Jole......sto placem za tom "alternativkom". Ko'kano.....o'sla u Egipat....da osjeti.....diskriminaciju.Bosanac sa dna kace wrote:Zivalj jeste krscanski ali zakoni su ''demokratski'' i nemaju nista sa vjerom.NIN wrote:BHF_Manijak wrote: Ljudska prava moraju biti univerzalna kako to nalaze i sama povelja UN-a jel'. S druge strane, naravno da kada dolazi do kolizije kultura i tradicija dolazi i do ovakvih i slicnih stvari. Ali ako cemo mak na konac, koliko je meni poznato, muslimanke koje zive u evropskim zemljama u kojima je krscanski zivalj vecinski i koje se zele pokriti to i mogu bez ikakvih problema. U sustini, svoju vjeru mogu praktikovati javno. S druge strane imamo Saudiju u kojoj je zakonski definirano krsenje ljudskih prava. Naime, po zakonu te drzave nisi u mogucnosti javno praktikovati svoju vjeru ako ona nije islam!
Bit je da se Evropa promovise kao multi-kulti, izvor ljudske slobode, ljudskih prava...shavacas? Imas pravo da budes multi-kulti, imas pravo na izbor da nosis sta hoces jer ti to ustav i zakon garantuju.
A Sauditska Arabija se definise kao zemlja koja promovise krsenje ljudskih prava i to je to, nemas pravo izbora da budes multi-kulti, da nosis sta hoces itd.... Ili se povinuj ili masi usima.
@mivci jeste malo to bode oci da i tamo ima ''diskriminacije'' hidzaba, bila je emisija na al-Jazeere o hidzabu u Egiptu, ima tu svega, govorile su zene koje nose hidzad, koje su ga nosile, govorile su i zene koje nose feredzu tj. pokrivaju cijelo lice itd...bilo je govora o diskriminaciji zena koje nose feredze u drzavnim institucijama ali niko nije spomenuo hidzab.
Pa sto nije obukla dugacku suknju....u bluzu (kraci rukava) k'o ja....pa prohodala....ulicama Aleksandrije....i vid'la ko koga diskriminira.
90% sto hoda ulicama....su "umotane". Muskarci....opcenito smatraju...da imaju pravo....napadati zenske....narocito ako ne'nose hidzab...itd.
I sad ja trebam plakati za jedom obicnom provokatorkom....koja je hidzab natakerila u Kanadi...da bi bila drukcija....i takva o'sla u Egipat....da bi nesto dokazala.....
Ma daj...postedite me ti "boraca za ljudska prava feredze i hidzaba"
Obuci hidzab u Egiptu danas...(narocito ako si iz srednje klase) je kapitualicija....i nejja blage veze nit' s'Islamom...nit' s' vjerovanjem.
A sto je eliti puna kapa takvi' provokatora....pa dabome. Vide ljudi....gdje je bilo egipatsko drustvo....prije 60 godina....a gdje je danas. I znadu...i zasto....i kako...i sta im bide....al' to je baska prica.
Narcisoidnoj klinkici.....je najbitnije....dokazati da ona moRe il' Ne'm're nos'ti hidzab.......