fol, hahahahaha
, iako sam odmah znao da je patka u pitanju ) .
Last edited by straggler on 08/05/2010 01:55, edited 1 time in total.
-
PalaSa Marsa
#27 Re: Dan Armije Republike BiH
Tacno!straggler wrote:Šestitke svim preživjelim saborcima, a onim koji su dali svoje živote za ovu državu neka Allah podari vječni mir. Najmanje što možemo učiniti je da ih ne zaboravimo. Čestitke i postavljaču teme (ali i one o džamijama - dobar fol, hahahahaha, iako sam odmah znao da je patka u pitanju ), a za odnos tema - broj postova ne treba mnogo brinuti jer, makar i za ovo malo njih koji su postali na ovoj temi - isplatilo se.
Možda je offtopic, ali moram reći da sam prijatno iznenađen reakcijama moderatora @ mircerka i @ zoom 66 i na ovoj i na 'onoj tamo temi'...
Dok je takvih, isplati se biti na ovom forumu.
![]()
-
shalaedin
#28 Re: Dan Armije Republike BiH
Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
A njihovim časnim drugovima i saborcima koji su ostali iza njih puno sabura zelim i svako dobro u ovim teskim momentima koje prezivljavaju (čast izuzetcima koji su dobro zaradili na našoj muci, služeći se odorom Armije BIH-a)...
Sretan vam dan Armije BIH-a...
A njihovim časnim drugovima i saborcima koji su ostali iza njih puno sabura zelim i svako dobro u ovim teskim momentima koje prezivljavaju (čast izuzetcima koji su dobro zaradili na našoj muci, služeći se odorom Armije BIH-a)...
- kinu
#29 Re: Dan Armije Republike BiH
shalaedin wrote:Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
da se ne ponavljamo ,JEDNA JEDINA
- weed
#30 Re: Dan Armije Republike BiH
shalaedin wrote:Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
-
popajic
#31 Re: Dan Armije Republike BiH
Ahmmed je napisao/la:Neka je rahmet i vječna slava onima koji su dali svoje živote boreći se u Armiji RBiH, najveće hvala onima koji su dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje za ovu zemlju, veliko hvala svima onima koji su časno branili ovu našu domaju....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32 Re: Dan Armije Republike BiH
svim znanim i neznanim herojima želim poručiti da još ima nas "male raje" koji znaju šta znači kad se spomenu Armija BiH, specijalci Dragana Vikića, Čedo Domuz...
svim palim braniteljima neka je rahmet i vječna slava.
svim palim braniteljima neka je rahmet i vječna slava.
- strong69
#33 Re: Dan Armije Republike BiH
Nadam se da zbog momaka, zbog svih koji su dali zivote za odbranu grada i BiH necemo zaboravljati tako lako i tako brzo. Tuzno je vidjeti 2 stranice na jednom od najposjecenih foruma... Zato neka se pise o Breni, BBI centru i slicnim...
Vjecna im slava i rahmet. Hvala Vam...
Vjecna im slava i rahmet. Hvala Vam...
- Toffee karamela
#34 Re: Dan Armije Republike BiH
April je mjesec u godini kada najviše plačem. Sada od sreće i ponosa, jer se još uvijek mogu sjetiti crnog aprila '92 i zbog čega sam onda plakala.
Sretan Dan armije svima koji su bili u njoj i koji je doživljavaju svojom, a palima vječna slava i rahmet.
Sretan Dan armije svima koji su bili u njoj i koji je doživljavaju svojom, a palima vječna slava i rahmet.
- navratiponekad
#35 Re: Dan Armije Republike BiH
svim svojim saborcima želim sretan dan ARMIJE BIH
i vjećiti sabur

poruka svim dijasporcima sa prvih linija evrope(nekukujte kad dođete)
poruka svim dijasporcima sa prvih linija evrope(nekukujte kad dođete)
Last edited by navratiponekad on 16/04/2009 19:59, edited 1 time in total.
- rado_vidjen
#36 Re: Dan Armije Republike BiH
Xshalaedin wrote:Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
Sretan vam dan Armije. I od mene skromno HVALA, svima koji su bili na braniku domovine.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#37 Re: Dan Armije Republike BiH
Ja vala samo cestitam 5 korpusu... ovi se drugi ni nisu borili, nesto malo...
502 Viteskoj Brigadi.
Atifu Dudakovicu Duchetu
Mirsadu Selmanovic
Izetu Nanicu
Tigrovima, Faraonima, Hamzama, Gazijama
Taranu, Sarganu, Kruski, Hodzi, i Garavicama koje su se uduplale u broju i sirini u ratu.

[youtube]http://video.asterpix.com/console/?avi=73635941[/youtube]
Nisam neki narodnjak, ali ovo je posebna pjesma posvecena Amirovim momcima, tj. izbjeglicama iz Sanskog Mosta i Kljuca, koji su se borili u 5 korpusu. Vecina ih je nazalost izginula, a i koji nisu, isli su na to da izginu, familije pobijene, kuce popaljene.
502 Viteskoj Brigadi.
Atifu Dudakovicu Duchetu
Mirsadu Selmanovic
Izetu Nanicu
Tigrovima, Faraonima, Hamzama, Gazijama
Taranu, Sarganu, Kruski, Hodzi, i Garavicama koje su se uduplale u broju i sirini u ratu.

[youtube]http://video.asterpix.com/console/?avi=73635941[/youtube]
Nisam neki narodnjak, ali ovo je posebna pjesma posvecena Amirovim momcima, tj. izbjeglicama iz Sanskog Mosta i Kljuca, koji su se borili u 5 korpusu. Vecina ih je nazalost izginula, a i koji nisu, isli su na to da izginu, familije pobijene, kuce popaljene.
- Joey Tribbiani
-
kv99
#39 Re: Dan Armije Republike BiH
Sretan Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine svim njenim pripadnicima i neka je rahmet dusi i slava palim braniteljima 
- zeleni xy
#40 Re: Dan Armije Republike BiH
Svim svojim suborcima čestitam Dan Armije, čestitke i za sve ostale građane naše BiH koji su na bilo koji način učestvovali u pomaganju te borbe.
Neka je veliki rahmet i slava palim braniteljima.
Neka je veliki rahmet i slava palim braniteljima.
- jutarnji
#41 Re: Dan Armije Republike BiH
Cestitkama se pridruzuju i malobrojni prezivjeli kokuzi

- Kraljica_Suza
#42 Re: Dan Armije Republike BiH
Nedostajes mi babo.
Sretan Dan Armije
Sretan Dan Armije
-
ajde_vise
#43 Re: Dan Armije Republike BiH
jutarnji i cigara
reko mi je ako mu nesto uputim - pogurace cuke
reko mi je ako mu nesto uputim - pogurace cuke
- Prozor
#44 Re: Dan Armije Republike BiH
nema šta dodati, ja ipak mislim da smo pobijedili, ne samo što smo sačuvali svoju zemlju i svoju vlastitu egzistenciju već smo i moralno i na svaki drugi način pobijedili....države nažalost još nemamo a i svjestan sam da nam je većina zemlje i dan danas manje više okupirana, ali da nije bilo armije bih, nebi ni bilo ovoga što imamo niti bi imali mogućnosti da se nastavimo boriti.....hvala Bogu imamo, i kao što reće srpski pjesnik, čeraćemo se još, borba nije samo ona sa oružjem......ipak je ovo BOSNA I HERCEGOVINA a ne velika srbija niti velika hrvatskaAhmmed wrote:Republike više nema....Ali, postoje, Bogu hvala, oni koji su bili Njena Armija.....I zbog toga, bez obzira na sve što nam se u međuvremenu desilo, želim da Vam čestitam Dan Armije Republike BiH
Neka je rahmet i vječna slava onima koji su dali svoje živote boreći se u Armiji RBiH, najveće hvala onima koji su dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje za ovu zemlju, veliko hvala svima onima koji su časno branili ovu našu domaju....
Znamo da nije onakva kakvu smo je željeli, znamo da joj o glavi mnogi rade, svjesni smo svih razočarenja koja smo doživjeli, ali ipak.....Nadati se da će biti dobro jednoga dana i činiti sve što je u našoj moći da tako i bude!
![]()
![]()
I ma šta danas mislili o ovim pjesmama, kao i o njihovim izvođačima, nisam mogao da odolim da ih ne postavim, jer me podsjećaju na vrijeme kad su postojali ideali
i jer su u njima neki predragi ljudi kojih više nema
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=5bM1Ji6S5VQ
http://www.youtube.com/watch?v=l0a0Qbv5he4
http://www.youtube.com/watch?v=em6gCqzcQeE
- haubica_i_to_teshka
#45 Re: Dan Armije Republike BiH
Svim pripadnicima ARMIJE BiH, HVALA !!!
Nikad zaboraviti necu sve shto ste ucinili za BiH, Sarajevo, moje komshije, rodbinu i mene.
Uspjeli ste da ostanete LJUDI i ako ste protiv sebe imali zvijeri u ljudskom obliku
Ma koliko se trudili da Vas izjednace sa tim zvjerima, nece uspjeti, jer istina je samo jedna i ona je na VASHOJ strani!!!
Pokoj i rahmet poginulim
Nikad zaboraviti necu sve shto ste ucinili za BiH, Sarajevo, moje komshije, rodbinu i mene.
Uspjeli ste da ostanete LJUDI i ako ste protiv sebe imali zvijeri u ljudskom obliku
Ma koliko se trudili da Vas izjednace sa tim zvjerima, nece uspjeti, jer istina je samo jedna i ona je na VASHOJ strani!!!
Pokoj i rahmet poginulim
-
T10
#46 Re: Dan Armije Republike BiH
hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje
i sretan Dan nase Armije.

i sretan Dan nase Armije.

- luckylaka
#47 Re: Dan Armije Republike BiH
T10 wrote:hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje
i sretan Dan nase Armije.![]()
![]()
- bingov buraz
#48 Re: Dan Armije Republike BiH
luckylaka wrote:T10 wrote:hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje
i sretan Dan nase Armije.![]()
![]()
![]()
-
amba
#49 Re: Dan Armije Republike BiH
nas ponos, nasa armija BiH!
iz nicega nastala s vremenom postala sila koja je i te kako bila u stanju da se snosi sa agresorom!
ZIVJELA ARMIJA BIH!

iz nicega nastala s vremenom postala sila koja je i te kako bila u stanju da se snosi sa agresorom!
ZIVJELA ARMIJA BIH!

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#50 Re: Dan Armije Republike BiH
Ima li neko clip patriotske pjesme ''Idu borci olovski junaci''?
ZIMA 1993.g. kada je najcrnje bilo R.M. porušio tv. toranj na Bjelašnici, totalno razočarenje, moral opao...Stizale su vijesti putem tranzistora o olovskim junacima i oslobadjanju bh. teritorije, što je bilo kao mehelm na ranu.
Pamtim ime šehida i heroja Bole Golića, a volio bih čuti pjesumu'' IDU BORCI OLOVSKI JUNACI.
SRETAN Dan ARMIJE REPUBLIK BOSNE I HERCEGOVINE SVIM HEROJIMA ARBIH, a posebno olovskim junacima!
ZIMA 1993.g. kada je najcrnje bilo R.M. porušio tv. toranj na Bjelašnici, totalno razočarenje, moral opao...Stizale su vijesti putem tranzistora o olovskim junacima i oslobadjanju bh. teritorije, što je bilo kao mehelm na ranu.
Pamtim ime šehida i heroja Bole Golića, a volio bih čuti pjesumu'' IDU BORCI OLOVSKI JUNACI.
SRETAN Dan ARMIJE REPUBLIK BOSNE I HERCEGOVINE SVIM HEROJIMA ARBIH, a posebno olovskim junacima!