vecinom vare elektrodama,ali ako je jednom puklo opet ce,kad-tadDa upitam sta i za kolegu: ima li neko da "vari" aluminijske djelove u SA,kao autogeno i sl - karter je u pitanju? A mozda bi i meni mogao pojacati ovaj dio sto je cvilio...
Simptomi silent blokova (selena)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bullet Tooth Tony
#26 Re: Simptomi silent blokova (selena)
-
rusmir.ba
#27 Re: Simptomi silent blokova (selena)
MA vidim i ja da tome nema kraja, kako trazenju sta lupa tako i placanju majstora 
previse ocekujem od auta koje je 6god vozeno po nasim putevima i odrzavano samo da bi radilo kako treba, ovo je mozda prvi put od kada je izaslo iz salona da je pregledano od pocetka do kraja.....al priznaj da bi i tebe nerviralo
previse ocekujem od auta koje je 6god vozeno po nasim putevima i odrzavano samo da bi radilo kako treba, ovo je mozda prvi put od kada je izaslo iz salona da je pregledano od pocetka do kraja.....al priznaj da bi i tebe nerviralo
-
ado-šampion
#28 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Jest, ako ne vidiš dalje od Talijana. Kod mog prijatelja, BMW petica '92. godište, 170 hiljada prešla, sve po Balkanskim putevima, kakve god rupe bile, tih ko bubica. Čuje se kako se savija koža na sjedalimaLesli Eldridž wrote:Daj bolan ne bio ostavi se više kuckanja, vidiš da je sve OK. Na našim putevima je nemoguće da imaš potpuno tiho auto. Na rupama se mora čuti svašta nešta.rusmir.ba wrote:Majstori su cudo, u pravu si.
Jutros jednostavno ne zatvorim onaj prekrivac na prtljazniku (karavan je, to je onaj platneni sa alu nosacem) i vidi cuda obisao sam grad i nista se ne cujeNit lupka, nit trese.
A majstori se zadeverali sta bi moglo biti, da samo vidis teorija...
Ostalo mi je jos ovo naprijed, kada vozim i dalje se pri prelasku preko neravnina ili udubljenja cuje neki kratki "klik-klak", jutros je momak imao novu ideju-gumice balans stangeposto nije spona, amortizer, selen blok.... ali nemam zivaca da opet idem, nek kucka jedno vrijeme, ostalo sam promjenio sto sam mogao...
Da upitam sta i za kolegu: ima li neko da "vari" aluminijske djelove u SA,kao autogeno i sl - karter je u pitanju? A mozda bi i meni mogao pojacati ovaj dio sto je cvilio...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#29 Re: Simptomi silent blokova (selena)
ovo se zove automotive hipochondriasis 
-
rusmir.ba
#30 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Svaka cast, bas si me dobro nasmijao...obzirom da mi je ovo zadnje u opisu posla nekada se cudim kad mi ljudi dodju i krenu kukati boli me ovo, boli me ono, a nalazi uredni, isto kao moj auto, sve kucka a nigdje se nista ne vidiza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:ovo se zove automotive hipochondriasis
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#31 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ah dobro, a odakle si ti momak inace, hoces reci!?rusmir.ba wrote:Svaka cast, bas si me dobro nasmijao...obzirom da mi je ovo zadnje u opisu posla nekada se cudim kad mi ljudi dodju i krenu kukati boli me ovo, boli me ono, a nalazi uredni, isto kao moj auto, sve kucka a nigdje se nista ne vidiza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:ovo se zove automotive hipochondriasis
Mozda se mi poznajemo?
-
rusmir.ba
#32 Re: Simptomi silent blokova (selena)
a tesko, nema fabia u USA 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#33 Re: Simptomi silent blokova (selena)
...ali hocu ja da kupim!rusmir.ba wrote:a tesko, nema fabia u USA
-
Lesli Eldridž
#34 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Kod mene se na fiatu ne čuje baš ništa. Vozio sam i skalu 55 isključivo po izrovanim gradskim "ulicama". Isto nije bilo kuckanja, tako da ti je nadoveza moj smiješna konstatacija. E sad šta ćeš očekivati ako kupuješ polovan ne baš dobro održavan auto. Može tu biti sitnijih nedostataka, a sad se čovjeku malo čini da je nešto kuckalo. Eto vozim sada fiata, ranije sam imao alfu i skalu 55 i nije bilo vala kuckanja i neprijatnih šumova nikako. Eto samo BMW (tvoja nedosanjana ljubavado-šampion wrote:Jest, ako ne vidiš dalje od Talijana. Kod mog prijatelja, BMW petica '92. godište, 170 hiljada prešla, sve po Balkanskim putevima, kakve god rupe bile, tih ko bubica. Čuje se kako se savija koža na sjedalimaLesli Eldridž wrote:Daj bolan ne bio ostavi se više kuckanja, vidiš da je sve OK. Na našim putevima je nemoguće da imaš potpuno tiho auto. Na rupama se mora čuti svašta nešta.rusmir.ba wrote:Majstori su cudo, u pravu si.
Jutros jednostavno ne zatvorim onaj prekrivac na prtljazniku (karavan je, to je onaj platneni sa alu nosacem) i vidi cuda obisao sam grad i nista se ne cujeNit lupka, nit trese.
A majstori se zadeverali sta bi moglo biti, da samo vidis teorija...
Ostalo mi je jos ovo naprijed, kada vozim i dalje se pri prelasku preko neravnina ili udubljenja cuje neki kratki "klik-klak", jutros je momak imao novu ideju-gumice balans stangeposto nije spona, amortizer, selen blok.... ali nemam zivaca da opet idem, nek kucka jedno vrijeme, ostalo sam promjenio sto sam mogao...
Da upitam sta i za kolegu: ima li neko da "vari" aluminijske djelove u SA,kao autogeno i sl - karter je u pitanju? A mozda bi i meni mogao pojacati ovaj dio sto je cvilio...Jedino što se ponekad čuje na rupama je buka guma. Da ne govorim o četvorkama zadnjim serijama, Focusima, itd. Jbg, Made In Germany.
-
rusmir.ba
#35 Re: Simptomi silent blokova (selena)
ma cuo sam da ce vam sad Fordove dzaba dijeliti jer ih imaju vise nego stanovnika bez autacorolla02 wrote:...ali hocu ja da kupim!rusmir.ba wrote:a tesko, nema fabia u USA
-
rusmir.ba
#36 Re: Simptomi silent blokova (selena)
A danas po ko zna koji put vidjeh "reklamu" u Hrasnom:
4 miliona ljudi ima srecu da zivi u BiH - drugi nemaju tu srecu ali imaju sve ostalo
4 miliona ljudi ima srecu da zivi u BiH - drugi nemaju tu srecu ali imaju sve ostalo
- corolla02
#37 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Da tu si upravu, Obama ce nam pokloniti svima po jednog Forda, kojeg mi zelimorusmir.ba wrote:ma cuo sam da ce vam sad Fordove dzaba dijeliti jer ih imaju vise nego stanovnika bez autacorolla02 wrote:...ali hocu ja da kupim!rusmir.ba wrote:a tesko, nema fabia u USA
Inace, ovamo ti je trziste ogromno, ovdje gdje ja bas zivim koliko stanovnika toliko i auta registrovanih na cesti, a plus gdje su oni koji su na divljaka
- corolla02
#38 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Da vam bude i dobro i lijepo, za to se brine "nasa" vrla administracijarusmir.ba wrote:A danas po ko zna koji put vidjeh "reklamu" u Hrasnom:
... ja ba te nesto pito a ti nista!?
-
rusmir.ba
#39 Re: Simptomi silent blokova (selena)
ne znam sta si me pitao,ko sam ili odakle sam ili sta radim 
malo sam pratio tvoje postove i pomislio sam da si mozda iz Stoca, ali cini mi se da sam nasao negdje post koji upucuje da vjerovatno i nisi
pa ako jesi onda se znamo, inace nisam upoznao nikog od 1992. naovamo da je sad u YUSA
P.S. vidim da slusas Running wild, to smo u hercegovini slusali samo Nedim Dokara i ja
Pored Iron Maidena, Metallice, UDO-a, AS/DC, Judas Priest...
malo sam pratio tvoje postove i pomislio sam da si mozda iz Stoca, ali cini mi se da sam nasao negdje post koji upucuje da vjerovatno i nisi
pa ako jesi onda se znamo, inace nisam upoznao nikog od 1992. naovamo da je sad u YUSA
P.S. vidim da slusas Running wild, to smo u hercegovini slusali samo Nedim Dokara i ja
- corolla02
#40 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Pa zato sam te i pitao!?rusmir.ba wrote:ne znam sta si me pitao,ko sam ili odakle sam ili sta radim
P.S. vidim da slusas Running wild, to smo u hercegovini slusali samo Nedim Dokara i ja![]()
eh eto vidis da se znamo!
-
rusmir.ba
#41 Re: Simptomi silent blokova (selena)
hehe, nisi valja ti Nedime 
-
ado-šampion
#42 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Nisi me shvatio. Da sad ne začatavam temu, kod mog Daihatsua je izrada karina u odnosu na usporedive Njemce, iako je dobro auto, a bolja je nego kod ijednog Fiata u koji sam sjeo. Kad naletim na neku nezgodniju rupu kontam raspade mi se auto, sebi bih kosu počupao. Ja brate preferiram da je auto solidno, bolje nek odbija bubrege, samo nek se ne raspada. Da neko ne bi sad pomislio da sam i ja jedan od onih koji ne vide dalje od Njemačke, po meni je danas japanska auto-industrija daleko najjača na svijetu, od Njemaca mi se sviđa jedino BMW, naiđe po neki još da mi se svidi, kao npr. Golf IV sa dobrom opremom i motorom, ali njima se mora priznati da su bez premca što se tiče izrade. Jbt. onaj prvi Focus kao da je napravljen u jednom komadu, nema meda da se išta čuje preko rupa.Lesli Eldridž wrote:Kod mene se na fiatu ne čuje baš ništa. Vozio sam i skalu 55 isključivo po izrovanim gradskim "ulicama". Isto nije bilo kuckanja, tako da ti je nadoveza moj smiješna konstatacija. E sad šta ćeš očekivati ako kupuješ polovan ne baš dobro održavan auto. Može tu biti sitnijih nedostataka, a sad se čovjeku malo čini da je nešto kuckalo. Eto vozim sada fiata, ranije sam imao alfu i skalu 55 i nije bilo vala kuckanja i neprijatnih šumova nikako. Eto samo BMW (tvoja nedosanjana ljubav) kao ne kucka. Ne kucka nijedan auto, ako je sve OK i ako je održavan. Čuj samo švabe ne kuckaju, a svi ostali kuckaju...
Onda i onaj tvoj mitsubiši ne kucka jer ga ti voziš, iako nije njemački auto.
I molim te pusti se tog nazivanja pogrdnim imenima, pomisliću da si papak, to zadirkivanje je uvijek bila osobina papaka.
-
Lesli Eldridž
#43 Re: Simptomi silent blokova (selena)
ado-šampion wrote:Nisi me shvatio. Da sad ne začatavam temu, kod mog Daihatsua je izrada karina u odnosu na usporedive Njemce, iako je dobro auto, a bolja je nego kod ijednog Fiata u koji sam sjeo. Kad naletim na neku nezgodniju rupu kontam raspade mi se auto, sebi bih kosu počupao. Ja brate preferiram da je auto solidno, bolje nek odbija bubrege, samo nek se ne raspada. Da neko ne bi sad pomislio da sam i ja jedan od onih koji ne vide dalje od Njemačke, po meni je danas japanska auto-industrija daleko najjača na svijetu, od Njemaca mi se sviđa jedino BMW, naiđe po neki još da mi se svidi, kao npr. Golf IV sa dobrom opremom i motorom, ali njima se mora priznati da su bez premca što se tiče izrade. Jbt. onaj prvi Focus kao da je napravljen u jednom komadu, nema meda da se išta čuje preko rupa.Lesli Eldridž wrote:Kod mene se na fiatu ne čuje baš ništa. Vozio sam i skalu 55 isključivo po izrovanim gradskim "ulicama". Isto nije bilo kuckanja, tako da ti je nadoveza moj smiješna konstatacija. E sad šta ćeš očekivati ako kupuješ polovan ne baš dobro održavan auto. Može tu biti sitnijih nedostataka, a sad se čovjeku malo čini da je nešto kuckalo. Eto vozim sada fiata, ranije sam imao alfu i skalu 55 i nije bilo vala kuckanja i neprijatnih šumova nikako. Eto samo BMW (tvoja nedosanjana ljubav) kao ne kucka. Ne kucka nijedan auto, ako je sve OK i ako je održavan. Čuj samo švabe ne kuckaju, a svi ostali kuckaju...
Onda i onaj tvoj mitsubiši ne kucka jer ga ti voziš, iako nije njemački auto.
I molim te pusti se tog nazivanja pogrdnim imenima, pomisliću da si papak, to zadirkivanje je uvijek bila osobina papaka.
-
ado-šampion
#44 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Možda je tebi isto, ali meni nije. Nekome su npr. Bitlsi i, lupam, Metalika "sve je to isto". A nije s glave. Al svakom svoje.
- corolla02
#45 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Kako znas!? Ko da si iz Stoca!?rusmir.ba wrote:hehe, nisi valja ti Nedime
P.S.
i bolan dosta vise kuckanja i razvljacenja pod autom, probi mi usi!
-
rusmir.ba
#46 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Znas kako je kada sa umilnih zvukova Heavy Metala predjes na ovo skripanje, sve ti ide na zivcecorolla02 wrote:P.S.rusmir.ba wrote:hehe, nisi valja ti Nedime
Sta ima u USA; hoce li neko od vas ovamo preko ljeta ?
-
gumifufna
#47 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Ako je u pitanju fabia ona ima isti trap kao polo,i kod njih cesto odlaze gumena lezista balans stange.Cesto sam na fabiji i polu morao mijenjat komplet balans stangu jer korozira ispod gume gdje lezi tako da taj dio bude tanji i nemoze ni novi gumeni lezaj da pokrije zazor.Ovaj kvar je tesko locirati jer nemozes primjetiti ni mrdanjem tocka niti je okom vidljivo,i auto mora biti oslonjeno na tockove pa da bi se mogao primjetiti taj zazor na balans stangi a na dizalici nije lako primjetiti.rusmir.ba wrote:Svaka cast, bas si me dobro nasmijao...obzirom da mi je ovo zadnje u opisu posla nekada se cudim kad mi ljudi dodju i krenu kukati boli me ovo, boli me ono, a nalazi uredni, isto kao moj auto, sve kucka a nigdje se nista ne vidiza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:ovo se zove automotive hipochondriasis
- corolla02
#48 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Pa doktore, ko te sa Skodom sastavi!? Sto ne kupi nesto novo, ko ti ne mozes, ili zubarka neda, je li!?rusmir.ba wrote:Znas kako je kada sa umilnih zvukova Heavy Metala predjes na ovo skripanje, sve ti ide na zivcecorolla02 wrote:P.S.rusmir.ba wrote:hehe, nisi valja ti Nedime
Sta ima u USA; hoce li neko od vas ovamo preko ljeta ?
P.S.
Brat hoce da ide dole, a mi ostali ne
-
rusmir.ba
#49 Re: Simptomi silent blokova (selena)
hehe, kod nas ti je Skoda ko prije Zastava "domace auto" a i recesija je lagano krenula - dok se ne zavsri spec i mr studij ne moze se (jbg u svim normalnim zemljama je magistarski besplatan, jos te i stimulisu, ja sam se preracunao da ce me doci vise nego ova Skoda ali ne zalim 
Ovo za ostale koji sigurno citaju i ne kontaju sta je: corollla i ja smo isli u isti razred Osnovne skole u Stocu,4godm i jedini slusali heavy metal.....i bili negdje do 2000. u Mostaru, jel tako Neda?
Pozz u USA, cuvajte mi Baracka! - znas kako kazu da je Tito rekao na samrti-cuvajte mi bratstvo i jedinstvo, valjda je mislio na fudbalske klubove
Ovo za ostale koji sigurno citaju i ne kontaju sta je: corollla i ja smo isli u isti razred Osnovne skole u Stocu,4godm i jedini slusali heavy metal.....i bili negdje do 2000. u Mostaru, jel tako Neda?
Pozz u USA, cuvajte mi Baracka! - znas kako kazu da je Tito rekao na samrti-cuvajte mi bratstvo i jedinstvo, valjda je mislio na fudbalske klubove
-
rusmir.ba
#50 Re: Simptomi silent blokova (selena)
Hvala, konkretan primjer, kako kazes majstori gledaju, nema lufta, a ono lupka na neravninama...gumifufna wrote:Ako je u pitanju fabia ona ima isti trap kao polo,i kod njih cesto odlaze gumena lezista balans stange.Cesto sam na fabiji i polu morao mijenjat komplet balans stangu jer korozira ispod gume gdje lezi tako da taj dio bude tanji i nemoze ni novi gumeni lezaj da pokrije zazor.Ovaj kvar je tesko locirati jer nemozes primjetiti ni mrdanjem tocka niti je okom vidljivo,i auto mora biti oslonjeno na tockove pa da bi se mogao primjetiti taj zazor na balans stangi a na dizalici nije lako primjetiti.rusmir.ba wrote:Svaka cast, bas si me dobro nasmijao...obzirom da mi je ovo zadnje u opisu posla nekada se cudim kad mi ljudi dodju i krenu kukati boli me ovo, boli me ono, a nalazi uredni, isto kao moj auto, sve kucka a nigdje se nista ne vidiza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:ovo se zove automotive hipochondriasis
Otici cu da mi i to pogledaju i objasniti im kako da traze, pa i nek rastave i vide, sta me briga...a zvao sam i neke servise kazu oni nemaju balans stangu, samo gumice i stabilizatore i da je to najcesci uzrok (valjda smo se razumjeli).