UniCredit lopovluk!
Moderator: anex
- ZZZlica
#26 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Not in this banana 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#27 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Pa onda sta je svrha tog kredita, da me ucjenjuju!?ZZZlica wrote:Not in this banana
- sheilak
#28 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Ok, hvala.Haris.ba wrote:Pa ugovori i jesu zakljuceni pod uslovima: neka fiksna kamata + euribor. E kad euribor raste dize se ukupna kamatna stopa, banka te cak i ne mora obavijestiti (sve ti je to u ugovoru). Fazon je sto banke se prave budale kada euribor pada(ko sada) i ne smanjuju kamatnu stopu. Mada, koliko sam imao prilika da procitam tih ugovora, banka ima diskreciono pravo da poveca ili ne poveca kamatnu stopu. Znaci ima tu mogucnost da radi sta hoce. Rijetko sam nasao ugovora gdje je izricito automatski racuna kamatna po navedenoj formuli. A ugovori sa fiksnom kamatnom stopom ( na sta si ti i mislila) su relativno rijetki, i uglavnom se daju dugogodisnjim komitentima banke.sheilak wrote:Kako je moguce da banke dizu kamate na vec postojece kredite, dakle kod vec sklopljenih ugovora. Zar to nije jednostrano krsenje ugovora jer je isti sklopljen pod odredjenim uvjetima na koje su obje strane pristale, dakle iznos kredita, visina kamate, itd. ? I zar to ne bi bilo slicno kao kad bi osoba koja je podigla kredit jednostrano odlucila da i ona promijeni, recimo, visinu rate kredita , rok otplate ili cak i sam iznos kredita ?
Prosvijetlite me ,pliz
A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.
Nisam znala za to, stvarno ne jer nisam bila u (ne)prilici da podizem kredit. Pa, oni ( banke ) zaista jesu lihvari.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
-
HamzaC
#30 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Ima jedna domaca banka koja nikada nije povecavala kamatu na vec odobrene, nego, ako je do povecanja dolazilo, to je bilo samo na novoodobrene kredite. Iako je, po ugovoru, imala pravo na to.sheilak wrote:Ok, hvala.Haris.ba wrote:Pa ugovori i jesu zakljuceni pod uslovima: neka fiksna kamata + euribor. E kad euribor raste dize se ukupna kamatna stopa, banka te cak i ne mora obavijestiti (sve ti je to u ugovoru). Fazon je sto banke se prave budale kada euribor pada(ko sada) i ne smanjuju kamatnu stopu. Mada, koliko sam imao prilika da procitam tih ugovora, banka ima diskreciono pravo da poveca ili ne poveca kamatnu stopu. Znaci ima tu mogucnost da radi sta hoce. Rijetko sam nasao ugovora gdje je izricito automatski racuna kamatna po navedenoj formuli. A ugovori sa fiksnom kamatnom stopom ( na sta si ti i mislila) su relativno rijetki, i uglavnom se daju dugogodisnjim komitentima banke.sheilak wrote:Kako je moguce da banke dizu kamate na vec postojece kredite, dakle kod vec sklopljenih ugovora. Zar to nije jednostrano krsenje ugovora jer je isti sklopljen pod odredjenim uvjetima na koje su obje strane pristale, dakle iznos kredita, visina kamate, itd. ? I zar to ne bi bilo slicno kao kad bi osoba koja je podigla kredit jednostrano odlucila da i ona promijeni, recimo, visinu rate kredita , rok otplate ili cak i sam iznos kredita ?
Prosvijetlite me ,pliz
A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.![]()
Nisam znala za to, stvarno ne jer nisam bila u (ne)prilici da podizem kredit. Pa, oni ( banke ) zaista jesu lihvari.
- corolla02
#31 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Imam ja jos jedno pitanje,
Jel se kredit moze prebaciti sa banke na banku, odnosno ako nadjes povoljnije uslove kredita kod neke druge banke, pa da predjes tamo?
Jel se kredit moze prebaciti sa banke na banku, odnosno ako nadjes povoljnije uslove kredita kod neke druge banke, pa da predjes tamo?
- karanana
#32 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
prosvijetli nas hamza...da nije vakufska?
-
HamzaC
#33 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
IKB DD Zenicakaranana wrote:prosvijetli nas hamza...da nije vakufska?
-
ja1977
#34 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Moze, ali te to dodje skuplja pita nego tepsija.corolla02 wrote:Imam ja jos jedno pitanje,
To su dva potpuno razlicita kredita, sto znaci da prvo moras dobiti kredit u drugoj banci (i platiti sve troskove), a onda otici u prvu banku i zatvoriti kredit i naravno platiti sve troskove.
Ima kredita sa fiksnom kamatom. Ja imam jedan takav i moram priznati da mi u trenutku potpisivanja ugovora to nije bilo vazno, ali eto srecom tamo pise da je fiksna kamata.
- corolla02
#35 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Ako ces potrositi 100KM a ustedjeti 500KM u nekom razumnom vremenskom periodu, na to sam mislio.ja1977 wrote:Moze, ali te to dodje skuplja pita nego tepsija.corolla02 wrote:Imam ja jos jedno pitanje,
To su dva potpuno razlicita kredita, sto znaci da prvo moras dobiti kredit u drugoj banci (i platiti sve troskove), a onda otici u prvu banku i zatvoriti kredit i naravno platiti sve troskove.
Ima kredita sa fiksnom kamatom. Ja imam jedan takav i moram priznati da mi u trenutku potpisivanja ugovora to nije bilo vazno, ali eto srecom tamo pise da je fiksna kamata.
Ali eto nije isplatljivo
Hvalla!
Last edited by corolla02 on 01/04/2009 16:17, edited 1 time in total.
- Pooll
#36 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Meni u ProCredit banci nisu dirali kamatu - na svu srecu...
Unicredit- jos iz dana Central profit banke - je zaista odvratna banka i s njima sam zavrsio za sva vremena...
Unicredit- jos iz dana Central profit banke - je zaista odvratna banka i s njima sam zavrsio za sva vremena...
-
*mima*
#37 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
corolla02 wrote:Imam ja jos jedno pitanje,
Ne moze se kredit prebacivat.....moze jedino prebijanje kredita.
- _aja_
#38 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Najtužnije je što kad je došlo do smanjenja kamata ljudi su ih morali tužiti da bi im smanjili kamate, a sad kad dođe do povečanja čisto sumnjam da će zaboraviti obraditi stare kredite i povećati kamatu. 
-
hadzofield
#39 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
volim sto nemam kredit:)
- karanana
#40 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
bogumi blago se tebihadzofield wrote:volim sto nemam kredit:)
-
Stihy
#41 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Najbolja je varianta dignes 100.000km u RF i vracas 280.000km = cuclas ga loma.
A toga nije bilo u bivsoj nam i mrskoj drzavi
A toga nije bilo u bivsoj nam i mrskoj drzavi
-
Vertigo
#42 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Bravo !Haris.ba wrote: A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.
hajmo ekonomisti, koje je razumno obrazlozenje za povecanja kamata na stare kredite ?
- nuernberg
#43 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Financijska kriza u USA je tako nastala da su banke dizale kamate i logicno kredit je bio mjesecno veci nego sto su ljudi mogli da otplate i onda je doslo do pocanja kredita to jest narod nije mogo da vrati ,a rezultat imamo danas,,,sheilak wrote:Imam jedno pitanje:
Kako je moguce da banke dizu kamate na vec postojece kredite, dakle kod vec sklopljenih ugovora. Zar to nije jednostrano krsenje ugovora jer je isti sklopljen pod odredjenim uvjetima na koje su obje strane pristale, dakle iznos kredita, visina kamate, itd. ? I zar to ne bi bilo slicno kao kad bi osoba koja je podigla kredit jednostrano odlucila da i ona promijeni, recimo, visinu rate kredita , rok otplate ili cak i sam iznos kredita ?
Prosvijetlite me ,pliz
- nuernberg
#44 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Pa napiso ti je vec gore ,izgleda da fali u centrali para ....Vertigo wrote:Bravo !Haris.ba wrote: A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.
hajmo ekonomisti, koje je razumno obrazlozenje za povecanja kamata na stare kredite ?
Neko je takodje napiso da zapravo kamata trebala da pada mada jer EZB-Evropska Zentralna Banka je smanjila Zinssatz neznam kako se kaze na bosanski na 1.50% mada su najavaili da ce EZB smanjiti na 1%

@Corolla2
Svaki kredit barem je tako u njemackoj mozes da prebacis sa jedne banke na drugu naravno ako nadjes jeftiniju kamatu .....mada nisam imo jos toliko posla sa kreditima....
To ti sve zavisi od velicine,kamate i duzine kredite....e sada ako ti imas neki kredit od 1000 Km i onda onda onda
ako grijesim neka me neko ispravi
-
HomeArt
#45 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Ja sam bio kod njih, jesu mala Banka ali kamate ne podizu na izdate raklame i to im je reklama cini mi se. Steta sto nemaju kartica.karanana wrote:prosvijetli nas hamza...da nije vakufska?
- _aja_
#46 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Jedno jedino, koriste nastalu situaciju. Mislim da im čak i ne fali para nego jednostavno teže ostvarivanjima extra profita.Vertigo wrote:Bravo !Haris.ba wrote: A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.
-
sadeta
#47 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
mislim da da, samo su rijetke banke davale kredite sa fiksnom kamatnom stopom. to je prije par godina davao HVB, ciji je pravni slijednik koliko znam, gl cuda, UniCredit... ne razumijem se dobro u te pravne zackoljice ali svi koji su dizali kredite prvobitno u HVB neka provjere ugovore, vrlo je lako moguce da su potpisali sa fiksnom kamatnom stopom.corolla02 wrote:Pa postoji li onda uopste ugovor sa neklizecom/zagarantovanom kamatom, i da to pise u papirima!?
eh sad, ukoliko je Unicredit to prekrizila kad je preuzela HVB...
-
*mima*
#48 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
sahan wrote:Ja sam bio kod njih, jesu mala Banka ali kamate ne podizu na izdate raklame i to im je reklama cini mi se. Steta sto nemaju kartica.karanana wrote:prosvijetli nas hamza...da nije vakufska?
A sta ima inace Vakufska banka? Nema gore banke.....odron....
- illuminated
#49 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
Sreca pa imamo razvojnu banku pa ovo nece pogoditi privredu u tolikoj mjeri...(ironija)_aja_ wrote:Jedno jedino, koriste nastalu situaciju. Mislim da im čak i ne fali para nego jednostavno teže ostvarivanjima extra profita.Vertigo wrote:Bravo !Haris.ba wrote: A ako je to tacno za povecanje, samo je jedno obrazlozenje. Fali im para u centrali, i mi placamo ceh. Nema ekonomskog obrazlozenja u nasoj ekonomiji za rastom kamatne stope. Cak bi trebala da pada.
PS
Evo gledam ogledalo, ne znam da li da se obrijem ili da se ubijem.
- nuernberg
#50 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite
hahhahahhaha obrij se