Evo rješenja za Sarajevo!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#26 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Alfons Kauders »

AMD wrote:Ne kažu džaba da samo svemir i ljudska glupost nemaju granice...

Ti ćeš predlagati da se nekom zabrani glasati? Ti ćeš suditi o tome da li je neko krkan na osnovu muzike?
Hajde sad reci da su Halid, Haris, Toma, Nihad... Seljaci. I oni pjevaju narodnjake, a to ti ne smeta. Tebi odgovara Metallica, pa predlažeš da je i ja slušam. E pa neću, jebo te Metallica. Neću slušati ni Brenu... I šta sad? Ljudi svašta daju sebi za pravo.
de samo objasni zasto poredis halida, harisa, tomu itd. sa cetnickim kurvama poput cece i brene?
febo_acm

#27 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by febo_acm »

Uprati malo početak, pomenuti su Sinan i Rizo. To četnici? Nije poenta jel neko četnik, poenta je što pojedincima smeta muzika. Ja prvi mrzim Cecu, to nije upitno.
ja.neron

#28 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by ja.neron »

raja zaboravili ste koridu na stadionu koševo ´90 to je bio vrhunac papanluka
Alfons Kauders

#29 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Alfons Kauders »

AMD wrote:Uprati malo početak, pomenuti su Sinan i Rizo. To četnici? Nije poenta jel neko četnik, poenta je što pojedincima smeta muzika. Ja prvi mrzim Cecu, to nije upitno.
upratio sam... krkani su i jedni i drugi... ali su jedni krkani fasisti... i svako ko ode na koncert brene ili cece je za mene fasista... isto se moze reci npr i za thompsona...

dakle, jeste i do muzike, ali ne iskljucivo do muzike...

stavljati npr. halida u isti kontekst s cecom je kao da poredis milana mladenovica i boru corbu... nidje veze...
febo_acm

#30 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by febo_acm »

Ja pričam o nečemu drugom, ali nema veze. Kako neko može porediti Mitra i Brenu, i Rizu ?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#31 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by grunt »

ImageImageImageImageImageImageImage
Ovdje niko nije normalan,nije normalan,nije normalan........... :sax: :mrgreen:
muha_sa

#32 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

ja.neron wrote:raja zaboravili ste koridu na stadionu koševo ´90 to je bio vrhunac papanluka
zaboravila raja i guslarske veceri--od Ilidze do Skenderije--u organizaciji Sinise Koprivice.
zaboravila raja i kad su raju po ulici fatali i vodili u Zetru da nam se Elton John ne naljuti zbog , samo, stotinjak prodatih karata :D
sto se tice Brene--ko voli nek izvoli- :D
-bez mene-naravno :D
vox-populi

#33 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by vox-populi »

AMD wrote:Ja pričam o nečemu drugom, ali nema veze. Kako neko može porediti Mitra i Brenu, i Rizu ?
Pa recimo da prave isto sranje od muzike. Ne bih ulazio u ostale kategorije jer onda poredjenje nema smisla, ali muzicki gledano, isto sranje.
Bandierra Rossa

#34 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Bandierra Rossa »

Mislim da je ovdje dosta toga rečeno:

http://www.youtube.com/watch?v=UoaX-fuKEw4
febo_acm

#35 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by febo_acm »

Pa recimo da prave isto sranje od muzike. Ne bih ulazio u ostale kategorije jer onda poredjenje nema smisla, ali muzicki gledano, isto sranje.
Evo vidiš, ovo je očigledan primjer primitivizma i krkanluka. Jer jedan uzoran, pristojan i donekle školovan građanin, ovo nikad nebi napisao. I onda meni neko kaže problem je u onima što slušaju narodnjake... I da, još i zabraniti treba. Pa ljudi smatraju da će nestati krkanluka.
Bandierra Rossa

#36 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

AMD wrote:Ja pričam o nečemu drugom, ali nema veze. Kako neko može porediti Mitra i Brenu, i Rizu ?
Jok,nego ću pomenuti trojac porediti sa Marijom Kalas...
JohnnyS

#37 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by JohnnyS »

Neelix wrote:ocjenjivati ljude prema vrsti muzike koju slusaju je razlicito od ocjenjivanja prema imenu...kako?
Ime i familiju ne biraš, muziku itekako biraš...
Bandierra Rossa

#38 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

JohnnyS wrote:
Neelix wrote:ocjenjivati ljude prema vrsti muzike koju slusaju je razlicito od ocjenjivanja prema imenu...kako?
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Zapravo,smisao pokretanja ove teme je u slijedećem:

Pozivam pametnije da prestanu popuštati.Stanje je kritično!!!
TheWatcher

#39 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by TheWatcher »

[quote="AMD"]Uprati malo početak, pomenuti su Sinan i Rizo. To četnici? Nije poenta jel neko četnik, poenta je što pojedincima smeta muzika. Ja prvi mrzim Cecu, to nije upitno.[/quot

i ona tebe mrzi pa sta :skoljka:
febo_acm

#40 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by febo_acm »

Ja sam donio odluku. Prvo da se izvinem svima onima sa kojima nisam dijelio mišljenje.
Onda da se izvinem Zgembi i Peri jer nisam plaćao tramvajsku kartu, onda se izvinjavam što sam rekao da je ona plišana životinja samo životinja i na kraju da se izvinem pokretaču ove teme što nisam shvatio koliko je njihova muzika dobra. Ćitajući ove postove nekako sam produhovljen i sad se uklapam u stereotip jednog Sa-x forumaša.

Hvala svima koji su mi pomogli.

Zgembo kralju, oprosti.
opet ja

#41 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by opet ja »

Bilo je ono nekakvo istrazivanje ko slusa kakvu muziku...iq fazoni...naucno je dokazano da glupi ljudi naginju k smecu tj. sundu :evil:
febo_acm

#42 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by febo_acm »

Da da, toga sam i ja postao svjestan. Zato sa i zahvaljujem svima koji su mi pomogli.
zelenashica

#43 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by zelenashica »

mogla i bi i ja da se zaFalim što mi s ovom temom naspomenuste Brenu :D :mrgreen: :lol:

haj malo da je preslušamo pa da vidimo hoćemo li organizovano na koncert ili jok :oops: :razz: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen:
muha_sa

#44 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

mene vise brine sto su neki idioti kamenovali vjernike dok su izlazili sa mise iz franjevackog samostana :(
jebe mi se i za Brenu i ostale cincili mincili "umjetnike"
Alfons Kauders

#45 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Alfons Kauders »

Bandierra Rossa wrote:
JohnnyS wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Zapravo,smisao pokretanja ove teme je u slijedećem:

Pozivam pametnije da prestanu popuštati.Stanje je kritično!!!
kasno marko na kosovo stize... :D
zelenashica

#46 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by zelenashica »

muha_sa wrote:mene vise brine sto su neki idioti kamenovali vjernike dok su izlazili sa mise iz franjevackog samostana :(
đes ba muha :-D :D ..znači mi ne idemo NA brenu.....a moRe bit da bi pici iš'o :oops:
muha_sa

#47 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by muha_sa »

mišica wrote:
muha_sa wrote:mene vise brine sto su neki idioti kamenovali vjernike dok su izlazili sa mise iz franjevackog samostana :(
đes ba muha :-D :D ..znači mi ne idemo NA brenu.....a moRe bit da bi pici iš'o :oops:
sta mai :-D
iso bih ja na nju vrlo rado al....................... :D
ama,lijepo vrijeme--taman da se prozori u voznji otvore :D skoro iz svakog "ljubimca" milozvuci krkanluka :D
zelenashica

#48 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by zelenashica »

muha_sa wrote:
mišica wrote:
sta mai :-D
iso bih ja na nju vrlo rado al....................... :D
ama,lijepo vrijeme--taman da se prozori u voznji otvore :D skoro iz svakog "ljubimca" milozvuci krkanluka :D
ma nemoj ti bolan kaljat obraz kad nisi do sad :D ...imal đe brene da proviruje sa prozora krkanluka :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#49 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by hrasno38 »

Bandierra Rossa wrote:
AMD wrote:Da, Rizo Hamidović je srušio Sarajevo. Bravo za tebe!

Rizo Hamidović je zajedno sa svim onim koji imaju mentalni sklop kao on,srušio kulturni život u Sarajevu.Mitar Mirić,Ceca,Brena i svi oni koji imaju mentalni sklop kao oni su granatama srušili Sarajevo.Dakle,neko raketama a neko krkanlukom.Valjde je jasno da rušenje Sarajeva nije bilo isključivo fizičkim putem,nego je neko u Sarajevu srušio sve kulturne sadržaje koji su postojali.Odmah da pojasnim i slijedeće:

1.)Mitar Mirić,Radovan Karadžić,Ceca,Brena...

Granatama i krkanlukom,

2.)Rizo Hamidović,Šako Polumenta,Sinan Sakić...

Krkanlukom.

Happy now???

:bih: :bih: :bih:
Svi ti su pjevali (osim Karadzica) i prije rata u Sarajevu redovno pa nisu spjeli srusiti kulturni zivot Sarajeva.Srusili su ga oni koji su zadnjih malo manje od 20-tak godina dosli u njega i svoja ponasanja iz raznoraznih vukojebina poceli primjenjivati u njemu. Dok se grad rusio u njemu je bilo duha za izvoz. Samo kad se sjetim one ratne "Kose", pjesama i zabavnih i narodnih koje su davale krila borcima... I srusise ovaj grad koji nije umro ni fizicki ni kulturno ali tad nestade struje i u njega pohrlise papci sa svih strana.Upravo sam sa jednim takvim danas imao bliski susret i dokazao svoje tvrdnje po n-ti put.
Skyfox

#50 Re: Evo rješenja za Sarajevo!!!

Post by Skyfox »

Bandierra Rossa wrote: tipa:Bum Cile,Bum...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
joj zuper stvarka vraca me u djetinjstvo :D 8-)
Post Reply