bravo ekipa..
Evo da se ubacim sa konkretnim pitanjem da ne otvaram zasebnu temu.
Laptop ,fin model, sve radilo, nije ništa korišteno osim nemilosrdnog surfanja

.Prolije se malo kafe po lijevom donjem uglu tastature(acer 5520G).Nakon nekog vremena sasušeni ostaci tečnosti vjerovatno urade svoj nečasni posao i počne štopati slovo A,Shift i Y.Jedan bivši serviser ljubazno se ponudi da očisti laptop da ne plaćam bezveze servis.
Uz sve to, pri paljenju se odmah stvarala buka coolera jer je očigledno bio pun prašine i tako to.
Čovjek očisti, vrati sve, ali peh!, tastatura ne sluša, ili hirovito-sad hoče sad neće.Mašina doduše radi opet bešumno

..
Pri paljenju ,tik iza podizanja,kad se treba ukazati simbol Viste, počne da pišti do iznemoglosti, i tek nakon 5-6 tipkanja na enter prestane i počne da radi.
Obavezno zatim, jedan folder na desktopu stoji kao "označen" i klikom miša se ne može preći na drugi već isključivo tasterima sa "strelicama".Nakon toga, proradi i označavanje i manipulacija mišem.
Trenutno , nakon dužeg vremena , tastatura je proradila sama od sebe

(osim tipke "-"), ali ja evo tipkam preko vanjske tastature.
Može li mi neko pomoći, da li je potrebno možda samo ponovo rasklopiti i pravilno vratiti tastaturu na mjesto kako Bog zapovjeda,ili moram platiti 100 maraka za novu.Rekoše mi neki geekovi da je 100 maraka

..I evo, ne pišti bios više ,prestalo samo od sebe.
Da napomenem, računar ima originalnu Vistu home, i redovito je i propisno zaštićen antivirusnim programom, čisti se Advanced system care-om pro i povremeno cc cleanerom i Spybotom.Nikad nije korišten preko baterije već isključivo na kabal