Imas potvrdu od njemackog TUV-a ako je ugradjena nadogradnja.HAVANA wrote:![]()
![]()
Postao sam vam spisak sa brojevima i kodovima motora koji će se moći uvesti.
Naknadne prepravke ne računam i ne gledam a i da ga kupiš ko će ti dati potvrdu da je euro4 motor.
Znaš li ti kad počinju euro 4 motori?
Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#26 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
- HAVANA
#27 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
madner wrote:Imas potvrdu od njemackog TUV-a ako je ugradjena nadogradnja.HAVANA wrote:![]()
![]()
Naknadne prepravke ne računam i ne gledam a i da ga kupiš ko će ti dati potvrdu da je euro4 motor.
Probaj u hrvatsku ili rumuniju ili srbiju uvesti takav auto
Ja probao
- madner
#28 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Svasta.HAVANA wrote:madner wrote:Imas potvrdu od njemackog TUV-a ako je ugradjena nadogradnja.HAVANA wrote:![]()
![]()
Probaj u hrvatsku ili rumuniju ili srbiju uvesti takav auto![]()
Ja probao![]()
![]()
![]()
Ali haj da ti vjerujem na rijec, jer suvise si star da izmisljas price
- HAVANA
#29 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Sistem je u biti jednostavan,dobijačeš potvrde na osnovu identičnog obrasca koji sam gore postao a u broju šasije i kodu motora su sadržani svi podaci.Znači kad budeš našao vozilo prvo ćeš sa brojem šasije i motora provjeriti da li zadovoljava norme i možeš li uvesti vozilo.I to je to.
-
liberty
#30 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
eu je uvela mjere zastite prirode i njenog okolisa i treba joj mjesto gdje ce svoje smece izvesti (i jos na tome i zaraditi)..
da li ova zemlja bih ista radi na ocuvanju svoje sredine?
treba se prisjetiti postratnog doba kad se uvozilo sve i svasta - europejci su se tada smijali naivnom bh. gradjanstvu, smeca su se tada rijesili na fin nacin i na tome i zaradili..
haj'mo bosno, haj'mo hercegovino - uvozi smeca sto vise, nikad ti njega nije (bilo) dovoljno
treba se prisjetiti postratnog doba kad se uvozilo sve i svasta - europejci su se tada smijali naivnom bh. gradjanstvu, smeca su se tada rijesili na fin nacin i na tome i zaradili..
haj'mo bosno, haj'mo hercegovino - uvozi smeca sto vise, nikad ti njega nije (bilo) dovoljno
- silencepain
#31 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Da svi imamo plate od preko 1000 Km sigurno je da nebi uvozili smece iz EU ali u situaciji kakvoj smo sad i smece nam dobro dođe.liberty wrote:eu je uvela mjere zastite prirode i njenog okolisa i treba joj mjesto gdje ce svoje smece izvesti (i jos na tome i zaraditi)..
-
zox002
#32 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Nije tu stvar u smecu nego u zaradi,recimo njemacka ce samo vise da zaradi na skladistenju istog:Mi cemo svakako da to smece da izvezemo u druge zemlje ili topionice i mi kao nesto da zaradimo,nego stvar je u kompetentnim servisima za utvrdjivanja tehnickog stanja i samim tim smanjenjem saobracajnih nezgoda na nasim putevima(koji takodje mnogo doprinose istom) i svakako ostrije kazne za neispravna vozila,ja sam svakako za ovaj zakon:Ipak za golf4 98g,navodim primer jer ga najvise ima u BiH,mogu da dobijem za duplo manje para u koliko toliko solidnom stanju.I jos da pitam sta tacno znaci euro3-4 norme,jeli to dva i vise katalizatora,znam da su to jos plus noviji motori i te stvari???liberty wrote:eu je uvela mjere zastite prirode i njenog okolisa i treba joj mjesto gdje ce svoje smece izvesti (i jos na tome i zaraditi)..
- beco
#33 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
P: Hoću li moći uvesti Renault Clio 2 RS 2002 Euro 2 klasa (ni ja sam ne znam kako je euro 2
)?? Ono što mi je čudno da recimo na mobile.de ima dugme VAT povratno, ali kad to pritisnem izlista mi samo Renault Clio 3 RS?? JE li moguće da iz Njemačke ne mogu se izvesti auta euro 2 kategorije??
-
Mezzo-x
#34 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:53, edited 1 time in total.
- profi-mex
#35 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Nisam mogao citirati sve postove jer ih ima dosta,ali samo da nadodam da je HAVANA potpuno u pravu. Medjutim: ako dodje do toga,jer vec odavno su to samo prijedlozi.U principu ce se neki auti moci uvesti Koju godinu stariji od 7,a neki nece ni od 7. Zakljucak bi bio "bara-bara".Na ovaj nacin se samo usloznjavaju neke stvari s tom tzv.homologacijom.
-
Vertigo
#36 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
29.04.2009.
Parlamentarna skupstina BiH
...
Usvojena je inicijativa poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića za izmjenu Odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma. ...
p.s. ova izmjena bi se odnosila na pomjeranje granice sa 7 na 10 godina
Parlamentarna skupstina BiH
...
Usvojena je inicijativa poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića za izmjenu Odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma. ...
p.s. ova izmjena bi se odnosila na pomjeranje granice sa 7 na 10 godina
- VR6
#37 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Da, jel ovo odmah stupa na snagu??
Predstavnički dom usvojio je inicijativu poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića o izmjeni Odluke o uvozu putničkih i teretnih vozila. Na taj način se građanima Bosne i Hercegovine omogućuje uvoz automobila starih do 10 godina, umjesto sadašnjeg ograničenja na 7 godina. Uvozna teretna vozila i gume, moći će biti stari i do 13 godina.
Predstavnički dom usvojio je inicijativu poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića o izmjeni Odluke o uvozu putničkih i teretnih vozila. Na taj način se građanima Bosne i Hercegovine omogućuje uvoz automobila starih do 10 godina, umjesto sadašnjeg ograničenja na 7 godina. Uvozna teretna vozila i gume, moći će biti stari i do 13 godina.
-
malizeleni
- Drvosjeca iz Dejcica
#39 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
E ovaj bi uz manju doradu i nove dijelove sa pijace otis'o za 3.000KM k'o halva.malizeleni wrote:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Evo ja sam nashao auto, i nechu trazit dalje
- VR6
#40 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Sreca to se jos uvijek nemoze uvesti, valjda nece ni moci tako jednostavno.
Kakvih naopakih ljudi ima, pola bi i fakat uvezlo to smece...
Kakvih naopakih ljudi ima, pola bi i fakat uvezlo to smece...
- Erzsebet
#41 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Ja prezirem vozače Golfa II, ali bih i ja ovo uvezao u nedostatku para, pa košta samo 230€, a realno je dobar auto. Meni je to logičnije nego ovo sada, kad za Golfa 86. godište ljudi traže 5.000 KM, i onda Bošnjo kupi, iako nema da jede, ali zato ima Golfa.
- chuchumbamayumbe
#42 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Veze nemam jarane, valjda će šta biti u novinama, na tv...?!??!VR6 wrote:Da, jel ovo odmah stupa na snagu??
Ima li iko novih informacija, da ganjamo vize i idemo po te golfove, majka mu stara!?!?!
-
Mezzo-x
#43 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:49, edited 1 time in total.
-
Mezzo-x
#44 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:48, edited 1 time in total.
-
rusmir.ba
#45 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
A vjerovatno od 2010. taman da se Golf 3 ne moze uvesti....pa i nema puno pomaka za VW ali zato ce Fiat, Renault i sl biti jako povoljni!
- Tahta
#46 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Dajte ba ljudi ima li ko ovdje iz Hrvatske ili zna kako je to kod njih regulisano?? kod nas će biti slično predpostavljam.Ja sam čuo neprovjereno da u hrvatskoj možeš uvesti golfa II i sl ali platiš "trošarinu" ili nekaj drugo u iznosu recimo 20 000 kn pa ko hoće nek izvoli.Jer što je auto stariji i ohrndaniji taj dodatni porez ide gore (za novo auto ništa nula)vrlo efikasno i uredno 
- Maxwell2008
#47 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Marmelan wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -alkoholom
Uvoz vozila starih deset godina
Predstavnički dom usvojio je inicijativu poslanika Adema Huskića i Šemsudina Mehmedovića za izmjenu odluke o uvozu putničkih i teretnih vozila. Time se bh. građanima omogućuje da uvoze automobile stare i do deset godine umjesto sadašnjeg ograničenja na sedam. Uvozna teretna vozila i gume moći će biti stari i do 13 godina.
Ako je Semsudin Mehmedovic pokrenuo inicijativu onda zasigurno tu nesto smrdi.
Njemu ce taj zakon donijeti jos koji milioncic eura, a kako ce biti narodu i buducnosti drzave to njega ni dosad nije zanimalo.
-
rusmir.ba
#48 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Sad ce Semso otovriti auto kucu
Dobro je ovo, ako ce smanjiti gomile metalnog otpada na cesti,jer se npr dobra corsa ili clio stari 10tak god nadju za oko 1.000€,cak i manje - nije dobro jer ce se gomile eura opet odliti vanka, do sada se uglavnom vrtilo ukrug, jedan kupi novo ili novije i prodaje dalje za koju god, lova je ostajala u BiH ali i izhrndani automobili.
Dobro je ovo, ako ce smanjiti gomile metalnog otpada na cesti,jer se npr dobra corsa ili clio stari 10tak god nadju za oko 1.000€,cak i manje - nije dobro jer ce se gomile eura opet odliti vanka, do sada se uglavnom vrtilo ukrug, jedan kupi novo ili novije i prodaje dalje za koju god, lova je ostajala u BiH ali i izhrndani automobili.
- slavkoimamodilera
#49 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
Ako je jedna vremenska zabrana zamijenjena drugom, ne znam kako to moze biti u skladu sa EU normama zbog kojih je ta promjena i trazena? 
- HAVANA
#50 Re: Ukida se zabrana uvoza auta starijeg od 7 god.
slavkoimamodilera wrote:Ako je jedna vremenska zabrana zamijenjena drugom, ne znam kako to moze biti u skladu sa EU normama zbog kojih je ta promjena i trazena?
Naravno da nije u skladu i kreteni su ovo usvojili a juče su dobili negativno mišljenje od EU zato što se u biti nije ništa promijenilo i opet postoji ograničenje.Tek sa euro normama i centrom za homologaciju vozila ispunjavaju sve uslove.Planirano je da centar bude u zenici ali nemaju ni novaca ni znanja da tako brzo ovo urade.U svakom slučaju do oktobra nema ništa novo mada bi oni voljeli prije jer im fali para.