Konkretno, jedna seoska svadba u Banovicima ili Zivinicama, u augustu, nekoliko km sam presla za 3-4 sata po zvizdanu, po par cm se maknuti... i jos jedan slican odlazak na more...
Ako kod tebe nikako i nikad ne radi, ocito samo jedan odgovor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ko zna-znaDile wrote:jesam ti ja rekla da nema uopce abs-a
Mozda lade danas je gotovo nemoguce kupiti novo auto bez ABS-a mozda po narudzbicorsa wrote:Nema logike da se nikako ne pali lampica, i jedina je mogucnost da je raniji vlasnik iskljucio, jer i ja ne vjerujem da elegance nema ABS. Mada je kod Skode svasta moguce.A cuj od '95 svako auto ima ABS!?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odavno nesto smjesnije nisam cuo! Pa ima auta i 2009. da nemaju ABS-a.
Sto nisi bar IMT 549?imt 539 wrote:Mozda lade danas je gotovo nemoguce kupiti novo auto bez ABS-a mozda po narudzbicorsa wrote:Nema logike da se nikako ne pali lampica, i jedina je mogucnost da je raniji vlasnik iskljucio, jer i ja ne vjerujem da elegance nema ABS. Mada je kod Skode svasta moguce.A cuj od '95 svako auto ima ABS!?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odavno nesto smjesnije nisam cuo! Pa ima auta i 2009. da nemaju ABS-a.
sho jes' jes', ja podrzala i dala jos jedno misljenje da nema, a oni nas napadajuLesli Eldridž wrote:Ipak sam ja prvi napisao da to auto nema ABS-a... U prvom odgovoru na pitanje.
Ma ja konzervativnost fabrike koja misli da je ti preslab motor (po nekima), a po meni je zbog lošije kupovne moći ljudi kupuju dizele i onda im je dostupnije to bez ABS-aja1977 wrote:Ja sam imao Fabio elegance 1.4 i imala je ABS, ali koliko se sjecam ABS nije bio ni opcija u ponudi za Fabije sa SDI motorom.
U to sam poprilicno siguran, jer se sam dugo tabirio ponude prije kupnje.
Kako ti sve znas, to je slucaj i kod mog auta, 120 KS i oko tona tezine, a nije vidio ABS-a.Lesli Eldridž wrote:Ma ja konzervativnost fabrike koja misli da je ti preslab motor (po nekima), a po meni je zbog lošije kupovne moći ljudi kupuju dizele i onda im je dostupnije to bez ABS-a
Pročitaj opet šta sam napisao. Naravno da to nije slučaj-to pišu neuki novinari. Radi se o štednji.VR6 wrote:Kako ti sve znas, to je slucaj i kod mog auta, 120 KS i oko tona tezine, a nije vidio ABS-a.Lesli Eldridž wrote:Ma ja konzervativnost fabrike koja misli da je ti preslab motor (po nekima), a po meni je zbog lošije kupovne moći ljudi kupuju dizele i onda im je dostupnije to bez ABS-a
A ima i centralno, i el. stakla, klimu, vjerovatno je preslab motor upitanju...
Pročitaj prethodni post. Kako je dizel svakako preskup, ne žele da ga opterećuju i dodatnim davanjima za ABS. A naši ljudi su i tako tanki sa parama da daju i zadnju paru na auto, te se ipak nastoji uštediti i omogućiti kokuzima da imaju fin auto, po nižim cijenam na uštrb opreme. Zar ne?davidigolijat wrote:Losa kupovna moc kod ljudi koji kupuju diesele????
Pa ako je ista poznato, onda je to da su diesel auta koja su u svakom godistu, od novog pa do raspadnute harabatije, skuplja od istog auta sa benzinskim motorom barem 10 %...
Veci su kokuzi koji kupuju benzince![]()
Šta reče i osta živcorolla02 wrote:Ma dajte ljudi, sta se raspravljate o ABS. Taj isti ABS je samo sitnica na autu, auto cine mnoge vaznije stvari nego ABS. Vazno je da ti je avuto sto volis i da se ne kvari, a ostalo je skros sporedno. Pa zar nije bolje imati novo neko auto sto volis, nego staro i to sa ABS a opet na kome uvjek nesto moras raditi, a i ABS se moze pokvariti, i pogotovo na starom autu. Manja auta uglavnom, generalno govoreci, nemaju ABS jer nema potrebe za tim, dok to nije slucaj i sa vecim autima, sa sest cilindarda i tako to.
Moje auto nema ABS i kad sam ga kupovao znaao sam za to, ali ocigledno to mi nije bio razlog da odustanem od auta
Uglavnom sve se svodi na to da, ja vozim auto, a ne auto mene, pogotovo ne taj "vrli" ABS.