ustedi drug, vjeruj mi. bar ovdje. ja i cura radimo, racunaj da je ovdje prosjecan obrok vani oko nekih 6 eura po glavi. (a moze lako biti 10-15 ako hoces nesto kvalitetnije) to znaci 12 eura za nas dvoje, a za taj novac se fino mozes namiriti u supermarketu. mi oboje volimo kuhati i uvijek napravimo par porcija viska koje se mogu ponijeti na posao ili zamrznuti, tako da nosanja hrane i ne mora biti peglativno.madner wrote:Auuu, pa nije ni cudo da ljudi donose svoje sa sobom pored takvih alternativa.callmethebreeeze wrote:bilo je pokusaja sa cevabdzinicama, ali to je uzas, dotle je islo du sluzili pavlaku kao kajmak.madner wrote:Gluho i daleko bilo, pa nisam ni znao da tolko patite u Svedskoj.![]()
Napravite neku peticiju da otvore nasi ljudi nesto dojstojno covjeka kod vas.![]()
a ja ozbiljno mislim da se moze zdravo, ukusno jesti bez puno napora ili para.
Nisam bas ubjedjen da covjek puno ustedi ako donosi od kuce, pa nije dzaba ni u supermarketu.
Burek kod Nagiba ce leci sutra zbog ove teme.
Koliko trošite za topli obrok dnevno
-
callmethebreeeze
#26 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
-
*mima*
#27 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ja koliko mozete pojest za dorucak ........Sta onda rucate?
-
callmethebreeeze
#28 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
ne znam za druge, ja mogu puno. i za dorucak, i rucak, i veceru.mima wrote:Ja koliko mozete pojest za dorucak ........Sta onda rucate?
- sweet_zephyr
#29 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Pazi se fini mini supica, pune su aditiva, MSG-a (monosodium glutamat) i svakavih hemikalijaja isto nekad ponesem od kuce, 4 sendvica, 1 fini mini supica (obavezno) i pokoju vocku. nekad kupim u granapu argeticu, kiflu i jogurt, nekad mi je sve to skupa mrsko pa narucim. ali skontala sam da se uvijek vrtim oko 4/5 KM maksimalno.
Skrecem s' teme.. Sorry
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#30 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
shirbegovic a?horns&drums wrote:Fizicki posao, gradjevina ( u zatvorenom, faBRIka montaznih zidova i plafona)The Nightwatchman wrote:
a sta radis ako nije tajna?
- madner
#31 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Dakle ne samo da su vam fast foodovi odron, nego su jos i duplo skuplji.callmethebreeeze wrote: ustedi drug, vjeruj mi. bar ovdje. ja i cura radimo, racunaj da je ovdje prosjecan obrok vani oko nekih 6 eura po glavi. (a moze lako biti 10-15 ako hoces nesto kvalitetnije) to znaci 12 eura za nas dvoje, a za taj novac se fino mozes namiriti u supermarketu. mi oboje volimo kuhati i uvijek napravimo par porcija viska koje se mogu ponijeti na posao ili zamrznuti, tako da nosanja hrane i ne mora biti peglativno.
Kad se sve sabere jasna je razlika u navikama.
- Neelix
#32 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
cetiri zvrcica u agronomu + sok, izadje oko petaka 
-
zelenashica
#33 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
ja ne trošim ništa za toli obrok
...ja ustanem malo ranije razvučema maslenjak pa na poslu još i dodatno zaradim.,....prodajem kolegicama po parče 
-
callmethebreeeze
#34 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
ma nisu ovo fastfoodovi, ovdje se radi o restoranima, a ni u fastfoodovima niije nista jeftinije. mozes pojesti falafel ili doner za nekih 3-4 eura. meni je falafel super, ali ne mozes to vazda jesti, a ne mozes se ni najesti. hamburgeri, kobasice ovo ono rijetko jedem, a i nije zdravo. valja dozivjeti stotu.madner wrote:Dakle ne samo da su vam fast foodovi odron, nego su jos i duplo skuplji.callmethebreeeze wrote: ustedi drug, vjeruj mi. bar ovdje. ja i cura radimo, racunaj da je ovdje prosjecan obrok vani oko nekih 6 eura po glavi. (a moze lako biti 10-15 ako hoces nesto kvalitetnije) to znaci 12 eura za nas dvoje, a za taj novac se fino mozes namiriti u supermarketu. mi oboje volimo kuhati i uvijek napravimo par porcija viska koje se mogu ponijeti na posao ili zamrznuti, tako da nosanja hrane i ne mora biti peglativno.
-
Pospanko
#35 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
imamo restoran u firmi, gdje klopa 0.00 KM, za uposlenike 
-
mirzasila
#36 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Trosim u prosjeku izmedju 6-10km. Samo nemogu ovog naseg seljackog mentaliteta a to je da ce radje jesti govna ali ce zato imati najnoviji mobitel , usminkano auto itd. Cast izuzecima koji stavarno vode racuna o prehrani pa ponesu od kuce ili jedu neku lite varijantu pa manje potrose a svi ostali se svrstavaju u ovu prvu kategoriju. i naravno da nezaboravim obavezno kukanje kako se nema para. bljak
- madner
#37 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Pa necu u restoran na dorucak. Dostava, ovo ono, ne trpi stomak sporo.callmethebreeeze wrote:ma nisu ovo fastfoodovi, ovdje se radi o restoranima, a ni u fastfoodovima niije nista jeftinije. mozes pojesti falafel ili doner za nekih 3-4 eura. meni je falafel super, ali ne mozes to vazda jesti, a ne mozes se ni najesti. hamburgeri, kobasice ovo ono rijetko jedem, a i nije zdravo. valja dozivjeti stotu.madner wrote:Dakle ne samo da su vam fast foodovi odron, nego su jos i duplo skuplji.callmethebreeeze wrote: ustedi drug, vjeruj mi. bar ovdje. ja i cura radimo, racunaj da je ovdje prosjecan obrok vani oko nekih 6 eura po glavi. (a moze lako biti 10-15 ako hoces nesto kvalitetnije) to znaci 12 eura za nas dvoje, a za taj novac se fino mozes namiriti u supermarketu. mi oboje volimo kuhati i uvijek napravimo par porcija viska koje se mogu ponijeti na posao ili zamrznuti, tako da nosanja hrane i ne mora biti peglativno.
Doner ko 5 cevapa, taman da covjeku otvori apetit.
Cuj nije zdravo. Bosanska kuhinja sama po sebi nije zdrava. Sve masno i jako.
Bas je furka u zivotu dozivjeti stotu
-
mIRCerka
#38 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
jaoj price 
Neko jede za 2 km, ja danas za rucak pola kile krompiruse ko s poslom pojedoh, a sad sam opet gladna...nemam gliste nemam problema...jednostavno sam zdravo dijete koje moze puno pojesti...

Meni 10 KM jedva da dogura...radim od 8 i 30 do 17 zvanicno...2 obroka u tom periodu moraju biti il me nema...
Neko jede za 2 km, ja danas za rucak pola kile krompiruse ko s poslom pojedoh, a sad sam opet gladna...nemam gliste nemam problema...jednostavno sam zdravo dijete koje moze puno pojesti...
Meni 10 KM jedva da dogura...radim od 8 i 30 do 17 zvanicno...2 obroka u tom periodu moraju biti il me nema...
-
crnaguja
#39 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ko ima dobar želudac neka jede šta voli i ako mu džep može podnijeti, ali ipak to je doručak i prvo jelo u toku dana. Kada pojedem ćevape, pitu i sl. patnja je čitav dan pa onda ručam tablete za varenje i sodu bikarbon
A da ne spominjem zadah, podrigivanje
jednostavno ne ide.
A ja na svoju platu opterećenu kreditom ne mogu da se hadžijam, tu su i kreditne kartice, režije .... užas

A da ne spominjem zadah, podrigivanje
A ja na svoju platu opterećenu kreditom ne mogu da se hadžijam, tu su i kreditne kartice, režije .... užas
- neprilagodjena
#40 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ja sam na poslu mogla i da doruckujem i rucam i veceram,sve je zavisilo od smjene koju sam imala.
Naravno nisam morala da placam.
Naravno nisam morala da placam.
-
sadeta
#41 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
jes' u pravu si, ali imaju i minerala puno...a ne mogu bez njih, jbga...sweet_zephyr wrote:Pazi se fini mini supica, pune su aditiva, MSG-a (monosodium glutamat) i svakavih hemikalijaja isto nekad ponesem od kuce, 4 sendvica, 1 fini mini supica (obavezno) i pokoju vocku. nekad kupim u granapu argeticu, kiflu i jogurt, nekad mi je sve to skupa mrsko pa narucim. ali skontala sam da se uvijek vrtim oko 4/5 KM maksimalno.![]()
Skrecem s' teme.. Sorry
-
foreigndude
#42 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ja u prosjeku potrosim $7 dnevno na dorucak i rucak, 4 dana u sedmici (petkom radim od kuce). To je prosjek, znaci nekad potrosim manje, nekad dosta vise. Ujutru, kad dodjem na posao, kupim ili kafu (tj. cafe mocha sa dodatnim zavrzlamama, $3.50) ili dorucak (jaje, tost, $3.00). Za rucak znaci potrosim $5 - $9 svaki dan.
Zivim u Chemerici, zivim sam i lijen sam kuhati i pakovati. Znaci oko $120 otprilike ode na dorucak i rucak na poslu svaki mjesec.
Zivim u Chemerici, zivim sam i lijen sam kuhati i pakovati. Znaci oko $120 otprilike ode na dorucak i rucak na poslu svaki mjesec.
-
callmethebreeeze
#43 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
hehehe. jebi ga. ja kuci doruckujem. ne mogu zamisliti da iz kuce izadjem bez kafe, novina, dorucka. doduse, ja pocinjem raditi oko 13, pa mi se moze. ali sam doruckovao i kad sam radio ko sav normalan svijet.madner wrote:
Pa necu u restoran na dorucak. Dostava, ovo ono, ne trpi stomak sporo.
Doner ko 5 cevapa, taman da covjeku otvori apetit.
Cuj nije zdravo. Bosanska kuhinja sama po sebi nije zdrava. Sve masno i jako.
Bas je furka u zivotu dozivjeti stotu![]()
-
sadeta
#44 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
hehe ali zato onaj veliki sendvich u pingvina mos' komotno u dvije porcije podijeliti. ja isto moram dva puta jesti u toku radnog vremena, ali ne mogu puno, kao sto rekoh- zaglupim ako puno jedem (malo mi fali, a?mIRCerka wrote:jaoj price
- x0z0y0
#45 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
pa mogu nekome i te 2 marke bit dovoljne..
nek uzme iz pekare nesto..obicno su one pastetice i sl. oko 70pf...i nek uzme sokic...eto ga 2 KM ..
ja ne znam da li bi meni moglo biti dovoljno ako radim od 8-4..
zanimaju me ovi koji doruckuju kuci i dosta im za citav dan...mislim da bi ja pala u nesvijest..
nek uzme iz pekare nesto..obicno su one pastetice i sl. oko 70pf...i nek uzme sokic...eto ga 2 KM ..
zanimaju me ovi koji doruckuju kuci i dosta im za citav dan...mislim da bi ja pala u nesvijest..
-
mIRCerka
#46 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
3 dana ja nisam stigla prije 5 drugi obrok pojesti zaredom, i onda se srusim ko toranj pred ambasadom...Compos_Sui wrote:pa mogu nekome i te 2 marke bit dovoljne..
- x0z0y0
#47 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
to i ja kontammIRCerka wrote: 3 dana ja nisam stigla prije 5 drugi obrok pojesti zaredom, i onda se srusim ko toranj pred ambasadom...
citam ljudi doruckuju prije posla..hajmo reci da jedu u 7...da bi krenuli iz kuce oko 7:30...i pola sata do posla (ovo je stvarno optimalno)..
radi vecina do 4...dok dodjes kuci ...optimalno pola 5..
i da od 7-pola 5 ne jedem...ma nema sanse..
- Haris.ba
#48 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Dnevno:
zvake: 1 kmica
2 hamburgera ili pola kile pite ili nesta slicno: 4,5,6, kmica
minimalno 2 kafe: 1 ili 2 kmice
grickalice, voce, sta mi se svidi: 2 ili 3 kmice
Ma smatram kad cenera preguram kao uspjeh, a zna biti i vise.
zvake: 1 kmica
2 hamburgera ili pola kile pite ili nesta slicno: 4,5,6, kmica
minimalno 2 kafe: 1 ili 2 kmice
grickalice, voce, sta mi se svidi: 2 ili 3 kmice
Ma smatram kad cenera preguram kao uspjeh, a zna biti i vise.
- Luce
#49 Re: Koliko trošite za topli obrok dnevno
Ja doruckujem kuci, ali rucak mi mora biti kvalitetan. Uopste ne gledam koliko cu potrositi jer mi je bitno da jedem barem taj glavni obrok kako treba. Nekad ponesem od kuce, ali sve rjedje jer mi se ne da nositi stalno. U prosjeku trosim na rucak oko 10 KM i vise.