Dan Armije Republike BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

straggler

#26 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by straggler »

Čestitke svim preživjelim saborcima, a onim koji su dali svoje živote za ovu državu neka Allah podari vječni mir. Najmanje što možemo učiniti je da ih ne zaboravimo. Čestitke i postavljaču teme (ali i one o džamijama - dobar fol, hahahahaha :thumbup:, iako sam odmah znao da je patka u pitanju ) .
Last edited by straggler on 08/05/2010 01:55, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#27 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by PalaSa Marsa »

straggler wrote:Šestitke svim preživjelim saborcima, a onim koji su dali svoje živote za ovu državu neka Allah podari vječni mir. Najmanje što možemo učiniti je da ih ne zaboravimo. Čestitke i postavljaču teme (ali i one o džamijama - dobar fol, hahahahaha :thumbup:, iako sam odmah znao da je patka u pitanju ), a za odnos tema - broj postova ne treba mnogo brinuti jer, makar i za ovo malo njih koji su postali na ovoj temi - isplatilo se. :thumbup: Možda je offtopic, ali moram reći da sam prijatno iznenađen reakcijama moderatora @ mircerka i @ zoom 66 i na ovoj i na 'onoj tamo temi'... :thumbup: Dok je takvih, isplati se biti na ovom forumu. :thumbup: :bih:
Tacno! :thumbup: :)
shalaedin

#28 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by shalaedin »

Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
A njihovim časnim drugovima i saborcima koji su ostali iza njih puno sabura zelim i svako dobro u ovim teskim momentima koje prezivljavaju (čast izuzetcima koji su dobro zaradili na našoj muci, služeći se odorom Armije BIH-a)...

Sretan vam dan Armije BIH-a...
kinu

#29 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by kinu »

shalaedin wrote:Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...
A njihovim časnim drugovima i saborcima koji su ostali iza njih puno sabura zelim i svako dobro u ovim teskim momentima koje prezivljavaju (čast izuzetcima koji su dobro zaradili na našoj muci, služeći se odorom Armije BIH-a)...

:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

da se ne ponavljamo ,JEDNA JEDINA :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
weed

#30 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by weed »

shalaedin wrote:Svim našim šehidima i junacima nek je vjecni rahmet i slava i svako dobro na onome svijetu, koje su zasluzili bespostednom borbom sa neprijateljima Bosne...

:bih: :bih: :bih:
popajic

#31 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by popajic »

Ahmmed je napisao/la:Neka je rahmet i vječna slava onima koji su dali svoje živote boreći se u Armiji RBiH, najveće hvala onima koji su dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje za ovu zemlju, veliko hvala svima onima koji su časno branili ovu našu domaju....
:bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Chmoljo »

svim znanim i neznanim herojima želim poručiti da još ima nas "male raje" koji znaju šta znači kad se spomenu Armija BiH, specijalci Dragana Vikića, Čedo Domuz...

svim palim braniteljima neka je rahmet i vječna slava.

strong69

#33 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by strong69 »

Nadam se da zbog momaka, zbog svih koji su dali zivote za odbranu grada i BiH necemo zaboravljati tako lako i tako brzo. Tuzno je vidjeti 2 stranice na jednom od najposjecenih foruma... Zato neka se pise o Breni, BBI centru i slicnim...

Vjecna im slava i rahmet. Hvala Vam...
Toffee karamela

#34 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Toffee karamela »

April je mjesec u godini kada najviše plačem. Sada od sreće i ponosa, jer se još uvijek mogu sjetiti crnog aprila '92 i zbog čega sam onda plakala.

Sretan Dan armije svima koji su bili u njoj i koji je doživljavaju svojom, a palima vječna slava i rahmet. :bih:
navratiponekad

#35 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by navratiponekad »

svim svojim saborcima želim sretan dan ARMIJE BIH :bih: i vjećiti sabur :bih: :bih: :bih: :bih:

poruka svim dijasporcima sa prvih linija evrope(nekukujte kad dođete)
Last edited by navratiponekad on 16/04/2009 19:59, edited 1 time in total.
rado_vidjen

#36 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by rado_vidjen »

X

Sretan vam dan Armije. I od mene skromno HVALA, svima koji su bili na braniku domovine.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#37 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Nosferatu »

Ja vala samo cestitam 5 korpusu... ovi se drugi ni nisu borili, nesto malo... :oops:

502 Viteskoj Brigadi.

Atifu Dudakovicu Duchetu

Mirsadu Selmanovic

Izetu Nanicu

Tigrovima, Faraonima, Hamzama, Gazijama

Taranu, Sarganu, Kruski, Hodzi, i Garavicama koje su se uduplale u broju i sirini u ratu.

Image

[youtube]http://video.asterpix.com/console/?avi=73635941[/youtube]

Nisam neki narodnjak, ali ovo je posebna pjesma posvecena Amirovim momcima, tj. izbjeglicama iz Sanskog Mosta i Kljuca, koji su se borili u 5 korpusu. Vecina ih je nazalost izginula, a i koji nisu, isli su na to da izginu, familije pobijene, kuce popaljene.
Joey Tribbiani

#38 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Joey Tribbiani »

kv99

#39 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by kv99 »

Sretan Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine svim njenim pripadnicima i neka je rahmet dusi i slava palim braniteljima :bih:
zeleni xy

#40 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by zeleni xy »

Svim svojim suborcima čestitam Dan Armije, čestitke i za sve ostale građane naše BiH koji su na bilo koji način učestvovali u pomaganju te borbe.
Neka je veliki rahmet i slava palim braniteljima.
jutarnji

#41 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by jutarnji »

Cestitkama se pridruzuju i malobrojni prezivjeli kokuzi :D
Image
Kraljica_Suza

#42 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Kraljica_Suza »

Nedostajes mi babo.

Sretan Dan Armije :bih:
ajde_vise

#43 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by ajde_vise »

jutarnji i cigara :lol:

reko mi je ako mu nesto uputim - pogurace cuke :lol:
Prozor

#44 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by Prozor »

Ahmmed wrote:Republike više nema....Ali, postoje, Bogu hvala, oni koji su bili Njena Armija.....I zbog toga, bez obzira na sve što nam se u međuvremenu desilo, želim da Vam čestitam Dan Armije Republike BiH :)

Neka je rahmet i vječna slava onima koji su dali svoje živote boreći se u Armiji RBiH, najveće hvala onima koji su dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje za ovu zemlju, veliko hvala svima onima koji su časno branili ovu našu domaju....

Znamo da nije onakva kakvu smo je željeli, znamo da joj o glavi mnogi rade, svjesni smo svih razočarenja koja smo doživjeli, ali ipak.....Nadati se da će biti dobro jednoga dana i činiti sve što je u našoj moći da tako i bude!

:bih: :bih:

I ma šta danas mislili o ovim pjesmama, kao i o njihovim izvođačima :D , nisam mogao da odolim da ih ne postavim, jer me podsjećaju na vrijeme kad su postojali ideali :) i jer su u njima neki predragi ljudi kojih više nema :(

http://www.youtube.com/watch?v=5bM1Ji6S5VQ

http://www.youtube.com/watch?v=l0a0Qbv5he4

http://www.youtube.com/watch?v=em6gCqzcQeE
nema šta dodati, ja ipak mislim da smo pobijedili, ne samo što smo sačuvali svoju zemlju i svoju vlastitu egzistenciju već smo i moralno i na svaki drugi način pobijedili....države nažalost još nemamo a i svjestan sam da nam je većina zemlje i dan danas manje više okupirana, ali da nije bilo armije bih, nebi ni bilo ovoga što imamo niti bi imali mogućnosti da se nastavimo boriti.....hvala Bogu imamo, i kao što reće srpski pjesnik, čeraćemo se još, borba nije samo ona sa oružjem......ipak je ovo BOSNA I HERCEGOVINA a ne velika srbija niti velika hrvatska :bih: :thumbup:

haubica_i_to_teshka

#45 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

Svim pripadnicima ARMIJE BiH, HVALA !!!
Nikad zaboraviti necu sve shto ste ucinili za BiH, Sarajevo, moje komshije, rodbinu i mene.
Uspjeli ste da ostanete LJUDI i ako ste protiv sebe imali zvijeri u ljudskom obliku
Ma koliko se trudili da Vas izjednace sa tim zvjerima, nece uspjeti, jer istina je samo jedna i ona je na VASHOJ strani!!!
Pokoj i rahmet poginulim :(
T10

#46 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by T10 »

hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje
i sretan Dan nase Armije. :) :bih:

Image
luckylaka

#47 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by luckylaka »

T10 wrote:hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje

Image
:thumbup: :bih:
bingov buraz

#48 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by bingov buraz »

luckylaka wrote:
T10 wrote:hvala svim patriotima i najboljim sinovima ove zemlje

Image
:thumbup: :bih:
:thumbup:

amba

#49 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by amba »

nas ponos, nasa armija BiH!

iz nicega nastala s vremenom postala sila koja je i te kako bila u stanju da se snosi sa agresorom!

ZIVJELA ARMIJA BIH! :thumbup:

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#50 Re: Dan Armije Republike BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Ima li neko clip patriotske pjesme ''Idu borci olovski junaci''?
ZIMA 1993.g. kada je najcrnje bilo R.M. porušio tv. toranj na Bjelašnici, totalno razočarenje, moral opao...Stizale su vijesti putem tranzistora o olovskim junacima i oslobadjanju bh. teritorije, što je bilo kao mehelm na ranu.
Pamtim ime šehida i heroja Bole Golića, a volio bih čuti pjesumu'' IDU BORCI OLOVSKI JUNACI.

SRETAN Dan ARMIJE REPUBLIK BOSNE I HERCEGOVINE SVIM HEROJIMA ARBIH, a posebno olovskim junacima!
Post Reply