Dešavanja vezana za konjički sport
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Incub
#26 Re: Konjički sportovi
JUtro,
Knjiga me interesuje,u Bosni sam pocetkom Jula,rezervisite jedan komad i za mene.
Za takmicenje bih mogao navratiti da pogledam ako se podudari sa datumima.
Poz.
Knjiga me interesuje,u Bosni sam pocetkom Jula,rezervisite jedan komad i za mene.
Za takmicenje bih mogao navratiti da pogledam ako se podudari sa datumima.
Poz.
- Friesian
#27 Re: Konjički sportovi
ok... pokusacu ti rezervisati knjigu ali ti ne smijem obecati 100%...
-
Incub
#28 Re: Konjički sportovi
Promocija knjige je bila u Aprilu 2009-Boricki arapski konj-jedan od autora je Enver Ziga.
Bilo bi super kad bi se mogla uskoro pronaci.
Nesto ste mi se primirili sa ovom temom
Bilo bi super kad bi se mogla uskoro pronaci.
Nesto ste mi se primirili sa ovom temom
- Friesian
#29 Re: Konjički sportovi
ma ja po citav dan nisam kod kuce... previse obaveza... a sad za sad nema nekih posebnih desavanja...
P.S. @nosferatu--- hvala puno za film... pregledao sam ga...
P.S. @nosferatu--- hvala puno za film... pregledao sam ga...
-
mefista
#30 Re: Konjički sportovi
vrlo interesantna tema.. imam par pitanja.. koliko stoji obuka u sarajevu, jer zivim i radim u sarajevu? kod koga je najbolje raditi obuku? strasno sam zainteresiran za takav vid rekreacije.. i da na koncu, da li postoje neke starosne granice za pocetak bavljenje tim sportom ukoliko bi se netko odlucio za nesto ozbiljniji pristup ovome sportu...
- Friesian
#31 Re: Konjički sportovi
ovo je jedini sport gdje jedino moras biti stariji od 6-7 godina da bi se ozbiljnije bavio tim... gornje granice nema...
ja sam evo u ranijem postu naveo neke klubove za koje ja znam i koji se nalaze u Sarajevu... ja bi ti, logicno, preporucio klub u kojem sam ja, jer se treneri ozbiljno posvecuju svojim ucenicima... ako zelis da se bavis tim poslacu ti broj telefona pa u zavisnosti od toga da li ces se ozbiljno baviti tim (a sad ti se otvaraju mnoge mogucnosti) ili samo rekreativno i onda se na osnovu toga dogovori cjena...
ja sam evo u ranijem postu naveo neke klubove za koje ja znam i koji se nalaze u Sarajevu... ja bi ti, logicno, preporucio klub u kojem sam ja, jer se treneri ozbiljno posvecuju svojim ucenicima... ako zelis da se bavis tim poslacu ti broj telefona pa u zavisnosti od toga da li ces se ozbiljno baviti tim (a sad ti se otvaraju mnoge mogucnosti) ili samo rekreativno i onda se na osnovu toga dogovori cjena...
Last edited by Friesian on 10/06/2009 18:19, edited 1 time in total.
-
mefista
#32 Re: Konjički sportovi
ajde posalji mi na private broj telefona, pa da se dogovorimo oko detalja...
-
Nicky262
#33 Re: Konjički sportovi
..Evo i ja da nesto komentarisem na ovu temu...
...Drago mi je da ima bar par ljudi zainteresovanih za ovaj sport na ovom forumu...ja inace jasem u KK Pegasus na Butmiru i namjeravam nekad kad budem starija i profesionalno da se bavim ovim sportom...otici studirati negdje vani i usavrsiti vjestine konjickog sporta, a onda se vratiti ovdje i mozda prenijeti svoje znanje na neke mladje generacije...

...Drago mi je da ima bar par ljudi zainteresovanih za ovaj sport na ovom forumu...ja inace jasem u KK Pegasus na Butmiru i namjeravam nekad kad budem starija i profesionalno da se bavim ovim sportom...otici studirati negdje vani i usavrsiti vjestine konjickog sporta, a onda se vratiti ovdje i mozda prenijeti svoje znanje na neke mladje generacije...
- Friesian
#34 Re: Konjički sportovi
pozzz... svaka cast... mislim da znam ko nam pise

dobro dosla...
dobro dosla...
-
Zarifa
#36 Re: Konjički sportovi
Zanima me knjiga a isto tako i datum trke u mjesecu julu (Butmir). Rado bih posjetila hipodrom. Zna li neko kad je Sarajevo Derby trka ove godine?
- Friesian
#37 Re: Konjički sportovi
drago mi je da si nam se pridruzila... ovih dana cu provjeriti ovo sto te interesuje pa ti javim...
pozdrav
pozdrav
-
Nicky262
#38 Re: Konjički sportovi
jel knjiga Boricki arapski konj?, ta knjiga ima da se kupi u knjizari Svjetlost kod kina Imperijal, meni nije nesto posebno, ima dosta teksta, vrlo malo slika i sve su crno-bijele
a sto se tice derbya, neko mi rece da ce biti 27-og jula, ali ne znam koliko je to tacno
pozz
a sto se tice derbya, neko mi rece da ce biti 27-og jula, ali ne znam koliko je to tacno
pozz
- Friesian
#39 Re: Konjički sportovi
nisam ni ja 100% siguran za Derby tako da necu jos da komentarisem... cim saznam javim... uglavnom, da ta je knjiga i iskreno nije ni meni nesto posebno...
-
Evil Angel
#40 Re: Konjički sportovi
Meni su konjički sportovi nešto prekrasno...izuzetak galopskim trkama jer to mi je nešto odvratno......ja se bavim rekreacijskim jahanjem, ali i nešto malo amaterski zaprežnim sportom.....kod nas u Hrvatkoj zaprežni sport je naj zastupljeniji i koriste se gotovo samo lipicanci...

- Friesian
#41 Re: Konjički sportovi
hvala sto si nam se pridruzila i puno hvala na slikama...
veliki pozdrav za Hrvatsku...
-
Evil Angel
#42 Re: Konjički sportovi
Hvala.....molila bi te da malo doprineseš topicu koji sam ja otvorila u kučnim ljubimcima zove se vaši konji, vidim da se isto razumiješ u konje pa da ostaviš i ti svoga traga tamo pa ako jašeš ili imaš svoje konje da nam ih i predstaviš.....!!Friesian wrote:hvala sto si nam se pridruzila i puno hvala na slikama...
- Baghira
#43 Re: Konjički sportovi
@Nosferatu
Trke konja su u Krajini jako zastupljenje. Jos prije rata su se redovno odrzvale. Nije bez veze hipodrom bilo haman prvo, sto se napravilo u Sanksom Mostu, poslije zavrsetka rata.
I onog amishkog konja si cini mi se uhvatio u pogresnom trenutku

Trke konja su u Krajini jako zastupljenje. Jos prije rata su se redovno odrzvale. Nije bez veze hipodrom bilo haman prvo, sto se napravilo u Sanksom Mostu, poslije zavrsetka rata.
I onog amishkog konja si cini mi se uhvatio u pogresnom trenutku
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#44 Re: Konjički sportovi
Tampico, Illinois - 800 metara od kuce u kojoj se Ronald Reagan rodio.

- Friesian
#45 Re: Konjički sportovi
ok Evel...
imam jednu obavjest... a to je: 02. avgusta ove godine se odrzava Endurance takmicenje u Visokom gdje je organizator konjički klub "Visoko"... Staza je duzine 30km i iskreno jos ne znam koliko ce ucesnika biti... dodjite i podrzite nas...
))
imam jednu obavjest... a to je: 02. avgusta ove godine se odrzava Endurance takmicenje u Visokom gdje je organizator konjički klub "Visoko"... Staza je duzine 30km i iskreno jos ne znam koliko ce ucesnika biti... dodjite i podrzite nas...
-
Evil Angel
#46 Re: Konjički sportovi
ja bošla da mogu.....ali malo mi je daleko...možda dojašem...

- Friesian
#47 Re: Konjički sportovi
hehehe...ne bi bilo lose...
- Friesian
#48 Re: Dešavanja vezana za konjički sport
jos jednom napominjem da ce se sad u nedjelju, 02.08.2009., odrzati prvo endurance takmicenje u Visokom kojeg organizuje k.k. "Visoko"...
dodjite i podrzite nas.
dodjite i podrzite nas.
-
Nicky262
#49 Re: Dešavanja vezana za konjički sport
Zaboravio si napomenuti da se 30. augusta odrzava dresurno takmicenje na hipodromu Butmir u organizaciji KK Basquil
A sto se tice derbya, trke su za Bajram
A sto se tice derbya, trke su za Bajram
- Friesian
#50 Re: Dešavanja vezana za konjički sport
da, da... hvala na napomeni... nisam dugo imao pristup netu pa tako da nisam mogao ni pisati... uglavnom, takmicenje u dresurnom jahanju ce se odrzati 30. 08. a dan ranije, 29.08. ce se odrzati seminar na temu za tu disciplinu...
svi ste dobrodosli...
svi ste dobrodosli...