Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
- x0z0y0
#26 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
da
da
- Neelix
#27 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
i gdje je razlika, osim u imenu? 
-
MUNAFIK
#28 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Neelix wrote:i gdje je razlika, osim u imenu?
fakat nije red o tome na ovoj temi...
- Topla voda
#29 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
isto skenderija na 4 sprata
ja sto sam skonto u onoj bujici ljudi,jedino navigare sto nema u sarajevu
onaj trg vani je dobar,al isto ko da im je ostalo materijala ,pa napravili trg,malo kaldrme,malo nakih funjarskih ploca.
sve u svemu,dobro je,kako je u ratu bilo
onaj trg vani je dobar,al isto ko da im je ostalo materijala ,pa napravili trg,malo kaldrme,malo nakih funjarskih ploca.
- Better Man
#30 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Bio u BBI-u i evo mojih utisaka. Unutrašnjost centra je odlično urađena i podsjeća na velike shoping centre u Evropi i svijetu. Krenimo od dna. primjetio sam da ljudi moraju da plaćaju ulaz u garažu, što je žalosno, jer bi valjda za posjetitelje parking trebao da bude besplatan. Konzumov market je jako loš, kao prvo prostor je jako mali i skućen, a kao drugo ponuda loša i siromašna. Što se tiče spratova i butika razočaran sam ponudom za muškarce. Ulazim u Shoe Be Do i vidim more ženske obuće i kad jedva uspijem nači mušku imam šta vidjeti. Sve neke ružne tene i nema ni blizu izbora kao u Shoe Be Do u Splitu, Replay ima finih stvari, ali problem je što ne možete nači manji broj od L (kao da u Sarajevu žive samo ogromni ljudi). La Coste bez veze, jer koga još interesuju one demode majice sa kragnom i malim aligatorom na njoj (te majice su i davnih osamdesetih bile demode). nekako mi se najviše svidio Timberland. Generalno koje bio u nekom od Evropski Shoping centara i vidio ponudu u njima (npr u Budimpešti jedan, od največih u tom djelu Evrope), ponuda BBI-a će mu biti smješna ili jedan shoping centar u Londonu koji na samo jednom spratu ima ponudu kao čitav BBI, a objekt je manji od BBI. Dovoljno je otići do Zagreba i vidjeti ponudu u centru grada, gdje imaš Brendova koji su sasvim normala za svaku iole pismenu zemlju, dok kod nas toga nema ni na mapi, a i ono što ima je vrlo siromašna ponuda i samo određene veličine garderobe i to uglavnom veliki brojevi. Onaj ko nije makao nigdje dalje od BiH, ponuda u BBI će mu biti odlična. Sramota je da u BBI nema Diesel-ov shop. Diesel sam primjetio u Sham Shopu, ali je smiješno, jer još uvijek im je kolekcija za proljeće,-ljeto i to iz prošle sezone, uopće nisu imali kolekciju jesen - zima, a da ne govorim o ponudi jeansa. Jednom sam prije par godina u Butiku do cafea Vatra kupio Diesel farmerke (bilo je tu više brendova, ali se zatvorila i otvorila sportska radnja) i tražim veličinu 31 struk i 30 nogavice i naravno nema. Ima samo struk 31 i nogavice 32 i moraš ih kratiti. Dok u Londonu kad sam bio prošle zime u Diesel-u svide mi se jedne traperice, odnosno nijansa boje i tražim 31 struk nogavice 30 i odmah mi frajer nađe i dadne. kako je kroj bio malo siri nisu mi odgovarale i skonta frajer i dadne mi druge koje su imale identičnu nijansu boje i kroj koji mi je odgovarao i naravno 31 struk 30 nogavice. Probam ih i savrseno stoje na meni i odmah ih kupim. Ja sam se pravo iznenadio koliko je frajer koji radi kao prodavac stručan i pismen. Našao mi je traperice od prve koje mi odgovaraju i naravno u nijansi boje koja se meni sviđa, odnosno u nijansi boje kojoj su bile one koje sam ja prvo zapazio i probao, a da ne govorim da možeš bez problema nači svoju veličinu, kako u struku tako i dužinu nogavica, tako da ih ne moraš kratiti. O kabini za probavanje traperica da ne govorim. Unutra je ogromno ogledalo u gotičkom stilu, na podu je tepih i veličina prostorije je toliko velika da se možeš fino raskomotiti, imaš stolicu s naslonjačem da možeš sjesti i fino isprobati odabrani artikl i naravno dovoljno vješalica oda ostaviš svoje stvari,a ne da ioh spuštaš na pod. Navešću takođe jedan primjer i problem kod Benettona i Sisleya u Sarajevu. Kada im dođe kolekcija ja fino pregledam kakvih ima hlaća na peglu (oblaćim ih na posao) i kad nađem koje mi se sviđaju nastaje problem, jer nemaju veličinu 46, već im je najmanja 48 i još me fino ubjeđuju da se manji broj od 48 ne prozvodi za muškarce što je glupost i nepismenost prodavca. Fino izvadim foto aparat i uslikam hlaće koje mi se sviđaju i pošaljem sestri u koja živi u Londonu sliku i ona ode u njihovu radnju i bez problema mi nađe te hlaće i naravno u mojoj veličini 46 i još mi kaže ako ti treba i manji od 46, kao npr. 44 ili 42 ima se kupit.
Last edited by Better Man on 09/04/2009 09:56, edited 2 times in total.
- beautyfool
#31 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
@ Better man , sto se velicina tice tu nemoras biti nimalo iznenadjen jer nase Bosansko trziste ne zahtjeva tako male brojeve iz prostog razloga sto nema te potraznje, najprodavanije velicine su XL pa onda L za majice, sto se dzinsa tice sirina 33, 34, 36 a duzine 32, 34, 36 , sama ponuda recimo markirane robe na nasem trzistu je prilagodjena potraznji pa tako recimo ne vjerujem da ces u Indoneziji, Maleziji i slicnim Aziskim zemljama naci velicine broja 38 ili 40 za dzins, i majice XXL ,vec velicine S, M, L , eh sad sto ti nisi gradjen po nekim standardnim mjerama sa ovih prostora to je druga prica
anyways good luck u potraznji, i raspitaj se kod prodavaca mozda mozes naruciti velicinu koja ti odgovara jer neke prodavnice nude tu opciju.
anyways good luck u potraznji, i raspitaj se kod prodavaca mozda mozes naruciti velicinu koja ti odgovara jer neke prodavnice nude tu opciju.
- uvjek dobar gost
#32 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Topla voda wrote:isto skenderija na 4 sprata
svaka čast
-
zimomor
#33 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Topla voda wrote:isto skenderija na 4 sprata
-
ins
#34 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
BBI je cudo, a kakve su radnje unutra nema veze sa investitorom, vec sa selendrom u koj zivimo...

- Better Man
#35 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Što se tiče jeansa. nisam nikad imao ovdje problema, nači širnu 31, već jedino dužinu 30. Samo su jednom i to 2006. godine u Benettonu na Sisley odjelu imali hlaće 46. jedne su bile smedje u pruge, a druge sive na sitne kockice i odmah sam uzeo oboje.beautyfool wrote:@ Better man , sto se velicina tice tu nemoras biti nimalo iznenadjen jer nase Bosansko trziste ne zahtjeva tako male brojeve iz prostog razloga sto nema te potraznje, najprodavanije velicine su XL pa onda L za majice, sto se dzinsa tice sirina 33, 34, 36 a duzine 32, 34, 36 , sama ponuda recimo markirane robe na nasem trzistu je prilagodjena potraznji pa tako recimo ne vjerujem da ces u Indoneziji, Maleziji i slicnim Aziskim zemljama naci velicine broja 38 ili 40 za dzins, i majice XXL ,vec velicine S, M, L , eh sad sto ti nisi gradjen po nekim standardnim mjerama sa ovih prostora to je druga prica![]()
-
dast.stanislav
#36 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Bruku dobrih radnji koje su gradu hvalile, ali cijene su malo prenapucane... I sjedim u kaficu i narucim kafu i kiselu, kad ono sluze kiselu San Pellegrino (cijena 3.5 km) i kafa 2.5km (koja usput nije valjala kur**)! Nema domace kisele, katastrofa... Sve u svemu usminkano i lijepo, ali su pretjerali sa cijenama! I bzvz sto se placa parking!
-
*mima*
#37 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Svi pljuju po islamskom centru a obisli ga uzduz i poprijeko i svima se dopada.
- karanana
#38 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
koliko je sat parkinga?
- SxDude
#39 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Centar je fin, lijep, za one koji vole da razgledaju i da potrose malo vremena eto im prilike, il za one koji vole kaficu sa finim pogledom
Sto se cijena tice, ja stvarno ne razumijem mnoge, sta su ocekivali kad se otvori, pa ljudi dragi nije 2nd hand otvoren, vec trzni centar, a sto se tice alkohola, mislim da pretjerujete malo, ako vam se svaki izlazak u grad svodi na to da idete na pivu svaka cast
Sto se cijena tice, ja stvarno ne razumijem mnoge, sta su ocekivali kad se otvori, pa ljudi dragi nije 2nd hand otvoren, vec trzni centar, a sto se tice alkohola, mislim da pretjerujete malo, ako vam se svaki izlazak u grad svodi na to da idete na pivu svaka cast
-
ins
#40 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
07-20 2 KM/satkaranana wrote:koliko je sat parkinga?
20-07 0,6 KM/sat
- karanana
#41 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
pa ok, prihvatljivo je uzimajuci u obzir da je sigurnije nego na ulici i da je u centru grada.ins wrote:07-20 2 KM/satkaranana wrote:koliko je sat parkinga?
20-07 0,6 KM/sat
slazem se da pretjerujete sa zaljenjem sto nema alkohola. ako vam ovakvi centri prvenstveno sluze da dodjete tu i da cugate onda morate malo cesce izlaziti i ici u mnoge od dobrih kafica i kafana koje serviraju alkohol.
-
*mima*
#42 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Nije bitno sto nema alkohola u kafanama......mada je grad pun stranaca koji vole nesto zesce da popiju. Ali konzum u kojem nema alkohola ni cak nekih narezaka.....bezveze
- uvjek dobar gost
#43 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
teheranke su postojale i u miru... tamo prije sadašnjeg bosmala one zelene zgrade na nešto sitno spratova...babyline wrote:tamara* wrote:Čitam juče da je raja dala zgradi ime Teheranka.
Nekad bila Sarajka, sada Teheranka...
nije, pogresno si cula. teheranku ce graditi na palama
P.S
nije nama loše kada nam je glavna tema u gradu velika piljara .... a generalna situacija odavno nije gora ...
- SxDude
#44 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Uglavnom, osim sto samo kritikujete, mislim da ipak bolje i BBI centar, nego porusena Sarajka, ovako smo barem nesto dobili. 
- uvjek dobar gost
#45 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
No nešto smo i izgubili... barem kada ja gledam.....SxDude wrote:Uglavnom, osim sto samo kritikujete, mislim da ipak bolje i BBI centar, nego porusena Sarajka, ovako smo barem nesto dobili.
-
♥ Julianna ♥
#46 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Najbitnije mi je što sam čula da imaju čizkejk na terasi na vrhu i one mirisne kremice...ništa mi više ne treba 
-
papacja
#47 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Imaš Konzum-a i mimo BBI pa kupi... Mislim i to za strance nek' idu i piju "žešće", pun grad mjesta gdje mogu konzumirati što žele. Ljudi napravili objekat i postavili uslove da bi izdali prostor, pa ko voli nek' izvoli. Oni su postavili pravila, nekom se sviđaju i posjetit će objekat i u njemu naći nešto za sebe, kome se nesviđa neće ni doći. A sada naša teoretisanja oko toga da će poslodavac (čitaj BBI) nešto izgubiti su suvisla, njihova lova, njihova procjena, njihov rizik...mima wrote:Nije bitno sto nema alkohola u kafanama......mada je grad pun stranaca koji vole nesto zesce da popiju. Ali konzum u kojem nema alkohola ni cak nekih narezaka.....bezveze
- nokia6170
#48 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
moj licni dojam:
prilicno klaustrofobicno mjesto, nisam vidio dosad nijedan trzni centar sa tako uskim hodnicima i niskim plafonima gdje doslovice ako dvije osobe zastanu da se pozdrave, nastane kolaps u saobracaju
takodje, za moj licni ukus pretaman je objekat unutra.
jedina dobra stvar je onaj kafic na krovu gdje konacno covjek malo osjeti sirine...naravno budite spremni na kolac od 5 KM
sto se tice "trga" ispred centra steta sto nije prvobitno ispostovan plan sa fontanom..odustalo se valjda...i steta sto nisu jos postavili onih kockastih klupa sa drvecem..ali razlog vjerovatno lezi u cinjenici da je to uradjeno zbog instalirana basta i stolica u lejtnom periodu..tako da "trg" mozemo ponovo zaboraviti
p.s. ne znam kakav da su objekat tu napravili, necu nikad prezaliti cinjenicu da je tu mogao biti jedan prelijepi trg bez ikakvih objekata.
prilicno klaustrofobicno mjesto, nisam vidio dosad nijedan trzni centar sa tako uskim hodnicima i niskim plafonima gdje doslovice ako dvije osobe zastanu da se pozdrave, nastane kolaps u saobracaju
jedina dobra stvar je onaj kafic na krovu gdje konacno covjek malo osjeti sirine...naravno budite spremni na kolac od 5 KM
sto se tice "trga" ispred centra steta sto nije prvobitno ispostovan plan sa fontanom..odustalo se valjda...i steta sto nisu jos postavili onih kockastih klupa sa drvecem..ali razlog vjerovatno lezi u cinjenici da je to uradjeno zbog instalirana basta i stolica u lejtnom periodu..tako da "trg" mozemo ponovo zaboraviti
p.s. ne znam kakav da su objekat tu napravili, necu nikad prezaliti cinjenicu da je tu mogao biti jedan prelijepi trg bez ikakvih objekata.
-
jedna mama
#49 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
takodje, za moj licni ukus pretaman je objekat unutra.
p.s. ne znam kakav da su objekat tu napravili, necu nikad prezaliti cinjenicu da je tu mogao biti jedan prelijepi trg bez ikakvih objekata.[/quote]
... koji bi bio okupljaliste narkomana i alkoholicara...
to sto je SDP zagovarao trg nema naravno veze sa ovom temom
p.s. ne znam kakav da su objekat tu napravili, necu nikad prezaliti cinjenicu da je tu mogao biti jedan prelijepi trg bez ikakvih objekata.[/quote]
... koji bi bio okupljaliste narkomana i alkoholicara...
to sto je SDP zagovarao trg nema naravno veze sa ovom temom
-
♥ Julianna ♥
#50 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
A što me tek Mims nervira!
Inače, mislim da se oko ovoga i ne bi digla tolika prašina da se ne radi o objektu koji je niknuo umjesto onog za koji su mnogi od nas, skoro pa sentimentalno bili vezani i koji je između ostalog, u samom centru.
A kad već pričamo o Konzumu, fino da imamo u centru jedan hipermarket, pa da ljudi ne moraju ići daleko po "fasungu". Šta ćemo dakle sad? Oni koji jedu švajne meso, od Konzuma nemaju ništa ako redovno kupuju šunku. Ili ako želim kupiti bijelo vino za brudet, moram u Merkator. Znači, svi opet u Merkator, jer ljudi neće otići u Merkator baška samo zbog svinjetine (ili ja zbog vina), a sve ostalo kupiti u Konzumu.
Malo banalno, ali smatram da je trebalo ostaviti svakome izbor da može kupiti šta želi.
Objekat je sa takvom namjenom, takvim gabaritima i u tako A zoni, da se ne može reći da nije javno dobro, jeste javno dobro. Da je lokalni granap, vjerovatno se o ovome ne bi toliko pričalo.
Inače, mislim da se oko ovoga i ne bi digla tolika prašina da se ne radi o objektu koji je niknuo umjesto onog za koji su mnogi od nas, skoro pa sentimentalno bili vezani i koji je između ostalog, u samom centru.
A kad već pričamo o Konzumu, fino da imamo u centru jedan hipermarket, pa da ljudi ne moraju ići daleko po "fasungu". Šta ćemo dakle sad? Oni koji jedu švajne meso, od Konzuma nemaju ništa ako redovno kupuju šunku. Ili ako želim kupiti bijelo vino za brudet, moram u Merkator. Znači, svi opet u Merkator, jer ljudi neće otići u Merkator baška samo zbog svinjetine (ili ja zbog vina), a sve ostalo kupiti u Konzumu.
Malo banalno, ali smatram da je trebalo ostaviti svakome izbor da može kupiti šta želi.
Objekat je sa takvom namjenom, takvim gabaritima i u tako A zoni, da se ne može reći da nije javno dobro, jeste javno dobro. Da je lokalni granap, vjerovatno se o ovome ne bi toliko pričalo.