Suv vozilo koje kupiti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

HAVANA

#26 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by HAVANA »

mayab wrote:Koliko vidim tebi bas treba pravi terenski auto da prodješ po planinskoj cesti, e oda na SUV zaboravi, nego neki istinski terenac, i naravno odgovarajuće gume , a ne nekakav BMW X5 na primjer, sa 275/45-18 točkovima!
S njime nećeš daleko proći, pa da je 1000 puta BMW, ali ćeš biti glavni seljak u gradu!

Baš nako tipično bosanski :D
Svugdje u svijetu ko može ,ko radi ,ko ima, kupiće sebi nekog bmw,porsche,mercedes...nebitno šta,samo kod nas je glavni seljak.Papak šta god vozio il ne vozio ostaje papak.
Seljaka i papka definiše mentalni sklop i način ponašanja,života...a ne auto.
Izvinjavam se seljaku,to je gospodin.
285/45/19 :D može i to na bmw.
Kad je zima ide 17 i to je to.
slavkoimamodilera

#27 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by slavkoimamodilera »

Belluno - posto zivis u Svici, ne treba ti hard-core terenac (tipa Toyote Land Cruiser ili Land Rovera) jer pretpostavljam problem su snijeg i neociscena cesta, a ne gudure i moj iskreni savjet je Audi Allroad. Ima poviseno podvozje za losije terene i odlicno ce obaviti taj posao, sigurno bolje i od X5 i od ML-a koji zaista pate od inferiornijeg pogona i uzasno velikih tockova...

Evo pogledaj ovo... http://www.youtube.com/watch?v=8zfKRdgoRo4
corsa

#28 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by corsa »

Mislim da su rijeci suvisne, samo je jedan kralj svih terenaca! A evo i jedan clip bas za ono sto ti trazis! :wink:
BELLUNO

#29 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by BELLUNO »

Hvala svima na odgovoru ali sam u subotu izabrao i sutra cu ga uzeti.

Land Rover Defender Td5 110, 2001 god- 140 000 km, manuele mjenjac, diesel

TDI 2,5 l 122ch Toit ouvrant ,expertise du jour, garancija 6 mjeseci ili 12 000km.

14 000 CHF
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

BELLUNO wrote:Hvala svima na odgovoru ali sam u subotu izabrao i sutra cu ga uzeti.

TDI 2,5 l 122ch Toit ouvrant ,expertise du jour, garancija 6 mjeseci ili 12 000km.

14 000 CHF
Dobro je, sve je bolje od onim sminkerskih SUV izdanja. :thumbup:

Sretno.
sLLayer

#31 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by sLLayer »

ja bih uzeo rav4 ili ladu nivu ili tog tvog land rovera svi su mi extra;D
kaubojstina

#32 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by kaubojstina »

Ovo...
Image

Ili kao sto je neko vec naveo...
Image

I naravno, ako imas love...
Image

Sve ostalo je gej
Image
Last edited by kaubojstina on 05/04/2009 20:26, edited 1 time in total.
johntra

#33 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by johntra »

čudi me da se na ovu temu nije javio lik sa nickom Land, sa njegovim čuvenim linkom :D
muz66

#34 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by muz66 »

Defender, Discovery, mozda Cherokee, Toyota 4Runner, ili Mercedes G. Od navedenih najbolja terenska svojstva mislim da ima Defender, a racunaj i sa tim da je alu pa nema hrdje :D Mercedes je najbolja kombinacija terenskih i cestovnih mogucnosti i sposobnosti. Sretno :thumbup:
mayab

#35 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by mayab »

BELLUNO wrote:Hvala svima na odgovoru ali sam u subotu izabrao i sutra cu ga uzeti.

14 000 CHF
To je to
edoze

#36 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by edoze »

drago mi je da si se odlucio za terenca a ne za SUV-a...ukratko,svaki terenac,pa bio star 20 godina,ce na terenu pocijepat ove nove SUV-ove...ja vozim ssangyong musso,i nije los,iako je on u preelaznoj fazi izmedju terenaca i SUV-a...trenutno na trzistu,prave terence ima samo Land Rover,mada su i oni poceli ici na sminku (pogotovo Range Rover)...ranije bi ti savjetovao nissana terrana 2,da sam vidio temu,jedan je od zadnjih terenaca koji su zadrzali kontrolu pogona i diff-locka preko mjenjaca...u mene je elektronika,i kad se spustam il penjem po snijegu uz neko brdo strepim da sta ne crkne,jer bi onda zavrsio na krovu...i da,nema terenca sa sirokim gumama...19" felgama...i slicnim...sa svojim sam izasao uz brdo velikog nagiba,bez lanaca,sa 4 nove gume,i 350kg tereta u gepeku,na 25cm snijega sa ukljucenim pogonom na sve tockove (nije spora redukcija)...a mislim da nema blokade diferencijala...LR,koji si kupio je pravi terenac,vidjeces i sam kad prvi put krenes s njim po planinama 8-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#37 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by corolla02 »

za_sada_bez_dobrog_nicka

#38 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

S obzirom kakve su mu gume - dobro je ikako uspio...

@BELLUNO > Izbor nije los, Defender je namjenski terenac, ali ne zaboravi na gume. Jeste da su skupe, ali sa losim gumama neces odmaci mnogo dalje od nekog obicnog auta.
Ja sam prinudjen da koristim tri kompleta guma (AT, MT, *M+S) ali sve to ide u cijenu prohodnosti.
Sajo---:

#39 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Sajo---: »

moja preporuka ssang yong kyron 2.7 xdi.
Vozio, odli~an auto
Better Man

#40 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Better Man »

HAVANA wrote:
mayab wrote:Koliko vidim tebi bas treba pravi terenski auto da prodješ po planinskoj cesti, e oda na SUV zaboravi, nego neki istinski terenac, i naravno odgovarajuće gume , a ne nekakav BMW X5 na primjer, sa 275/45-18 točkovima!
S njime nećeš daleko proći, pa da je 1000 puta BMW, ali ćeš biti glavni seljak u gradu!

Baš nako tipično bosanski :D
Svugdje u svijetu ko može ,ko radi ,ko ima, kupiće sebi nekog bmw,porsche,mercedes...nebitno šta,samo kod nas je glavni seljak.Papak šta god vozio il ne vozio ostaje papak.
Seljaka i papka definiše mentalni sklop i način ponašanja,života...a ne auto.
Izvinjavam se seljaku,to je gospodin.
285/45/19 :D može i to na bmw.
Kad je zima ide 17 i to je to.
Vidiš, kod nas uglavnom papci, seljaci i primitivci svih vrsta kupuju auta koja si nabrojao. Šta je osoba koja iz glanc novog BMW-a kroz prozor na sred ulice baca papirnatu maramicu ili neki drugi otpadak, a da ne govorim o primitivnom ponašanju za volanom, psovanju svega drugim učesnicima u saobraćaju i trubljenju, jer dotični se mora voziti iza drugog i ne može da bude na ćelu kolone, kao i primitivnim muzičkim zvucima koji dolaze iz takvih automobila.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#41 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Toto »

Lada Niva.
Ako je plaha planina i vesla strmina samo Niva i nista drugo. Niva je izlazila gdje ni jedan Pajero nije mogo izac.
Znalo nam se desit da sve poguzije polete u Pajero pa kad dosjemo do vrha: poghuzije idu 2 km pjeske a mi ih cekamo sa Nivom na vrhu.
:thumbup: :thumbup:
alijadzigibau

#42 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by alijadzigibau »

ovaj post il je napisao kakav tinejdzer il lik koji je bas nidze veze :!: :?: :lol:
jefferson

#43 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by jefferson »

Toto wrote:Lada Niva.
Ako je plaha planina i vesla strmina samo Niva i nista drugo. Niva je izlazila gdje ni jedan Pajero nije mogo izac.
Znalo nam se desit da sve poguzije polete u Pajero pa kad dosjemo do vrha: poghuzije idu 2 km pjeske a mi ih cekamo sa Nivom na vrhu.
Kako da ne. Tako sam ja 1999 godine na Vlasic krenuo sa jos par vozila NIVA. Vozila nova, tek dosla, mi krenuli, prva zasnjezena cesta, kontamo ma hajde nista to, samo ukljuciti pogon. E bilo bi OK da su u tvornici stavili prenosnu viljusku u transmisiju!
Toliko o Nivi! Naravno, kada se kupi gume su posebna prica!
I tako dok smo mi jebavali sve po spisku rusima pored nas prodje BMW trica bez problema!
Last edited by jefferson on 27/04/2009 18:03, edited 1 time in total.
HAVANA

#44 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by HAVANA »

jefferson wrote:
Kako da ne. Tako sam ja 1999 godine na Vlasic krenuo sa jos par voyila NIVA. Voyila nova, tek dosla, mi krenuli, prva zasnjezena cesta, kontamo ma hajde nista to, samo ukljuciti pogon. E bilo bi OK da su u tvornici stavili prenosnu viljusku u transmisiju!
I tako dok smo mi jebavali sve po spisku rusima pored nas prodje BMW trica bez problema!

Mater mu seljačku,prođe. :D :lol: :wink:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#45 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Toto »

jefferson wrote:
Kako da ne. Tako sam ja 1999 godine na Vlasic krenuo sa jos par vozila NIVA. Vozila nova, tek dosla, mi krenuli, prva zasnjezena cesta, kontamo ma hajde nista to, samo ukljuciti pogon. E bilo bi OK da su u tvornici stavili prenosnu viljusku u transmisiju!

nije do Nive
vec do rusa
VR6

#46 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by VR6 »

Zanimljivo za pogledati, ne traje dugo... :D

http://www.youtube.com/watch?v=CXvxIy4YupI
MMM1977

#47 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by MMM1977 »

Pozdrav svima! U procesu sam odlučivanja oko kupovine novog automobila (meni novog, ne novog iz salona :D ) i imam veliku dilemu oko odabira. U opciji su trenutno 3 automobila i to Mercedes GLE, Audi Q7 ili Porsche Cayenne. Bilo koji od ovih auta će biti polovan sa max. 30.000 pređenih kilometara, 2016 ili 2017 godište, uvoz iz Njemačke. Najozbiljne sam zagrizao za GLE, o Cayenne nisam ni razmišljao ali se pojavila opcija kompenzacije pa je upao u igru. Zanimaju me vaša mišljenja oko ovih automobila.
nepass1

#48 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by nepass1 »

Novog dustera

:run:
Rockefeller

#49 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by Rockefeller »

Kad budem kupovo tako kao ti, ne bi mogao pogrijesit sa izborom. Uzmi sta ti se svidja.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#50 Re: Suv vozilo koje kupiti

Post by mali_milojica »

MMM1977 wrote:Pozdrav svima! U procesu sam odlučivanja oko kupovine novog automobila (meni novog, ne novog iz salona :D ) i imam veliku dilemu oko odabira. U opciji su trenutno 3 automobila i to Mercedes GLE, Audi Q7 ili Porsche Cayenne. Bilo koji od ovih auta će biti polovan sa max. 30.000 pređenih kilometara, 2016 ili 2017 godište, uvoz iz Njemačke. Najozbiljne sam zagrizao za GLE, o Cayenne nisam ni razmišljao ali se pojavila opcija kompenzacije pa je upao u igru. Zanimaju me vaša mišljenja oko ovih automobila.
Cayenne jer ne daješ lovu,nego ide kompenzacija.
Da je drugačije rekao bih GLE :D
Post Reply