REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
- sinus
#26 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Iskreno savršeno mi je svejedno da li će neko ili neće da navija za BiH...Onih koji vole ovu zemlju i navijaju za nju ima sasvim dovoljno (više nego onih koji je mrze) da napune bilo koji stadion na svijetu...Tako da ne razbijam glavu da li je nekome bilo drago ili nije...
A komentari na mnogim web stranicama koje možemo vidjeti o pobjedi BiH protiv Belgije u dvije utakmice su omalovažavanje pobjede BiH, vrijeđanje, nazivanje nas da smo turci, itd itd...tako da ako izvodimo zaključak iz toga onda je jasno kako našu reprezentaciju vide drugi...i koliko im smeta svaki uspjeh naše zemlje, a u jednu ruku i ljubomora prema dobrim rezultatima...
A u vezi "ratnih" zastava i ljiljana, ne bih da spominjem pod kojim i čijim zastavama su ubijani civili, kojih se i danas može vidjeti po BiH...
A komentari na mnogim web stranicama koje možemo vidjeti o pobjedi BiH protiv Belgije u dvije utakmice su omalovažavanje pobjede BiH, vrijeđanje, nazivanje nas da smo turci, itd itd...tako da ako izvodimo zaključak iz toga onda je jasno kako našu reprezentaciju vide drugi...i koliko im smeta svaki uspjeh naše zemlje, a u jednu ruku i ljubomora prema dobrim rezultatima...
A u vezi "ratnih" zastava i ljiljana, ne bih da spominjem pod kojim i čijim zastavama su ubijani civili, kojih se i danas može vidjeti po BiH...
-
VjecitiStudent
#27 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ovo je jedini nacin. Volimo fudbal, a ne rat!mickey wrote:Mi svi u BiH moramo prestati da onima drugim i trećim namećemo svoje mišljenje o nečemu. Kada to naučimo, mislim da ćemo o svemu lakše naći zajedničku riječ. Ne može se nekoga natjerati da na silu navija za reprezentacije BiH za koju ja srcem navijam. Moramo razumjeti da katolici iz BiH vole Hrvatsku, a pravoslavci iz BiH Srbiju. Pa ljudi, i dosta Bošnjaka-muslimana bi se na isti način poanašalo da je Turska tu preko Drine. Ali siguran sam da se može navijati i za dvije reprezentacije, pa zašto ne graditi takav odnos. Pozdrav svima kojima je drago što je nacionalni tim BiH pobijedio Belgiju. Vozdrica...
- JohnnyS
#28 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Iz mog iskustva, Hrvati u BiH će simpatizirati BiH reprezentaciju uvijek osim kad igra protiv Hrvatske. Osim toga, sinoć je u nekim kafićima u zap. Mostaru gledana tekma BiH - Belgija iako je recimo Hrvatska igrala u isto vrijeme. Zašto se neće slaviti na ulicama pobjede BiH najbolje je objasnio @Liska. I to je tako, i to će se teško promijeniti u dogledno vrijeme. S druge pak strane, opet iz mog iskustva, Srbi će simpatizirati BiH repku samo kad igra protiv Turske. S treće pak strane, što nitko ne prigovara navijačima BiH s prostora Sandžaka to što navijaju za BiH, a ne za Srbiju... Ajmo malo smanjit licemjerje, i pustit svakoga da navija za onoga koga hoće (sve dok se ne lomi
)
- veljaca
#29 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Sucut za strica ..... Mi smo u stanju da svaku temu okrenemo naopacke. Kad zelimo pokazati ( dokazati ) nesto - krenemo izokole ... A stvar je jednostavna: Misljenje POJEDINACA o REPREZENTACIJI BiH - a ne o nikakvim j.e.8.e.n.i.m navijacima i tricama ..... Ako zelis misljenje o navijacima i izgrednicima otvori novu temu ...Liska wrote:Veljaca, kad bi tako gledali mozemo zatvoriti svaku temu. Sve je ovo vrlo povezano jedno s drugim. Cisto osobno, evo i da se pridruzim ovome slavlju ali sto ako pored mene slavi netko s zastavom sa ljiljanjima. Nemamo svi isti odnos a moj stric je ubijen od strane Armije BiH, kao civil, u svojoj kuci, u svojoj zemlji. Ubijen na vrlo ruzan nacin. Imao bih osjecaj da mu pljujem u grob, ako bih tako nesto dozivio. Meni ne smeta sto ovaj slavi ali ja nemogu slaviti istu stvar kao on.
-
Liska
#30 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ispricavam se veljaca sto uvrijedih vase velicanstvo. Odmah se povlacim sa teme i necu remetiti vas mir. Napisite i sami koju rijec sem kritike je li netko u okviru teme ili van nje. Hvala i dovidjenja.
-
Majjah
#31 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Slazem se sa tobom, donekle.Chischo wrote:ja sam hrvat i navijao sam za bih
moram priznati da i u redovima bosnjaka ima mnogo licemjera, zale se sto srbi i hrvati ne priznaju reprezentaciju kao svoju, a na utakmice nose zastave "zenica-tuzla-1/2 sarajevo" drzave sa ljiljanima koju nisu priznali srbi i hrvati i pjevaju himnu "jedna si jedina" (doduse na rukometnoj utakmici) uinat, koju takodje ovi nisu priznali.
Samo da preduhitrim da neko ne bi poceo objasnjavati o znacaju ljiljana, sve je to fino, ali gdje tu demokratija i tolerancija, pa ako oni nece ljiljane i "jedna si jedina" postujte njihovo misljenje da bi oni postovali vase, ali ne ovdje se sve radi uinat jedni drugima i to je glavni problem, malo je tolerancije, postivanja tudjeg misljenja i demokratije.
Last edited by Majjah on 02/04/2009 14:23, edited 1 time in total.
-
AbU_JamaL_MovE
#32 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Htjeo ti to ili ne, navijaci, zastave i sve to ostalo o cemu mislis da se ne treba diskutovati na ovoj temi je sastavni dio reprezentacije i glavni razlozi kako tu istu reprezentaciju vide u RSu i vecinski hrvatskim dijelovima.veljaca wrote:Sucut za strica ..... Mi smo u stanju da svaku temu okrenemo naopacke. Kad zelimo pokazati ( dokazati ) nesto - krenemo izokole ... A stvar je jednostavna: Misljenje POJEDINACA o REPREZENTACIJI BiH - a ne o nikakvim j.e.8.e.n.i.m navijacima i tricama ..... Ako zelis misljenje o navijacima i izgrednicima otvori novu temu ...Liska wrote:Veljaca, kad bi tako gledali mozemo zatvoriti svaku temu. Sve je ovo vrlo povezano jedno s drugim. Cisto osobno, evo i da se pridruzim ovome slavlju ali sto ako pored mene slavi netko s zastavom sa ljiljanjima. Nemamo svi isti odnos a moj stric je ubijen od strane Armije BiH, kao civil, u svojoj kuci, u svojoj zemlji. Ubijen na vrlo ruzan nacin. Imao bih osjecaj da mu pljujem u grob, ako bih tako nesto dozivio. Meni ne smeta sto ovaj slavi ali ja nemogu slaviti istu stvar kao on.
-
fixer
#33 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
ja nisam u zivotu vidio da je neko nekog zavolio samo ako se taj potrudio. zasto se zamarati trivijalnim pitanjima, te davati istima preveliku vaznost? sport je sport, i preveliku zadovoljstinu u njemu pronalaze samo oni bez individualne svijesti, kako i oni koji se ne pronalaze u necemu - bez identiteta, pa jedva docekaju da se poistovjete sa nekim kolektivom, i masa im dodje kao terapija koja ima pomaze da na trenutak zaborave licne frustracije. takvi umovi cine navijacke nerede, dok normalni patrijoti i navijaci cine bas ono sto im je svrha - navijaju! ja koliko god volio bosnu, navijao za nju, kod mene euforija ne moze trajati duze od par trenutaka nakon utakmice. a zasto i bi? pobijedili smo, to je lijepo, ali necu u periodima opste euforije sudjelovati u besmislenim akcijama vandalizma, razvaljivanja, izazivanja i cega sve ne.
kad bi trosio energiju i vrijeme, a da ne kazem zivce, pokusavajuci da shvatim zasto pojedinci ne navijaju za bosnu, mislim da bi usao u zacarani krug iz kojeg nema izlaza, a s sveprisutnom sumnjom da cak ni rjesnje tvog gordijskog cvora ne bi znacilo prevelik prosperitet. zato se uzdam da ce ova tri zaracena plemena vise povezati i ujediniti opsta neimastina, ekonomsko kaskanje u mjestu, zasicenost politickim dogmama i demagogijama, te realno sve veca udaljenost od jedinog spasa - eu integracija !
kad bi trosio energiju i vrijeme, a da ne kazem zivce, pokusavajuci da shvatim zasto pojedinci ne navijaju za bosnu, mislim da bi usao u zacarani krug iz kojeg nema izlaza, a s sveprisutnom sumnjom da cak ni rjesnje tvog gordijskog cvora ne bi znacilo prevelik prosperitet. zato se uzdam da ce ova tri zaracena plemena vise povezati i ujediniti opsta neimastina, ekonomsko kaskanje u mjestu, zasicenost politickim dogmama i demagogijama, te realno sve veca udaljenost od jedinog spasa - eu integracija !
- karanana
#34 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
nije istina da zastavu sa ljiljanima nisu priznali hrvati. pod tom su zastavom izasli na referendum 1. marta 92. godine i ta se zastava uz hrvatsku vijorila cak i u zapadnoj hercegovini. predomislili su se negdje krajem 92. godine.
- JohnnyS
#35 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
@Majjah - Slično si imao meni se čini na SP u boćanju u Grudama (a oni su, generalizirajmo, po tim pitanjima "udaljeniji" od BiH nego Široki) kad je cijela dvorana mirno stajala dok je svirala himna BiH. Bez ikakvih incidenata. To bi trebalo biti normalno, ali svi znamo šta se događalo, pa je eto i to "vijest". Doduše, to je rijetko gdje zabilježeno u novinama, ali da je samo jedan čovjek u punoj dvorani zazviždao bilo bi na naslovnici Avaza uz 50 stranica na forumu (+3 zaključane teme). Pozitivno nitko ne vidi, svi vide samo sranja, a sranja odgovaraju i ovima na vlasti (al to nije tema naše današnje emisije
)
-
bosna123
#36 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Potpisujem, i ja uvijek to govorim.mickey wrote:Mi svi u BiH moramo prestati da onima drugim i trećim namećemo svoje mišljenje o nečemu. Kada to naučimo, mislim da ćemo o svemu lakše naći zajedničku riječ. Ne može se nekoga natjerati da na silu navija za reprezentacije BiH za koju ja srcem navijam. Moramo razumjeti da katolici iz BiH vole Hrvatsku, a pravoslavci iz BiH Srbiju. Pa ljudi, i dosta Bošnjaka-muslimana bi se na isti način poanašalo da je Turska tu preko Drine. Ali siguran sam da se može navijati i za dvije reprezentacije, pa zašto ne graditi takav odnos. Pozdrav svima kojima je drago što je nacionalni tim BiH pobijedio Belgiju. Vozdrica...
Imam u porodici dosta ljudi koji navijaju za dvije repke.
Sega je bila prosle godine, kada su igrali HR-TU; moj brat odrastao i zivi u HR, navija za HR, a ja za Turkiye, i onda smo se cijelo vece zezali porukicama na tu temu... Ja mu izrazila saucesce, fakat ga je pogodilo...
A nekada navijamo i zajedno, sve zavisi ko protiv koga igra
Ma sve je to samo sport.
-
Liska
#37 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Karanana, ne znam jesi li mislio na mene kad si napisao da nije istina da zastava sa ljiljanima nije bila priznata od Hrvata. Ja to nisam napisao, a danas je sasvim nebitno je li bila priznata ili nije. Nekada smo se svi zaklinjali pod trobojkom sa petokrakom ali sada ne bi isli navijati sa onima koji je koriste pri navijanju, ili su je koristili do prije koju godinu. Cinjenica je da ces tesko naci Hrvata koji ce sada stati u isti red sa ljudima koji navijaju pod ljiljanima. Ja sam naveo svoj primjer a ima i drugih primjera, npr. Grabovica, Uzdol, Doljani, Krizancevo selo itd. Da ne odemo sada u pricu o ratnim zlocinima ali nadam se da si shvatio o cemu govorim.
- sinus
#38 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Nisam znao da imamo reprezentaciju u Boćanju...JohnnyS wrote:@Majjah - Slično si imao meni se čini na SP u boćanju u Grudama (a oni su, generalizirajmo, po tim pitanjima "udaljeniji" od BiH nego Široki) kad je cijela dvorana mirno stajala dok je svirala himna BiH. Bez ikakvih incidenata. To bi trebalo biti normalno, ali svi znamo šta se događalo, pa je eto i to "vijest". Doduše, to je rijetko gdje zabilježeno u novinama, ali da je samo jedan čovjek u punoj dvorani zazviždao bilo bi na naslovnici Avaza uz 50 stranica na forumu (+3 zaključane teme). Pozitivno nitko ne vidi, svi vide samo sranja, a sranja odgovaraju i ovima na vlasti (al to nije tema naše današnje emisije)
A ko igra za našu reprezentaciju?
- karanana
#39 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
nisam Liska na tebe mislio. Chicsco je rekao da ta zastava NIKADA nije bila priznata od strane hrvata. ja koliko se sjecam, jeste bila priznata jedno vrijeme, nekih 10ak mjeseci.
-
Liska
#40 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Eto vidis sinus, koliko je vazna uloga medija. Mnogi su stvorili svoju sliku o Hrvatima na osnovu utakmice u Sirokom Brijegu. Par godina poslije BiH organizira svjetsko prvenstvo u bocanju, gdje se cijela dvorana ponasa normalno i nitko o tome ne govori. Ako se na prvom primjeru moze zakljuciti da su Hrvati protiv BiH, na drugom primjeru se moze zakljuciti da su za BiH. 
- JohnnyS
#41 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
sinus wrote:Nisam znao da imamo reprezentaciju u Boćanju...JohnnyS wrote:@Majjah - Slično si imao meni se čini na SP u boćanju u Grudama (a oni su, generalizirajmo, po tim pitanjima "udaljeniji" od BiH nego Široki) kad je cijela dvorana mirno stajala dok je svirala himna BiH. Bez ikakvih incidenata. To bi trebalo biti normalno, ali svi znamo šta se događalo, pa je eto i to "vijest". Doduše, to je rijetko gdje zabilježeno u novinama, ali da je samo jedan čovjek u punoj dvorani zazviždao bilo bi na naslovnici Avaza uz 50 stranica na forumu (+3 zaključane teme). Pozitivno nitko ne vidi, svi vide samo sranja, a sranja odgovaraju i ovima na vlasti (al to nije tema naše današnje emisije)
A ko igra za našu reprezentaciju?
Markica Dodig je postao prvak svijeta. Bez ikakvih incidenata (nema ne-incidentnih sportova, kad igraju panatinaikos i olimpiakos žensku odbojku, bude poginulih). Btw, imala je i tema na ovom forumu od čak 9 postova...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 16&t=42510
- piupiu
#42 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ova je tema jako interesantna, na koju god stranu da ode -- navijacku, o simbolima, o reprezentaciji samoj ...
Reprezentaciju koja ne pobjedjuje je tesko prodati i u najhomogenijem drustvu. Reprezentacija koja pobjedjuje je vrlo bitna za samu BiH, ono sto budi osjecaj pripadnosti i radosti koja je se moze podijeliti s prvim do sebe. Isto tak moze probuditi i osjecaj bespotrebne izdvojenosti -- ako se u toj radosti ne ucestvuje, sto je vrlo znacajno.
. Najbitnije od svega, ovom narodu treba bilo kakvog razloga za slavlje kao vezivne materije drustva. A ovu djecurliju sto prave belaj treba izdegeneciti, no nije im se cuditi -- kakvo drustvo, takva djeca.
Meni ne smeta ni jedna zastava, sve dok se sve zajedno vijore sa velikom zutoplavom na celu kolone -- kad to bude moguce, onda smo negdje stigli. A 'Jedna si, jedina' (kakvo god da joj je politicko znacenje), je super himna -- i ja se od nje redovno najezim. Bilo bi divno kad bi se ona mogla izvaditi iz politickog konteksta, jer je zapravo stvarno lijepa pjesma o BiH.
Inace, kad igraju Srbija ili Hrvatska, navijam za njih (i ne gledam navijace, i ne slusam sta pjevaju jer testosteron bez mozga moze biti zanimljiv samo psiholozima). I naravno da cu navijati za Hrvatsku protiv Turske, ne kontam zasto bi bilo drugacije. Mislim da nije posteno reci da po forumima susjedi i ini pljuju po BiH reprezentaciji, ja se nacitah iskrenih cestitki 'komsijama' i 'susjedima'.
Reprezentaciju koja ne pobjedjuje je tesko prodati i u najhomogenijem drustvu. Reprezentacija koja pobjedjuje je vrlo bitna za samu BiH, ono sto budi osjecaj pripadnosti i radosti koja je se moze podijeliti s prvim do sebe. Isto tak moze probuditi i osjecaj bespotrebne izdvojenosti -- ako se u toj radosti ne ucestvuje, sto je vrlo znacajno.
Meni ne smeta ni jedna zastava, sve dok se sve zajedno vijore sa velikom zutoplavom na celu kolone -- kad to bude moguce, onda smo negdje stigli. A 'Jedna si, jedina' (kakvo god da joj je politicko znacenje), je super himna -- i ja se od nje redovno najezim. Bilo bi divno kad bi se ona mogla izvaditi iz politickog konteksta, jer je zapravo stvarno lijepa pjesma o BiH.
Inace, kad igraju Srbija ili Hrvatska, navijam za njih (i ne gledam navijace, i ne slusam sta pjevaju jer testosteron bez mozga moze biti zanimljiv samo psiholozima). I naravno da cu navijati za Hrvatsku protiv Turske, ne kontam zasto bi bilo drugacije. Mislim da nije posteno reci da po forumima susjedi i ini pljuju po BiH reprezentaciji, ja se nacitah iskrenih cestitki 'komsijama' i 'susjedima'.
Last edited by piupiu on 02/04/2009 14:51, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#43 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Dapače na toj temi o boćanju se vidi da je i bilo pljeska za BiH himnu. Nije puno, al (dobronamjernog) čovjeka veseli...
- tech10
#44 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Ubi ova euforija u PC u vezi igre reprezentacje BiH. U Glasu Srpske udarna vijest danas:
Плуфинале Купа РС: Борац ремизирао за Сутјеском
-
amir_zg
#45 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Svako ima pravo navijati za reprezentaciju onog naroda kojem pripada. Jel bi ja trebao navijati za Hrv i ignorirati Bosnu samo zato jer sam rođen u Hrv? Dokle god svi ne skontaju neke stvari loše nam se piše. Zašto Hrvati u BiH ne bi smijeli navijati za Hrvatsku? A za koga će? Za repku čije se navijanje svodi na takbiranje i vrijeđanje druga 2 naroda (sjetite se samo BiH - Hrv u Sarajevu)? Za zastave s ljiljanima, za "jedna si jedina"? Gdje je tu tolerancija i suživot? Zar ne mislite da je krivica za to što se 50% države ne identificira sa ovom repkom drobrim dijelom na našoj strani?
- piupiu
#46 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Staljinisticka uredjivacka politka i stanje na terenu ne moraju biti ista stvar,tech10 wrote:Ubi ova euforija u PC u vezi igre reprezentacje BiH. U Glasu Srpske udarna vijest danas:
- vaca
#47 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Bila sam na ulicama grada sinoc... Sve super, ali meni su smetala pojedina skandiranja poput 'pushi qrac, ko te jebe....yugoslavio' ili neko napushavanje rs-a i srba.... Cak mi je prilicno glupa i ona 'ovo je Bosna'. Pa naravno da je Bosna, kome to dokazujemo??? Mozda bih ovo i razumjela da smo igrali protiv Srbije, ovako....totalno bezze
-
dast.stanislav
#48 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
mickey wrote:Mi svi u BiH moramo prestati da onima drugim i trećim namećemo svoje mišljenje o nečemu. Kada to naučimo, mislim da ćemo o svemu lakše naći zajedničku riječ. Ne može se nekoga natjerati da na silu navija za reprezentacije BiH za koju ja srcem navijam. Moramo razumjeti da katolici iz BiH vole Hrvatsku, a pravoslavci iz BiH Srbiju. Pa ljudi, i dosta Bošnjaka-muslimana bi se na isti način poanašalo da je Turska tu preko Drine. Ali siguran sam da se može navijati i za dvije reprezentacije, pa zašto ne graditi takav odnos. Pozdrav svima kojima je drago što je nacionalni tim BiH pobijedio Belgiju. Vozdrica...
Da je vise ovakvih misljenja...
I jos nesto... Sve dok nasa zemlja bude isla putem mrznje, podjela, fasizma i ostalih oblika negativne politike, nama ce biti ovako u svim sferama drustva, bilo to muzika, kultura, sport! Kada ce jednom ljudi shvatiti da je ekonomija ono sto ljude spaja, da svi ratovi uostalom i nastaju zbog toga i kada cemo se okrenuti boljem sutra i razvoju ove nase propale zemllje...
Kad se to jednog dana desi (AKO), ovakvih tema vise nece ni biti tj. Mrznja ce vjerujem postati samo nuspojava nekih pojedinih umobolnih pojedinaca!
- sinus
#49 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Vidi prijatelju ako je iko tolerantan onda sam to ja...U fudbalu su uvijek probleme pravili primitivni ljudi...Ja nemam u kući ni jednu zastavu...Navijam za BiH...a uvijek mi je bilo drago kada su Srbija i Hrvatska igrale dobro...Sad u rukometu sam se kladio i navijao za hrvatsku iako su me zavalili više puta nego što sam imao koristi od njihLiska wrote:Eto vidis sinus, koliko je vazna uloga medija. Mnogi su stvorili svoju sliku o Hrvatima na osnovu utakmice u Sirokom Brijegu. Par godina poslije BiH organizira svjetsko prvenstvo u bocanju, gdje se cijela dvorana ponasa normalno i nitko o tome ne govori. Ako se na prvom primjeru moze zakljuciti da su Hrvati protiv BiH, na drugom primjeru se moze zakljuciti da su za BiH.
-
riko-ga
#50 Re: REPREZENTACIJA BiH - Iz ugla RS i bosanskih Hrvata
Chischo wrote:ja sam hrvat i navijao sam za bih
moram priznati da i u redovima bosnjaka ima mnogo licemjera, zale se sto srbi i hrvati ne priznaju reprezentaciju kao svoju, a na utakmice nose zastave "zenica-tuzla-1/2 sarajevo" drzave sa ljiljanima koju nisu priznali srbi i hrvati i pjevaju himnu "jedna si jedina" (doduse na rukometnoj utakmici) uinat, koju takodje ovi nisu priznali.
Samo da preduhitrim da neko ne bi poceo objasnjavati o znacaju ljiljana, sve je to fino, ali gdje tu demokratija i tolerancija, pa ako oni nece ljiljane i "jedna si jedina" postujte njihovo misljenje da bi oni postovali vase, ali ne ovdje se sve radi uinat jedni drugima i to je glavni problem, malo je tolerancije, postivanja tudjeg misljenja i demokratije.
Evo pokusavam da te razumijem kao i sve one koi tako misle.Pokusavam,pokusavam i.......nikako mi neuspije.Evo kad bi to bio jedini razlog ja sam 1000% siguran dabi na nekoj sledecoj utakmici stadijon bio obojen u plavo-zuto i dabi grmila ova nova himna.Ali.....hajde ti meni reci kad je usvojena nova zastava i grb BiH?I hajde mi sad reci kako se ovi o kome je rijec ovdje odnose prema istoj.Kako?Pale je i neustaju na intoniranje onoga sto kazu daje himna BiH.Vidi ja mislim da nije u tome problem vec je problem priznati dasi Bosanac i Hercegovac datije drago sto tvoja reprezentacija igra dobro.Zato nemoj te suplje price molim te.Cum vidim navijace u B.Luci,Doboju,Bijeljini.Grudama,Sirokom,Neumu....dase ogrno plavo -zutom zastavom ja cu tise izvinuti i docicu da te poljubim u guzicu.