Je li neko dobio mito od BBI centra?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MUNAFIK

#26 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by MUNAFIK »

popajic wrote:
MUNAFIK wrote:
m1430 wrote:joooj, jest im krivoooo...
:bih:
meni je njih zao.... sigurno im je tuzan zivot... :( :(
Ko su MI i VI ???
Imaju ONI a to su oni isfrustrirani tipovi koji izgleda mrze sve oko sebe. Poznati su po pljuvanju svega i svaceka odmah na prvu, a Bogami ponajvise dzamija i necega sto ima ikakve veze sa islamom... K>onkretno iskazali su se i dokazali u zadnje vrijeme najbolje na tebi o BBI centru koja je zakljucana gdje bi oni NATJERALI MUSLIMANE da mjenjaju PRAVILA SVOJE VJERE kako bi eto MUSLIMANIM alkohol i svinjetina i kokanje bili dozvoljeni, i pokusali su podmetniti bolesnu ideju gdje, PO NJIMA, muslimani vrse diskriminaciju nad drugima zato sto se PRDRZAVAJU svojih vjerskih propisa pa ne trguju alkoholom i svinjetinom. bolesne i opasne price i gluposti...

Dakle to su oni koji sami sebe izdvajaju iz gradjanstva pljuvajuci sve oko sebe i istresajuci svoje frustracije po svemu i svacemu!!!

e sad malo o temi....
Naravno da niko nikome nije platio nista, BBI je otvoren za 6 april... i zato nije skroz zavrseno sve, vjerovatno je investitor zelio da se to otvori za taj dan i uprava grada to prihvatila...
Neelix

#27 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Neelix »

komi wrote:ja sam ispitao kakvi su wci
jer me cesto fata u gradu a nemam gdje :cry:

bit će BBI dobar dumping place :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hvala na info, kolega po govnetu :thumbup: :D
shuriken

#28 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by shuriken »

jest, cista islamofobija

i MI i VI, ko god je bio u BBI centru se slaze da objekat nije dovrsen
objekat koji nije dovrsen ne moze dobiti upotrebnu dozvolu, po zakonu
ovaj objekat radi, znaci ili nema upotrebnu dozvolu ili ju je dobio na ilegalan nacin

imate li VI neke metodoloske ili logicke primjedbe na ovu konstataciju?

a ideoloske sacuvajte za teme o religiji i politici
hakazvaka

#29 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by hakazvaka »

shuriken wrote:jest, cista islamofobija

ovaj objekat radi, znaci ili nema upotrebnu dozvolu ili ju je dobio na ilegalan nacin

dobro ba,
skontali smo da ti je iz nekih razloga vokri sto se otvorio vako fin centar u centru Sarajeva :D
koga briga ako je neko nekoga podmitio da bi dobio neku dozvolu 7-8 dana da bi mogao otvoriti na 6.april ? ljudi podmicuju za mnogo gore stvari :D znam ja :lol: :lol:
Neelix

#30 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Neelix »

hakazvaka wrote: koga briga ako je neko nekoga podmitio da bi dobio neku dozvolu 7-8 dana da bi mogao otvoriti na 6.april ? l
:roll:
shuriken

#31 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by shuriken »

hakazvaka wrote:

dobro ba,
skontali smo da ti je iz nekih razloga vokri sto se otvorio vako fin centar u centru Sarajeva :D
koga briga ako je neko nekoga podmitio da bi dobio neku dozvolu 7-8 dana da bi mogao otvoriti na 6.april ? ljudi podmicuju za mnogo gore stvari :D znam ja :lol: :lol:
hvala haka, hvala zvaka, konacno me neko razumije :)
i slazem se, ne dao Bog veceg zla od malkice nezakonitosti

znam samo da se sitnim obrtnicima ti isti iz opstina navale na kicmu za svaku sitnicu
Utokkha

#32 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Utokkha »

Dobro pitanje - svaka čast forumašu koji je započeo ovu temu.

OT

Zaeba BBI Fahru - valja ćušnut prostor u Avazu. Kasno Marko...
MUNAFIK

#33 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by MUNAFIK »

ko su to mi i vi? na kojoj sam ja strani? jesam li MI ili VI? ja znam da nisam ONI a ko su oni napisao sam u postu prije ovog...

objekat je zavrsen, koliko sam ja vidio... sve u njemu radi, sve radnje otovorene, ima voDe ima struje, ono sto sam ja primjetio jeste da nije ociscen... i neke sitnice nisU zavrsene, ali ne znam ZASTO BI TO BIO PROBLEM DA SE NE OTVORI?

Koji zakon zabranjuje to?
shuriken

#34 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by shuriken »

MUNAFIK wrote:

ko su to mi i vi? na kojoj sam ja strani? jesam li MI ili VI? ja znam da nisam ONI a ko su oni napisao sam u postu prije ovog...

objekat je zavrsen, koliko sam ja vidio... sve u njemu radi, sve radnje otovorene, ima voDe ima struje, ono sto sam ja primjetio jeste da nije ociscen... i neke sitnice nisU zavrsene, ali ne znam ZASTO BI TO BIO PROBLEM DA SE NE OTVORI?

Koji zakon zabranjuje to?
MI i VI je nametnuta podjela na svim temama, o piramidama u Visokom, o Dejtonu, o Djedu Mrazu, o spomeniku za ubijenu djecu, pa evo i o BBI-u ne moze se nista napisati da te neko ne svrsta u NAS ili u NJIH. Ti sam elaboriras da postoje mrzitelji svega sto ima veze sa tvojom vjerom. Vjerovatno i postoje ali kad se vec uvodi sistem sa ladicama, treba ih biti vise od dvije.

Posao mi je takav da sam bio na otvorenjima stotinjak objekata u zadnjih 20 godina u nekoliko zemalja regije. znalo se desit da nesto nije dovrseno, neko krilo ogradjeno za javnost jer se jos gradi, ali da glavni liftovi ne rade u objektu te velicine, namijenjene za toliko ljudi, to je neispunjavanje osnovnih uslova da objekat dobije upotrebnu dozvolu.

Ajmo ovako, dosao covjek u kolicima u BBI sa familijom, recimo reprezentativac u sjedecoj odbojci, parkira se u garazi na na etazi -3 i sta ce onda? Djeca ga guraju uz rampu pored auta koji jure gore dole. DOdje do pokretnih rampi, i onda njima lagano do cetvrtog sprata i onda ako djeca hoce u Torte i to, ili njemu treba neki preparat iz Makrovite ili ortopedsko pomagalo iz Orthoneshto, e necesh majci.

Iz tih razloga postoje zakoni i tehnicki prijem i upotrebne dozvole.
A postoje i ljudi zasljepljeni sjajnim ducanima i zgodnim prodavacicama koje zaboli Kico Slabinac za sve ostalo.
Hunkar

#35 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Hunkar »

parlanemtarci digli plate ... ma pusti to, hajmo jope o bbi :D

[ iako ne volim bbi , ne mogu im priznati da im je marketing fenomenalan :D ]
HomeArt

#36 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by HomeArt »

shuriken wrote:
MI i VI je nametnuta podjela na svim temama, o piramidama u Visokom, o Dejtonu, o Djedu Mrazu, o spomeniku za ubijenu djecu, pa evo i o BBI-u ne moze se nista napisati da te neko ne svrsta u NAS ili u NJIH. Ti sam elaboriras da postoje mrzitelji svega sto ima veze sa tvojom vjerom. Vjerovatno i postoje ali kad se vec uvodi sistem sa ladicama, treba ih biti vise od dvije.

Posao mi je takav da sam bio na otvorenjima stotinjak objekata u zadnjih 20 godina u nekoliko zemalja regije. znalo se desit da nesto nije dovrseno, neko krilo ogradjeno za javnost jer se jos gradi, ali da glavni liftovi ne rade u objektu te velicine, namijenjene za toliko ljudi, to je neispunjavanje osnovnih uslova da objekat dobije upotrebnu dozvolu.

Ajmo ovako, dosao covjek u kolicima u BBI sa familijom, recimo reprezentativac u sjedecoj odbojci, parkira se u garazi na na etazi -3 i sta ce onda? Djeca ga guraju uz rampu pored auta koji jure gore dole. DOdje do pokretnih rampi, i onda njima lagano do cetvrtog sprata i onda ako djeca hoce u Torte i to, ili njemu treba neki preparat iz Makrovite ili ortopedsko pomagalo iz Orthoneshto, e necesh majci.

A postoje i ljudi zasljepljeni sjajnim ducanima i zgodnim prodavacicama koje zaboli Kico Slabinac za sve ostalo.
Jasna je poenta tvoje price ali se isto tako vidi da trazis bilo kakav razlog da "popljujes" BBI. Vojerovatno se jos nebi otvorio da nije bio 6 april, jako bitan dan za Sarajevo. Price MI i VI me ne interesuju, za kupovinu skupih krpica nemam para i vjerovatno cu nakad oitici tamo da vidim kako to izgleda i to je to. Meni je u cijeloj prici najbitnije da sam negdje procitao kako ce tamo biti otvoreno 1000 novih radnih mjesta. Ako je tacno pola neka ih je 500 u danasnjem vaktu je svakako vrijedno za ovaj grad.

Iz istog razloga jedva cekam da se otvori i onaj na Marijin dvoru.
Zox

#37 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Zox »

Ja ne kontam ovoliko likovanje, joj jes NJIMA krivo.
Covjek je postavio tehnicko pitanje, ali vama je valjda draze sto su "vasi" suknuli "njihovima" ili kome bilo (pitam se samo kako je to suk?) nego da stvari u drzavi funkcionisu.
Zato nam i nece nikad biti dobro u ovoj drzavi, ali meni je drago jer bar licemjerje polako pada, bar suplja polako pada.
Porucio bih samo da ne brinete, nece ni jedna "vasa" markica od BBI-ja otici "vama" u dzep.
uvjek dobar gost

#38 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by uvjek dobar gost »

1000 radnih mjesta za šalterom, slagači robe, trgovci.... nije da je to loše... ali kontam znamo mi i bolje...

Da neko je dobio pare, sama izjava Gološa da je za grad isplativije da napravi veliku piljaru nego da se osmisli ne dao dragi Tesla park ili trg neki govori sve.., nadalje.. gabariti BBi centra su trebali biti kao i "sarajkini"... čini li se Vama da se malo pretjeralo sa gabaritima i da je onaj gornji dio centra kao umetnut nekako... znači kako je izvršen prijem tehnički objekta ko je potpisao papir....?

Neka velike piljare... one će nas na kraju hraniti... 1000 radnih mjesta u drugim granama privrede (pa čak i u poljoprivredi) vrijedi više nego jedna velika piljara... čak njihovo otvaranje zna biti jeftinije od same gradnje takvog jednog objekta.. kad ćemo to shvatiti...?
HomeArt

#39 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by HomeArt »

uvjek dobar gost wrote:1000 radnih mjesta za šalterom, slagači robe, trgovci.... nije da je to loše... ali kontam znamo mi i bolje...

Da neko je dobio pare, sama izjava Gološa da je za grad isplativije da napravi veliku piljaru nego da se osmisli ne dao dragi Tesla park ili trg neki govori sve.., nadalje.. gabariti BBi centra su trebali biti kao i "sarajkini"... čini li se Vama da se malo pretjeralo sa gabaritima i da je onaj gornji dio centra kao umetnut nekako... znači kako je izvršen prijem tehnički objekta ko je potpisao papir....?

Neka velike piljare... one će nas na kraju hraniti... 1000 radnih mjesta u drugim granama privrede (pa čak i u poljoprivredi) vrijedi više nego jedna velika piljara... čak njihovo otvaranje zna biti jeftinije od same gradnje takvog jednog objekta.. kad ćemo to shvatiti...?
Koja suplja covjece, eto ti nemoj slucajno u piljaru, sjedi u park pereko puta i uzivaj i ljepotama prirode.
uvjek dobar gost

#40 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

sahan wrote:
uvjek dobar gost wrote:1000 radnih mjesta za šalterom, slagači robe, trgovci.... nije da je to loše... ali kontam znamo mi i bolje...

Koja suplja covjece, eto ti nemoj slucajno u piljaru, sjedi u park pereko puta i uzivaj i ljepotama prirode.
Ako je moja šuplja tvoja je plitka, ja radim posao u struci (koliko - toliko) a ti malo posmatraj širu sliku napusti hladovinu tržnog centra pa promišljaj o upošljavanju ljudi.... i jeste još nisam bio u velikoj piljari.. ovoj najnovijoj...

a ako baš hoćeš jeste Sarajevo nema parka, valjda kantonalnim vlastima i opštinskim miševima to nije profitabilno.... !
HomeArt

#41 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by HomeArt »

uvjek dobar gost wrote:
sahan wrote:

Ako je moja šuplja tvoja je plitka, ja radim posao u struci (koliko - toliko) a ti malo posmatraj širu sliku napusti hladovinu tržnog centra pa promišljaj o upošljavanju ljudi.... i jeste još nisam bio u velikoj piljari.. ovoj najnovijoj...

a ako baš hoćeš jeste Sarajevo nema parka, valjda kantonalnim vlastima i opštinskim miševima to nije profitabilno.... !
Ne kontam sta hoces da kazes sa komentarom od 1000 trgovaca? Govorimo o trznom centru jel trebalo da tamo zaposlte 1000 profesora? Ovo na temu parka i trga necu ni komentarisati.
uvjek dobar gost

#42 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Argumenti vlasti i nehljeba za gradnju tržnog centra su mahom glupi, uvijek se priča o radnim mjestima iako su to mahom slabo plaćeni poslovi, fizičke prirode u najboljem slučaju tamo će raditi u najboljem slučaju svega 10 % visokoobrazovanog kadra (mada nije isključeno da će neki od prodavaca imati fakultetsko obrazovanje..... Ostalo će biti hamali i kasirke, šalter ljudi i vozači.... poneki kvazi menager onaj zalizani fol pametni i to je to.

Ti lažni dušebrižnici u vidu šeika i ostalih lažnih patriota koji su rasprodavali željezare za 1 KM mogli su na drugi način zaposliti 1000 ljudi, radno mjesto u turizmu u proizvodnji eko hrane je u našoj situaciji povoljnije i bolje nego radno mjesti u tržnom centru.... u vrijeme ekonomske krize....

Ja se grozim velikih piljara, grozim se što smo izgubili jedinstvenu priliku da dobijemo (kao grad) trg kakav Sarajevo zaslužuje, mi možda i ne zaslužujemo ali eto... na potezu od M. Dvora do BBi centra trenutno se gradi mislim pet velikih piljara... kome... na ovom standardu i u dobu ekonomske krize... grozim se i navike nove da se u sarajevu vikendi provode u velikim piljarama a ne na planinama i izletištima....

Dalje umjesto BBi centra je trebalo praviti plafon podzemni centar na dvije etaže ili tri, a prostor iznad zemlje je morao biti trg jer u perspektivi i sa nekim sposobnijim ljudima u kantonu i gradu te opštinama tu je mogla biti pješačka zona i da bude na toj lokaciji predivan trg ... ali ovako.... pitati će nas starost gdje nam je bila mladost...

Grozim se ja i nedostatka odgovornosti.. odnosno nedostatka sankcionisanja ratnih i poratnih profitera.. koji su upropastili ovaj grad u svakom smislu !

ja sam možda na svoju ruku ali j. ga nije bolest sve što boli, ne želim da se prepucavam ili vrijeđam ali neke nebuloze me bole kao građanina kao pojedinca !
zrikavac48

#43 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by zrikavac48 »

sahan wrote:
shuriken wrote:

Jasna je poenta tvoje price ali se isto tako vidi da trazis bilo kakav razlog da "popljujes" BBI. Vojerovatno se jos nebi otvorio da nije bio 6 april, jako bitan dan za Sarajevo. Price MI i VI me ne interesuju, za kupovinu skupih krpica nemam para i vjerovatno cu nakad oitici tamo da vidim kako to izgleda i to je to. Meni je u cijeloj prici najbitnije da sam negdje procitao kako ce tamo biti otvoreno 1000 novih radnih mjesta. Ako je tacno pola neka ih je 500 u danasnjem vaktu je svakako vrijedno za ovaj grad.

Iz istog razloga jedva cekam da se otvori i onaj na Marijin dvoru.
Kojih radnih mijesta? Joj, kakva su nam to razmisljanja? Radna mijesta u trgovini i usluzi? A, ko ce to tamo da kupuje i od kojih para? Bez "prave" proizvodnje ili nafte (cije zalihe tamo gdje je ima nisu beskonacne) nema privrede. Bezglavci mogu samo da se raduju novoj trgovini.
HomeArt

#44 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by HomeArt »

Trgovina pokrece proizvodnju ali to nije tema ove emisije.
uvjek dobar gost

#45 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

sahan wrote:Trgovina pokrece proizvodnju ali to nije tema ove emisije.
Tom logikom mi bi danas bili mala Schwica.. ali avaj... u tom i sličnim tržnim centrima neće biti ni 10% domaće robe...

No jeste nije to tema ove emisije...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#46 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by -LIBERO- »

@UDG,ne mogu da vjerujem,ti kao pragmatican covjek,da si bio za gradnju trga umjesto BBI.
ja licno imam dosta zamjerki za neke poslovne poteze BBI centra,ali ipak,ako se satvi na vagu ono sto donosi gradu i ono sto uzima,kao i poredjenje sa tim kao trgom ,ipak je ovo pozitivan pomak.
1000radnih mjesta,kazes da su mahom prodavaci,i slabo placena radna mjesta,slazem se,ali to nije problem samo BBI centra,to je konstalacija koju "smo"sami trazili.
Rinatanje vecine za bogatu manjinu,i sat je sada problem? Gradnjom parka,trga,cemo se izboriti protiv ugnjetavanaj i robovanja,koje se mahom desavaju u toj trgovackoj objasti prema uposlenicima?

Birati izmedju 1000 radnih mjesta,ma kakva da su ona,i 500 mjesta za sjedenje na klupicama,bez obzira na aspekt humanog zivljenja sto cine parkovi,trgovi..uvijek bih prije izabrao BBI.,jer to je nasa realnost,borba za svako radno mjesto pa i ovakvo
uvjek dobar gost

#47 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

-LIBERO- wrote:@UDG,ne mogu da vjerujem,ti kao pragmatican covjek,da si bio za gradnju trga umjesto BBI.
ja licno imam dosta zamjerki za neke poslovne poteze BBI centra,ali ipak,ako se satvi na vagu ono sto donosi gradu i ono sto uzima,kao i poredjenje sa tim kao trgom ,ipak je ovo pozitivan pomak.
1000radnih mjesta,kazes da su mahom prodavaci,i slabo placena radna mjesta,slazem se,ali to nije problem samo BBI centra,to je konstalacija koju "smo"sami trazili.
Rinatanje vecine za bogatu manjinu,i sat je sada problem? Gradnjom parka,trga,cemo se izboriti protiv ugnjetavanaj i robovanja,koje se mahom desavaju u toj trgovackoj objasti prema uposlenicima?

Birati izmedju 1000 radnih mjesta,ma kakva da su ona,i 500 mjesta za sjedenje na klupicama,bez obzira na aspekt humanog zivljenja sto cine parkovi,trgovi..uvijek bih prije izabrao BBI.,jer to je nasa realnost,borba za svako radno mjesto pa i ovakvo
kontam ja tebe šta želiš reći, no moj stav je ukratko ovakav, grad je sa ovakvim BBi centrom dugoročno izgubio više no što je dobio. trebalo je graditi podzemni BBI mini centar sa recimo 500 zaposlenih, iznad je morao biti trg, znači morao. Sada se gradi oko 5 velikih piljara od M. Dvora do BBI-a... kome je potrebno toliko velikih piljara u ovom vremenu recesije i krize koja će prema najavama trajati oko dvije tri godine.
Otvaranje radnog mjesta u proizvodnji zdrave hrane ili u običnoj poljoprivrednoj proizvodnji , voćarstvu, stočarstvu.. ulaganja u te i takve stvari bi imala bolji multiplikativni efekat no gradnja velike piljare.... eno primjer "Wile Park" koja je zatvorena... ista sudbina čeka i druge velike piljare...

Ja želim reći da gospoda lopovi premijeri i ostali lažni "trgovačkiu putnici" i dušebrižnici su na drugi način pomoći a ne tako što grade za sebe profitabilan tržni centar... i pri tome podmazuju gdje treba i kako treba...
mentor1

#48 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by mentor1 »

Mislim da je moguce dobiti privremenu uporabnu dozvolu, kao sto je dobila zagrebacka Arena (i njima se zurilo sa otvaranjem), ali se tamo digla citava frka oko tih radova i nezavrsenosti dvorane... Kod nas se jedva ceka da se BBI centar napravi, cak i kad su rusili Sarajku, vec smo ocekivali novi moderni centar... Nijedan medij nije nista lose jos napisao o ovom novom centru, kao da je to neko "Bozije davanje" na koje niko ne smije nista reci... Pa sta ako nekome nesto smeta...
Zox

#49 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by Zox »

sahan wrote:Trgovina pokrece proizvodnju ali to nije tema ove emisije.

Naravno. U San pellegrinu u Italiji vec trljaju ruke.
Iskren da budem, niti jedem svinjetinu, niti bih isao na onakvo mjesto na pivu... ali sluziti sanpellegrino vodu po 2.5 KM??? Nigdje veze.
x0z0y0

#50 Re: Je li neko dobio mito od BBI centra?

Post by x0z0y0 »

1000 radnih mjesta
e stvarno ne znam zasto imate problem sto se radi *uglavnom o mjestima trgovaca
pa pobogu mi i imamo najvise nezaposlenih u "sektoru" SSS...ili ako se radi o fakultetima ekonomiji..
koga bi to trebali zaposliti? doktore mozda?
mislim da je 1000 radnih mjesta nesto super! pogotovo u ovo krizi...
a i da se ne lazemo...postali smo takvi da ce svi prije poletiti da rade kao trgovci i setkaju se gore-dole ko po manekenskoj pisti nego zavrnut rukave i uraditi nesto konkretno..
pa pola onih curica bi prije sjedilo kod kuce nego radilo u neko fabrici (koja bi od stida mogla reci hey ja radim fabrici!)..ovako se mogu pohvaliti da rade u Tommy-u u BBI-u... :roll:
Post Reply